Vincents dag...

Ja idag fyller våran fina nej världens fina Vincent ett år, Grattis på dig så ses vi i eftermiddag på kalaset. Tänka sig att det är ett år sen man fick samtalet i Tyskland att det kommit nått, men dom sög på karamelen länge innan det kom att det var en pojke. Sandra ville berätta vad det var själv så Mårten ringde bara och berättade att allt gått bra, ju längre tiden gick så förstod vi nog mer och mer att det blivit en pojke. Jättekul med en kille för här på båda våra sidor så är det nästan bara flickor, men igentligen så spelar det ingen roll vad det är bara det är okej  allt..  Och idag så är han ett år...... Vart tog detta år vägen? jo han har ju lärt sig enormt mycket det här året.. Nu har han ju gått ett tag också så full fart på honom är det, alltid glad är han den lilla Prinsen och så otroligt vacker med..
 
Igår var det paket jagning och det gick bra, bilar och tågbanor ja det ska börjas i tid. Svårt att köpa åt nån som har fått allt det mesta redan, likadant med Mindy.... Själv vart det lite shopping av en klänning, måste ju ha nått nytt så nu är det bara gubben kvar. Ja för nästa fredag så är det Gotland som gäller med dom goa vännerna. På tisdagen ska vi vara med och dela deras stora dag. Och det ser vi framemot, all lycka till er trots vissa olyckskorpar. Var upp till Willys på Bråstorp för att handla hem för att göra köttfärspaj och sallad. Mindy följde med hem och hjälpte till med matlagningen och hon sa då hela tiden att det kommer bli görsa gott du mormor :-) Lilla hjärtat hade sönder en liten sak här hemma igår, och bara älskar hennes kommentar då! Gör ju inget mormor... sånt som händer. Man  skulle vara duktig med att fylla i alla kommentarer i en bok, för vilken underbar läsning det skulle vara. Morfar, Mormor och Mindy spelade lite golf på kvällen så vart det en sväng som hon säger.. Så skjutsade vi hem henne omkring vid åtta så vart kaffe och nybakat där hemma hos dom.
 
Nu ska här fixas och några paket kvar att slå in, ja Mindy ska ju få två också. Så ska mat till innan det är dags för kalas...
 
Detta togs när Mindy vart ett år... Så fick hon sin campinstol som än idag hänger med.. Nu nästa månad så blir denna tjeja tre hela år, ja vart tog dom åren vägen? Men nu först idag så är det lilla Vincents tur :-)
 

Fixa paket!

 
Här är han inte gammal, lite över en vecka bara.. Vart tar åren vägen?
 
Ja det ska det göras idag, Vincent blir hela ett år imorgon. Så idag blir det en sväng till Motala för att hitta nåt till killen. Vädret visar sig vara bra idag med och det är ju bara för skönt. Men väderprognoserna visade inget uppmuntrande väder nu på morgonen så bäst att ta tillvara på det när det bjuds på sol.
 
Igår så gick dagen i ett rasande tempo för på kvällen dök alla upp för lite tacosmys. Sandra hade med sig en kompis som kommer från Gotland, så en och annan historia fick man höra om ön. Gillade den med extra kota och inavel :-) Men kvällen var kanon och nu ses vi ju alla på lördag igen när Vincent ska firas på eftermiddagen. Faren han hamnade i solsängen när han kom hem igår, dock då i skuggan där han tog sig en liten PN och njöt av att vara hemma tidigt för en gångs skull. Men sen vart det fix så allt var färdigt när dom rullade in här. Jag klippte lite gräs som var kvar att göra vid altan som dock visade sig förödande för tre av oss. Jag, Per och Alex fick kliande och rinnande ögon, men Alex kraken hon svullnade igen rejält och inget hade vi hemma för att lindra hennes problem. Jennifer körde henne till Ica Maxi på hemvägen så hon fick köpa lite medecin, pratade med henne och hon skickade en bild och då hade svullnaden gått ner lite men kliade och tårarna rann fortfarande. Så inget mer att man klipper till det lilla man har kvar innan dom kommer. Hon fick sitta inne restan av kvällen här, stackarn så mamma ställer till det. Men annars så hade vi en härlig kväll tillsammans..
 
Vad hände igår? Jag som trodde starkt på Tyskland... Nu får jag sadla om och hålla på Italien. Trodde nog Tyskland skulle ta hem EM, men tänk så fel man kan ha. Så Grattis till Italien! Nu ska det plockas lite innan det är dags för Motala och jaga paket.
 
Ha nu en bra dag, se till att njuta för man vet aldrig när regnet slår till.
Kram kram
  
 
 

Tacosmys med alla ikväll.

Ja det ska vi ha ikväll, roligt att samla alla innan vi far iväg nästa fredag. Men det är ett pusslande när alla ska samlas, för alla har ju så mycket annat som träningar på kvällar.. Men så vart det ikväll för då så kunde alla. Men ni! nu har allt sommaren hittat hit, och låt det nu vara så här. Ja idag så är det riktigt goseväder ute så sitta här ska det inte bli så mycket av idag inte..
 
Igår så vart då gräsmattan klippt, men gubben stod för den klippningen igår och jag körde på inne. Var och handlade igår och Alex gjorde oss sällskap. Var förbi Sandra där en stund men Mindy hon sov hårt igår, hon var så trött så hon somnat i sin eller Vincents matstol. Morfar tog och lyfte in henne till sängen men inte vaknade hon då heller. Jag var inne och gav henne en puss på kinden innan vi for vidare och hon bara slog upp ögonen en stund för att stänga dom och sova vidare. Moster Linda var ju där tidigare så kan tänka mig att dom lekt som bara den. Men Vincent var vaken och på gång, vilket energiknippe han är den killen. Fick fika med Sandras goa bullar och Vincent stoppade i sig han med. Kommer på när vi är en bit därifrån att jag glömde telefon där så vart en sväng förbi när vi handlat klart. Ja just det, fick ju träffa Mindys nya kamrat igår... Fisken Sture som är en kampfisk så dom ska leva för sig själva, släpper man ner en till så slåss dom tills en dör. Men fin var den och stolt är hon över den...
 
Tittade på fotbollen men orkade inte vara vaken så det vart sängen och resultat hade man nu på morgonen. Grattis Spanien, ja jag höll då just på Spanien och tror det blir Tyskland dom får mötta i finalen och Tyskland  vinner EM i år.. Nej nu ska det ut och njutas av finvädret så ska min fot få vila lite. Trampade nämligen in en spik i den igår. Så kan det gå när ögonen inte är med och man kliver ibland gamla brädor..
 
Hittade denna gamla bild på en hungrig fiskmås... Kommer inte åt mina andra kort pågrund av ett ströavbrott.. Men kortet är taget i Varberg.
 
Nu får ni ha en bra dag och njut av det underbara vi bjuds på idag..
Kram kram

Städ & Handlardag.

Ja det är ju onsdag och då brukar jag ta min städdag, vädret är ju utmärkt för det idag med. En sväng till Bråstorp i Motala ska det också bli.... Behöver fylla på både frys & Kyl. Vädret är väl som det ska, ja molnigt men inget regn än så länge. Det närmaste man är en sommar just nu är väl att fåglarna kvittrar som 17. Snälla sommar kom gärna och besök hos snart, vi behöver lite värme och goseväder nu.
 
Igår så var jag en sväng hem till Linda och hälsade på, följde sedan med henne och handlade. Ja lite vart det i min korg också. Hemma så skulle det bli gräsklippning, men se det ville inte gräsklipparen utan remmen på den gick av så här står gräset och svajar och väntar på gräsklippning. Nisse körde lite med trimmern han köpte igår, och dom har utvecklats mot den gamla vi har hemma. Lite matlådor fixade vi på kvällen sen vart det soffan och tv innan det var dags för sängen.
 
Ja som tur var så var det bra väder på Midsommar så lite kort att drömma sig tillbaka till kunde tas.
 
Jennifer & Per.
 
 
Här fick dom lånebarn under korttagning.
 
Jennifer, Sandra och lilla Mindy.
 
Mina två äldsta tjejer.. Så fina ni var denna dagen med kransar och klänningar...
 
Dags att sluta drömma och ta tag i onsdagen och städning...
Kram kram
 

Kalas.

Då var det tisdag morgon, och sommaren den bara rullar på... Utan att vi haft nån än, ja jag börjar misströsta när det gäller detta med vädret. Igår var ju dagen bara för tråkig med regnet som öste ner. Så igår var det göra saker inne dag, men så tungt det gick. Vill ha värme nu, ja en riktig sommar för hur ska vi orka med en vinter om det ska fortsätta att vara så här.
Igår var vi i Motala hemma hos Jennifer och firade henne som vart 24 år, alla var där och full rulle var det på dom två små. Överskottsenergi hade dom efter en dag inne i det tråkiga vädret. Mindy & Vincent underhöll hos med dans, ja zumba var det som gällde. Mindy var riktigt haj på det och hon älskar verkligen att dansa... Vincent körde med, mycket knöböj på honom framför tv:n. Mycket skratt var det från oss andra, ja vi fick verkligen träna magmusklerna. Nu var det ju inte bara dom små som körde på utan Jennifer visade vägen och Linda hängde på.. Ja Mindy fick faktiskt upp mormor där ett tag med. Gott fika bjöds det på, Jennifer hade gjort så goda muffins med marabou i.. Sandra var på gymet och tränade och Per tränade fotboll så dom ramlade in lite senare. Men tack Jennifer för en rolig kväll!
Nisse var med Mårten på Ica Maxi och handlade så slapp vi stanna på hemvägen. Väl  hemma så vart det lite tvtittande innan det var dags för sängen. Och nu så sitter man här och ska ta tag i tisdagen, men gud så segt det var idag....
 
Träffade på lite H-bils folk från Vadstena som vi hade det trevligt med på torsdagen & lördagen...
 
Vackert är det när man går ner till Gränaberget för lite dans runt stången.
 
Linda med telen i högsta hugg...
 
Mindy & Maja dom dansade på, man riktigt ser glädjen hos dom....
 
 
Polkagris var hon ju tvungen att få när dansen var slut.. Kladdigt och underbart med en vit klänning :-)
 
Nu ska det sättas fart här så det blir nåt gjort!
Kram kram
 

Regn & Vardag!

Helgen är över och vardag & regn och allt är som det ska. Men vädret var ju bra över helgen trots en del skurar. Vi kom ner till Gränna på tordags kvällen och platsen vi fick oss tilldelade var helt okej. Åt lite när vi kommit i ordning, sen var det nån timme i solen. Ja för det var riktigt gotteväder denna dag. Tog och gick en sväng bortåt ställplatsen utanför campingen där vi såg att det låg några vänner. Vart kvar där en stund så följde dom med till oss, ja vi hade lite mer sol för det blir fort skugga på ställplatsen. Lite fika ute och lite starkt vart det också. En trevlig kväll med mycket skratt i ett underbart väder, ja lite tjuvstart av Midsommar.
Vi gick upp skapligt på fredagen för vid middagstiden skulle barn och barnbarn ja min mamma var också med komma för att äta lite sill och färskpotatis. Jennifer, Sandra och Mindy var klädda i fina klänningar och kransar till dagen ära. Många kommentarer fick dom på campingen om hur fina dom var. Ja platserna när vi åt vart ju lite si och så, inte lätt att vara så många på så liten yta, men allt gick så bra så ändå.
Så var det dags att ge sig av till Grännaberget för dans runt stången, och Mindy hon dansade i ett och ville inte sluta, utan det var! vi dansar mer sen va :-) Träffade min kusin och man så deras barb och barnbarn där. Vädret visade sig även här från sin bästa sida, planerade lite med kusin innan vi for tillbaka till campingen för fika och glass, ja så dessa härliga röda gubbar. Så bröt Linda, Alex, Fanny och mamma upp och begav sig till Vadstena för att fira Midsommarafton där.
Vi plockade med vad som skulle med upp till Gränna eller stan där då min kusin och dom hyrt ett hus... Väl där så grillades det och vi åt i deras trädgård, men se sen kom regnet så vi flyttade in oss. Några tittade på fotboll och några satt i köket och pratade tills det vart sent och dags att bryta upp. Jennifer & Per åkte hem till Motala på natten, Sandra och Mårten och barnen sov kvar hos oss.
Vaknade tidigt denna morgon med små i bilen så frukost och mys vart gjort tidigt. Sandra & Mårten tog en promenad och far å jag plockade i ordning lite. Snart var det dags för dom att styra hem till Motala och kvar vart vi.. Regnade till och från denna dag men solen visade sig i mellan skurarna. Vi tog oss en sväng framåt kvällen till vännerna på ställplatsen där vi vart kvar i många timmar.
Så var det söndag och fara hem dagen, ja man tittar då på alla som river sina förtält och inser att det är himla skönt med H- Bil. Vi rullade iväg vid elva och stannade vid Pärlan för lite mat, och det smakade bra som alltid där. Hemma vart det att tömma H-Bilen sen var det att slappa hela dagen. Ja far tvättade sidorna vi ska måla nu med mögel tvätt för att få bort det fula Gränna, skönt när det är färdigt för då är måstena för denna sommar borta och far kan njuta han med. Men tack ni alla för en härlig Midsommarhelg.
I dag ska det firas av en som fyller 24 år, ja Jennifer har sin dag i dag. Så ikväll blir det Motala för kalas. Stort GRATTIS till dig gumman och ha en bra dag......
Jennifer som blir 24 år idag... Grattis Gumman.
Fina Mindy med krans till dagens ära.
Lilla Vincent som var nyklippt, så fin han med i sina tuffa kläder.
Underbar bild på dom alla.
Våra underbara barnbarn....
Ni får ha en bra dag trots regnet..
Kram kram
 
 
 

Hm Midsommarafton <3

Glad Midsommar på er! och ta det lugnt med ja ni vet vad :-) Nu ska det fixas till lite innan alla ramlar in, tur inte alla är med ikväll för då hade vi blivit 20 st.. Fast å andra sidan är ju  16 inte så några heller..
Vädret då? ja det håller sig bra än så länge och hoppas verkligen dansen runt stången får vara torr också, ja även lekerna på kvällen så snälla sol var snäll och lys hela dagen..
 
Skickar ett stort GRATTIS till den fina i Oxelösund som fyller imorgon.. Kram i mängder till dig!
Så ses vi om två veckor!
 
 

Hm Midsommarafton <3

Glad Midsommar på er! och ta det lugnt med ja ni vet vad :-) Nu ska det fixas till lite innan alla ramlar in, tur inte alla är med ikväll för då hade vi blivit 20 st.. Fast å andra sidan är ju  16 inte så några heller..
Vädret då? ja det håller sig bra än så länge och hoppas verkligen dansen runt stången får vara torr också, ja även lekerna på kvällen så snälla sol var snäll och lys hela dagen..
 
Skickar ett stort GRATTIS till den fina i Oxelösund som fyller imorgon.. Kram i mängder till dig!
Så ses vi om två veckor!
 
 

Gränna..

Bra grannar, ja bra musiksmak men där stannar det nu... Knytnävarna hänger i luften och man lider med dom små barnen när deras föräldrar fått för mycket innanför västen. Men vi har haft en trevlig kväll med vänner från Vadstena. Dom ligger då utanför på ställplatsen som är välbesökt nu, ja till och med bilar som står utan ström där inne. Plus att det står bilar precis utanför också och andra sidan är det några till som står.. Självaste campingen är knöka full, ja vill man ligga utan el så går det kanon.
Imorgon är den stora dagen då sillen ska ätas och färsken, jordgubbstårta och grillat på kvällen.. Fast här så tar vi faktiskt vin marinerad rostbiff med potatissallad istället.. Sen ska det upp på Gränna berget för dans runt stången med barnbarnen, är vädret bra så tar vi fikat där uppe. Kvällen blir hos kusin uppe i Gränna där dom hyrt hus och lekas ska det också...
Nu ska det bara varas och titta på tv och ladda för dagen i morgon...
 
GodNatt! och dröm nu fina Midsommardrömmar :-)
Kram kram
 
 

Tidsfördriv!

 
En och annan hittar ut för att heja på cyklisterna längs vägen.
 
 
Lite trång kan det bli, men man vet ju om det...
 
Men visst ser det allt lite mysigt ut när det sitts lite varstans för att heja.
 
 
Men detta var ju ganska så onödigt, en olycka är ju lätt framme...
 
 
Inte så roligt för cyklisterna och behöva cykla igenom röken som blir efter heller...
 
Nu ska det packas det sista.....
Kram kram
 

Snart dags!

Ja för turen till Gränna och Midsommarfirande, så i morgon eftermiddag så rullar vi dit.. Men tjuvstartade lite igår då vi tog bilen till Gränna för att hälsa på Gerd & Håkan som låg med sin H-bil där. Så tack ni goa för gästvänligheten när vi bara dyker upp så där :-). Ha nu en fortsatt bra semester, men snälla ni! lämna kvar lite av solen i Gränna när ni far vidare.. Idag så bjuds det på sol men dock lite blåsigt, men vad gör det när den gula visar sig...

På dagen igår så vart det lite plock i trädgården och gubben fixade i den med hjul. Fick främmande av Alex och Fanny på eftermiddagen, Alex stannade kvar över natten. Så nu har man lite sällskap här på morgonen, ja kan ni tänka er! hon är vaken. Pratde med min kusin igår då det bestämmdes lite för midsommar afton som vi firar med dom. Dom har hyrt ett hus uppe Gränna några år där vi är på kvällen när dansen runt stången är gjord på Gränna Berget. Så nu hoppas man på att solen vill göra oss sällskap denna dag.

Nu ska det sättas fart så man får städningen gjord, för även om man inte ska vara hemma så är det skönt att det är städat.



Vättern Rundan lika med Folkfest.



Mycket stånd som hade med cykel fanns denna helg.



Här i gamla stan fanns det skoj för barna.



Mindy mumsade i sig både glass och sin pappas chips som han skulle ha till fotbollen :-)



När vi lämnade Motala så mötte vi en hel klunga cyklister som var på väg till starten.

Men ni får ha en bra dag och njut av solen för man vet inte när den visar sig nästa gång :-)
Kram kram 

God Morgon!

Ja för det ska det väl vara, trots tråkvädret vi bjuds på. Kartorna visar sol! men var är den? Igår så regnade det om vartannat, men visst så visade sig solen i mellan varven.

Började måndagen med alla måsten, som snart var övergånget så då fick man vänta på att Alex vaknade.. Men tänk vad man ställer om sig fort när det kommer till det här med ljud, eller ska jag säga oljud. Hög musik är ett måste tydligen för att komma igång, men tänk om man kunde säga att den var ljuv men nej, låter mest oljud i mina öron... Säger man nått så får man svaret... Men det här är ju jättebra! du börjar bli gammal! Och visst är det nog så att man börjar tappa stinget och då inte förstår sig på vad som är bra :-)

Men så var då Alex färdig efter dusch och spegelbesöket och vi for till Vadstena för att hämta Linda. Bägge skulle på möte i Motala och jag passade på att fara förbi Sandra för att mysa lite med Vincent, Mindy var på dagis. Sandra var inte hemma men slog en signal och hon var hemma på sex minuter, snacka om att bo centralt. Lite kaffe och mycket bus med den lille vart det. Mycket skratt med för den delen och då blir det fart på killen, kastrullskåpen är ju bara för roliga och en hejare på att äta vattenmelon var han. Jag hade Vincent när Sandra gick för att hämta Mindy och när hon kom tillbaka så slängde hon ihop en fläskpannkaka... Uppskattat när tjejerna kom tillbaka, och gissa ni om Mindy var glad när hon kom hem.. Många som ville göra saker som att måla så kommer lillebror och går rätt över boken hon målar i... Då vart det livat från syster och den andra han bara skrattar åt syrran. Men så var det dags för hemfärd för Linda och mig, men vi skulle handla innan så vi hade nått i våra kylskåp. 

Hemma vart det en lur för en annan men karln han körde ut H-bilen för att börja att montera dit snarkomanen så den kan gå på tolv volt nu. Jag var ute och hämtade kläder, jag har en förmåga att fylla garderoben med mycket av den varan. Svårt att bestämma vad jag ska ha så mycket som inte används är med på våra turer. Matlåda tills idag gjordes iordning åt gubben, ja mat när han kom hem fick han också. Fast det var han som stod för det igår.. 

 Idag ska jag bara ta det lugnt och se om man kan få värken till att släppa av lite, förmiddagarna går för det mesta bra men eftermiddagen är en riktig pina.. Så hoppas värmen kommer då det   känns mycket bättre då.



Detta såg ju inte så lätt ut att cykla vättern runt i liggandes ställning...



Varje start så är det två motorcyklar som följer cyklisterna ut ur stan.



Här så kommer dom....



Här kommer två som ska till och starta och många var vi som ville se.



Ett stort tält på Torget där Alex jobbade, hon började två på natten och gick av sex på morgonen. Hon delade ut startnummrena och prikade av. Handbollen som får lite sånna här jobb under VätternRundan. Ja inte bara handbollen utan alla idrottsföreningar.

Ha nu en bra dag och ta vara på solglimtarna...
Kram kram 

Altanen....








Vätter Rundan.

Ja den gick av stapeln i helgen.. Och vädret var ju varierande, fredagen på kvällen så var det fint. Men lördagsmorgonen så vaknade man till regn men på dagen så vart det fint igen. Vi åkte in till Sandra & Mårten på fredagskvällen där det var H-bilar och massor av cykelfolk utanför där dom bor. Började med en fika och Sandra hade bakat en jättegod hallontårta till fikat. Gick ner på stan där det var fullt med folk, ja verkligen en folkfest. Förr då låg startområdet vid Vintergatan, men tyckte detta var bättre med starten nere vid hamnen. Tog ett tag att ta sig ned till startområdet för mycket var det att titta på. Vid kyrkan så var det ett par som vigdes klockan fem för att sedan klockan åtta cykla Vätternrundan. Väl nere vid starten så myllrade det av folk och tält, ja Stadsparken var fullproppad. Ställplatsen på andra sidan var också välbesökt.. Letade hos en plats för att se dom första starterna och hittade en bra precis innan gamla bron. Så var det äntligen dags och först ut var två cyklande poliser, ja nu cyklade dom bara ut ur stan för att sedan vika av. Men så kom dom, ja motorcyklarna och efter dom klungan som stardade först. Stod och tittade en stund men Vincent tyckte inte det var så värst kul, ja han vill ju gå själv nu och upptäcka världen men där så var ju inte det att tänka på. Hade lovat Mindy glass så det vart att leta upp ett ställe så hon kunde få en. Tog vägen över gamla stan för att kolla in vad dom hade för stånd och på tillbaka vägen till Sandra så var det många som tältade på gräsplättarna. Hem vägen gick över Hageby men efter Vadstena fick vi trängas med cyklisterna. 

Lördagen var då äntligen altanen färdig och jag är supernöjd, så tack du gubben för jobbet du lagt ner. På eftermiddagen vart det en sväng till Linköping för att köpa det sista till altanen. Sen hem och få lite ordning på det. Söndagen vart det en tidig sväng till Motala, ja glömde frimärken och var tvungen att få på ett brev. Hämtade Alex som ville komma ut på landet ja så sov hon över och ligger ni och sover så gott. Hem och göra lite mat sen så klippte gubben gräset och buskar fick sig en omgång också. 

Kan ju inte säga att jag är pigg idag direkt, skulle kunnat sova till säkert en nio idag. Men skönt är det att komma upp och få bort alla måsten, så får man ju faktiskt ut så mycket mer av dagen när man kommer upp skapligt...



Våran fina lilla Prins.



Mycket folk var det i Motala.



Många bajemajor var det utsatta på torget.

 


Våran fina Prinsessa Mindy.



Då var det igång :-)

Men nu ska det sättas fart här, så ha nu en bra dag..
Kram kram!
 

Lite fler kort från helgen.



Hamnen vid Askersund.



Sommar!



Ja där ute skulle man bo med denna vackra utsikt.



Värdshuset ligger himla fint där.



Tack ni fina för en trevlig kväll :-)

Sovmorgon!

Ja det har vi haft idag! eller jag i allafall... Gubben var ju uppe och fixade frukost och monterade dit alla fästen till lamellerna. Kanske att allt är färdigt ute på altanen tills på lördag. Sovmorgon fick vi idag på grund av att dom ligger efter på lagret på Run Sven, blir så när det varit en röd dag. Istället för att sitta där inne och vänta så åkte han senare idag men smolk i bägaren är ju att han kommer hem senare. I kväll så blir det att åka in på Nostalgin i Vadstena för att få en dos av alla fina bilar och motorcyklar.

Dagen igår gick av lite som i en dimma, ja värken är inte nådig nu. Började att putsa några fönster på altan som resulterade i att jag hamnade i soffan och fick inget mer gjort igår. Men hoppas på att få ett lite lättare liv efter läkarbesöket i morgon och att nu provena tas som jag fasar för. Men, men, en dag i taget så hoppas jag på värmen som brukar lätta upp det. Men det är frusterande när man vill så mycket och kroppen säger ifrån, ja blir lätt att man gnäller och humöret är så dåligt och det går ut över dom som bara vill hjälpa en. Nu är det ju så att det är väldigt svårt för dom som inte har detta skit att förstå och komentarer som du vet ju vad det är blir man så förbannad på. Visst jag ser inte sjuk ut, men ni skulle få känna av värken så kanske ni skulle förstå. Nog om detta nu.....

På fredag ska det bli att ta sig till Motala för att se lite starter av Vätternrundan, ja det är ju som en folkfest för oss här omkring. Värsta är ju biten när man ska hem och det tar sin tur för dom cyklar ju förbi här uppe på stora vägen. Men det får ta den tid det tar så får man ju se mer cyklister på hemvägen. För några år sen jobbade Nisse natt och var följebil tillsammans med min mosters man, dom hjälpte och skjutsade och lagade punkteringar.. Ja helt enkelt servade cyklisterna och dom höll till på sträckan vid Karlsborg..

Annars så ska helgen vara hemma och altanen ska bli färdig.. För midsommar afton så blir det Gränna med barn och barnbarn.. Kusin och hennes man, deras barn och barnbarn.  



Mycket vägarbete var det på vägen till Tiveden.



Stinkbomben Olshammar!



Campingen innan Askersund.



Var förbi här en sväng, man vet ju aldriga?? kanske man hittar nått man vill ha. Och detta ställe ligger granne med min bror.



Efter maten så kunde vi njuta av detta bröllopspar som tog kort innan dom vandrade upp till kyrkan för att vigas :-)

God Morgon!

Men nu är det väll snart dags att sommaren knackar på dörren!!! detta väder är ju bara för tråkigt. Ja visst är väll temperaturerna bättre nu och inget regn än så länge. Men molningt, ja nästan mörkt här hemma idag.

Igår så vart det som alltid med plock allt det som är nödvändigt för att ha ett fungerande hem. Så lite fix innan man for in och hämtade Linda för att åka till Motala och handla. Ringde till Sandra för tänkte hoppa in en snabbis, men hon var hos min mormor och hälsade på. Jennifer fick hämta henne där för när hon gick dit så öppnade sig himelen och både hon och Vincent var dyngblöta. Ja hon har ju regnskydd på vagnen men igår så stod nog inte det i mot skuren som kom. Lämnade Linda i Vadstena innan jag for hem.

Hemma hade jag främmande av min mamma, som hade med sig en god morotskaka till kaffet. Tack för gott fikabröd och besöket mamma :-) Röjde av lite på altan så gubben kunde göra det sista och nu i helgen så ska det nog vara färdigt allt. Ny grupp handlades igår dit, ja vi skulle inte men nu vart det en likadan som vi har på altan ute men två extra stolar ska till och en skänk. Ja jag är kanonnöjd och duktig är du gubben.Lite käk tills gubben kom hem vart ju också gjort.

Fotbollen? ja vad säger man.... En fotbolls match är ju gång i 90 minuter plus några extra minuter, så då hjälper det ju inte att det blixtrar till i fem ninuter. Sverige var allt för stillastående igår och lite fega och agerade som yra höns i försvaret. Ja dom var riktigt dåliga igår, så svårt att tänka mig att dom ska kunna slå England. EM kanske är slut fort för våran del.

Värken har då tagit sig ny fart men hoppas på torsdag få lite svar och att det tas dom prover jag är lite rädd för att få svar på. Men skulle det vara så är det så, har ju levt med fibron sen 90 så är ju härdad nu.. Nog om detta nu för idag är det tisdag och det bästa ska göras av denna dag.



Härligt ställe i Karlsborg...



Karlsborg



Här är vi vid Öltappen för att äta lite revbensspjäll och potatissallad..



Här har maten gått ner i magen och gubben slänger benen.



Vägen var ju inte så bra till Tiveden, men naturen var väldigt vacker.

Nu får ni ha en bra tisdag så hoppas vi att regnet håller sig borta..
Kram kram 
 

Forsvik, Karlsborg och Askersund.

Ja det var ställena som fick besök av oss i helgen. Vi började med Forsvik i fredags som kunde ha slutat redan vid lilla Hammarsundet. Fick möte av en bil och på släppet hade den en liten grävare. Som dock tappades från bilen och den kom mot oss i en skaplig fart, men tur så stannade den en bit ifrån oss mitt i vägen, annars så hade nog H-bils åkandet vart över för en stund framöver. Vi kom till Forsvik vid fem tiden då vi började med att äta kebabsallad som vi hade med oss. Sen vart det att sitta och njuta en stund ute för vid nio så kom regnet som höll på hela natten. Inte var det som vanligt i Forsvik för nya ställplatsen var iordning gjord på andra sidan, och kanonfint var det. Vi var bara fyra bilar som stod över natten och trevliga grannar var det. Lördags morgon vart det frukost och lite fotat vart det med innan regnet kom. Vi bestämmde oss för att åka till Karlsborg och titta lite.

Vi for ut till Fästningen och kollade och avslutade vårt besök där med konsum, där handlade vi revbensspjäll som vi stannade och åt vid Öltappen. Beslutade att åka och titta i Tiveden så vi for vidare dit.



Där var det mycket vägarbete och trångt, men så fint campingen låg där. Ja naturen var underbar där också. Men regnet fortsatte att komma ner så vi fortsatte mot Askersund.

Väll i Askersund så for vi runt och tittade där också. svängde förbi min bror men där var ingen hemma. Han var i Borås och tittade på en grävare och Annika var med barna i Vimmerby på Astrid Lindgrens Värld. Vi åkte ner till City Camp och tog oss en plats, och det var tur det för där vart det snart fullt.. 20 bilar var vi som stod där över natten och många var dom som stod på andra parkerigs platser också. Ändå så var det inget speciellt denna helg i Askersund. Men nästa helg så har dom Tradjazzen så då är det nog knöka fullt. Gjorde oss lite mat sen vart det en promenad så kom det lite regn igen. Utanför vår dörr så hade vi ett brudpar som var vid vattnet för lite fotografering innan dom vigdes i kyrkan. Vi satte oss lite ute på kvällskvisten och efter åtta så kom min svägerska och hämtade oss för lite mys oss dom på kvällen. Tack ni för en trevlig kväll och skjuts. Vi kom hem till vårt efter tolv och då var det ett mörkt Askersund, nått fel hade dom fått med belysningen men vad gjorde det för sängen skulle ju besökas... Tog oss lite sovmorgon ja lite frukost var det också sen var det dags att börja resan hem. Var ner och tittade lite här och där på hemvägen innan vi kom kaotiska Motala där det kryllade av cyklister, var ju tjejvättern och halvvättern. Så fick åka över Hageby hem så då vart det lite mer kika.. Hemma gjorde jag iordning mat så fick vi matgäster, Linda & Alex kom och hälsade på. Skjutsade hem dom och hoppade in hos Sandra för att hälsa på dom små. Mindy var vaken men lille Prinsen han sov så gott. Han har ju börjat att gå nu men det får mormor se en annan dag.

Nästa helg blir vi hemma då Vätternrundan ska gå av stapeln. Så en sväng till Motala blir det för att se det. så får man trängas med cyklisterna när man åker hem. Vi har haft en kanonhelg!



Fina Forsvik, fast det vara bara en båt som slussade...



Nya ställplatsen!



Omgivningarnai Forsvik.



Underbar natur i Forsvik!



Karlsborg ute vid fästningen...

Synd att Robert & Marie inte kom iväg, men hoppas ni är bättre från förkylningar nu och att vi får till nått senare.

Ni får ha en bra dag trots att solen lyser med sin frånvaror. Men perfekt väder för lite fotboll så heja Sverige!
Kram kram


Liseberg!

 

Fint ligger dom där uppe karusellerna.



En gång och aldrig mer...



Ja vi var ju inte ensamma denna dag :-)



Sandra & Mårten tyckte den här inte var så märkvärdig..



Här har Mindy fått sig en ballong innan Mamma & Pappa och lilla Vincent drar sig hemåt Östergötland.


Nu är man alert igen!

Ja det tog två dagar innan man var människa igen, det tar på krafterna efter en dag på Liseberg. Och inte bara på mig för även Mindy var en slagen hjälte igår. Sandra ringde på morgonen och berättade att hon försökt ett par gånger att få upp Mindy men hon bara la sig ner igen och sov. Så hon fick en fridag från dagis igår för att hämta krafter för en dagis dag idag igen.
Vaknade till en underbar sol i morse som nu bestämt sig för att leka kurragömma eller bara svårt att bestämma om den ska stråla eller inte. Men temperaturen ligger ju på 10 grader idag så lite bättre än igår. Tänk förra året som jag såg hos en vän på FB förrut så badade man framåt kvällen och det såg bara så där underbart ut. Badar är ju inget man gör nu direkt, förutom i badkaret eller en varm pool. 

Igår gick det mesta på halvfart men gjort vart det och det får man vara nöjd med. Faren fick lite gjort på altan också, så imorgon ska golvet läggas. Ja det är tänkt så om inget annat hittas på när det är nationaldag, inget som vi direkt firar eller märker nått av. Jo gubben är ju hemma och det gillas. Igår på kvällen så var han hos Hans och fixade datorn där, så nu ska förhoppningvis deras E-mail gå utan problem. Kvällen vart det tv tittande ihop krupen under en filt, för attans så kallt det var inne igår kväll. 

Nästan fått allt gjort som var tänkt nu på morgonkvisten så stan ska besökas nu på förmiddagen, även en sväng till Linda och hälsa på. Sen hem och röja den på altan och städa av så faren bara kan köra igång imorgon. Vart lite så där små sugna på att åka till Skänninge och titta på alla fina bilar ikväll, men vi stannar hemma. Förr åkte vi ju med Camaron och var med i crusingen och då är det ju lite roligare än att bara stå å titta. Så vi tar en hemmakväll och myser istället.



Lite egobilder är ju sånt som hör vardagen till :-)



Linda som vart som barn på nytt när det ska åkas karuseller.



Så trött han vart Prinsen, jobbigt för dom små också på Liseberg.



Här åker Linda & Alex kaffekoppen med Mindy, man kan se lite av huvudet som sticker upp :-)



Underbara Liseberg som man bara kan strosa i och se allt vackert :-)

Nu ska det sättas fart så man kommer in till stan som det är tänkt..
Ha ni nu en underbar dag och imorgon så är ni lediga och vi hoppas på kanonväder då.

Kram kram

Liseberg.

Ja där hamnade vi i helgen med alla i familjen, och vi har haft en kanon bra helg. Vi började resan vid ett i fredags och Linda, Alex och lilla Mindy var med oss hela helgen i H-bilen. Vi kom fram runt 16,30 då vi började med att äta. Jag hade gjort chilipasta med kyckling på morgonen som bara var att ta fram och värma, far är ju inte så förtjust i det så han åt en kebabsallad och Mindy fick plättar. Efter maten vart det en sväng ner på Nordstan där det vart lite som följde med hem. Mindy hittade en liten söt vovve som låg i en liten rosa väska som hon ville ha, och den fick hon och morfar fick äran att bära den hem till H-bilen. Mycket folk var det överallt och mycket var det hände i Göteborg denna helg. Vi var borta några timmar innan vi återvände till campingen, men innan vi var där så skulle det köpas godis. Väl hemma igen så myste dom andra vid tv:n och far och jag satte oss ute en stund och laddade batterierna så vi skulle orka med lördagen. Avslutade kvällen med att se på V sen var det sängen som gällde. 

Runt åtta på lördags morgonen så klev vi upp och började med frukost, Linda & Alex tog med sig Mindy bort till sevicehuset för att våga håret på henne. Vi plockade iordning och gjorde matsäck för att ha lite inne på Liseberg, räcker att äta en gång där med dom priserna dom har. Vi kom lite före dom andra som var på väg, dom passerade Landvetter när vi gick in på Liseberg men snart så var vi samlade alla. Mindy var så sprallig och åkte mycket karuseller, ja hon for fram som ett yrväder och glädjen när man såg henne värmde en bra i det lite kyliga vädret. Visst det var sol men dock lite blåsigt och kallt i skuggan och efter elva timmar där så var man som en isbit när vi kom hem. Vincent var duktig och tyckte det var spännande att titta på alla som skrek när dom åkte i alla karuseller. Vi delade på oss när det var dags för att äta, smidigast så när alla vill ha olika i magen. Och det var inte lätt att hitta ett ställe som var skapligt billigt och framför allt kunde erbjuda sittplatser. Men det löste sig till slut och alla fick nått i magen, sen var det bara att åka igen. Jennifer & Per har ju alltid tur på detta med hjulen, så dom hade med sig mjölkchocklad, kexchocklad och chips hem. Sandra nu när hon har familj själv säger till oss att det var ju inte billigt för er när ni tog med oss alla fyra när vi var små... Och visst var det inte det, men glädjen man får se hos sina barn är värd det. Vi fick ju ett problem med Alex & Linda i Nordstan när vi var på väg ut, ja vi fick vända och gå ut åt andra hållet.. Dom vägrade gå ut där vi skulle för det var en stor hund som dom inte hade så bra koll på och det var då jag insåg att dom faktiskt är rejält hundrädda nu. Vart lite små arg när vi kom tillbaka till campingen och gått av spårvagnen för då var det dags igen.. Har man en stor hund eller liten så kan man ju hålla åt den för alla vill ju inte hälsa på den.. Och vilka var den då intresserad av, jo givetvis Linda & Alex som inte alls var så alerta på att klappa den. När man ser att dom är rädda så kan man ju faktiskt dra åt sig hunden istället för att bara låta den vara, men förhoppningsvis släpper rädslan på dom nån gång.. I allafall så var vi rätt så nöjda efter klockan nio och dom andra drog sig hemåt och vi till vårt. Trötta slitna som somnade vi tidigt denna lördags kväll men många härliga minnen på näthinnan. 

Söndag morgon var vi bra sega men skulle vara ute därifrån elva, och vi rullade ut runt tio. På hemvägen stannade vi till på City Gross för skulle bjuda dom på middag när dom hämtade Mindy och Mårten ville ha lite hjälp av far med bilen, nån fjäder som skulle på plats. Inte vart det mycket gjort denna söndag mer än att slappa. Somnade ovaggade gjorde vi också på kvällen. Nu så hoppas jag på fint väder till helgen så ska Hjo & Forsvik få ett besök av oss, Forsvik var vi aldrig i förra sommaren så hög tid nu.



Denna goa gubbe hittade vi på Liseberg :-)



Här är vi samlade alla.



Mindy och Alex som flyger elefant, och det gäller att ha tungan rätt i munnen.



Mor & Dotter tar sig en tur.



Jennifer & Mindy så lille Vincent på vandring...

Ni får ha en bra måndag och visst önskas lite sol och värme nu.
Kram kram

 

RSS 2.0