Då var allt som det ska!

J nu var det vardag igen då och faktiskt med tanke på hur vädret är så gör det inget att vi ska vara hemma i två veckor. Men sen får det gärna vara två bra veckor, ja skit sak om det är molnigt bara regnet håller sig borta. För molnigt det har det varit här idag och framåt efter middagen vart det riktigt mörkt och man väntade på åskan och regn, men nej det uteblev och det gör ju inget. Spännade att vakna imorgon och se vad det är för väder, lite som rysk roulette.
 
Idag så gick det som en dans altt trots att man var seg när gubbens klocka ringde, ja vi var nog bra sega bägge två men iväg kom han och jag igång. Men tänk att två veckor från hemmet kan göra att sakerna som var så tråkiga när vi åkte var riktigt roliga idag. Men fråga mig i slutet av veckan så kanske jag säger nått annat :-) Men var färdig här skapligt på förmiddagen så for in till Vadstena för att lämna potatis till Linda som hon glömde här igår. Kraken låg när jag kom upp och inte går det fort när hon ska göra nått, men hon har ju fått dunder tabletter som tar dän lite av smärtan för henne, hoppas hon är smärtfri snart för lider med henne. Vart en sväng till Östensson och handla lite och det var ju ett tag sen man var där men det hade inte förändrat sig så mycket. Fix med mat innan karln kom hem skulle också till, men han var sen hem så jag hann med det också. Idag har han påbörjat att sätta ihop byggställning han köpt för att slippa stå på en stege när höjderna ska målas. Kommer bli bra och säkerhetssele har sen han målade förra året, men då tröttnade han på stegen och har man då lite höjdskräck så är det en bra och säker investering... Nu ska det bli soffan och slötitta på tv:n...
 
Igår så var vi i Motala på Tre- Års Kalas, ja för igår var ingen vanlig dag..... För det var Mindys födelsedag, som hon själv gick och sjöng. Ja dom är för härliga och mycket skratt vart det igår, kan inte bli annat när dom sätter igång och showar dom små.  Gott fika som vi kunde njuta av ute för kan ni tänka er att det var fint väder igår.
 
Våran fina Prins, ja han har ett namn och det är Vincent..
 
Här är hon då! våran fina goa och glada Mindy som vart hela tre år igår.......
 
Här är hon i Pippi  kläderna vi köpte åt henne, passar henne :-)
 
Vincent vill jätte gärna hjälpa sin far att sätta ihop Tripp Trapp stolen Mindy fick av oss, men se far han ville inte ha någon hjälp.
 
Gullunge :-)
 
 
 

Hemma.

Ja nu har vi landat, eller snarare i eftersmiddag så rullade vi upp på vägen. Så vart vi härligt mottagna av våra små barnbarn, vad man har saknat dom... Ja givetvis var alla dom andra saknade också, Linda var också här så visst kändes det som vi varit saknade. Jennifer & Per får vi träffa imorgon på Mindys tre års kalas och så kommer väl Alex hem nångång under eftermiddag eller kvällen. Men va stort allt känns här hemma, inget trängas här inte :-) nej så farligt är det inte med det när vi är ute. Men måste nog säga... Borta bra men hemma bäst.
 
Vilken härlig dag jag och gubben hade igår. Vaknade i Ullared ihop med en hel hög köpsugna andra. Gick upp strax innan sju för klockan åtta slog dom upp portarna till shoppinglandet och då ville vi vara där. Vi hade tur för det var inte så mycket folk, men dagen innan hade varit den värsta genom tiderna sa dom anställda. Kaos i hela Ullared och parkeringsplatserna räckte inte till utan folk hade ställt sig i dikena som resulterade i att traktor fick komma och dra upp dom när dom satt fast. Hittade allt vi ville och lite till, Mindys paket vart klara... Köpte henne en tripp trapp stol plus Pippi Långstrumps dräkt och peruk. Efter shopping besöktes en del av butikerna utanför Gekås så vart det en sväng för att äta mat innan vi for vidare mot nya äventyr.
 
Och det äventyret var en dag på High Chaparall, tänk att man kan ha så skoj där som vuxen. Checka in på campingen som mer eller minder var så gott som full, åkte till våran plats som vi märkte var lite för liten för våran bil. Lite roligt det där, platserna dom har är för små för oss men samtidigt är vi ju för små för att få stå där bussarna står.. Jaja, vi fick en ny plats som vi knappt kom in på men med nosen ivägen så fick det gå. Gick sedan till parken för lite pang pang underhållning, och det fick vi. Avslutade med att äta en väldigt god pizza där, visst var den dyr men så god.... Tog en specialare som hade namnet High Chaparall och kostade 95 kronor, men så mätta vi vart för stora var dom med mycket på. Gick tillbaka till H-bilen där far tog en kall och jag ett rött, sen så var det snart nattinatt efter en intensiv dag.
 
Nu ska det snart sovas här för imorgon ska det kalas med alla goa :-)
 Nattinatt på er!
Kram kram
 
 
Här tittar vi på en Western show.
 
 
En go & glad Mexican!
 
Indianbyn......
 
Här har vi hamnat på en show i Mexico :-)
Här ska faren och jag kliva på tåget....
 

Ullared..

Då så har vi hamnat i Ullared, och det har man då inget emot.. Så nu ska det shoppas imorgon, men vad folk. Ja jag förstod att det skulle vara mycket folk här! men behövde varenda en vara shoppingsugen... Jag trodde folk hade semester, men i detta väder som vi nu har i Sverige så förstår jag att folk drar sig till Ullared. Campingen var full, fanns några platser utan el men dom var inte så jättesugna att släppa in oss där på grund av att det regnat några dagar här. Men vilken fin drive in check dom fått här, och med 750 incheckningar om dagen så behövdes nog nått nytt. Vi står då på ställplatsen som är knöka full, fast visst några bilar till går ju in för dom kommer fortfarande med en jämn ström.
 
Så imorgon ska det handlas födelsedagspresenter till våran lilla Prinsessa som fyller tre år på söndag. Tror nog vi själva hittar något också för inte brukar vi komma tomhänta här ifrån. Efter blir det en färd till Forsbergs för att titta på H-bilar, var i Örkelljunga idag men hittade inget intressant. Så får Borås ta emot oss imorgon för ja kanske lite shopping där också men framför allt lite eller mycket sömn. För på lördagen går färden hem och gubben ska på och jobba i två veckor sen ska det bli semester i två veckor fast då uppåt i Sverige.. Ska börja lite smått och se över lite resrutt nu ikväll.
 
Så klart ett tack till våra vänner som vi åkt ihop med ett tag, och tack att vi fick vara med på er stora dag.. Kramen på er!
 
 
 Kortet togs i går när det letades efter en hamn som aldrig hittades... Och visst är vår Öresundsbro vacker :-)

Borgholm.

 
Gotland var då vackert också men Öland ja det är Öland... Fast detta kort är taget från Svinö där vi slog läger innan vi for över till Öland. Igår hade vi shopping dag och Kalmar fick lite av våra pengar, även ett besök vart det för att titta på H-bilar. Hittade inget som var bättre än det vi hade jo en kupematta men vi vart nog lite snåla där för vet ju inte hur länge till vi har bilen.. Suget efter en annan kommer ju i mellanåt hos oss båda så man kan aldrig riktigt veta vad som händer då. Hittade en hel del kläder igår och till och med gubben hittade, jordgubbar och hallon shoppades för billig penning. Jordgubbarna kostade 10 kronor litern och hallona fick vi för 15 kronor litern. Tog oss över till Färjestaden och började leta ett ställe för en bit mat, H-bilar fanns det gott om här precis överallt. Hittade efter lite letande en pizzeria där nog min varmaste pizza ätits, började svalna när sista tuggan togs men gott var det.... Fortsatte sedan till Borgholm och tänkte oss då stå på ställplatsen vid hamnen, men tji fick vi. Istället vart det en tillfällig ställplats norr om campingen, ja vi har ju prickat in rätt helg här. Kronprinsessan fyller ju idag och ska firas av på idrottsparken här, men inget vi ska se på. Så många kändisar rör sig här i Borgholm och mycket på gång är det. Vi själva tog oss en cykeltur i går kväll ner till hamnen där vi ställde cyklarna för att gå och njuta lite av gå gatan. Ja lite shopping vart det här med och så avslutade vi med att titta på alla fina båtar. Kvällen avslutades med en film och musiken från Harrys, ja en kanonkväll med en fin solnedgång.
 
Nu är det dags att ta tag i denna dag och se vad den bjuder på....
Kram kram

Tack för att vi fick dela er fina dag med er :-)

Visst är dom vackra.....
 
 
På väg till det stora.
 
Då var det klart....
 
 
Så fina så :-)
 
Grattis och ett stort tack för den fina dagen... Vi önskar er all lycka nu i framtiden....

Den stora dagen :-)

 
God Morgon på er!
Nu så har vi hamnat i Visby och ligger inne på en camping..Norderstrands camping som ligger fint vid havet och inte så långt in till centrum. Platserna vi har är med havutsikten och det är ju bara för bra. På kvällen igår så vart vi guidade av Jonny som visade oss Visby och så fick vi ju även se Botaniska trädgården och stället där dom två ska bli ett idag. Nu ska det få bli lite frukost och plock, sen ska man ta sig en dusch och fixa till sig själv lite sen så är nog dagen dags för det fina....
 
Jonny & Sussie..
Tack ni fina för att vi får vara med och se det fina mellan er idag. Kärleken mellan två människor är ju det finaste och eran kärlek den är ju en riktig Saga.. Ja just det! Saga den fixade ni ju till också med att skaffa eran fina hund som då fick just namnet Saga. Vi två här önskar er all lycka för det är ni värda..Kramar om er bägge!
  
 

Härliga Gotland!

 
Dessa var vi och tittade på igår, och visst är det vackert. Efter vi varit här så for Nisse och jag till Fårö kyrka för att titta på Ingmar & Ingrid bergmans grav, även Ingmar Bergmans centrum besöktes.. Engelska kyrkan besöktes där engelska soldater som drabbats av kolera var begravda. Bungle musemet besöktes också där man fick titta på gårdar från förr i tiden, verkligen sevärt.... Sedan for vi till våra vänner för att slå läger för natten och tack ni för en trevlig kväll. Och vädret visade sig från sin fina sida igår... Står då en till H-bil här och är visst revisorn i HBK. ja Kenth & Gunilla heter dom. Dom var framme hos oss och presenterade sig igår.
Nu ska det sättas fart här för nya äventyr...
Kram på er alla!   

Gotland!

Ja idag så är det resdagen och far han jobbar bara halva dagen, så tid får vi i Oskarshamn att bara vara innan det är dags att köra på båten klockan nio ikväll. Nu ska det slängas ihop en köttfärslimpa och steka lite kött, korvstroganoff står redan i frysen i H-bilen, skönt att slippa laga bara ta upp och värma. Fixa lite sallader som vi ska äta när vi kommer fram till Oskarshamn så tar vi med oss matsäck och kaffe på båten för priserna var hutlösa på färjan.
 
Igår så bjöds det på underbart väder igen men framåt kvällen vart det blåsigt och molnigt. Var hos Mormor och hälsade på igår och där var Sandra & Vincent, senare dök Mårten & Mindy upp.. Dom hade varit på Mårtens jobb och hälsat på. Fick ju lite mys med dom små då också, vi ska ju inte ses på två veckor nu. Ordnade en liten sak till dom som ska slå ihop sina påsar nu på tisdag och man & fru. Dom ville inte ha nåt men man kan ju inte komma tomhänt, nåt vill man ju ge... På eftermiddagen dök familjen Fransson & Johansson upp igen så ännu mera mys med dom små vart det. Alex var också med ut fast hon är ju igensvullen i ögonen igen trots medecin, hoppas det fixar till sig snart du gumman. Packade in det sista i H-bilen när dom farit hem sen lite tv och sen var det dags för sängen. Men nu ska det sättas fart så jag är färdig när karln kommer för vill ju komma iväg.
 
Snart så ska dom här två träffas :-)
 
Ni får ha en bra dag för det ska vi se till att ha..
Kram kram.
 

En dag kvar.

Ja tänka sig vad denna vecka rusat iväg, och imorgon så är det dags att fara till Gotland för allt trevligt som väntar där. Men först så ska torsdagen betas av.  Veckan har ju verkligen bjudit på sommar :-) och stolen jag fick av gubben invigdes igår i det härliga vädret. Allt som sagt går ju lite lättare med solens hjälp..... H-bilen står nu färdig bara packa in kläder, och det är ju det svåra. Vad ska man ha med sig? brukar sluta med att jag har allt för mycket i garderoben. Hade sällskap av Alex hela dagen igår, så köttfärssås vart det till middag igår. Hon skulle dra sig till Motala vid två tiden, men hon vart kvar mycket längre. Ja batteriet i V70 rasade så hon kom då inte iväg, utan det vart en tur till Motala när far kom hem för att köpa ett nytt.
Passade på att handla lite när vi ändå var i Motala....
 
Alex följde med tillbaka för hon skulle ha bilen idag för ett tandläkar besök nu på morgonen. Stannade till på nostalgin, jösses vad folk det var igår.... Träffade på Linda som var där med några kompisar. Gick en timme innan vi drog oss till bilen och då träffades Maria & Lennart. Bestämdes att vi skulle höras när vi kom hem från semestern för att träffas över en fika och prata lite, var hur längesen som helst nu. Hemma satte far i det nya batteriet så Alex kunde fara hem till Motala igen. För oss vart det att sitta ute en stund och bara njuta av den underbara kvällen. Lite tv tittande vart det innan det var dags för sängen.  
Nu får ni ha en toppendag i solen...
Kram kram
 

Onsdag!

Ja då var det onsdag och snart så är det dags för lite semester som börjas på Gotland. Ser fram emot att komma iväg nu och vara borta lite längre en helg bara. Vädret bjuder ju inte på någon sol idag men skönt ute är det så får väl inte klaga. Jo det gör jag för kroppen min gillar ju då solen och mår som bäst då.
Igår var det då lite si och så med värken, men efter värktabletter  och ett underbart väder med en så härlig sol så kändes det rätt så okej ändå. Fick det som skulle göras plus det som var uppskjutet gjort, men det tog sin lilla tid.
 
Men så hittade jag solsängen så det fick bli några slappa timmar i solen. Säger bara, vad man saknat just det där att ligga och sola. Men sen var det bara att ge sig på H-bilen så den vart skurad från topp till tå, fick lite hjälp av gubben eftersom jag orkar inte gno så hårt. Blir fort helt slut i armarna och då är det bra med en hjälpande hand. Fick mig en helt underbar skön stol av gubben att ligga och slappa i igår, tack du <3 för den. På kvällskvisten dök Alex upp och hon stannade över natten, så hon ligger och trynar så gott nu. Jordgubbar och glass vart det att avsluta kvällen med på ute altan. Ja även en kall slank ner senare på kvällen där ute.
 
Här får födelsedagsbarnet paket och syrran ger en hjälpande hand.
Alla var ju nyfikna på vad den lilla killen fick.
Lite lek innan fikat vart det ute och farfar & morfar ser till så det inte händer nått.
Langen går och här så kommer tårtorna.
Mormors & Morfars fina Prinsessa :-)
Nu får ni till att ha en fin dag.
Kram kram
 
 

Färdig.

Måste jag se till att bli idag med H-bilen... Skulle vart färdig igår men se det vart man inte. Började morgonen med att gå upp med min gubbe igår för att ta tag i allt. Men min kropp och jag var inte överens om det då. Slutade med att jag fick lägga mig med huvudvärk och plus på det värk i nacke och axlar. Så efter ett tag så kom då illamåendet så det var bara att ratta toan en stund. Kom inte upp ur sängen förrens en 10.30 och då hade värktableter fått intas för värken. Kändes lite bättre men se värken ville inte riktigt försvinna igår så det vart inte mycket gjort. Hatar verkligen detta när man har så mycket som ska bli gjort och vet att jag blir sämre när stressen smyger sig fram, och det gör den nu. Men det får bli ett nytt försök idag, fortfarande värk men är ju uppe i allafall.
 
Vädret visar sig ju från sin braiga sida och idag är det vindstilla.. Igår så blåste det på rätt bra här på slätta. Nu får det gärna hålla sig så här och några veckor framåt.
Kom iväg igår så jag kunde fixa lite till gubben och lämna papper, men helt slut när man var på hemmaplan så då vart det viloläge totalt. Hoppas nu inte att våra veckor iväg ska bestå av värk utan att solen och värmen är framme mycket för då mår jag som bäst.  Nog om detta nu men vilken meningslös dag igår, känns bara som en ända dimma, hoppas på bättre idag.
 
Här var det en som hade det gött innan det skulle till lite tacosmys med alla i torsdags.
 
Nu så var det färdigtvilat, bara att sätta igång.
 
Lite teamwork, far tog färsen och jag tillbehören.
Då var det bara att hugga in då.
En mätt och belåten kille :-)
 
 
 
 
 

Plock och Fix.

Ja det är vad denna vecka får bjuda på... För på torsdag ska allt vara färdigt och på fredag så är det dags för turen till Gotland. Nu i helgen så var vi hemma för hade ju en som fyllde ett på lördagen och då var det kalas. Fint väder bjöds det på så ute var vi hela tiden, lek å stoj och killen i centrum. Mindy underhöll oss också med allt som hon ville göra. Gott fika med hembakat och jordgubbstårtor med ett tåg på vart vi bjudna på.
Själv har min helg annars gått i värkens tid så tur karln har energi för nu så vart det gjort det som var tänkt att bli gjort. Tack du gubben för att du finns! Mamma kom igår eftermiddag för att få lite hjälp med bilen av gubben, och mat hade hon med sig till oss.. Tack för maten mamma!
På kvällen vart det fotboll för min del och inte vann Italien som jag trodde. Men grattis Spanien! Nu så är fotbollen färdig så då får man börja ladda för OS :-)
Solen är med oss även idag, dock så är det lite blåsigt.. Men det är väl så här sommaren kommer att se ut så man får vara glad för solglimtarna det bjuds på.
 
Killen som vart ett år.
 
Hemma hos Jennifer på hennes 24 års dag.
Dom små håller Moster sysselsatt..
Linda laddar för ett Zumba pass.
Vincent hittade ett spel som var roligt....
 
Dags att få fart på sig fast det går trögt.
Kram kram
 
 
 

RSS 2.0