Ostronätning.
Delikates? vet inte om jag håller med om det då.
Förstår inte att jag lyckades.
Får lite hjälp av Sussie hur man ska bära sig åt.
Här var tjejen med rätta tekniken.
Ja det är väl bara att ösa in slimehögen.
Ja nu förstår nog vad ja tyckte om ostron.
Ska jag våga skratta eller blir hon skogstokig då? ja man kan ju aldrig veta.
Vissa hade det ju jätteskoj, men hämnden är ljuv och plågsam.
Jag har provat några gånger men inte fattat vad det är som är så gott... än? ;)
Hej Åse
Det svider i västkust-själen när jag ser hur ni hanterar läckerheten. Prova nedan.
Hälsning Lennart
Gratinerade Ostron, 4 personer
12 stora ostron
1/3 purjolök
2 äggulor
250 gr smält smör
1 msk äppelcidervinäger
1/2 citron
1 dl vispad grädde
salt och peppar
När man gratinerar ostron kan man gå upp i storlek eftersom man värmer upp ostronen, varvid de drar ihop sig en aning. 3 st stora ostron kan vara lagom som en förrätt eller mellanrätt. Öppna ostronen och lösgör ostronet från skalet. Lägg ostronen i en kastrull med så mycket tillvarataget spad som möjligt. Rengör de tomma skalen. Fräs upp lite purjolök och lägg i botten av skalen. Värm ostronen försiktigt (de får inte koka), dra bort och lägg sedan ett ostron i vardera skal med purjolök. Slå upp en hollandaise och tillsätt spad från ostronen som man låtit reducera för att få en mer koncentrerad smak. Tillsätt sist lite vispad grädde för att få en fluffigare hollandaise samt att det ger en jämn och slät gratineringseffekt. Slå i skalen och gratinera på hög värme. Det skall bara ta någon minut.
Älskar din sida, Åse! Kram på dig & Göbben ;-D