Lite blandat.



Mindy på sin nya trehjuling.

Ja vad säger man!



Winge som letar efter ficklampan han använder när han ska jaga.



Här ska det rökas kött.



Här nättas det kött, både Rigge och Winge är jägare så här tar dom hand om köttet från djuren som dom skjutit. 


Västervik.

I fredags så packade vi in oss i h-bilen och for iväg till Västervik. Vi var framme vid sextiden och åkte ut till Hornsudde. Där var det vackert men blåsigt och kallt, vi åt våran kyckllingsallad där så gick vi en sväng. Men beslutade att vi skulle fara vidare till Gränsö. Där hade det hänt en hel del med slottet, riktigt upppiffat hade blivit. Slutligen hamnade vi i hamnen i Västervik och vi var fem h-  bilar som stod där över natten. 

Vi vaknade efter nio och åt lite frukost, så vart det att gå ut en sväng och ta lite kort. Vi åkte ut och tittade lite vid Gunnebo och efter det vart de en sväng till Biltema som hade öppnat på torsdagen. Efter det for vi ut till Gränö där vi stötte på Lasse R som var där med sin syster. Gick även runt en sväng och ut på ön och på slottet så var de bröllop. Väl tillbaka till h-bilen så satte vi oss i solen en stund innan det var dags för mat. Nisse gjorde maten och jag diskade, precis som det ska vara. Så fick vi lite tid efter och bara sitta å njuta av de underbara vädret. Så ringde Winge och undrade vart vi tagit vägen, så vi packade ihop och åkte hem till dom. Vi hade en trevlig kväll med god mat och dryck, och sent vart det också.

Vi satte kl på 08.30 för att komma upp skapligt, men Winge hann ringa innan klockan och undrade om Nisse skulle följa med och gå en sväng med hundarna. Och det gjorde han så då satte jag på lite kaffe och tog fram datorn. När dom kom tillbaka så hade Rigge frukosten färdig så vi gick in till dom några timmar innan det var dags att dra oss hemåt. Vi åkte och köpte en trehjuling som vi hittade dagen innan till Mindy. Sen tog vi vägen över Gammelby hem, fin väg i ett härligt skogsområde. När vi kom till Linköping så ringde Alex och sa att dom var i Vadstena om 40 minuter. Så vi fick vänta lite där på henne, men det var ju bra att det passade in så vi slapp att ta personbilen för att hämta henne. Hon var skapligt öm i kroppen efter handbollslägret men tyckte det hade varit jätteroligt att köra med boll igen. Försäsongen innebär ju bara fys såklart att dom längtar efter träningar med boll.
Nu blir vi hemma nästa  helg för Alex har en träningsturnering i Vadstena. Ska bli roligt med handboll en hel helg igen var ett tag sen sist nu.

Ha en bra dag.

Bilder från träffen i Ödeshög förra året.



Här var Mindy liten och låg stilla, nu är det full fart på tjejen.

Maten på lördagskvällen.




Farbror Claes som bjöd på sig själv.



 .

Två glada herrar, Nisse och Jonny.

Och såg här såg det ut i parken. Lustigt att det regnade.


Äntligen!

Idag är dagen Alex har väntat på, idag kommer dom hem från lägret. Men hon kommer bara till Vadstena för att kliva in i en annan bil som tar dom till Rimforsa. För nu ska hon på handbollsläger men det vet jag att hon ser framemot. Tror hon kommer vara helt slutkörd på söndagseftermiddagen när hon kommer hem.

Igår var jag inne i Vadstena och lämnade brev på vårdcentralen sen in på banken och betalade skolmaten. Hoppas det funkar bättre än vad det gjorde på vårterminen, så dumt när man ska betala till Vadstena fast det är Motala som ska ha pengarna. Och det funkar ju inte så bra från vår kommuns sida att skicka ut aktuella listor som visar att man betalt. Och då får tjejerna inte äta utan måste ha med sig extra pengar till mat. Och det känns ju inte bra att ligga och betala extra på nåt som man redan har betalt. Så vart de en sväng på Östenssons de gäller att man inte glömmer nåt när man handlar nu för kiosken är stängd, hade man glömmt nåt förrut så fick man ju tag i det där. Väl hemma så skulle Sandra låna bilen för hon skulle till Carro och deras lilla dotter Fanny och hälsa på. Mårten körde till jobbet igår så han hade deras bil.

Jag slängde ihop lite köttfärssås så vi fick äta i skaplig tid. När Nisse kom hem så for vi till Ödeshög för att hämta ett tändningslås till bilen som kommit med bussgods dit. Vi tog h-bilen ner till Ödeshög,  Alltid roligt att köra h-bil. Så vart det en promenad och jag ändrade lite igår när jag gick, för Borghamns Sten har sprängt av duktigt i brottet så man kunde inte gå som man brukar. Jag fick gå genom kalkbrottet istället för runt och sen ner mot hamnen och sen tillbaka till Borghamn och hem till oss. Sträckan vart ju bra mycket längre men det gör ingenting, börjar ju få upp ångan nu.

Pratade med Alex igår! och det var väl inte bara pest och kolera. På kvällen så satt dom runt en lägereld och en av lärarna sjöng och spelade gitarr och det lät så mysigt. Dom hade paddlat i fem timmar på dagen och så sa hon att hon hade säkert fått hundra myggbett. Så var det ju inget vidare att sova ute i de här vädret. För regnat hade det gjort igår och allt var blött, tänk om det hade varit lite solsken för dom då hade det nog varit roligare.

Ha en bra dag. 



Gamla kort som är tagna för två år sen.



En av fyrarna och tror det är den på södra udden. 



Hemma hos kusinerna i Västervik.



Alex med sin kusin Ann.

Här är ön som vi sålde för några år sen. Den ligger ute i Västervik.

Hemma hos kusinerna, Nisse och Nalle.


Snart dags att fara iväg igen.

Imorgon är det dags att packa in sig i h-bilen igen, men vi har väl inte riktigt bestämt vart vi ska än. Men det lutar åt Västervik och stå nere vid hamnen. Men vi får väl räkna med regn antar jag, för bättre väder skulle det ju inte bli förrens nästa vecka.

Ja Alex tyckte att det var pest med kanotläger och det hade regnat hela tiden. Så hon ville hem till sin varma och torra bädd. Dom hade varit på väg och vält kanoten en gång också, det är ju inte lätt första gången. Matlagningen hade gått bra så dom fick mat i magen i allafall. Fick ett sms av henne igår där det stod att hon hade ont i huvudet, axlarna och hennes knölar på fötterna värkte och hon frös, men nu har dom bara en natt kvar. Kan ju bara föreställa mig hur det har varit att sova ute inatt, och de kan inte vara nåt vidare. 

Jag var inne och lämnade dom i Motala igår och dom var ju inte så muntra på vägen hon och Rebecca. Vi var en sväng på Maxi  och ordnade ett par nya gummistövlar åt henne och så köpte hon matsäck också. Efter det så skjutsade jag ner dom till skolan, och när jag lämnade dom så spöregnade det. Men lite roligt fick dom när vi lastade ur bilen. Rebecca skulle ta vatten dunken och lyfter den i handtaget och det gick ju inte så bra. Hon hade bara handtaget i handen, vatten dunken for ner i marken men den höll som tur var. Men då kom det lite skratt från tjejerna i allafall.

Jag fortsatte min färd hem, och när jag kom hem ville Sandra låna bilen. För dom skulle in och handla kläder till Mindy. Mycket fint fick hon igår. Sandra vart borta ett bra tag, för hon följde med min mamma in till min mormor, hon blir ju så glad när hon får besök av dom små. Jag gjorde mat och efter maten vart det en promenad med gubben och vi slapp nästan regnet, dugga bara lite sista sträckan och det kan man stå ut med. Nisse och Linda tog och åkte in på nostalgin i Vadstena, om jag inte har fel så var det sista gången igår. Dom var även en sväng och hjälpte min mamma med kameran och Linda vissade henne lite saker hon kunde göra med datorn. Så igår så hade min mamma julafton och kan tänka mig att det blev en sen natt. Jag hade det skönt hemma med liten egen tid, man behöver det ibland.

Ha en bra dag.

Kort tagna när vi var i Lysekil och Öckerö med Högboms och Sundwalls.



Lotta vet hur man äter en kräfta.

I Lysekil var himmelen röd.

Lilla Hero som inte är så liten längre.

Öckerö hamn där vi sov två nätter.

 Och här har gänget samlats runt bordet.


Kanotläger.

Ja jag kan väl säga att jag är inte avis på Alex idag. Är nog hellre inne och har det torrt och varmt istället för att sova under bar himmel. Men dom kommer säkert få det bra och roligt så får dom ett minne som kan vara värt att ha.

Igår var vädret verkligen osäkert med regn och solsken från och till. Så tråkigt när man inte kan hänga ut tvätten för den torkar mycket långsammare inne. Men som vädret är nu så torkar den ju  aldrig ute. Och här tar det lång tid att köra en tvätt, jag har ju fått en hjälpreda som tycker att det är roligt att vrida på knapparna på maskinen. Så vips när man glömt att stänga dörren så har hon varit där. Men det ska ju börjas i tid och hon ser så nöjd ut när hon varit där. Nu har man kommit in i lite vardagsrutin igen och plockar, lagar mat och tvättar. Så¨har gubben börjat att jobba igen också.

Igår på eftermiddagen och kvällen så hade Nisse och ja det lugnt och skönt här hemma. Alex var och tränade å Linda for iväg på bingo med en kompis, men ingen vinst för deras del. Men min moster vann 1800 och mamma vann 900 så några var glada när dom kom därifrån. Alex packade och styrde igår plus att det var första skoldagen också, Linda var också iväg igår men är nu ledig fram till nästa vecka. Hon ska läsa upp två ämnen så för henne blir det inte så många timmar i skolan, dom får jobba mycket hemma. Nu glömde ju Alex vattnet hon skulle ta med sig så jag hoppas att det löste sig i skolan för henne. Man får en peng från skolan till mat som dom ska ordna själva så är dom tre i varje grupp, så ska dom få lära sig att laga mat över öppen eld och även tända elden. Så ska bli intressant och höra hur det går för dom senare. Så ska dom bygga sig ett eget vindskydd för natten också. Alla toabesök sker ju ute i det fria i två dagar så får se om hon är förstoppad när hon kommmer hem. För bajsa ute i det fria ville hon inte, men det var som Linda sa här! det var inte så svårt för nöden har ingen lag..

Ha en bra dag. 

Lite gamla bilder.



Emeli, Linda och Sandra å lilla Linus.

Alex kompisar.

Alex och Rebecca på studsmattan.

Så tjurig jag kan se ut.



Nisse , Linda och Alex som har roligt.


Då var sommarlovet slut:

Då var sommarlovet över och allvaret börjar idag igen. Alex går sitt sista år och Linda ska läsa upp två ämnen, så för henne blir det inte så många skoldagar i veckan.

Vilken underbar dag vi fick igår med sol och värme, men vid nio på kvällen så kom regnet. De regnade på rätt bra här under natten men nu är det uppehåll men mer skulle de bli under dagen. Var inne och hämtade kräftor som vi beställt igår, givitvis var det tvunget att strula. Men Otto var där så jag fick mina kräftor så tack Otto. Hon som tog beställningen hade slarvat och inte beställt. Men nu så ligger de fem kilo kräftor i frysen och väntar på att det ska bli oktober så dom får bli uppätna. Var en sväng på apoteket och banken, även Östenssons hanns med också. När jag var i stan så fick vi besök hemma av min mamma, så hon var gullig och rullade köttbullar som vi åt till middag. Så gott det var med mammas köttbullar blir allt för sällan. Men nästa vecka får hon komma hit och göra sin fiskgryta och det ser vi framemot. 

Eftermiddagen var lugn men på kvällen så gick Nisse och jag en rejäl promenad, så skönt det känns efter när man varit duktig. Blir en sväng ikväll också även om det regnar för nu har vi köpt ordentliga regnkläder så då kan vi inte skylla på att det regnar. Linda tog bilen och åkte in till stan med en kompis för att sola och bara vara i stan. Så det var meningen att hon skulle vara kvar till nio och ta med sig Alex hem efter hennes träning. Men det vart för många timmar så hon kom hem istället så följde hon med mig in senare. 

Ha en bra dag.   

Lite bilder från när Nisse och jag var i Smögen och Öckerö.



Här i Smögen fick vi besök av Laika som också var där.

Smögen.

 

Kungshamn.

Kungshamn.

 

Den båten var stor.


Hemma efter en helg i Örebro.

Då var man hemma igen och idag så faller allt tillbaka i vardagen. I torsdags åkte vi till Kosta outlet och vi hann dit innan det stängde. Vi stannade över natten och det var tre h-bilar till som stannade över natten. Så de vart några timmar på fredagen också och så hittade vi faktiskt mycket. Visst priset var väl inte som i Ullared men bra mycket billigare än om man skulle handlat i affärerna hemma. Vi tog svängen över hemma innan vi fortsatte till Örebro och campingen där.

Väl framme fick vi se ut platser till oss och Marie å Robert som skulle komma senare på kvällen. Vi åt lite sen gick vi och badade på kvällen, lugnt och skönt var det där så vart det även en fika innan vi gick tillbaka till h-bilen. Robert ringde och dom skulle inte hinna dit tills campingen stängde så dom fick sova första natten utanför på deras parkering. Men dom kom in en sväng och pratade lite när dom kommit fram.

Vi vaknade runt åtta på morgonen och strax efter så körde Marie in deras h-bil. Vi tog det lugnt på morgonkvisten med frukost och lite prat. Sen var det dags att gå och bada, men idag var det mer folk där inne. Vi som inte hade barn med oss vart erbjudna att vara på relaxen för ett billigare pris. Och det nappade jag på. Vi vart kvar i många timmar Marie och Roberts barn verkade uppskatta badet. Väl tillbaka vid h-bilarna vart det att sitta ute i det fina vädret. Bara polishelikoptern som förstörde lugnet. Kungafamiljen var ju på besök i Örebro under dagen så bevakningen var hög. Men kvällen vart inte så sen för vid elva var vi rätt så trötta och sega efter en dag i äventyrsbadet. 

Vaknade skapligt på söndagen också, och när man satt och åt frukost så vart man rätt så snobben. För dom som låg bakom Marie och Robert visste nog inte att dom låg på en camping och att det finns servicehus som man gör sina behov på. För ut kommer deras  son som var i tolvåårsåldern  och ställer sig och kissar mitt utanför deras h-vagn. Nåt som inte uppskattades av Gustavsvik, utan dom fick förklarat för sig att man skulle använda toaletterna istället. Inget som pappan i h-vagnen uppskattade utan han tyckte att han både kunde kissa och skita på sin tomt och det hade ingen med att göra. Marie och jag gick en sväng på campingen och lite längre upp så låg det fullt med irländare som var duktiga på att lägga asfalt. Ja dom verkar vara ett folkslag för sig själva. På lördagen fick vi träffa Roberts andra syster som bor i Örebro, hon kom en sväng innan hon skulle till sitt jobb på natten. Vi skildes åt vid tolvtiden och vi åkte till Mariebergs köpcentrum för att titta lite. Och jag hittade ett par byxor som jag letat efter länge. Sen var det hemfärd och Alex åkte med oss från Motala till Vadstena. Hon skulle vara kvar hos en kompis så var Linda inne och hämtade henne på kvällen. Sandra och Mårten  hade gjort jättefint här hemma både ute och inne, så tack för det.  

Ha en bra dag! 

Slemma inte mer nu

Idag läste jag på en hemsida på en känd husbils klubb sedan mådde jag dåligt av allt gullegull som stod där.
Så varning passa er för slemmiga texter bäst före datum var för länge sedan.

E & H ni är för jävla roliga

Grefven

Ha de

Är det så man tömmer kontot

Om man tänker sig en människa som har ett företag, denna människa är med i en förening. När föreningen ska ha ett årsmöte hyr då denna person en lokal kanske ska man tillägga att personen i fråga är ordförande i klubben. I egenskap av att denna person är medlem och ordförande hyr ut lokalen som vederbörande hyrt i eget företagsnamn för kanke 40 000 och hyr ut densamma för ca 100 000 till föreningen och gör sig en nätt vinst på
 x antal tusen. Min fråga är då, är inte det lite oetiskt av denna person att tömma föreningens pengar för något denna person borde ordna till absolut lägsta pris. Om då flera personer i samma förening gör på likvärdigt sätt är det inte ett bedrägligt beteende då.

Detta är bara en fundering om det kan gå till så. Om man vore medlem i en sådan förening borde då inte medlemmarna begära att få se alla räkningar, kan man neka det tro.
*Detta är bara en hypotetisk frågeställning jag fått av i mitt huvud, kanske kan någon svara på mina undringar

kan det va så

E & H ni roar mig idag med

Ha de
Grefven

Näe jag är inte bitter

Den 11 Juli 2010 e3fter kl 12.00 vi befann oss i karlskrona så ringde min telefon. Och i mitt öra presenteade sig någon som Lasse. Denna lasse var ingen annan än den dom kallar Ledkungen. Han ringer till mig och frågar om jag inte tycker om honom på något sätt, Eftersom jag är en beskedlig kille så undrar jag vad han menar med det frågan blir ju i det närmaste omöjlig att svara på, då han fortsätter tjata blir min fru till sist förbannad och ber honom att hålla sig på sin kant. Då ber han att få prata med henne vilket han fick förstås, till hanne sägewr han att hon måste må dåligt varför vet jag inte. Han ber sedan att få prata med mig igen och förklarar för mig vilken toffelhjälte jag är vilket dom som käner mig nog inte skulle kalla mig så jag skrattar bara åt honom så givetvis så förklarar han även för mig hur dåligt jag mår sedan så kommer första hotet att tog jag inte bort min gästbok så skulle jag polisanmälas en vecka fick jag på mig, riktigt storsint. Vi hade lite meningsskiljaktigheter sedan lade vi på. Men Lasse kan nog återge exact förden som är nyfiken. Lite senare pratade jag med min gode vän Jonny dit hade han också ringt även pratat med hans dotter och fru mm. Senare på eftermiddagen ringde jag tillbaks till Lasse och vid detta samtal framgick att han spelat in samtalen troligen båda antagligen för att öva utpressning för att jag skulle stänga min gästbok vilket jag senare gjorde. Frågan är är det olagligt att spela in samtal med baktanke att hota med polisanmälan senare om man inte gör som folk säger, eller är det ganska oetiskt att använda intet anande människor trigga dom att bli arga för att kanske klippa bort ett par ord och få det hela att likna något helt annat för, kanske är det som lasse sa till mig att jag var en hal en kanske är det han som är den hala för han verkar inte sky några medel för att sälja lampor........och nästa gång du ringer Lasse då spelar jag med in vårat samtal.

Grefven
E & H ni roar mig fast nu vet jag varför
Ha de

Har männniskor inget värde när en klubb växt sig tillräckligt stor

Eftersom jag själv blivit utsparkad från en av sveriges största husbilsklubbar. Ja jag har inte blivit det helt självt utan det är ett helt gäng som försvunnit, namn alltså. Vi pratar kanske 30-100 personer som blivit utkastade under en 2-3 års period mörkertalet är stort kanske är vi inte mer än totalt 30 fast man vet ju inte, människor tystas snabbt med reppisalier om man inte håller sig till diktatur reglerna vilket inte jag gjorde. Vid nyårtappade klubben totalt ca  1000 medlemmar av 4000 som inte förnyade eller inte fick vilket borde vara en signal till styrelsen att något är fel i klubben, men nej denna klubbstyrelse hittar bara på skäl till varför folk har struntat i att förnya sitt medlemskap istället för att ta konsekvenserna av sitt handlande att inte göra upp räkenskapen när 11 st kastades ut över en natt.
Sedan spekulerade man i om dom tänkt göra en kupp men kunde ju inget bevisa givetvis för det mesta var väl antagligen bara noja från en persons sida. Att sedan styrelsen har hittat på lögner om ditten och datten, det ska vi alla bortse ifrån att historien som levereras hänger dåligt ihop men det bekymmrar inte styrelsen/webb. Det är som dom säger allt står problemet är att allt är bortstädat det finns inget att läsa lite som på stalins tid eller gestapo välj vilket du vill.

Varför skriver jag om detta nu då? Jo bara för att saker inte ska falla i glömska fler och fler läser denna blogg med så fler får höra en annan verison än prisa gud varianten. Det finns mycket mer att läsa på www.husbilsforumet.se  där finns oerhört mycket mer information än jag kan delge er här.

Men ni i styrelsen i hbk plus webben Jag har inte glömt eran behandling av en del medlemmar ni givet oss 
så räkna med att detta kommer igen och igen och varje gång blir vi fler som vet sanningen om er.
Hur kommer det sig att styrelsen efter flera år innehåller samma medlemmar som startade hbk förutom några stycken som ni lätt håller i schack samma sak i webb och webb sitter ju på alla nyckler till hela hbk så varför Gunnar sitter du och Håkan och tjuvhåller på dessa saker som borde tillhöra styrelsemedlemmarna har det att göra med att du tappar makten annars hm kanske är det så.

Jag skriver inte detta för egen vinningsskull utan vill bara att går man med i en klubb man betalar pengar till så vill iallafall jag att allt går just till, vissa medlemmar verkar inte tycka så, ingen nämd ingen glömd men vi vet vilka ni är man skulle kunna säga läs ett av era försvars inlägg till hbk så är det som en röd neonlampa lyser över er själ.

Grefven som anser sig vara lika oskyldig som Gunnar och Håkan i denna sak

E & H ni roar mig fast jag vet inte varför

Hade
Grefven

Här kommer en stolt hbk are

TJolahopp och hej svejs med mycket annat var ute på Öckerö nu i helgen. Vi hamnade i hamnen där det var trevligt med gänget som uteslöts ur hbk för vi inte hade rätta andan ha ha. Var inte jätt att bli utesluten men att bli modererad för att man ställer obekväma frågor detr går jääääävligt fort istället så fullt ös  medvetslös även i den klubben. Nu är det så vilket som spekulerats i tidigare att hbkare ej kan parkera eller tror sig ha en egen gräddfil  alt dyr husbil = jag parkerar hur jag vill. Bara för att vara hygglig mot denna förare i hbk så tog jag bort siffra och nummmer för annars utesluts han väl för det alt får han väl cred för det . Skåda hur han parkerat han ställer sig ej på ruta inom vilken tanken är att han ska stå men utsikten dög väl inte åt den fine herren så han gjorde sig en egen plats och blockerade 2 platser hela helgen  i total hbk anda skit i mig för jag skiter i dig grattis mina vänner till detta fina beteende.



Tack för mig för denna gång


E & H    ni roar mig enormt fast jag vet inte
varför

Hade Grefven 

Hur stolt kan man bli innan det kallas en dåres försvarstal

I den bästa av världar så hopppas man allla får vara av lika värda. När då Sveriges sk största husbilsklubbs medlemmar går  ut och slår sig för bröstet och talar om hur bra man är. Men glömmer fort vilka värderingar som kanske vore viktiga att ha.

 Jag vet inget om det som hände innan vi blev medlemmar vilket jag inte heller kan ha nån åsikt om inte kan ta ställning för något som är helt jävla fel ett fel som genomsyrar hela klubbens anda.
, jag själv skulle inte vilja bli känd som den som föredrar diktatur styrd föreningsklubb framför normalt styrd klubb med rättspraxis.

Grefven så som han ser på saker sittandes i sitt hörn.
ha de

Grefven har ändrat mot sin vilja här

Kort som är tagna i Orsa och Mora.



Här stod vi och sov första natten.

Regn och grått.



Fortfarande grått.

Regn och mera regn.

Kyrka.

 


Skänningemarken.

Ja då var det dags för Skänningemarken. Som vanligt så känns det som sommaren är över då. Fast ganska så behagligt väder för att besöka och gå på marknaden. Bara regnet håller sig borta, men att gå och trängas i gassande sol är inget vidare och det finns ju paraply. Får man se om man hittar nåt att köpa blir väl tre kartonger coccosbullar, har ju nästan blivit tradition att ha med sig det hem. 

Igår var jag trött och seg hela dagen, sov dåligt på natten men i natt så har man sovit gott. Ska städa av här hemma så det är gjort innan vi åker imorgon. Linda ska in en sväng till Motala så hon ska låna en av bilarna. Alex ska sova i stan inatt och tror det skulle vara hos Sandra. Grått och trist är det ute också, skulle inte göra nåt om det vill slå om och bli fint väder igen. Men det verkade ju mer som att det ska komma mer regn istället.

Igår var vi inne i Linköping Nisse och jag, efter det vart det att stanna och handla mat i Mantorp. Sen hemma var det bara att laga mat, så fick vi besök av Sandra, Mårten och lilla Mindy som är full av bus hela tiden. Och inte glöma den lilla katten som dom döpt till monstret. Förstår inte varför kraken får heta det för den är så söt. Alex åkte med dom in till träningen så hämtade jag henne senare och då var Sofie med hem. För dom två skulle på fest i Borghamn hemma hos Kajsa, Linda skjutsade ner dom sen åkte dom med Sofies bror Danne hem. 

Imorgon så åker vi till Smögen och är där i två tre dagar, sen blir det nog Göteborg och öarna där. Var två år sen vi var där så kan vara dags att återvända. Linda och Alex är hemma och vaktar hus och hund....

Ha en bra dag... 

Kort som är tagna i Orsa och Mora.



Regna gjorde det.

Bilen framför är vår guide på en del resor.

Gillar torna på huset.

 

Grått och trist.

 

Små röda söta stugor.


Regn och åter regn.

Börjar bli trött på regnet nu, solen får gärna titta fram. Ihelgen så var vi i Mora och Orsa med Jonny och Lotta och deras lilla valp. Vi började vår resa vid ett tiden i torsdags och jag körde hela vägen upp till Mora. Strax innan Mora så mötte vi upp Jonny och Lotta, när vi väntade på dom så gick vi och åt på värdshuset som låg där. Smakade helt underbart och maten fick man snabbt, hann ju inte med att äta upp salladen innan maten kom. När dom kom så fick vi se lilla Hero, helt underbar var han den lille. Jonny och Lotta hade med sin yngsta dotter Lisa men hon åkte hem dagen efter. Vi övernattade i Mora var rätt så trött på kvällen. Är ju inte så van att köra så långt men efter en natts sömn så känndes det bra.

Vi fortsatte till Orsa på fredagen och tog in på camping. Senare på kvällen så kom Jonny och Lottas son Jesper med sin Emma. Dom stannade till lördagen sen fortsatte dom sin resa. Vi åkte iväg för att gå på björnparken och Lotta följde med in. Jonny stannade hos den lilla. Men vet inte om det var värt två hundra, går nog att diskutera. Men nu har jag varit där. Och lite björnar fick vi ju se, men isbjörnarna låg bara och sov. Och det var ju dom jag ville se så det var en besvikelse. Vi åkte runt och tittade lite innan vi for tillbaka till Mora för att slå läger.

Hittade en jättefin plats att stå på. Men kan ju inte påstå att det var tyst dom första timmarna vi var där. Dom hade båttävling så körde dom med bilar och motorcyklar. Så det var riktigt skönt när det vart tyst. När man vaknade på morgonen så regnade det och blåste. Vi kom iväg hemåt efter kl elva, och då hade vi ett antal timmar kvar tills vi var hemma. Nu är vi hemma tills på torsdag och då blir det troligtvis Smögen. Vi har inte riktigt bestämmt oss vart vi ska än.

Idag är det förbannat segt att komma igång och göra något, och vädret är verkligen pest. Men efter regn så kommer ju solsken eller?.. Alex börjar sin handbollsträning idag, nu har dom  fått vila med egen träning i fyra veckor. Så nu ska det laddas på för fullt med träningsturnering och läger i Rimforsa, så dom är på hugget när säsongen drar igång.

Ha en bra dag. 

Lite fler bilder från Forsvik.



Vill också ha en.

Man kanske skulle bygga om h-bilen.

Nisse och Marie kollar in läget.

Vårat hem.



Kanalen i Forsvik.


RSS 2.0