Midsommar 2010



Lilla Mindy som det var full fart på den här dagen.

Våran pärla.



Lilla Mindy som sitter och vilar sig.

 

Alex.

Här ska det ätas paj och jordgubbar och glass. 


Midsommar 2010




Bäst att lägga in ett bevis på att jag diskar.

Alex och Sandra.

Mårten som trivs i solen.

Här slappas det i solen.

Mindy och Linda.


Städardag.

Idag ska det städas både här hemma så ska jag hjälpa Jennifer att städa gammla lägenheten. Blir svettigt i den här värmen, men njuta får jag göra en annan dag.
Igår var det också en härlig dag med mycket sol. Gick upp tidigt, svårt när klockan ringer men efter en kopp kaffe så är man snart pigg. Kan inte säga att jag fick mycket gjort hemma, tyckte jag satt mest i bilen och for fram och tillbaka. Var inne i stan på förmiddagen och ordnade med lite. Sen hem en liten stund för att hämta Linus som jag skulle till vetrinären med. Han fick ett annat pencellin igår och är han inte bättre tills på torsdag så ska vi in med honom igen. Tråkigt när det är så här men han börjar ju att bli gammal. När jag kom hem så tog Linda bilen och följde med sin far in till Vadstena , för han skulle till optikern. När dom var färdiga där så gick dom och tog en glass, sen åkte dom hem till Sandra en sväng. Efter det så kom dom hem. Då var det dags för mig att åka och hämta Alex som tränade. Hade glömt bort att hon cyklade till träningen och att jag skulle hämta henne hos Sandra. Men dom tränade ute så hon såg när jag kom och var snart framme och sa till mig. Så jag åkte hem till Sandra och väntade där, fick jag gosa med Mindy lite innan Alex kom. 

Ja det är väl inget annat att göra en att sätta igång och städa, så man blir färdig med det. Och ikväll så åker jag till Motala och hjälper Jennifer med gamla lägenheten.

Igår så fick Alex sin efterlängtade tid till ortopeden, 22 juli ska hon vara där. Kan ju säga att vi har lite tur där för dagarna innan så kommer vi hem från semestern. Så nu hoppas jag att hon kan få hjälp med sina knölar och att hon inte missar allt för mycket av handbollen i början. Men tycker hon hängt i bra med försäsongsträningen trots att hon har ont. Men nu har dom bara två dagar kvar att träna så har dom ett vällbehövligt uppehåll. Men i agusti så drar dom igång igen...

Ha en solig och härlig dag. 

Midsommar i Gränna.



Linda och Alex hugger in på lite mat.







Linda och Alex som är hungriga och pappa förser dom med mat.

Alex och pappa som prövar basen i bilen.

Här fixas Lindas och Alexs sovplats i ordning.

Nisse som fixar.


Måndag.

Igår så kom vi hem från en skön midsommarhelg i Gränna. Vädret kan man inte klaga på i år, lite kallt var det på midsommarafton. När vi kom till Gränna i torsdags så var det gått om folk redan, och vi fick köa in. Vi fick inte platsen vi hade bokat utan den som låg bredvid. Så vi var nöjda ändå, Linda och Alex kom några timmar efter oss. Dom sov i bilen och Alex tyckte dom sov skönt där. Lite mys med dom yngsta på torsdags kvällen och mat så var det dags att krypa till kojs. På fredagen så kom Sandra, Mårten och Mindy först, och inte långt efter så kom födelsedagsbarnet Jennifer och Per. Så då vart det paketöppning sen var det dags för lite midsommarmat. Så kunde man sitta och njuta i solen ett tag innan det var dags för kaffe och paj. Och årets första jordgubbar intogs också. Smakade ljuvligt men dyra var dom. Så var det dags att gå och dansa runt stången men Nisse och jag stannade kvar med Linus vid h-bilen. Mindy vart lite ledsen när Mårten dansade runt med henne där. Inte lätt när det var så mycket folk och man inte vart med om det förrut. När dom kom tillbaka så var min kusins familj med, men dom åkte upp till sin stuga och hämtade allt dom skulle ha för kvällen. Och när dom kom tillbaka så trodde vi nästan att dom skulle sova över hos oss, packningen var enorm. Vi grillade och hade det mysigt och lilla Maja gillade det här med h-bil. Lite senare på kvällen så kom Lennart och Anki förbi och vart  kvar en stund. Trevligt att få träffa dom har inte sett dom sen vi var i Ödeshög på en träff. Mitt i natten så tog vi en vandring upp till byn för att titta hur min kusin och dom bodde, var jättemysigt där. Vart en koppkaffe innan vi tog oss ner till campingen igen. Jennifer och Per åkte hem för hon skulle jobba på lördagen. Sandra och Mårten och den lilla sov över hos oss i h-bilen. Och Mindy var hur pigg som helst när vi skulle lägga oss på natten, men hon sov länge på morgonen.

Lördagen vart slapp och Linda och Alex åkte hem under förmiddagen. Sandra och Mårten åkte under eftermiddagen för dom var bortbjudna under kvällen. Så Nisse och jag hade det riktigt skönt resten under dagen. Så vart det lite teve tittande innan vi kröp till kojs. På morgonen vart det en stund i solen innan det var dags att packa ihop och fara hem. Kön var lång ut innan man rullade igen. Väl hemma så var det bara att tvätta h-bilen, för på lördag så far vi iväg igen. Linda och Alex kom inte hem förrens på kvällen, dom var i Vättervik och badade å solade. 

Ha en bra och solig dag!  

Glad Midsommar till alla.

Och ett stort grattis till Jennifer som fyller 22 år idag. Vaknade i ett molnigt Gränna, solen vill igenom men lyckas inte riktigt. Gott om folk är det här, måste ta och gå å kolla hur det ser ut. Snart dyker nog Sandra , Mårten och Mindy upp. Tänk vad roligt det ska bli att se den lilla dansa runt stången. Hon och Maja är ju nybörjare på det här, förra midsommaren så var Maja så liten och Mindy hade inte kommit än. Men nu är dom här och förgyller vår tillvaro. Jennifer och Per skulle också snart börja att åka hit. Och den damen ska vi fira här idag på hennes dag. Linda och Alex har sovit bra i mersan, Alex kom precis nu upp. 


 
Grattis! Tänk vad stor du blivit, 22 år sen man fick se dig för första gången. Så den aftonen tillbringa vi på BB, så stolt man var då och är fortfarande...   Puss&kram på dig gumman.

VAD ÄR EN STOLT SVENSK

Den som trodde att vi, jag och Åse är ledsna över att inte vara medlemmar mer tror fel.
Vore väl en lögn att säga att jag var förvånad över hur mycket gruppen tålde innan dom vågade agera.
Det som jag tog fasta på mest var detta om trakasserier av medlemmar för där är ju glidarna i styrelsen även webb obesegrade.Den styrelsen kan knäcka dom flesta men själv så garvar jag bara mest åt det patetiska i att dessa individer tror sig ha makt över oss

Som jag sa tidigare med lite mer förtydligande

Jag bryr mig inte om att  din granne eller bästa husbilskompis sätter på era fruar medans ni leker att ni är något stort och mäktigt vid namn hbk styrelse ledamot lika lite har styrelsen med att göra vem jag skickar brev till och vad som står i breven, det har ingen styrelse i världen med att göra.
 Utom just hbks tok styrelse dom förnekar sig inte dom tror sig ha rätt att censurera brev som skickas mellan medlemmarna, kanske sker detta av ren välvilja frågan är väl bara vem dom tänker på....
 .
 För mig är det inga problem att gå rak i ryggen kanske trodde hbkarna som stod i forsvik för ett par veckor sedan dom blängde lite men vågade inte komma fram och säga något fast man såg att dom ville, så tuffa var snålcamparna där knyta näven i fickan men sedan så är det stopp, jag gissar på att det var sådana som varit på årsmötet och hjälpt till att bua för det gjordes det visst ganska mycket . Jag har gjort efter vad jag tror på är en rättvis behandling av människor i min värld är alla lika mycket värda inte som i tokföreningen som värderar sig själva som guds gåva till snålcamparna och sedan tror sig kunna ha en egen rättsuppfattning efter vilket håll vinden blåser från. Så länge man inte vill räta till vad som hände de 11 gott frolk så kommer den här affären att fortsätta gnaga sig allt djupare in i hbks själ för att till slut splittras i 2 läger.

Så som jag ser på det // Grefven

Jag behöver inte ljuga för det är min verklighet

I VÄNTANS TIDER SVARET SIDA 2

Angående det personliga påhoppet som det pratas om så

Nr 1 mina personliga åsikter till folk har knappast HBK att göra med lika litet som att jag bryr mig över vem som sätter på era fruar

Nr 2 Det är inga duvungar direkt som jag har diskuterat med dom kan en hel del fula trix själva.

Sedan kommer nästa konstiga uttryck

Ett sådant agerande strider grovt mot stadgarna och har skadat Husbilsklubben.se

Era stadgar är rent löjeväckande för en klubb som kallar sig modern dom är omoderna och för övrigt så tolkar ni ju stadgarna som ni självt vill för stunden bara det är till er fördel. Har ni någonsin tänkt tanken att den här klubben är mer fysisk än många pga att här är det träffar mm riktiga människor av kött och blod. Som mår dåligt att bli behandlade som ni gör med bestraffningar och hålla vänner frånskilda för att dom inte har styrelsens uppfattning och prisar er brrr…….

Och detta med husbilsklubben goda renommé så försvann det när ni sparkade ut dessa elva personer och vägrade förhandla eller överhuvudtaget svara dom drabbade så den skadan får ni nog reparera själva och det går nog inte förrän ni tar er an att förhandla med dom, smart drag förresten i höstas att låta dom tro att det skulle bli en förhandling som visade sig bara vara en förhalning och sedan dra tillbaks alltihop pga någon konstig artikel så.

Kanske är det så att vi, du och jag kanske möts på våra resor och kanske kan någon av er då förklara för mig vad som är så fel med att bry sig över sina medhusbilsåkare.

Sverige är inte så stort så jag hyser gott hopp om att träffa någon av er.

Hoppas alla får en bra husbilssommar vi kanske syns vid vägen

// Greven

.

I VÄNTANS TIDER SVARET

Tack styrelsen i Hbk för att ni svarade mig en enkel husbilsåkare som inget annat vill än att få mening med livet

.

Styrelsen har vid styrelsemötet 2010-06-24 beslutat att inte bevilja dig fortsatt medlemskap i Husbilsklubben.se

Genom att greven har agerat mot HBK medlemmar med personliga påhopp samt motarbetat Husbilsklubben.se beslutades att greven utesluts med omedelbar verkan.

 Styrelsen har vid styrelsemötet 2010-06-24 beslutat att inte bevilja dig fortsatt medlemskap i Husbilsklubben.se. Det är vad ni skriver , men då är frågan varför blev jag då avstängd redan 2010-06-23 om ni nu hade mötet den 24 som ni förstår luktar det redan Gunnar om denna historien, inte ens nu kan ni hålla er till sanningen vem som bestämmer i klubben med en massa marionetter. Sedan skriver niGenom

Ja på detta finns bara att svara att fick jag ångra mig så hade jag gjort samma sak igen både mot en förening som låtsas vara demokratisk och är toppstyrd av några få som inte lärt sig mer sedan 2006 när ni blev bortmotade från Mhcs sådana människor är svåra att respektera för civilkurage hade ni definitivt inte när Håkan sparkade ut 11 för gott ur klubben sedan kan ni gärna dravla runt som Gunnar uttryckte det med än den andra mindre sanna historien för flertalet har för länge sedan tröttnat på er sanning. För det kan väl inte vara så att fel person dansat med Håkans fru eller. Och utesluta mig ja det är helt korrekt jag har ju inte varit bussig och ställt upp på era löjliga sanningar och låtsas demokrati.

Och med cirka 1100 medlemmar som inte förnyar sitt medlemskap så skulle jag nog fundera på att avgå men det är klart, ni har inte möjligheten att se klart när makten grumlar synen.

. Det är vad ni skriver , men då är frågan varför blev jag då avstängd redan 2010-06-23 om ni nu hade mötet den 24 som ni förstår luktar det redan Gunnar om denna historien, inte ens nu kan ni hålla er till sanningen vem som bestämmer i klubben med en massa marionetter. Sedan skriver ni 

Tack styrelsen i Hbk för att ni svarade mig en enkel husbilsåkare som inget annat vill än att få mening med livet.

 

 

 

att greven har agerat mot HBK medlemmar med personliga påhopp samt motarbetat Husbilsklubben.se beslutades att greven utesluts med omedelbar verkan.

 

Ja på detta finns bara att svara att fick jag ångra mig så hade jag gjort samma sak igen både mot en förening som låtsas vara demokratisk och är toppstyrd av några få som inte lärt sig mer sedan 2006 när ni blev bortmotade från Mhcs sådana människor är svåra att respektera för civilkurage hade ni definitivt inte när Håkan sparkade ut 11 för gott ur klubben sedan kan ni gärna dravla runt som Gunnar uttryckte det med än den andra mindre sanna historien för flertalet har för länge sedan tröttnat på er sanning. För det kan väl inte vara så att fel person dansat med Håkans fru eller. Och utesluta mig ja det är helt korrekt jag har ju inte varit bussig och ställt upp på era löjliga sanningar och låtsas demokrati.

Och med cirka 1100 medlemmar som inte förnyar sitt medlemskap så skulle jag nog fundera på att avgå men det är klart, ni har inte möjligheten att se klart när makten grumlar synen.


I VÄNTANS TIDER SIDA 1

 

 

   
                             

Ditt medlemskap i Husbilsklubben.se

Styrelsen har vid styrelsemötet 2010-06-24 beslutat att inte bevilja dig fortsatt medlemskap i Husbilsklubben.se.

Enligt stadgarna behöver styrelsen inte motivera sitt beslut.

I ditt fall vill styrelsen ändå ange grunden för beslutet.Genom att greven har agerat mot HBK medlemmar med personliga påhopp samt motarbetat Husbilsklubben.se beslutades att greven utesluts med omedelbar verkan.

.

Ett sådant agerande strider grovt mot stadgarna och har skadat Husbilsklubben.se’s goda renommé bland ägare av husbilar och andra

På uppdrag av styrelsen

Leif Nivebro

Sekreterare i

Husbilsklubben. se2010-06-24 Sida 1 (1)



Gränna.



Marie och Nisse som står och tittar på nåt.

Leena och Kajs h-bil

Sandra

Marie

Här ordnas det inför maten 


Onsdag.

Vaknade man till en fin dag idag med, härligt nu i midsommartider. Igår var dom här och sa till att dom skulle gräva upp vägen nu idag för att koppla om oss till vattnet. Som det är nu så får inte vi tillräckligt med vatten, och inte blir det bättre när plantskolan vattnar. Vissa dagar har vi knappt vatten i kran så det ska bli skönt idag när det är färdigt. Mamma kom igår på en fika, hon har fått sin bil nu. Skönt för henne att kunna åka iväg och göra lite saker. Nisse och jag var inne i Motala och ordnade lite saker med Linda och Alexandra igår. Linda hade sovit hos sin syster i Motala så hon var redan där. Träffade Jennifer som var och grejade i nya lägenheten. Även Sandra och Mindy mötte vi som hade varit hos Sandras kompis Jenny som snart ska få en liten. Sandra följde   med Jennifer och tittade i lägenheten hur det vart när tapetseringen var klar. Vi körde en liten annorlunda väg till Motala igår, dom asfalterar sträckan mellan Motala och Vadstena. Så vi åkte över Fågelstad och det var inte så mycket omväg, åker man mellan Motala och Vadstena nu så tar det en timme så valet var lätt.

Nisse åkte en sväng till mamma och hjälpte henne med datorn, så hon fick igång den igen. Så nu är hon nöjd när hon kan gå ut på fb igen. Tänk att man ska bli så beroende av fb.... Släppte av Alex hos Sandra för hon skulle lämna träningskläderna där sen for hon och Sofie iväg och badade. Jag och Linda åkte ner på stan och tog ut pengar. Sen gick vi till apoteket och tog ut medecin till Linus. Så vart det en sväng till Östenssons för handla lite mat. Linda var snäll och hämtade sin syster efter träningen igår, och nu när vädret är fint så går Alex och några till tjejer och badar efter träningen. 

Idag blir det en sväng till Linköping med Nisse sen på hemvägen så stannar vi i City Gross och handlar in för helgen. Vi ska till Gränna och fira riktiga midsommar med   min kusin och hennes barn o barnbarn. Så ska vi fira Jennifer som fyller år på midsommarafton.Ikväll är det ju nostalgin i Vadstena men vet inte om vi åker än, har lite att göra här hemma innan vi sticker imorgon.

Glad midsommar på er alla! 

Bilder från Gränna.



Lotta, Marie och Leena inne i våran h-bil.

Här var det gott om folk.

Leena.

Jag och Leena som har det trevligt.

Här har även Robert hittat till Gränna.


Då var helgen över.

Då var det dags för en ny vecka, och helgen gick fort som vanligt när man har trevligt. Vi ändrade vårt resmål till helgen och åkte till Gränna istället. Vi kom dit samtidigt som Jonny och Lotta så vi tog en plats till Marie och Robert som kom senare. Vi var lite lata och gick ner till hamnen och åt en pizza och när vi kommer tillbaka till h-bilarna så står det en annan h-bil på Marie och Roberts plats. Dom hade råkat att dubbelboka den platsen men det löste sig ändå och dom fick platsen bakom oss istället. Så kom snart Marie också och hon är en riktig duktig på att köra deras h-bil. Blir smått imponerad, hon behöver ingen karl för att klara av det inte. Så satt vi i vår h-bil när vi fick ett överaskat besök av Leena och Kaj. Trevligt att ni tog vägen förbi och att ni stannade. Robert dök upp senare också och då var alla samlade. Det vart en sen natt så vi sov till halvtio morgonen efter.

Vädret var ju inget vidare på förmiddagen, Leena och Kaj kom förbi innan dom for vidare mot Västervik. Så Lotta, Marie och jag följde med Leena och tittade på deras h-bil. Gubbarna hade varit på kvällen och tittat på den. Och den var jättefin. Sandra, Mårten och Mindy kom på eftermiddagen så dom åt hos oss. Vi hade faktiskt tur med vädret när vi skulle äta och solen var framme. Efter maten så gick vi ner till hamnen för att äta glass, väntade bara in Jennifer och Per som kom och hälsade på. Efter det så gick vi tillbaka till h-bilarna och Jennifer och jag tog Mindy på en promenad och då mötte vi dom andra. Lotta och jag gick ner till hamnen för att ta en öl och då såg vi dom andra på ställplatserna på andra sidan campingen. Så dom följde också med ner till hamnen. Jag gick tillbaka tidigare för vi hade ju barna på besök så ville ju träffa dom lite också. Marie och Robert träffade på ett par som dom träffat tidigare och dom kom bort till vårat ställe senare också. Jonny ock Lotta hade fullt hus inne i Kaben och Nisse och jag satt med våra barn inne hos oss och pratade. När våra barn åkt hem så var det fullt i våran bil. Vart även sent den här natten också men vaknade tidigt på söndagsmorgonen ändå.

Nisse och Jonny tog en rejäl promenad på morgonen, var så Lotta och jag undrade vart dom tog vägen. Så vart det slappar söndag , vi gick upp till byn och tittade på gamla bilar och tog oss en glass. Väl tillbaka så var det dags för Marie och Robert att åka iväg till Karlstad där dom skulle vara i några dagar. Nisse och jag började också att packa ihop för det var dags för hemfärd. Så vi tog adjö av Jonny och Lotta som skulle vara kvar. Men vi ska ta oss en tur och hälsa på dom idag. Väl hemma så ringde jag till sjukvårdsupplysningen och fick en tid i Motala ganska snabbt. Så fick jag lite medicin så nu hoppas jag att ja ska kunna andas som folk snart igen. Vart en ganska tidig kväll igår för man var rätt så trött efter helgen.

Ha en bra dag.

Gårdagen var inget vidare.

Orkade inte blogga igår, förstår inte att jag ska bli så dålig när jag blir förkyld. Började att känna av halsen på onsdags eftermiddag, och natten sov jag inte mycket. Låg hela dagen igår och måste ju säga att det vart många matcher att titta på under dagen. Så det var ju bra att det är fotbolls vm nu. Bästa matchen igår var den mellan Frankrike och Mexico, som Mexico vann rättvist. Vilket härligt lag med fart hela tiden. Inatt har jag fått sova bättre, bara vart vaken två gånger. Men jag skulle ha gjort så mycket igår, in och handla till helgen men får ta det innan vi åker idag. Ibland så blir det ju inte som man vill, men vi kommer iväg idag i allafall. Trodde ett tag igår att vi nog skulle få stanna hemma. Men vart är solen? typiskt det har vart fint väder hela veckan och nu när vi ska iväg så lyser den med sin frånvaro.

Ha en bra dag...

Kort tagna i Oxelösund.



Marie som är glad men undrar om vi har det kallt i våran h-bil.

Robert

Snygga solglasögon Marie.

Bogserbåten på väg ut i Oxelösund.

Utsikten från Femöresfortet. 


Underbart väder!

Har vi haft idag. Vart lite moln i eftermiddags, men vi slapp regnet i allafall. Gick upp kvart i sex i morse och gjorde Nisses mackor innan han for iväg för att jobba. Sen hamnade man vid fb med en kopp kaffe innan det var dags att sätta igång med allt det vanliga. Tvätt, köra igång diskmaskin och plocka iordning allt. När allt var färdigt så tog jag en promenad uppåt plantskolan och runt. När jag kom hem så var det bara att ställa sig i duschen, för man var rätt så svett efter promenaden. Linda skulle iväg med några kompisar och grilla, så hon skulle ha Camaron och Alex å Sofie åkte med henne in till Vadstena.

Jag började med maten och idag vart det potatismos och fiskgratäng. Nisse kom hem och vi åt sen var det bara att röja av efter maten innan vi for till Motala. Nisse skulle på massage och jag träffade Jennifer så åkte vi upp till deras nya lägenhet. Och där tapetserades det för fullt, och fint vart det också. Får väl se om dom flyttar in till helgen? men kan nog bli svårt med tanke på att dom bor mitt i centrala Motala. För Vätternrundan är ju i helgen och allt händer precis mitt utanför Jennifer och Pers lägenhet. 

Sandra hade Linus när vi var i Motala så ringde henne och sa att vi var på väg hem. Hon tog Linus och Mindy och åkte ut till oss, för hon skulle hjälpa oss att klippa gräs. Mårten skulle gjort det i söndags men regnet ville inte sluta så det vart inget då. Nu hann hon halva gräsmattan innan remmen på gräsklipparen hoppade av. Jag och Nisse tvättade av h-bilen och Sandra hjälpte också till i slutet. Sen var det dags för mig att åka in till stan, Sandra åkte hem samtidigt som jag åkte. Jag åkte och solade, efter det vart det en sväng till Östenssons för att handla lite. Sen upp till sporthallen för att hämta Alex som hade tränat. På hemvägen så körde Alex från Rogslösa och hem, för imorgon så tar hon sin första körlektion. 

Ha en bra dag imorgon... 

Trosa



Trosa

Fågel

Trosa

 


Ett litet fisk skellet som vi såg på vägen tillbaka till h-bilen

Robert och Andreas som äter en god lunch i sin nya h-bil


Då var man hemma igen.

Vaknade igår morse efter en skön sovmorgon, kl var halvtio nör vi klev upp. Åt lite frukost så gick vi upp på marknaden. Jag köpte en samling cd skivor med Ptasy Claine och winerbröd som vi skulle ha till fikat när Jonny och Lotta kom å hälsade på. När vi kom tillbaka till h-bilen så började Nisse med maten. Då kom det två trevliga killar och undrade om dom kunde få lite vatten och det fick dom. Marie och Robert dök upp strax efter klockan två. Och inte långt efter så kom Jonny och Lotta, då vart det fika sen upp till marknaden igen med Lotta,Marie och lilla Sanna. Då vart det lite mer att handla, gubbarna tog sig en sväng i hamnen. Väl tillbaka så packade vi ihop och for vidare till Oxeklösund där vi skulle övernatta ute vid stoltheten. Men vi åt inne i stan på ett ställe som hade god kebab innan vi for ut och slog läger. Var en hel del h-bilar när vi kom dit, men plats fick vi. Jonny och Lotta var kvar en stund innan dom for hem. Dom skulle upp tidigt på söndagen och jobba. Vi andra satt kvar inne hos oss till kl var tolv ungeför. 

Sov till halvtio i morse igen och när man väl vaknade så var det solsken och Marie satt redan ute. Gäller att ta tillvara på solen när den är framme. Jonny kom förbi med lastbilen och fick lite kaffe. När han for vidare så åkte vi till fem öres fortet och fick en guidad tur som var intressant. Efter det så åkte vi tillbaka till hamnen och gjorde oss lite mat. Men det var bara att fälla ut markiserna för regnet ville besöka oss. Jonny och Lotta kom förbi när dom slutat att jobba så då var det bara att sätta på kaffe igen. Sen var det dags att dra sig hemåt så hejdå till alla så rullade vi igen. När vi kommit en bit så vart vi omkörda av Jonny och Lotta som skulle in till Nyköping. Och när vi lämnar Nyköping så ringer Jonny som har sett oss igen. Vi stannade till på Net On Net i Linköping på hemvägen och köpte en ny teve, den gamla ska vi ha i källaren och köra karoke med. 

Stannade i Vadstena på hemvägen och tog med oss pizza hem som Linda och Alex ville ha. Var även inne på City Gros och handlade. Jag var bara hemma och åt så Åkte jag, Linda och Alex in till stan. Alex skulle sova hos sin kompis ikväll och Linda å jag passade på att sola. For förbi till Sandra och hämtade en soffa som Linda skulle ha, och då möttes vi av en gående Mindy. Så tittade vi på hennes nya rum som hon ska sova själv i för första gången inatt.

God natt på er alla. 

Vätterviksbadet med Jonny och Lotta.



Mindy som kom ut till Vättervik och hälsade på.

Curre.

Linus.

Mindy.

Alex kompis Sofie var ute en sväng med Alex och hälasde på. 


Trosa.

Ja då sitter vi i Trosa och njuter av det underbara sommarvädret. Man behöver inte slita på grill eller stolar för det står så bra där bak i garaget. Vi kom hit vid klockan fem, snurrade runt innan vi bestämmde oss för vart vi skulle stå. Det är ju marknad här i Trosa imorgon, så det var gott om hjulhus här idag. Men vi hittade en bra plats där vi nu har fått sällskap av en annan h-bil också. Vi åt lite när vi kom till ro och en promenad var det in till hamnen och en bit upp i stan. Knallarna och arangörerna höll på för fullt att ordningsställa allt. 

Vi kommer få sällskap av happys senare annars så dykerdom upp under förmiddagen imorgon. Så imorgon så blir det att knalla till marknaden och kika lite. Och alltid hittar man som oftast något roligt. Senare på eftermiddagen så dyker Jonny och Lottta upp för att hälsa på, bäst att passa på när man är nära varandra.

 Tänk att bli så glad att man kramar i hjäl den man träffar.

Lindas student.



Jennifer med kameran och jag som kollar så allt går rätt till.

Gubbarna som spelade när studenterna tågade in till stan för att åka traktor och vagn.

Många var dom....

Roligt att stå och läsa på alla vagnar som passerade.

Och tur med vädret hade dom förra fredagen.


Hemma igen!

Igår tog jag h-bilen ut till Vättervika där Jonny och Lotta redan var. Första gången som jag tog h-bilen själv och åkte iväg, dock inte så långt men det är ju en början. Nisse jobbade så han kom en sväng på kvällen. Jonny var snäll och hjälpte mig att parkera upp den så tog han ut markisen och förankrade den väl åt mig så kopllade han in strömen också. När jag kom dit så var Sandra där med sin kompis Carro och deras små liv. 

Vi åt gott och Lotta bjöd på ett gott vin så det blir att köpa det när vi åker iväg på fredag nu. På kvälllen var det fullt hus för Sandra och Mårten å lilla Mindy kom ut en sväng till och Nisse var också där och han hade med sig lilla Linus som skullle vara med hos mig. Kvällen var trevlig som den alltid är med Jonny och Lotta, och kvällen vart sen. Pratade tidigt med Nisse på morgonen sen somnade jag om tills klockan var 09.30 och då var det dags att gå upp. På med kaffe och sedan en promenad med Linus så kom Jonny och fick lite kaffe. Sandra och Mindy dök upp och gjorde oss sällskap under några timmar. Lotta kom in med frukost bricka till min h-bil, hon är för god den kvinnan.

Jag åkte hem på eftermiddagen för jag var tvungen att ordna lite för morgondagen. Men Nisse och jag åkte in till Vadstena på kvällen för vi skulle gå på nostalgin med Jonny och Lotta. Dom var duktiga och gick från Vättervika och in till stan, bra gjort med tanke på att det regnade. Vi plockade upp dom i hamnen och tyvärr så regnade nostalgin bort, bara några som trotsade regnet och kom med sina fina gamla bilar. Men vi åkte till raststugan och tog oss en fika, ja det var bara jag som tog kaffe och en köttbullssmörgås och en kaka. Dom andra tog glass så där vart vi kvar en stund. Sen åkte vi runt lite i Vadstena innan vi åkte ut till Vättervika igen. Vi följde med in en sväng och fick lite kaffe av Lotta sen var det dags för oss att åka hem. Vi plockade upp Alex hemma hos Sandra för hon skulle med hem idag.

Sov gott alla trevliga.... 


Lindas student.



Linda med skupan i högsta hugg.

Linda

Tre av syskonen Johansson och Alex kompis Rebecca.

Rebecca, Alex, Linda, Jennifer, Sandra och lilla Mindy.

Linda som gör tummen upp på traktor flaket.


Lindas student.



Mindy som går och väntar på att moster Linda ska komma.

Jag och Mindy.

Äntligen så kommer Linda, och hon är så glad.

 Linda.

Bra på  miner är hon den lilla.


Vätterviksbadet?

Igår så vaknade man av solstrålen Mindy kl halvsex, då fick hon en flaska välling och somnade om igen. Så vaknade hon strax efter åtta och var pigg och kom över till oss och kelades lite. Så var det bara att knalla upp och fixa frukost. Mindy var hungrig och fick i sig en en macka å en yoggy sen var det full fart på henne fram till kl elva då det var dags för en liten sovstund. Nisse åkte in och handlade och jag plockade lite här hemma. Blir ju inte så mycket gjort när man har den lilla. Hon sov i lite mer en en timme så var hon pigg och full fart igen. Vi kokade lite korv, så Mindy åt korv med bröd också igår. Även hennes mamma och pappa kom så dom åt också här. Så var det dags för Mindy att åka hem och nästa gång hon sover över så är det midsommarafton och hon sover hos oss i h-bilen i Gränna. Linda tog camoron och åkte in till Vadstena på eftermiddagen och kom tillbaka till kl tio på kvällen och då hade hon med sig Alex hem. Nisse och jag badade Linus sen fixade han lite i garaget innan han tog kväller.

I dag får man se om det blir Vätterviksbadet på eftermiddagen. För kanske att Jonny och Lotta  dyker upp där och då tar jag våran h-bil å åker dit. Beror ju lite på hur vädret blir. Nu ska jag ta och plocka lite och tvätta några maskiner. Så får man se vad som händer i eftermiddag. Kanske att man vaknar i h-bilen och campar i sin hemstad i morgon. Tråkigt bara att Nisse jobbar, men så är det här i livet. Men till helgen så ska vi ut, får se om det blir Trosa? vi har inte bestämmt än vart vi ska åka.

Ha en bra dag... 

Lindas student.



Väntar på att Linda ska komma ut.

En jätteglad Sandra.

Mycket folk var det.

Sandra och Mindy.

Underbar bild på Mindy.


Lördag.

Igår var det Lindas dag med student här hemma, och hon sov hos syster Jennifer i tordags så slapp hon att ge sig av så tidigt här hemifrån i går morse. Dom skulle äta champangnefrukost på Bella Notte i Motala 07.15. Och det hade varit trevligt. Här hemma pysslade jag och Alex med det sista och Nisse jobbade några timmar sen kom han hem och gjorde sig iordning för studenten i Motala. När vi kom fram till Platen i Motala så var Jennifer, Sandra, Mormor och Mindy där, lätt med parkering är det ju aldrig såna här dagar. Men Jennifers nya lägenhet ligger ju inte så längt från skolan så vi ställde bilen där. Klockan tolv så sprang dom ut och det tar ju en stund eftersom dom släpper en klass i taget. Men äntligen så var det Lindas tur och Alex å Jennifer gick fram med plaket med Linda på bilden så hon skulle hitta oss. Till slut fick dom tag i henne och det vart att hänga blommor om halsen på henne och kramar och puss på kinden. Sen var det dags att bege sig in till stan, Linda och alla andra tågade med musik ner till stan där dom klev på traktorerna. Kan ju säga att det lätt blir lite kaos med alla traktorer och stadsbussar som ska samsas, undrar just hur många av studenterna som var med på kvällen senare sen. En del såg ut att ha fått lite för mycket innanför västen så att säga. Vi åkte lite tidigare än dom andra så kunde vi börja att värma maten hemma så allt var färdigt när dom kom. Nu fick dom vänta lite i allafall men under tiden så öppnade Linda paket. Av  oss fick hon en ny mobiltelefon, passade utmärkt eftersom hon hade tappat sin under studentveckan. Så vart det att äta och fika och efter det så började gästerna att dra sig. Linda åkte med sin syster och även sov hon över där. För hon skulle på  Harrys och festa loss på kvällen och Alex åkte också med Jennifer in till Vadstena där hon skullle var. Hon skulle sova hos sin kompis Sofie och där är hon kvar idag med.

Nisse och jag packade in oss i h-bilen och åkte ner till Gränna där vi var i natt. När vi kom ner så gick vi ner till hamnen och tog oss en glass och det smakade denna underbara kväll. När vi kom tillbaka till h-bilen så satt vi en stund utanför och sen gick vi in. Jag satte mig å gjorde korsord och Nisse la sig. Kan ju säga att efter dagen så var vi rätt så trötta. Jag klarade inte att göra korsordet färdigt utan jag tittade på yeven istället. Trodde jag att jag gjorde! Nisse väckte mig och tyckte jag kunde gå och lägga mig istället. Gud så skönt jag somnade framför teven.

Vi vaknade kl tio och då kan man ju inte säga att det är morgon direkt utan mer förmiddag. Vart att äta frukosten ute plocka lite sen åkte vi vidare. Vi skulle till Tranås och Hättebadet för att äta lite mat, och det smakade bra. Sen återstod bara hemfärden.

När vi hade varit hemma några timmar så kom Sandra och lämnade Mindy. Vi är barnvakt åt den lilla tills imorgon och hon har sovit sen nio nu. Sandra skulle ut med en kompis och åka lite crusing i Skänninge sen efter vart det MC-Donalds, och Mårten var ute i Motala med lagkamraterna i fotbollen. Så dom kommer någongång under dagen imorgon och hämtar Mindy. Jennifer och Per var och hämtade madraserna som dom förvarade här. Tidigare på dagen så var dom och tittade på tapeter men har inte hittat nåt som passar än.

I morgon så blir det att ta det lugnt och plocka med sånt som man inte hinner att göra när man är ute och åker h-bil. Nu är det nog snart dags att gå och lägga sig så man orkar upp när den lilla vaknar..

God natt på er... 

Hallsberg.



Julia som vart tagen hårt så hon åkte i backen.

Vadstena som anfaller mot mål.

Alex som kommer springandes.

Lite prat innan match.

Alex i full fart mot mål.


Städardag.

Ja och det är ju inte så roligt när det är så här fint ute. Hoppas att det är lika fint ute i morgon när dom tar studenten.  Senare i eftermiddag så blir det att åka och handla för i kväll ska jag förbereda maten tills i morgon. Linda har bestämmt att det ska vara kött och potatisgratäng och så en sallad. Så de är ju bra mat att göra i ordning dagen innan. Och till kaffe ville hon ha jordgubbstårta och en pärontårta. Så i morgon så blir det att duka å pynta med lite björkar och ballonger innan vi far in till Motala, dom har utspringet kl 12.00 och efter det så går alla elever samlat ner till stan för att åka i sina vagnar som är pyntade och granna. Efter att det är färdigt så far vi hem för mat och umgås, sen på kvällen så är det utgång för Linda på Harrys i Motala. Idag har hon lite att styra med också, hon ska hitta skor som hon inte gjort än. Så där kan man säga att man är ute i sista stund, så ska hon klippa sig. Sen blir det Motala igen för dom ska göra i ordning vagnen i kväll. Så hon sover hos sin syster Jennifer inatt för imorgon ska hon upp tidigt för att gå på champagnfrukost på Bella Notte i Motala.

Igår så klipptes det gräs och fixades i trädgården så där är allt färdigt. Bara här inne idag som ska städas av. Men visst känns det som om sommaren har kommit nu. Nisse var inne på nostalgi afton igår i Vadstena och det var mycket folk. Han fick sällskap av Sandra, Mindy och min mamma. Och Mindy ville inte sitta i sin kärra för hon ville gå själv så jag kan tänka mig att dom hade att göra där inne. Så när Nisse kom hem på kvällen så tog vi och delade på en kall öl och det var gott. Vilken underbar kväll det var igår man ville ju inte gå in. 

I helgen så blir det ingen h-bil för vår del, Nisse ska hjälpa Jennifer och Per i helgen. Och då ska vi ordna pass på lördagen när vi är i Motala för polisen har haft öppet extra nu i två helger så det här sista helgen. Kanon att dom har öppet på helgen för på veckorna är det lite svårt att komma iväg när dom har öppet.

Ha en bra och solig å varm dag..... 

NU FLYTTAR VI FRÅN ÅSES BLOGG TILL NYARYKTEN.BLOGG.SE

http://nyarykten.blogg.se   http://nyarykten.blogg.se http://nyarykten.blogg.se  http://nyarykten.blogg.se

IDAG KÖR VI TÄVLINGEN VEM RINGDE DETTA NR OCH VEM ÄGER DET

Vi (Jag och Jonny) är nu stolta att anordna en tävling om vem som ringde detta nummer en afton i September.
För att göra det lite svårare så har vi tagit bort en siffra i numret. Alla får vara med och gissa även rikspuckona från borås. Var inte blyga när ni gissar.
Vi hade tänkt oss ett fint första pris på ett behandlingshem för alkolister och hör och häpna Kroksjön har lovat att ställa upp med plats och ström.Vi lägger in bilden ni ska gissa på här nedanför



SÅ VAR INTE BLYGA FOLK GISSA OCH RING SE VEM SOM SVARAR PÅ NUMRET VI SÖKER. OM DEN SOM SVARAR SLUDDRAR OCH EJ GÅR ATT HÖRA VAD DENNE SÄGER DÅ HAR NI KOMMIT RÄTT
 OBS OBS
RING EFTER KL 20.00 ANNARS KANSKE INTE RÄTT STÄMMNING INFUNNIT SIG OCH DÅ GÅR TÄVLINGEN OM.
STARTDATUM FRÅN OCH MED FREDAG KVÄLL

JONNY & GREFVEN

OBS TÄVLINGS JURYNS BESLUT KAN EJ ÖVERKLAGAS


Hallsberg.



Här spelas det handboll mellan skurarna.


Och kallt var det, Julia var smart och körde med löparbyxor på sig.

 

Frida som passar bollen, som blir svår att hålla i när det är blött.

 

Alex som kollar om bllen går in i mål efter att hon har skjutit, och det gjorde den. 

 


Flyttdags.

Ännu en morgon med sol och fågelkvitter, skönt att vakna till. I går hade jag en slappardag, kan sägas att det behövs efter Hallsberg. Kan bara tänka mig hur tjejerna känner sig efter den här helgen. Fick två parkbänkar av Nisse igår att ha vid dammen och det passade in bra. Nu ska det bara dit lite blommor och sen fiskarna så är det färdigt. Var och lämnade Alex hos Sandra igår för hon hade sovmorgon idag och är hon inne i Vadstena så får hon sova lite längre än här hemma. Linda släppte jag av hos Simone för dom skulle gå ut på Hugos för det är ju studentveckan nu. Och där var det sjukhus tema igår. Så hon sov hos sin syster Jennifer som bor i samma hus som Hugos ligger i. Nisse och jag fick besök av Sandra och Mindy igår på kvällen, för Mårten har börjat att jobba skift igen. Så dom tyckte det var tråkigt hemma och kom hit en stund innan hon skulle skjutsa Linda till Motala. Annars så var det ganska så tyst här hemma igår och ingen dunkande musik från övervåningen. För som oftast så brukar det spelas två olika musikstilar uppe hos tjejerna och då kan man bli trött i huvudet.

Idag ska jag plocka lite här hemma och ordna lite mat tills gubben kommmer hem. Sen blir det att fara in till Jennifer och titta på lägenheten som dom har köpt. För dom får nycklarna idag och ska börja lite smått att flytta, även Sandra och Mindy skulle komma in. Skönt för dom att få lite större för nu har dom samlat på sig lite saker så det är ju ganska så trångt hos dom. Och till helgen ska väl Nisse börja med badrummet åt dom, ända rummet som inte var renoverat men han har lovat att hjälpa dom med det. Och ikväll ska jag in på möte med Pontus, Anders och Anna, vi har lovat att hjälpa till att ordna en träningsturnering för damlaget, så ska bli spännande och se hur Pontus har tänkt sig och vilka lag som ska bli inbjudna. Träningsturneringen kommer gå igång i september så dom får lite matchträning innan säsongen drar igång.

Imorgon blir det att hålla på i trädgården för har lite att fixa med där innan studenten på fredag. Usch vilken fart gräset växer med nu, tycker inte man gör annat än klipper gräs. Så ska altan storstädas också, men hoppas på fint väder så vi kan sitta  ute på fredag.

Ha en bra dag.... 

RSS 2.0