Gott nytt år

Grefven och Åse gör en kort hälsning till alla han känner

Nyårsafton 2009 i London.

http://www.youtube.com/watch?v=tHMVdhEp-Tw&feature=related

Linda och Jennifer.

LindaLindaJennifer.

NyÅr.

Då var det nyårsafton idag då,jag har väldigt lätt att bli lite rörd den här dagen.Många tankar som går tillbaka och då tänker jag på ögonblicket lilla Mindy föddes.Vi Var på semester när vi fick samtalet som man väntat på ett tag,nämligen att vi hade blivit mormor och morfar en känsla som inte går att beskriva.Så har dom två äldsta flyttat hemifrån,nåt som dom gjorde i början av året.Och det är också en stor omställning men nu har man vant sig.Så ja! år 2009 har varit bra..

Igår var det en lugn dag hände inte mycket.Tvättade i stort sett hela dagen så nu är man ifatt med det.Har varit inne i stan Nisse och jag,var tvugna att gå till glasbanken och handla på Östenssons.När vi kom hem så rörde Nisse ihop skagenröran som vi ska ha till förrätten.Ska själv steka köttet lite senare.Vi var bjudna till min kusin i Motala men tackade nej,kännde att det kunde vara skönt att bara vara hemma.Så vi ska fira med Sandra och Mårten å Lilla Mindy.Sen ska Linda vara hemma också,hon ska hämta Alex inatt som firar nyår i Vadstena med tjejerna...Linda kör ju gärna brukar ju vara så när man inte har haft körkort så länge.Imorgon kommer dagen bli lugn har inget inplanerat och vill inte ha det utan bara ligga i soffan och titta på någon bra film och njuta....

Nu önkar jag alla våra släktingar och vänner ETT GOTT NYTT ÅR.

 

En önskan till det nya året

Det är väl lika bra att passa på att önska alla gott nytt år.
Och som en önskan som jag har ,
flera hoppas jag har samma önskan.

Att husbilsklubben ska bli demokratisk 2010 och sittande styrelse blir tvungen att avgå pga allt mörkläggande och tveksamheter dom sysslat med plus att webb ej får fortsatt förtroende att vara kvar utan måste bytas ut.

Det är det ända rätta om klubben ska kunna kallas demokratisk för som det är nu så är den sk demokratin bara ett hånskratt mot medlemmarna.


Tänk att i sommar komma till stranden och det första som händer är att någon börjar fråga ......Hörrö du är det inte du som styr i hbk dom kan väl faen inte va redigt kloka ihuvet eller så  säger någon borde inte  du  försvinna gubbjävel innan du får dig en hörving såna som dig hör inte hemma här........Kul kul säger jag att få sitta i hbks styrelse och få vara inne hela sommaren för visa er kommer ni inte kunna .......kanske kan man låsa bilen och gå därifrån, jovisst och komma tillbaks och ha hela bilen upprepad ,brottsligt ja, men jag lovar ingen har sett något räkna kallt med det. .......
Så än en gång styrelsen i hbk vi beundrar er ......................................inte speciellt mycket av vad ni än så länge presterat


Däremot önskas alla Vänner och liknande ett gott nytt år 2010  må det vara fruktsamt .

// Grefven


En tillbakablick 8-9 år

först en liten julhälsning från oss alla


                         />

Ja  jag skrev ju om Leif en bra kompis på alla sätt som alltid ställde upp bara han kunde hjälpa till förstås. Han och jag var i stockholm och lossade potatis på ett varuhus som ägdes av utlänningar inget fel i såna nu ,men det finns en poäng kommer till det sedan .Det var nåt trassel med kvalliten och jag blev den som skulle lösa detta.Så jag står och pratar med den utlänske killen och han ska ta fram en kniv och sprätta säcken, för mig så var det inget konstigt med att han stack handen i bakfickan och tog fram en kniv.

Men Leif i från sitt ställe där han stod uppfattade att killen smög upp en kniv och skulle hugga mig i ryggen.
Så Leif tar upp en 25 kg säck och gör sig beredd att kasta den på killen när han upptäcker att han bara ska öppna säcken. Då ställer han lugnt ner säcken bakom killen igen och fortsätter pyssla med annat lugnt och diskret.

Försök sätta er in i vad som hänt om han kastat säcken i huvudet på den utländske killen när hela stället bara bestod av invandrare som pratade dålig svenska. Vi hade fått fly hals över huvud för vi hade aldrig kunnat förklara varför vi slängt en säck i huvudet och golvat honom för det hade inte jag kunnat förklara iallafall så mycket har jag pratat med dom och försöka förklara för en vansinnig arab varför du slängt en säck i huvudet på honom det går nog inte........jag hade iallafall flytt ........Ett ganska roligt minne som jag har kvar av leif .

Nu följer en annan sorts komik fast det får ni räkna ut själva
Vi kan kalla dom för snövit och den trassliga metmasken ho ho nästan att tomten  & Co vore bättre

Hade tagit med en del fryst mat hemifrån och i kväll så blev det lasagne. Är rätt så skönt att ha med lite hemlagad mat som man kan värma i ugnen. Det var som vanlig gott och med ett enkelt glas San-Tiago en Carbernet Sauvignon från Chile så var måltiden alldeles utmärkt. Självklart så serverades det en fräsch sallad också. Det tillhör väl en god middag?
Låter som någon som kan alla sorter på bolaget eller hur .....Fråga ::hur vet vi att salladen var fräsch lassagnen var ju fryst och ni fick rabbat när ni parkerade............


ett glas rött
Det skyddar bra mot kylan när det är så kallt ute. Gick sedan till macken för att betala avgiften på 75:-  med klubbrabatt. Köpte samtidigt en Expressen, tv bilagan och glykol till det vattenburna värmesystemet.
Glykolen ska man inte dricka snövit



Vad menar dom med detta styrelsen vad för sjukdom lider dom av kan det vara BOTBART ?

Du har tidigare fått ett antal varningar avseende olämpligt uppträdande genom inlägg i Husbilsklubben.se forum samt även varit modererad och avstängd.Eftersom du inte beaktar klubbens Forumregler och Stadgar har styrelsen beslutat att omedelbart avstänga Dig från Husbilsklubben.se webbplats fram till årsmtet. Husbilsklubben.se intentioner är att skapa ett informativt och vänligt forum.Skitsnack det ända ni gör är att utrota oss som försöker få klubben demokratisk och inte som nu demon-kratisk ni är så jävla rädda att förlora makten fattar bara inte varför......... ska vi behöva vänta ut er och låta tiden göra sitt ......

 övriga medlemmar upplever att du sprider dålig stämning på webbplatsen. Vi har fått ett antal e-postmeddelanden om samt rapporteringar av inlägg som du har gjort

 Och vilka är övriga ????dom enda som gastar är ju proffstyckarana som inte är värda skiten under skorna gnälliga människor som är bittra över att deras liv inte blev bättre det verkar mest som att dom siktar på att få sitta i styrelsen såna krakar förtjänar varann dom hade gjort sig kanon under Saddams regim fan trot med såna kompisar .

Har du synpunkter på denna åtgärd kan du kontakta oss via e-post [email protected] (Ej telefon)funkar inte deras telefon eller är den farlig tro

Jag har kontaktat dom säkert 10 gånger än så länge fler ska det bli, den jävla knappen funkar bara när alzhimern har lugnat ner sig då kommer dom ihåg vad dom skulle ha den till.........

Så efter 2 brev till Janne Ekan och inget svar så tar vi väl det här istället så får väl alla läsa vad jag ville ha sagt.


Hej Janne har varit lite upptagen med annat .Du råkar inte veta varför Happy och har blivit utsparkade  för, För vi förstår inte det själva.

1.Vi startade ingen av trådarna

2 vi svarade i trådarna men det gjorde även du vi skrev inget kränkande.

3 Vi vill gärna behandlas på samma sätt som övriga forum medlemmar så då borde väl Gunnar som inte var så trevlig i några kommentarer plus ett par till vara modererade för jag vill ju ogärna tro att vi blev särbehandlade även om avstängningen visar så.

 För egen del kan jag inte se något skäl för avstängning känns bara som  en chans till ett  skäl att få stänga av oss och varför fram till årsmötet då jag har betalt in hundringen redan (fredags) och då jag har tänkt att gå på årsmötet och rösta i full demokratisk ordning som alla andra så då får ni vänligen låta mig få reda på när, var, hur, har någon tänkt så långt eller räknade alla bara med att slippa mig genom att stänga av oss tyvärr så blir det inte så.

 Du kan ju givetvis inte känna till allt men kanske vet du vad som gjorde att vi blev avstängda vilka fraser var värst så att vi får en chans att bemöta dessa hemska ???? anklagelser för vi var väl inte allena när det skrevs i helgen och rätta mig gärna det är väl ett diskussionsforum som även är lagt i något som kallas formalia som man inte måste läsa i om man inte verkligen vill ha något att klaga på och ondgöra sig över det var väl därför det kom till och detta med dålig stämning  alla har väl rätt att bemöta felaktiga uppgifter även dom som kommer från ryggdunkarna eller hur Janne.

Skrev detta i lugn och ro utan ilska.

MVh Greven/Nisse


Gott Nytt År till er alla..................

http://www.youtube.com/watch?v=TIyEQT96S8g&feature=related

Julafton.


Samling.

Idag så har alla tjejerna varit hemma plus pojkvänner och lilla Mindy.Trevligt när vi träffas alla och det blir lite liv i huset.Det tråkiga är att Alex är genomförkyld och hängig igen,så idag vart det ingen träning för hennes del.Nisse och Mårten har hållt på i garaget som är nästan färdigt nu,bara lite småfix kvar.....Annars har dagen varit lugn inte fått allt för mycket gjort.Men det kommer fler dagar så varför jäkta ihjäl sig.

Igår så var vi i Motala och besökte min mormor och fick oss lite fika innan vi åkte till Bråstorp och handlade.Gott om folk som gjorde samma sak var det också.Men vi handlade på Willys och där är det inte lika mycket folk som inne på Maxi så det gick smidigt.

Men fy vad kallt det är nu , inget skönt. Vill ha vår och slippa vinterkläderna och ljusare kvällar.Men snart så är det nytt år och inte så  länge kvar.Tiden går ju fort, alldeles för fort kan man tycka ibland......

Imorgon så blir det att städa av så att det är fint när det är Nyårsafton.Annars så har vi inget inplanerat imorgon och det är skönt med såna dagar också.Idag så satt Mindy helt själv för första gången,hon är så duktig den lilla tjejen.Händer så mycket med henne nu så man knappt hinner med,men roligt är det.

Go kväll på er...........  

När en människa försöker vara nåt dom inte är

OCH GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET
Önskar vi er alla  Så börjar spyan på husbilsklubben sitt inlägg .Och direkt hakar den som skulle sitta på läktarn och inte fattade varför man blev irriterad för över dessa dumma uttal som ,jag är inte aktiv medlem nähä då skriver man inte alt jag bryr mig inte över tjafset ,Då dyker frågan direkt upp hur står man ut med sig själv när man ser människor som far illa .Sedan så slår jag en blick vem som tackat jo samma idioter som vanligt ingen chock här inte.Snövit som inte förstod att alkohol är bra mot fler saker som ,ledgångsreumatism,proppar,livskvalite,männens hjärta mm bara några exempel men det fattade visst inte Snövit.Givetvis  i liten skala inget flera glas vin om dagen här inte.

Jag har haft en vän han är tyvärr död nu,men han hade många teorier här om alkohol han kom många gånger in på lassarett men när jag förde talet om alkohol på tungan, så svarade han alltid näe det här är inte spriten det är nåt annat.

Så en jul för 5-6 år sedan så pratade jag med honom på julafton han bodde själv så han blev alltid så glad när jag ringde till honom sägas bör att jag plockade ofta upp honom med lastbilen och han åkte flera tusen mil med mig vinter som sommar han hade med sig mackor och bullar som han bjöd på.Vi pratade ofta om livet efter detta men han var skeptiskt till det han trodde inte så mycket på det och jag har tyvärr samma syn när det är svart så är det.......Tillbaka till Julafton igen .Han var glad att jag ringde och jag var ledig i mellandagarna så vi bestämde att vi skulle höras igen på nyårsafton.Tyvärr ringde hans syster dagen innan nyår och berättade att dom hittat honom sittandes i köket med ett paket mjölk på golvet död.Det händer ofta att jag funderar på Leif som han hette och skrattar över allt roligt vi gick igenom  när vi var ute med lastbilen ,han backade aldrig när jag frågade om han ville följa med.klart att jag kan svarade han alltid ,så en tanke till alla som känner någon som han, hör med dina kompisar om dom har sällskap såhär i nyår .

//Grefven


                                                                    

ÄVEN VITA ÄNGLAR HAR LIK I GARDEROBEN

.Läste på en blogg förut idag där skribenten ondgjorde sig över och inte förstod varför man hackade på henne och hennes sambo och det är ju trist.Där hade ju egentligen historien kunnat sluta om man bara vore vänligt inställsam till sagor.För att inte nämna någon vid sitt rättta namn så får dom heta Ave och hasse metmask i denna skrivelse.En kompis till mig fick samtal från nämda person på kvällen då dom inte hörde när det ringde och inte kände igen numret så ringde dom upp senare på kvällen då dom trodde det kanske hänt dras barn något.Sagt och gjort dom ringde då svara en sluddrande röst något som inte gick att tyda ,då sade hon som ringde hejdet är mamma är det du  ****** då kastades luren på igen .Då kontrollerade dom numret mot eniro och då stod det klart vem som ringt :::::Det var Ave och hasse metmask som ringt men dom blånekar till det så troligtvis slår deras telefon nummer av sig självt inte bra Ave byt telefon,och tidigare den kvällen så hotade dom anmäla sina kompisar för vad vet vi inte men dom var verkligen ledsna för det men som sagt Ave blånekar till allt.Efter det så tar dom sig en sväng till min kompis Jonnys barns bloggar och där skriver märkliga saker kollade ip nr samma som tidigare .Bara att blåneka och upp med huvudet som en stolt tupp , ja högmod går före fall säger dom ju så det ordnar sig nog ändå med den sanningshalten och sedan så undrar SNÖVIT varför man väljer att tro på vad andra människor säger

Så ÄVEN VITA ÄNGLAR HAR LIK I GARDEROBEN TA ETT PAR GLAS RÖTT NU OCH FÖRKORTA DITT LIV

// GREFVEN
 SOM INTE TROR PÅ VAD PARET SNÖVIT SÄGER


Janis Joplin, Mercedes Benz.

http://www.youtube.com/watch?v=WVaXuGdIegk&feature=related

Bilder från julafton.

Linda och MindyMårten Jennifer och Per

Barnvakt.

 Idag har jag haft lilla Mindy här för hennes pappa skulle spela fotboll i Borensberg.Då ville Sandra följa med och titta även Alex var med plus Johanna och Rosanna.Per spelade också men Jennifer kunde inte vara med och titta för hon jobbade.Vi åkte in till tio Nisse och jag och hämtade den lilla,sen åkte vi till Väderstad och hälsade på Lee.Handlade lite på Östenssons sen hemfärd.Hemma så gav jag Mindy lite pure Kyckling med pasta och det tyckte hon om.Så lekte Linda lite med henne så hon vart trött,så då vart det välling innan det var dags för tuppluren på eftermiddagen.Hon sov i nästan tre timmar  ,när hon vaknade så var det dags för torr blöja.Så var hon hungrig så på med välling igen.Så dök mamma och pappa upp så då vart det fika innan dom tog med sig den lilla hem. 

Har inte fått mycket gjort idag men det kommer ju en ny dag imorgon.Imorgon blir det en sväng till min mormor i Motala för en fika.

Igår så var jag inne i Motala och lämmnade Alex för hon skulle va med Johanna.Så tog jag med Linda hem som sovit hos sin syster för hon var på krogen kvällen innan.Var ju inte så roligt väder att köra bil i igår,men det gick  bra.Skönt att det blir vanliga dagar imorgon för man vet ju varken in eller ut vad det är för dag.Nu är det bara Nyårsafton som man har kvar.........

Skickar en hälsning till Jonny och Lotta,börjar sakna er nu.Kram på er............

Skickar en hälsning till Börje och Gunilla och tack för korten.Hoppas ni har haft   det bra i Tenneriffa och snart är det väl henresa för er.Ska vi försäka att ta en dag och ses eller kanske en sväng med husbilarna.

Go kväll på er !!!!!!!!!!! 


Kim Wilde.

http://www.youtube.com/watch?v=rPuRA1rZuTA&feature=related

Lite bilder från julafton.


Då var julafton över.

Tänk vad mycket jäkt och stress och måsten det är för den här dagen.Men mysigt är det när man sitter med  alla sina nära och kära vid middagen.Igår började dagen med sovmorgon,klockan hann bli nio innan vi traskade upp och då så bjöd Nisse på frukost.Sen var det bara att köra igång med alla måsten,men försäkte att inte stressa igår och då  gick det jättebra.Så svabba av golven och gjorde jansson och stekte köttbullar och prinskorv och Nisse gjorde grytan.Sen slog jag in dom sista paketen så var det dags för att ta en dusch innan släkten kom.

Jennifer och Per vart lite sena för Per fick följa med sin farfar till akuten.Han hade fått eksem på bena som han kliat sönder sen vart det infektion i det.Jennifer hade med sig mormor ut också.Men när väl alla var samlade så var det dags att äta och det var gott att få något i magen.Så var det dags för utdelning av julklappar,och alla var nöjda med vad dom fick i år.Så skönt när man lyckas och alla är belåtna.Så var det dags för fika och efterrätt,man gör ju inget annat än äter den här dagen.Strax efter halvelva så åkte Jennifer och Per å mormor hem.Sandra och Mårten sov över här.

Idag sov vi länge också,så skönt med sovmorgon.Nisse stod för frukost den här morgonen också. Efter frukosten for Nisse iväg och lastade upp lastbilen,för inatt så stycker han iväg.Middagen vart ju smidig idag,var bara att skala lite potatis och värma på grytan så var det färdigt.Skönt med rester ibland.Har varit inne och lämnat Linda i Vadstena hos Simone för dom ska gå på krogen ikväll i Motala.Sen sover hon hos sin syster.Alex ska ha några kompisar här ikväll och en av tjejerna ska sova över.

Det är ju inget vidare väglag ute idag.Det gick bara i sextio när jag åkte in till stan.Och dom varnar i ett på radion  så man får ta det försiktigt...I morgon ska Alex följa med Johanna och hennes familj på elithandboll i Örebro...

Ha en bra kväll.......... 

Johnny Cash

http://www.youtube.com/watch?v=N5Ts4M3irWM&feature=related

Lite bilder.


Mer snö.

Nu får vi en vit jul i allafall och det är ju härligt.Igår så var jag inne i stan tidigt på morgonen.Alex skulle med bussen till Linköping där skulle hon och Johanna tillbringa hela dagen.  För på kvällen så var det laserdom med laget och efter det så vart det att äta pizza.Så hon sov över hos Johanna på kvällen.Jag var och hälsade på Sandra två gånger igår för på morgonen skulle jag till banken,men dom öppnar inte förren tio , så då passade det att gå upp till Sandra och få sig lite kaffe och en macka.

Så var jag hemma några timmar på dagen så var det dags att fara in igen.Linda skulle till tandläkaren och då passade jag på att göra lite ärenden.Så var vi och hämtade Lindas körkort som hade kommit på posten igår.Var även uppe då och gosade med den lilla lite.

På kvällen började det att snöa igen, och blåsa så nu väntar jag på bonden så han plogar till vägen så jag kommer ut.Ska in och hämta Alex sen så hon får komma hem och äta innan vi ska till Motala..Har ju inte köpt alla julklappar än.Men idag ska det bli gjort plus att handla maten också.Här är man alltid ute i sista stund..Så blir det att göra färdigt det sista när man kommer hem så man kan ta det lugnt imorgon.Jennifer jobbar imorgon så vi har det lugnt hela dagen.Så jag räknar med att alla kommer runt kl 17.00 och då ska det smaka gott med lite mat..

Jag önskar er som läser här en God Jul........ 

 

Lite mer The Playtones

http://www.youtube.com/watch?v=gS-g-iscY7o&feature=related

Lite bilder.


Måndag morgon.

Då var det måndag igen och närmare julafton kommer vi också.Igår var vi iväg och köpte julklappar,men är inte färdig än.Så det blir en sväng till Motala också..Men vi var tidiga i går så vi slapp lite av trängseln,och det är ju skönt.Men det tjocknar på med folk fort.Väl hemma så ska man bära in allt och slå in paketen också,men det gör jag på onsdagskvällen..Så det blir att fara in till Motala imorgon och då ska jag bli färdig..På kvällen var jag inne och hämtade Alex som hade varit i sporthallen och tittat på matcher.Så jag passade på att titta på pojkar 94 men det var inte en så spännande match.För dom vann enkelt den matchen,och massor av mål vart det med..

Idag blir det en sväng in till stan nu på förmiddagen,ska upp till Sandra en sväng innan hon åker till Linköping tillsammans med min kusin Malin och Mindy.Hon ska ordna sin julklapp till Mårten..Sen är det bara och fara hem och göra lite mat och ta tag i städning så det är färdigt fram till jul.Så ska jag in med Alex till stan i kväll,hon har träning och idag skulle dom vara på korpen och köra lite boxning.Kan vara skönt att göra något annat och inte bara handboll.Så var ju tiden bra idag 18.30 till 20.00.Så då väntar jag på henne så får hon komma hem ikväll.Annars brukar hon sova hos sin syster när det är sen träning.

Fick sms från Jonny och Lotta i morse.Vädret var ju inte så roligt,dom hade regn och det skulle vara dåligt i fyra till fem dar.Så saknade Jonny internet och kontakten med omvärlden.Hoppas ni får bra väder snart och kan njuta av det.Låter ju inte så roligt när man åkt så långt och vädret inte är något vidare...Men efter regn kommer solsken brukar man ju säga..

Ha en bra dag................ 

Dom var bäst........

http://www.youtube.com/watch?v=aGgImCNEaiA&feature=related

Bad i Örebro.


Bad,förlovning och handboll.

Nu har det gått i ett här.Igår så var vi med släkten och badade i Örebros äventyrsbad och det var trevligt.Så var det Mindys första besök i en simhall.Och hon tyckte om det och efter så var hon trött så hon somnade bums i bilen.Hon vaknade inte när vi åt på Mc Donalds utan hon hade det skönt när vi andra åt.Var även en sväng hos en kompis och fikade igår så hämtade jag ljus och smink som jag hade beställt.Så fick Linus leka av sig med hennes hundar.Hon har två tikar av samma ras som vi har.Så Linus trivdes och var helt slut när vi kom hem..

Idag så sov vi länge och det var riktigt skönt.Så vart det lite frukost så dök Sandra och Mårten upp.Nisse och Mårten skulle fortsätta i garaget.Då fick vi också reda på att dom hade förlovat sig,så ett stort grattis på er..Sen var det dags för mig och Mindy och Sandra att fara in till stan och titta på handboll.Alex skulle spela hemma och dom mötte Tumba som dom slog på bortaplan förra helgen.Då gjorde Alex åtta mål och idag så satte hon fem mål i nätet.Men tyvärr så förlorade dom matchen.Dom förlorade med en boll,men vet att dom kan bättre.Idag fick dom inte igång försvaret och det var för mycket en och en istället för att spela sig fram till avslut.När allt det här klaffar så är dom så jädrans bra och det hade behövts idag...

Ikväll vart det att titta på dansbandskampen och jag är nöjd med att Play Tones tog hem segern...Och nu har jag suttit vid datorn ett tag och Nisse sover barna tittar på teven.Imorgon blir det att åka och köpa julklappar.Vi ska sticka tidigt på morgonen.Har inte köpt en enda en än,så ja man kan säga att jag är sent ute...

Go natt på er....  

Ett stort Grattis till Jonny som blir 50 år i dag...............


Ett stort Grattis till förlovningen...........


Dom här kommer till Motala i sommar....

http://www.youtube.com/watch?v=t-8K8Hj8bxE&feature=fvw

Lite bilder.

 Nisse som Kock Kurre

Snöoväder.

Det kom tidigt!det brukar ju bli oväder efter jul annars.Har skjutsat ner Alex till Rogslösa och våran väg ut var inte rolig.Det var att bara ta sats och plöja igenom snödrivorna,men det gick bra.Nisse åkte till Stockholm inatt och spåren efter lastbilen fanns inte kvar.Skedagatan hade dom plogat,men den börjar att driva igen så det behöver plogas snart igen om man ska kunna åka på den.Borghamnsvägen ner till Rogslösa var inte rolig heller,det yrde så pass så man såg inte så mycket.Så hem körde jag stora vägen och där hade dom både plogat och saltat så den var bra.Pratade med Nisse förrut och dom var tre mil ifrån Stockholm där dom suttit i bilkö i över en timme.För vid Södertälje så hade två lastbilar fastnat,men nu rullade dom sakta framåt igen.

Igår morse så åkte Linda och jag till Linköping och det var inte så roligt väder att köra i då heller.Hon skulle göra teorin för uppkörningen är hon klar med.Och det gick bra,så nu har hon fått sitt körkort.Inte så roligt väder att få körkort i för hem eller rättare sagt till skolan så var det mamma som körde.Var helt slut när jag kom hem man sitter ju och spänner sig så pass när man kör i sånt här väder.Så det vart att lägga sig och ta en tupplur.Så var det dags att göra lite mat så alla fick nåt i magen när dom kom hem.Så har jag haft min kusin Fredrik som nattgäst,han skulle följa med Nisse i natt så då var det smidigare om han sov här.Men vi har ju plast nu när det bara är två av tjejerna som bor hemma.

Imorgon så bär det av till Gustavsvik för att bada.Vi åker alla från vår familj så blir det första gången för lilla Mindy.Så har vi med oss fika att ta där inne när alla har badat en stund.Och på hemvägen så blir det ett stopp på Mc Donalds på Brändåsen.Så ska även släkten följa med så vi blir några stycken..Det här har vi gjort några år nu och det är så bra att åka fredagen innan julafton.För då är det inte så mycket folk och man slipper att trängas...

Alex satt igår och skrev ner det hon skulle skriva i Matchbladet.Tyckte hon fick ihop det bra så har hon skickat iväg det till Anders också.Så slipper hon tänka på det mer,skönt när man är färdig med saker i tid..Nej nu är det dags att ta tag i mitt liv och lyfta på rumpan å göra nåt.

Ha en bra dag.................

Grattis till körkortet Linda..


Har aldrig sett den här.

http://www.youtube.com/watch?v=X5LPgIlNAmI&feature=related

Lite bilder

  Lotta innan avfärd till Portugal
Sandra,Mårten och Mindy

Här snöar det.

Då har snön kommit så då får man nog lite julstämmning snart.Har varit inne i Vadstena och lämnat volvon hos  Glas Olle.Vi ska byta framruta för vi har fått stenskott och det vart en rejäl spricka.Förra året bytte vi på chryslern efter ett stenskott också även husbilen bytte vi ruta på med.Så det är vanligt med stenskott på rutorna här.Vet inte om det beror på den som kör eller om det bara är otur.

Igår så var det fullt hus här hemma,Jennifer kom en sväng och hälsade på så kom även Sandra och Mårten å så lilla gosingen.Jennifer hade varit hos tandläkaren så då fick hon lite hemlängtan och det var trevligt.Så vi var många till middagen det är ju inte så vanligt nu för tiden.Alex åkte med Jennifer in till stan för hon skulle träna på kvällen,sen sov hon hos Sandra.Pratade med Alex på kvällen och då hade hon fått uppdraget som hon fasat för,nämligen att skriva i matchbladet tills dom har hemma matchen mot Tumba på lördag.Men det ska nog gå bra  Alex..

Nisse och Mårten höll på i garaget igår och nu är det inte så mycket kvar.Men det blir bra.. Och gubbarna som har spikat panel på grannens hus är färdiga nu med.Det tog dom fyra veckor men bra vart det,inget vidare väder dom haft när dom har jobbat..Så nu är det faktiskt lite tomt här ,tänk vad fort man vänjer sig att ha folk omkring sig.

Ska väl försäka att få något vettigt gjort idag.Idag blir det fisk till middag men vet inte än om jag ska ha potatis eller potaismos till..Men jag har ju några tmmar på mig att fundera ut det.15.30 fick vi hämta bilen så det får Mårten åka och göra.Jag åker in till stan vid sextiden för Alex skulle ha möte med laget och styrelsen.Och efter det så är det träning till klockan 21.30.Då ska jag vara barnvakt åt den lilla,för Mårten tränar fotboll och Sandra ska göra något med en kompis.Och vara barnvakt är ju inget som man säger nej till.Så kommer dagen att se ut här och i morgon blir det en sväng till Linköping med Linda...

Ha en bra dag.. 

Avsked.

Imorse fick vi besök av dom ska åka långt,Jonny och Lotta så var givetvis Kurre med.Men dom var kvar längre än dom hade tänkt sig men nu är dom i Jönköping där dom ska sova inatt.Typiskt att det ska krångla när man ska iväg på långresa,men efter imorgon så är det nog frid och fröjd igen och ni kan fortsätta er resa till Portugal.Sex veckor känns som en evighet men det går snart. Hoppas ni får en härlig och skön resa utan massa problem och att bilen går felfritt.Så syns vi när ni kommer hem.

Kram på er och ha det så gött..........

Bilder på våra husbilar.Klart vi har Lån på bilarna inte många som köper dom kontant...

jonny &lotta Greven Grevinnan
kan det bliva en gröt till hjul?
Kanske uteliggarna får en skål.
Glömdeihåg att kolla vilka skulder
dessa duktiga personer har.
lätt att kolla återkommer.
kurtB återkommer

Dansa | Idag

Den stora dagen.

Gomorron på er sitter här med en kopp kaffe så jag ska vakna till.Igår så var det  en seg dag,men fick lite gjort senare på dagen.Och handboll var det på teven också,synd bara att dom inte klarade av att slå Tyskland dagen innan.Men det hade dom nog gjort om dom spelat som dom gjorde mot Danmark.Men nu fick dom slå Danmark och det känns ju bra.

Var inne i stan senare på eftermiddagen  igår och handlade så tog jag mig upp till Sandra en sväng och hälsade på.Så fick jag gosa med den lilla lite också,kan man aldrig få för mycket av.Nu har dom skrivit kontrakt på den nya lägenheten och tror det kommer bli bra.Så var jag nere och tittade på Alex träning igår också där träffade jag Anna som hade varit duktig och vart i simhallen och simmat.Nåt man kanske skulle ta och börja med.

Man undrar ju hur ungar tänker ibland för igår så hade dom lussevaka på PM skolan.Där klasserna får göra pepparkakshus som dom sedan tävlar vem som har gjort finast.Så avrundar man kvällen med att se på film.Då var det några som roade sig med att försäka tända eld på skolan.Väldigt smart  gjort med tanke på att skolan är full av ungdomar.Jag beklaga igår att dom låser sporthallen så tidigt(förrut så har den jämnt varit öppen till kl nio)men tycker det är helt rätt idag att dom låser tidigt.Annars så kan dom ju ta sig in och hitta på massor.

Senare idag så ska jag skjutsa in Linda och Alex till stan,för ikväll så ska bägge tjejerna ut.Alex sover hos en kompis ikväll och Linda som ska vara i Motala sover hos sin syster Jennifer som bara bor ett stenkast ifrån krogen som Linda ska till.Nisse ska på massage senare i eftermiddag och då tänkte vi gå ut och äta.Så blir det en sväng upp till Bråstorp också.

 Igår så skrev en person i HBK ett inlägg om ovärdiga medlemmar.Personen vart lite uppjagad när den hade vart på HBF och läst.Samtidigt så förstår jag inte att hon går in där och läser och sen går till HBK och gör ett inlägg och sen påstå att hon är en passiv medlemm.Är man passiv så tycker man inget alls,men personen kommer som oftast med inlägg när det hettar till och är en flytig användare av tackknappen.Då är man väl inte passiv.Passiv då gör man ingenting.Tråden fick ligga så alla kunnde läsa så länge det var positivt men när det blir negativt och man ifrågasätter saker då flyttas den så bara medlemmar kan läsa.Sen börjar dom skrika om att stänga tråden,och det är ju då paret som är så fula när dom själva skriver och även tar sig in på Jonnys och Lottas barn blogg och skriver fula saker.Och i Grefvens namn men nu fick ju Jonny reda på vem det var och man vart ju inte förvånad..Sen är det roligt att se att dom använder bloggen i HBK till att dunka varandra rejält i ryggen.Roligt att se att vi var aktiva på HBF inatt också. Nisse skrev igår på HBK har suttit och läst igenom det nu och det var inget som var dumt skrivet,men ändå så kan man inte få en vettig förklaring av dom som styr.Inte dom andra heller för den delen.När det blir lite jobbigt för dom då ska det gömmas och flyttas så bara medlemmar kan läsa eller så skriker dom stäng tråden.Ta tag i problemet istället och få det här ur världen   ,för en dialog med dom elva som ni så fint stängde av för ett år sen.

Ha en bra dag. 

Bjällerklang.

http://www.youtube.com/watch?v=6oDOkVRS1fo&feature=related

Lite bilder.


Onsdag.

Då var det en ny dag och nya tag.Igår var jag hemma hela dagen och det var skönt.Annars så har det blivit sjukstuga här igen.Linda ligger i feber och hostar med andra ord genomförkyld.Hon har ju tagit sprutan,men jag tycker att sen vi tog sprutan så har vi inte varit annat än sjuka.Igår var Nisse och Mårten iväg och tog den,dom tyckte inte att dom kännde något mer än lite öm i armen.Men imorse så hade Nisse ont i halsen.,så vi får se vart det slutar.

Annars bestod dagen igår av allt det roliga som man gör här hemma,så det hände inte så mycket spännande.Ingen körning på kvällen hade jag för Alex hoppade över träningen och var hemma och pluggade.Det behövs ju det med ibland plus att hon sov från hon kom hem och ett par timmar framåt.Tur det är jullov snart för det behövs.

Idag ska Nisse och Mårten köra i garaget igen,det blir bra där inne när det är klart.Nisse körde på även igår själv för Mårten hade fotbollsträning i Motala.Så ska Sandra   och Mårten flytta,dom har fått tag i en bra lägenhet och Alex kommer ha det närma till handbollsträningarna sen.Nu får dom ju trädgård  och altan så tror det kommer att bli bättre med den lilla med.Så får tacka mormor för tipset.

Jennifer och Per tog ju sprutan i måndags och hon var inte så pigg i går,trött och hängig och Per hade feber.Så man ser att den tar väldigt olika på alla.Idag blir det och plocka å tvätta tycker inte man gör annat,måste ta tag i det här med julklappar snart också.Ska försäka att komma iväg i helgen.Så skulle Alex på modevisning på sporthörnan ikväll,Så ska hämta henne när det är slut.   

Ha en bra dag.

Jag såg mamma kyssa tomten.

http://www.youtube.com/watch?v=BT-WHsKn-VY&feature=related

Lite bilder.


Nisses födelsedag

 
När vi överaskade Jonny.

  
Middag hos Sandra och Mårten. 


Regn och fyra grader varmt.

Det är ju inte så mycket julstämmning när man tittar ut i fönstret,regnet öser ner här.Körde tjejerna till Rogslösa så dom kunde stå i busskuren och vänta på bussen,vi har ingen sån vid våran busshållsplats.Men dom har ju ändå en bit att gå till busshållsplatsen så dom är blöta när dom kommer fram.Jo vi har paraply,men när tjejerna haft dom så får man köpa nya för dom slarvar oftast bort dom.

Idag ska vi hämta hem husbilen i från Mantorp.Den var färdig i fredags men vi skulle ju inte ha den i helgen och så hade vi så mycket annat att göra så då fick den stå kvar över helgen.Men skönt att få hem den så den står på gården igen.Vi har pratat lite löst om att vi ska åka ut med den efter julafton på helgen där.Men det blir inte så lång tripp det bara att få åka ut är skönt.

     
Annars kommer dagen se ut som alla andra dagar med plock,tvätt och matlagning.Alex har träning ikväll men hon får sova hos sin syster för dom slutar inte förrens kl tio.Ska ringa och ändra Lindas tandläkartid för hon är så förkyld och har fått så tråkig hosta.Alex ska också gå till tandläkaren bra att dom sätter ihop tiderna när man bor som man gör och inga bussar går här åt. Tala om att man bor i ödemarken när det inte går någon kollektivtrafik här.Så tror dom att landsbyggden ska leva,då får nog politikerna ändra sig lite och jobba på att vi också tillhör stan.

Ha en bra dag..

Bilder från när vi firade Nisse och var hos Jonny och Lotta i Oxelösund.


Bilder från igår.


Dagen efter.

Riktigt så farligt är det inte,men visst känns det att det vart lite vin igår.Sov till halvelva i förmiddags och det var skönt.Upp och äta lite frukost,det var en skinksmörgås och kaffe.Till middag idag så vart det rester,nu blir det bara julmat en gång till och det blir på julafton.Ska in ikväll och hämta Alex som är i stan och kollar på handboll.Själv kollade jag på handboll på teven och dom var duktiga Sverige och vann matchen mot Brasilien.

Igår tog jag också en sovmorgon,så skönt att få sova på morgonen.Äta frukost ta på kläder och lite smink så tog jag bilen och rattade in till stan för att handla.Sen hem och göra det sista,städa och duka så man hade det färdigt när gästerna kom.Gästerna var lite tidiga så när jag skulle in i duschen så kom dom.Fast det fanns ju gott om folk som kunde ta hand om dom.. Fick fina tulpaner av Annelie och Micke,så hade dom också med sig mat så det var ingen bristvara.Det vi hade på bordet var,skinka,prinskorv,köttbullar,jansson,lax,rödbetssallad,leverpastej,sill,ägghalvor,sylta.Till efterrätt var det ostkaka med grädde och sylt,glögg med mandeloch russin,dumlekakor,godis...Så man var ganska så mätt igår.
Maja och Mindy var ju huvdpersonerna under kvällen,karlarna fastnade vid flipperspelet.Kvällen var kanon och det är värt allt jobb man lägger ner när man sitter med alla och har det trevligt..

I fredags var jag och besikta mersan och det gick bra.Sen åkte jag till Sandra och hämtade Mindy som jag skulle ha hela fredagen.Sandra och Mårten,Jennifer och Per åkte till Linköping och julhandlade.Så jag hade en underbar fredag med lilla gosingen.Sandra och Mårten har varit här hela helgen,Nisse och Mårten har snickrat i garaget hela helgen.Linda sov hos sin syster Jennifer i fredags för hon var på krogen i Motala.I fredag så var Alex hemma och det är inte så vanligt,men hon hade Johanna som sov över här..

Har varit dålig med att blogga nu ett tag,men har varken haft lust eller tid.Nu börjar det närma sig för Jonny och Lotta att lämna Sverige och oss.Hur ska det här gå vi kommer ju qatt sörja ihjäl oss..Och ni ska ha det så skönt och njut så kan ni ju tänka på oss stackars jävlar som måste vara kvar här hemma..Jag vet att ni har sett fram emot det här och äntligen är det dags för er.Jag och Nisse unnar er verkligen det här och vi ses när ni kommer hem igen.Då får vi börja att se fram emot helgerna som vi kan ut och åka...   

Go kväll på er...

Gomorron!

Fortfarande kallt ute men det gör ingenting bara man slipper regnet.Igår kväll var vi och åt mat hos Sandra och Mårten på kvällen,och det var gott.Dom bjöd på kyckling med chilli och så var det pasta till.Kan ju säga en sak och det var starkt,när vi hade ätit färdigt så kännde man knappt tungan.Men kanon gott var det,sa till Linda och Alex att det här kan vi ju göra på torsdagar hemma.Men det tyckte inte dom utan dom ville ha sin köttfärssås då.För det är ju det vi ska äta på torsdagar..Lilla Mindy är genomförkyld igen hoppas hon blir bättre snart och slipper fler förkylningar.

Idag ska jag rengöra ugnen och micron,sånt som inte är så roligt att göra men det behövs.Så ska Nisse på massage i eftermiddag och då följer jag med och handlar.För imorgon ska det tilllagas julmat så allt är färdigt på lördag.Nisse och Mårten ska ta sprutan idag på hemvägen från Motala.Väl hemma så blir det att plocka upp alla matvaror.Sen far jag in till Vadsten ,ska titta på handboll.Alex spelar ikväll och det passade ju bra.Dom brukar ju spela på lördagar men nu kan ju hon vara med på lördag när alla är samlade..Tänk vad bra det kan bli ibland när det blir lite ändringar.

Så kommer min dag se ut idag,kanske inte så spännande men lite att göra i allafall.

Ha en bra dag.... 

Lite idol och Johan Palm från Mjölby...

http://www.youtube.com/watch?v=FQ1iDq-Wnig&feature=related

Ikväll blir det middag hos Sandra.


Fem grader kallt i dag.

Idag var det kallt ute så nu kanske vintern kommer.Igår var jag inne hos Sandra och höll henne sällskap när Alex tränade.Mårten tränade också fast han åker till Motala och kör fotboll.Alex ska spela match i morgonkväll kl halvåtta,säger bara att tur det är dom som har hemmamatch.Annars hade dom varit hemma sent.....Skulle vara roligt om ni knipper två poäng av Göksten,är dags för och vinna en match snart.

Idag ska jag ägna dagen åt hemmet för på lördag får vi gäster..Då ska vi ha lite julmat och smått och gott,längtar faktiskt efter julmat nu så det ska smaka bra.Ikväll kl sex är vi bjudna till Sandra och Mårten på middag,och Jennifer och Per kommer också.

Fortfarande ont i armen efter sprutan och idag ska Jennifer och Per ta den,får man se hur dom mår efter.Men det känns rätt så skönt att ta den,eftersom jag har varit så vellig hur jag skulle göra.Men beslutet var lätt när man tänkte på Mindy.

Nu har jag fått i mig kaffet och pepparkakan så det är väl bara att köra igång så man kommer nån vart.Visst är det bra frukost man petar i sig"pepparkaka"men den slinker ner så lätt så kanske jag blir lite snäll också.Har så svårt att få i mig macka på morgonen.Lättare när klockan blir nio tio då har jag hunnit bli hungrig...

Ha en bra dag..... 

Kallt i dag.

Man blir ju lite bortskämd när det har vart varmt ute ett tag,då gnällar man när det blir lite kyligare...Annars här  så vill solen titta fram lite men det vills sig inte riktigt.

I morse så åkte jag in till Sandra och var barnvakt till Mindy.Jag kom dit klockan sju,och den lilla vaknade inte förren klockan nio.Så där satt man och väntade och ville inget annat än att hon skulle vakna så man fick gosa lite.Så jag förberede med välling så det var färdigt när hon vaknade,så äntligen vaknade den lilla och när man gick för att hämta henne så var det ett stort leende som mötte en.Så vart det blöjbyte och matning plus lite gostid.Så letade mormor fram lite kläder hon skulle ha på sig,då fick hon ligga och leka lite i sitt babygym.När jag var färdig och skulle gå och klä på henne,då hade hon somnat..Kvart över tio kom Sandra och Mårten hem igen och då var det dags för mig att åka hem.Hon sov fortfarande när jag åkte där i från.

Nu håller jag på att koka kål,ska ha kålpudding till middag idag.Sen blir det att plocka lite plus någon maskin tvätt..För ikväll så blir det en sväng till stan igen,Alex ska träna.......

Igår så var Sandra och jag å tog sprutan mot svinet...Känner av det i armen idag annars så känner jag inte så mycket mer..På torsdag så ska Nisse och Mårten ta sprutan...Sandra känner inget efter sticket...

Ha en bra dag....... 

RSS 2.0