Vardag igen!

Helgen har gått fort och det gör den ju när man har trevligt sällskap. Så tack Jonny & Sussie för en trevlig helg. I fredags fick vi besök och dom var kvar till på söndagen. Fredagen bestod mest av att äta, måste vart nåt nytt rekord men gott var det. Sent vart det innan man kom i säng klockan var nog bortåt 03.30 men kan bli så när man har trevligt. Sandra och Mårten å så den lilla var och hälsade på en sväng på kvällen. 

Lördagen var vi ju inte uppe så tidigt då. Väll uppe så vart det frukost och senare så for vi iväg till Motala för att gå på motormuseumet. Nisse och jag var där för två år sen men dom andra hade inte varit där, och visst lite ändring var det sen vi var där sist. Vet med all säkerhet att dom har en jukebox som inte alls spelar det man trycker på, provade två gånger med fick aldrig den låten man trodde. Och den sista man valde stod ju inte ens med så lite spännande var det att se vad man fick för en femma. När vi var färdiga så åkte vi till matverkstan för lite mat och man får bra mat för en skaplig pening där. Ett besök på Östenssons vart det också på hemvägen och lite mat till kvällen handlades också. Man kan säga att helgen har gått i matens tecken. Sent vart det även denna natt bara karlarna som gick och la sig tidigt. Men man kan ju inte begära att dom ska hänga med i vårat tempo. Vart inte så lång sovmorgon på söndagen och det märktes framåt eftermiddagen.  Våra gäster lämna oss vid middagstiden och kan ju säga att då kom tröttheten. Nisse var inne och hämtade Linda som vart i stan i helgen och senare på kvällen så kom Mårten, Sandra och Mindy som skjutsade hem Alex. Så dom vart kvar några timmar innan dom drog sig hemåt.

Idag ska jag ta mig in till stan för lite ärenden, sitter och sörjer lite över det vita som kommer ner. När ska det vara bra vill ju ha vår nu. Tycker vintern har varit tillräckligt lång nu och vi har fått snö så det kommer väll ligga kvar länge. Men visst har blåsten i helgen tagit på snön men vad gör det när det bara ska komma nytt hela tiden.

Ha en bra dag. 

Alla tjejerna hemma idag.

Tidigt i morse så kom Sandra och Jennifer och så den lilla Mindy också. Så dom har varit här hela dagen så det vart att rulla köttbullar å fixa makaroner till dom. Man kan säga att vi hade en tjejdag och mysigt var det. Det är ju inte så ofta som man träffar alla fyra på samma gång utan alla har ju sitt att styra med. Linda skjutsade in Alex till Vadstena för att hon skulle ta bussen till Motala för att umgås med några kompisar. Sen skulle hon till Mirza så skulle dom hem till Jennifer och Per ikväll. Alex sover hos Mirza inatt så åker hon hem med Nisse imorgon och på kvällen imorgon så har hon match mot Eskilstuna här hemma. Skönt att dom slipper åka en vardagskväll, men i för sig så är det ju sportlov nu. Var nere i Borghamn och den nya affären, ja jag säger affär för tyckte inte det var som en kiosk längre. Skönt att man kan handla på hemmaplan igen alltid bra om man glömer nåt när man handlat i stan. Som jag som oftast gör då. 

Igår var det en riktigt seg dag och värken börjar bli ganska så jobbig nu. Känns så jäkla tungt när inte kylan ger med sig, för lite värme skulle göra mumma för kroppen. Skulle ge vad som helst för en värkfri dag men vet ju att det inte kommer hända då. Psykisk skulle jag också kunna må bättre kan väll säga att allt blir lidande av en annan. Men som tur är så har jag en underbar make som står ut med mig, för jag är inte rolig i mellanåt. Inget är bra, gnäller, klagar på allt... Jag vill ju inte vara sån här, jag vill orka göra saker istället för att behöva skjuta upp allt tills man mår bra igen. Men jag har ju nåt att se fram emot i helgen för då får vi besök av Jonny och Sussie. Ska bli trevligt att träffa er igen och ni är välkomna.

Imorgon så blir det Vadstena och kolla när Alex slänger lite boll, så skulle det vara extra roligt om ni vinner också då.    

Ha en bra kväll alla. 

Ny vecka.

Kallt som attans är det, man vill knappt gå ut. Men det kanske skulle bli varmare framåt helgen, kanske bara för man vet aldrig vad vädret hittar på.

I fredags så tog gubben och jag å åkte och handlade lite smått och gott, alltid roligt med lite nya saker. Annars så var fredagen lugn. Lördagen vart det att styra och ställa hemma med sånt som vi har skjutit upp för länge, så skönt att det är gjort nu. Senare på eftermiddagen så kom Sandra, Mårten och Mindy å dom var kvar och tittade på melodifestivalen. Alex och hennes pojkvän var också här å förgyllde kvällen. Söndagen var det återigen dags för lite shopping, kom på att det var lite man glömt när man var iväg på fredagen. 

Idag har jag varit med min kära make i L-bilen så då har man fått se lite av Skänninge, Motala och Linköping. På hemvägen så var vi på Lantmännen i Skänninge och lastade utsäde åt en bonde här hemma, så vart det en fika med en god räkmacka där. Stannade i Vadstena för Nisse skulle till tandläkaren och jag gick till Konsum och handlade. Sen hem men innan till Hans för att lasta av men sen så var vi hemma. Det vart en lång dag men roligt har det varit och klockan har bara farit iväg så skillnad på att gå hemma och åka L-bil det är det. Nu ska jag snart fara in till stan för att lämna kattsand och frimärken hos Sandra, Linda skulle följa med och sola. Sist så tar vi med oss Alex hem. 

Ha nu en skön kväll. 

Bilder från Solliden.



Visst ser det härligt ut!



Skulle tänka mig dtta som sommarstuga.



Där satt hon.



Här står vi i ett regningt Sverige.



Söt liten stuga.

Ultraljud.

Idag ska jag med Sandra till Motala och lyssna å se det lilla i hennes mage, ska bli spännande. -4 ute idag så lite varmare är det då, men det blåser så värst skönt var det inte. Linda ska iväg här nu för hon ska jobba på dagis i Ödeshög och hon börjar 07.30 idag och slutar 14.00. Så var och körde ut S80 åt henne, skulle vara snäll och låta henne ta den idag. Men vill köra ut den från garaget själv för det är trångt där och jag är ju van att kvadda bilarna, och gubben är också van att jag brukar göra det.

Igår så var ju inte den bästa dagen, Herr värk satte in och det med besked. Tömde mig totalt på energi och grinig å sur blir man med när man inte kan göra det man vill, men det kommer ju fler dagar. Men det är ju så här det här och det får man ta även om man tycker lite synd om sig själv, för det kan man väll få göra. Men samtidigt så vet man att det finns dom som har det värre.

Igår kväll så var vi hemma hos Jennifer & Per, för han fyllde år på tisdagen. Vi köpte honom en kopieringsmaskin för det var nåt som dom behövde. Jennifer brukar komma hit när hon ska kopiera men det är ju en bit för henne att åka. Inte för att jag vill att hon ska komma för det vill jag ju då. Men det var gott det du bjöd på och pannacottan var jättegod. Mindy var ju också där med sina föräldrar så mycket skratt vart det kan jag lova. Jennifer hade fått zumba som hon kör i xboxen, och det var ju inte så svårt. Lilla Mindy körde på för fullt med sina mostrar och det var armar upp och danssteg. Så roligt hon hade den lilla och vi med då. Så zumba är nog nåt som vi ska köpa också, tycker jag då. På hemvägen så tog vi vägen förbi Alex pojkvänn så hon fick hem sin ros som hon fick på alla hjärtans dag som hon glömt hos honom. Nej nu är det dags att sätta fart så man blir färdig i tid.

Ha en bra dag alla. 

Mindy gumman.



Stenungsund



På den tiden Mindy satt där man sätter henne.



Titta mormor! jag kan flyga.



Mindy.



Så glad jag är här. Tänk vad tiden går fort nu.

grattis Per på din dag.

Idag så fyller Jennifers Per 23 år och imorgon så ska vi åka och gratta honom. Paketet är redan köpt, ordnade gubben på hemvägen igår. Kallt är det ute fortfarande -12 så lite varmare är det idag då. Men vart tog det underbara vädret vägen? kan väll inte klaga för igår var solen framme hela dagen men dock så var det kallt. Min kropp mår ju inte bra av denna kyla, så igentligen så skulle man bo på nåt annat ställe där det är varmt och skönt. Det är verkligen berg och dalbana hur man mår nu. Men vi går mot ljusare tider och det ser man fram emot.

Igår var det alla hjärtans dag, men våran dag bestod ju mest av oro. Åkte in med Alex till ungdomsmottagningen för hon skulle sätta in en P-stav i armen, och allt det gick bra. Jennifer var med så vi åkte och tog en fika nere på Bråstorp. När vi satt och fikade så ringde Mårten och jag kände på mig att det var nåt som hänt. Han brukar aldrig ringa dom tiderna och så visste jag att han jobbade. Sandra stod och diskade hemma och den lilla tog en stol å tog sig upp i vitrinskåpet och hämtade eller stoppade i sig en karamell. Och det var såna där man köper på båtarna i fruktsmak och ligger i en burk, och dom är ju både stora och hårda. Så Sandra for in till grannen om hjälp och den lilla var då blå i ansiktet och ledlös. Farbrorn tog Mindy och vände henne upp och ner så skakade han och efter ett tag så kom karamellen ut och hon hostade till så kräktes hon. Farbrorn hämtade bilen och körde ner dom till VC klev in med Mindy och gick direkt in och sa att dom behövde en läkare direkt. Och det fick dom och alla var verkligen gulliga där nere, sen fick dom vara kvar en timme där för att se att allt var bra med henne. Men dom skulle åka in med henne om hon började hosta men det var full rulle på henne här ute senare. Och i allt kaos så försvann deras två katter, jag gick en sväng och letade efter dom när jag hämtade Sandra och Mindy men såg dom inte. Min mamma var ute senare också utan att hitta dom. Så vi körde in Sandra och Mindy senare för att leta efter katterna. Men vi behövde inte leta så länge efter dom, för Sandra såg den ena av dom sticka upp huvudet från barnvagnen som stod i trapphuset bredvid ytterdörren där nere. Och snart stack den andra också upp huvudet, lustigt för alla så tittade vi i vagnen men dom låg så långt ner då. Ja denna dag slutade bra men man var rätt så slut på kvällen. Och farbrorn vart ju Mindys hjälte igår.

Idag ska Alex ha körlektion sen i kväll så är det handbollsträning för henne. Jag ska försöka trots en arm och ett ben som inte hänger med att få nåt gjort här hemma.

Linda, tack för det fina kortet pappa och jag fick igår, det värmde.

Ha en bra dag alla. 

Äntligen fredag.

Igår var ju vädret bara för hemskt, ny snö föll och ställde till det på vägarna. Och dagen innan var det ju som vi fått vår ja tänk vad det kan slå om fort. Även temeraturerna kan ju svänga så man inte hinner med. När jag la mig igår kväll så visade den 10, och nu på morgonen så är det bara 3 men den håller sig på rätt sida i alla fall. Så i dag håller vi tummarna att det inte kommer mer snö. För det räcker nu, vill ha vår.

Igår så var det full fräs här hemma, Mindy var hos hela dagen. Skjutsade in Alex till sin praktik plats
 i Vadstena till klockan sju. Så hämtade jag Mindy som satt och åt frukost när jag 
dit. Och dom två hon frågar efter när vi kommer hem är morfar och Linda, men morfar jobbade och Linda sov. Men Linda vaknade snart och då hade Mindy bara ögonen för henne. Den lilla fick lägga sin första make up igår tillsammans med sin moster, och hon vart så fin. Hon stod bredvid Linda och gjorde likadant och såg helt salig ut. Efter maten så sov hon i två timmar och när hon vaknade så var morfar hemma. Så han satt vid datorn och tittade på disney och en egen stol fick hon av morfar, lika salig då med. På kvällen åkte jag hem med henne och så ner till Östenssons för att handla lite. Sen upp till hallen för att se resten av träningen, och på lördag så har dom äntligen hemmamatch. Dom mötter Bolton som kommer från Stockholm och givetvis så hoppas vi på två nya poäng. Men Stockholms lagen är duktiga men det är våra med så inget är omöjligt.

Idag blir det in med Alex igen hon börjar 11.15 och det finns inga bussar så det är bara att skjutsa in henne. Ska hon åka skolbussen så får hon åka nu vid 07.30 och då blir det ju lite träligt att gå i stan och vänta. Skönt för henne med lite sovmorgon. Annars så blir det lugnt idag och i morgon så är det att åka till Vadstena och titta när damerna spelar. På söndag så blir det nog H-bils mässa i Mantorp och senare på dagen så ska det komma en och titta på H-bilen. Han går själv i H-bils tankar. och ville titta lite. Ja mycket mer händer inte i helgen då, men det räcker.

Ha en bra helg nu så ser ni till att vila ut mycket så ni är pigga när måndagen kommer.

Bilder från Varberg.

 

Solnedgång i Varberg.



Ställplatsen i Varberg.



Varberg,





 Karlsborg.



Man längtar nu.

Oväntat besök.

Igår så var då dagen ganska seg med en kropp som var trött, man fick det som ska göras gjort sen var det bara att slappa resten av dagen. Men vädret var det ju inget att gnälla över igår. Jo på morgonen så var det mycket blåst och snö som övergick i regn, så då var det ju inte så mysigt. Men fram mitt på dagen så sprack det upp och solen kom fram och tänk vad det gör på humöret. Jag skjutsade in Alex till 08.30 för hon skulle göra riskettan och efter det så började hon sin praktik. Men vi slapp och hämta henne efter träningen för hon åkte och sov hos pojkvännen. Igår så tränade inte hon för hon har ett svullet knä så hon var bara nere en stund och tittade, bättre att vila å inte påfresta knäet. Nu har hon kinisesk tejp på så får vi se om det gör någon nytta, hon ska ha på sig den i fem dagar så på lördag är det dags att ta den då. Men kommer att få ny på då innan hon spelar match. Nisse var på massage på eftermiddagen sen fixade han lite ute.

Så fick vi ju oväntat besök igår, satt på Fb lustigt, eller hur!  Såg då att Jonny skrev att han var i Vadstena, han hade nog tänkt sig ta sig ut till oss men körtiden räckte inte till. Så Nisse och Linda for in till stan och hämtade honom. Kunde han ju slå ihjäl några timmar och få en dusch också, ja lite kaffe fick han då med. Trevligt var det att träffa dig och kvällen gick fort här, nu får du och Sussie se till att komma hit nån helg. Nisse och jag for in senare på kvällen och lämnade honom vid L-bilen, ja jag säger då att ja är inte så avis på det livet att leva sex dagar i en L-bil. Men som sagt det var trevligt att träffa dig och har du vägarna förbi fler gånger så är det bara att höra av sig.

Idag har vi inget inbokat så det blir en lugn onsdag. Bara Nisse som blir senare än han brukar idag. Skönt med lugna dagar också för som oftast om man ska göra nåt så händer ofta allt på en och samma dag. Så får man hoppas att vädret blir lika fint som igår, bara blåsten som kan hålla sig borta då. 

Ha en bra dag. 

Västervik.




Mindy som precis fått sin tre hjuling av mormor & morfar.



Nisse, Rigge och Ronny.



Här ska det rökas kött, så är det när man är hemma hos två jägare.



Middag fick vi också.

Då var det ny vecka.

Hur vädret ska bli är ju lite svårt att säga än, för mörkt för att se. Men det är tre grader varmt och varken regn eller snö, så det gillas ju.

Fredagen var lugn här hemma, jag och Linda var inne i stan och handlade. Hon var på systemet för första gången och det är verkligen då som man inser att dom är stora. Hem och göra lite mat tills gubben kom hem det vart vitlökssallad och kött. Efter de så var det dags för mig och Nisse att köra in Linda och några kompisar till Motala, för dom skulle gå ut i Linköping. Och vi for upp till Willys och storhandlade, vi behövde fylla på lite. Sen hem och njuta av en kväll helt för oss själva.

Lördagen tog vi en välbehövlig sovmorgon, ja jag gjorde det. Gubben var uppe och styrde redan vid sju så väckte han mig senare och då stod frukosten på bordet. Efter maten for Nisse till Ö&B i Skänninge för att handla kapskivor och jag var hemma och grejade. Han köpte med sig hem för att göra langos på kvällen och dom hemmagjorda är ju mycket godare än dom köpte. På kvällen så knackade det på på dörren och utanför så stod en leendes Mindy med sina föräldrar som kom ut för att titta på melodifestivalen med oss. Ja bidragen var väl inte så jättebra men fick en favorit i alla fall, och det var Pernilla Andersson och Desperados och hon gick till andra chansen. Efter melodifestivalen for Nisse och jag in till stan för att hämta Alex som haft tjejkväll och ätit pizza.

Söndagen vart man servad med frukost igen, skönt att ha en morgonpigg make. Han stod även för maten också och han bjöd på köttgryta och potatis. Skulle haft min mormor på middag men hon hade fått kräksjukan så det får vi ta en annan dag. Senare så var det dags att köra in Alex som skulle till Lindesberg för match, och det gick bra och dom kom hem med två nya poäng och fyra mål vart det för henne. Hon gick av i Motala och sov hos pojkvännen så då slapp vi att hämta henne. Tråkigt var det att läsa att Gary Moore hade gått bort igår, mycket bra har han gjort och så duktig på gitarren var han också. Var ju inte direkt nån ålder på karln, bara 58 år. 

Ha en bra dag. 

Trosa i november.



Änder i Trosa.



Inte många båtar som låg i i november.



Lugnt och stilla.



Trosa en tidigt morgon.



Elverket var med på den här resan.

I dag är det Lindas dag.

Blåser sju svåra år ute i dag men 3 grader varmt så klagar inte. För nu försvinner det mer av snön och så behöver det inte komma nån ny heller.

Då är det tjugo år sen man fick Linda och det är inte klokt vad tiden går. Hon föddes på natten vid 00.30 och hon hade bråttom ut. Och på förmiddagen fick vi taxi till Linköping och infektionskliniken, där fick vi bo en vecka. För hemma så hade Jennifer och Sandra vattenkopper så Linda hade det när hon föddes. Så i Linköping fick vi eget rum och egen ingång utifrån och när läkare och sjuksystrar skulle in till oss så fick dom gå genom en sluss å ta på sig andra kläder och allt som vart inne hos oss torkades av. Ja jag kan ju säga att det var ju inte så jätteroligt då. Vi vart kvar där en vecka och inte ens när vi vart utskrivna så fick vi gå den vanliga vägen utan fick ta vår egna ingång. Gissa om det var skönt att komma hem! men väll hemma så fick jag vattenkopper, hade ju inte haft det som barn. Och få det när man var äldre var ingen hit och sen två små hemma och en baby. Så skulle det ammas och det var inte lätt när man knappt kunde stå på benen. Så jag fick koncentrera mig på Linda och mig å Nisse fick ta hand om Jennifer och Sandra. Efter den persen skulle jag inte ha fler barn men efter ett år så fick vi Alex, så man glömmer fort. Men nu så har hon då blivit stora tjejen och ska klara sig själv, och det är svårt att släppa taget. Men grattis på dig gumman.

I dag blir det att röja av lite å dammsuga och tvätta golven, sen in och handla för Linda har bestämmt att det ska bjudas på tacos i kväll när hennes systrar kommer hem. Själv ska hon börja att jobba kl 12.30-16.30 så jag har lite tid att dona på där. Så den här dagen kommer också att gå då.

Ha en bra dag. 

Man längtar nu.



Smögen.



Man längtar tillbaka.



Visst ser det härligt ut.



Den båten skulle man ha.



Snart så är det dags.

Pest och pina.

Jaha då vart man sjuk igen! har aldrig förr åkt på skiten två gånger så nån gång måste ju vara den första. Önkar inte min första fiende det här en gång. Men nu känns det lite bättre och jag är uppe, men helt bra är jag inte. Men vilken tur jag har som har en så underbar make som servar och hjälper till när man inte kan själv. Man känner sig rätt så oduglig när man inte kan ha maten färdig på bordet när han kommer hem efter en arbetsdag. Men idag ska jag ha maten färdig åt dig så slipper du ställa dig själv för att laga mat. 

Här är det riktigt gråväder idag med regn och blåst men det gör inget för jag hade inte haft nån nytta av solen i dag i alla fall. Varför ska jag tänka att andra ska kunna njuta av solen om jag inte kan, jodå jag unnar er andra sol så elak är jag inte. Hoppas att resten av det vita kan försvinna nu och inte komma tillbaka.

I lördags så ordnade tjejerna och deras pojkvänner å lilla Mindy en överaskning åt Nisse och mig. Vi skulle vara hos Sandra kl sex och när vi kom dit så gick vi till China Garden för att äta och våra änglar bjöd på det kalaset. Så tack för en trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap. Nu kör vi på det här en gång i månaden tjejer och ni betalar.

Idag så kanske det kommer en kille från Nyköping för att kolla på mersan, första gången som jag är lite klyven till en försäljning. Jodå, jag vill sälja den men vi är i stort behov av två bilar i två dagar nu. Linda ska jobba på dagis i Tre hörna i morgon mellan nio och fem och det ligger fyra mil utanför Ödeshög så hon behöver ha bilen då. Både Nisse och jag behöver också ha bilen så då blir det svårt, men allt går att lösa till slut. Och på torsdag ska hon jobba i Hästholmen på fritis och då ska ju jag ordna med hennes födelsedag. Tänka sig att den lilla blir 20 år! usch vad tiden går och en annan blir bara äldre. Jag tror ja har gått in i nåt ålderskomplex är helt nojig när jag tänker på vad gammal jag har blivit. 

Ha en bra dag alla, och gör inget som jag inte skulle gjort. 

RSS 2.0