Grossen-broden..

Då var det andra dagen här och den har varit kanon. Idag så har dagen tillbringas på stranden och det var inte helt fel. Lite färg har man fått på skinnet och det andra kan vi ta när man kommer hem. Nu så sitts det och småpratas i  våran bil och en del av gästerna gäspar så klivet upp till bädden känns inte saå långt ifrån. Ursäkta stavningen men det blir så när man är i Tyskland. 

I morgon så bär det av mot Rugen för att titta på Hitlers semester anläggning för soldater, husen ska visst vara fyra kilometer så det ska BLI SPÄNNANADE.

Vissa saknas kan man säga men det tar vi igen när vi kommer hem. Och så finns det en som ska lycka till i morgon Kram i mängder till alla. 

Snart så!

Midsommar afton har varit kanon bra, bara att jag vart sjuk som vanligt. Vi firade tillsammans med våra barn och vårt lilla barnbarn. Så var min kusin och hennes man & barn och även barnbarnen där. Även min mamma var med på dagen och åt och var med på Gränna berget där dom små dansade runt midsommar stången. Bara det där förbaskade regnet som tog bort charmen med sommaren lite då. Men det var väldigt trevligt annars där uppe på berget. På kvällen var vi hos min kusin där dom hade hyrt ett hus över helgen och det låg uppe i stan. Där grillade vi och lekte och bara umgicks å hade det trevligt. Lördagen låg jag däckad men piggnade till på kvällen och idag när vi skulle åka hem var det kanonväder.

Idag har vi fått mycket gjort, H-bilen står färdig och allt är handlat. Så var vi och firade Jennifer som fyllde i lördags har träffat Linda & Alex också. Var en sväng upp och hälsade på den lilla goa med, ja även Sandra & Mårten med. Så får man se om vi hinner hem eller om vi får ett litet barnbarn när vi är iväg nu. 

Så nu säger jag adjö ett tag framöver för imorgon kl 6 så rullar vi mot Tyskland. 

Ha det bra nu alla och var rädda om er. 

Midsommar afton.

Underbar morgon med sol och har precis avnjutit en god frukost som min underbara make stod för. Disken har han också klarat av ja jag ska nog bo i H-bilen för här blir man bortskämd så det står härliga till. Lite plock innan dom börjar att ramla in här, se om Mindy vill lämna tillbaka våran hund som kan sjunga och vifta med öronen. hennes mamma & pappa vill nog det i alla fall, dom var fruktans värt trötta på den. Mamma skulle åka med L&A ner så ska hon äta ihop med oss. Fira midsommar kommer vi göra på Grännaberget i år tillsammans med min kusin och hennes man, barn, och barnbarn. Sen ner till campingen en sväng för att hämta lite ätbart och flytandes så blir det att grilla där uppe i stan där dom hyrt stuga.

Imorgon kommer att bli en lugn dag som faren å jag bara kommer slappa på. Vi ligger på en riktig party gata och mycket barn runt omkring oss. Gott om H-bilar är det också. Vi tog en blött promenad förbi hamnen och ställplatsen igår när himlen öppnade sig. Insåg att många kör in på campingen en sån här helg, för där ute var det inte så mycket bilar.

Saknar då två personer gör vi då och den ena fyllde år igår, om jag slutar att fylla nu så är du snart ifatt mig gumman. Kram på er och glad midsommar från oss båda.

Nu är man i Gränna men om tre dagar så är vi i Tyskland....

Glad midsommar på er alla!

Ondag.

Oj igår så vart det en dag med besök nästan hela dagen. Sandra dök upp på morgonen med frukost och såna dära röda goa saker, jordgubbar heter det visst. Tack för det Sandra! vid tio så drog sig dom till Motala för att lyssna på bebisen. Efter det så skulle dom vidare hem till Carro & fanny så dom små fick leka lite med varandra. Allt var bra med bebisen och den kan nog komma när som helst nu trodde barnmorskan. Jag skulle till VC för ett samtal så vart det lite handlat också. Samtalet känndes jätteskönt denna gång så nu börjar man se framåt igen. Väl hemma så tänkte jag dammsuga med då ringde Sandra och frågade om dom fick komma ut igen, och det fick dom så gärna. Ja ni kanske förstår att städningen glömdes bort då men fick den gjord idag. En stund senare efter att Nisse kom hem så kom dom med diesel, trodde jag. Men det var Jonny som kom på besök och det var en överaskning, men du är alltid välkommen. Saknade bara din andra hälft men henne tar du med dig nästa gång. Så vi gick upp lite tidigare så han kunde komma in och få kaffe innan han åkte, lite lustigt med två L-bilar som lämnade gårdsplanen.  Så tack Jonny för besöket det var trevligt.

Idag så har det vart städdag och fix inför morgon dagen när det bär av till Gränna för att fira midsommar. Även lite har gjorts färdigt för Tysklands resan på måndag. I eftermiddags så var vi och handlade på Willys i Motala, handlade till Linda & Alex också när vi ändå var iväg. Så det vart en sväng förbi för att lämna av varorna. Och nu är vi hemma för att bara slappa och vilket härligt väder det vart nu på kvälls kvisten.

Jag har faktiskt fått lärt mig en del idag och det är bara att beklaga att jag sårat nån med min skrift. Men jag tänker inte ta den nåt. Men såg att en del får tydligen skriva fast man kanske sårar andra, vet inte logiken i att det då skulle vara så farligt att jag skriver vad jag känner, och  att det är jobbigt när folk har åsikt ja det är väl så det funkar. Men nu är det så att jag vet själv vad jag skriver om och min blogg har jag just för att skriva av mig, och alla andra får tolka hur dom vill för det får ju jag göra när man läser. Kanske jag är en usel och falsk person men jag tar det, jag var bara tvungen att skriva av mig så hoppas ja att ingen tar åt sig. För då ber jag redan här om ursäkt!

Men ha en bra kväll alla och snart så är det midsommar.  

Måndag.

Har haft fint väder ända tills nu, och nu så kom blåsten & molnen. Oj vad lättskött hemmet har blivit när vi bara är två, känns som jag bara har fritid fast man gör saker & ting. Idag har tvättmaskin gått på högtryck Linda var & lämnade lite tvätt igår. Ja jag vet! visst är dom lite bortskämda men jag har tiden så det gör mig inget. Har även vart inne en sväng hos tjejerna så vart det att göra stan. Lite solning vart det när ja kom hem plus att jag var så klumpig och ramlade när ja gick ut på altan. Sa precis innan till Nisse att han skulle gå försiktigt när han går ut på altan senare, men så glömde ja bort det själv och for i backen. Vi målar huset så vi har plast utlagt på altans golvet för att skydda, kan ju säga att det var lite halt just nu efter allt regn. Idag kommer gubben hem sent för han ska med Mårten till Volvo i Linköping så han kommer väl runt sex tiden. Idag fick Linda sina försökrings pengar för olyckan som hände när vi var i Tyskland förra året. sen Ska hon få från vårat försökringsbolag också. När gubben kommit hem och vi har ätit lite så ska H-bilen tvättas om nu inte det börjar regna.

Helgen gick i ett rasande tempo, åkte i fredags till Kolmården där vi åt lite. Såg en skylt att det bara var 4,6 till Nyköping så då styrde vi åt Oxelösund och hälsade på Jonny & Sussie. Tack för en trevlig kväll god mat & dryck, framför allt att ni tog emot oss med så kort varsel. Lördagen var vi på Kolmården hela dagen med alla i familjen ja Linda var hemma och var sjuk. Tur med vädret hade vi och helt underbart var det att få va med Mindy denna dag. När vi kom ut från parken så åt vi lite sallad allihoppa vid H-bilen sen så körde barna hem och vi fortsatte en liten bit för att slå läger för natten. Vi var själva från början men senare på kvällen så dök det upp en H-bil till. På söndagen åkte vi hem skapligt för vi hade tänkt att måla huset och barna skulle komma å hjälpa till. Men det vart inställt för det regnade hela dagen.

Nu så är det bara en vecka kvar tills det är dags för Tyskland. Ska bli skönt att komma iväg och se lite annat. 

Idag har jag valt parti, trodde inte ja skulle behöva det men kan bara inte se på hur man skadar en person så illa. Man finner inga ord för det och det märkliga är att man inte kan få komma till tals. Om man inte får komma till tals så får man ju aldrig ge sin bild av saken, kanske skulle det vara lättare om man fick höra från bägge två. Sorgligt är det i alla fall, för man kan inte klandra en person för detta. Jag var själv väldigt negativ avig och dum ibörjan när det gällde det här. Men vad ska man säga, jag gav det en chans och hittade då en helt underbar vän. För den andra hade jag ju innan och älskar även den tredje i denna soppa men förstår inte bara.

Ha en bra kväll.  
 

Påsken i Västervik 2011.



Strax efter att vi kom så vart det fika med Marie & Robert.



Min gube!



Besök av Lasse R..



Lite ego då!



Vackert ute på Holmarna.



Underbart.



Så fick vi besök av Leena & Kaj, alltid lika trevligt.

RSS 2.0