Måndag!

Så var det måndag igen, tänka sig vad veckorna flyger förbi. Och tur är väl det att det är så för då har vi helg snart och det är dags för H-bils helg. Och sånt gillas man har gått hemma för länge nu utan detta underbara liv. Vet inte vart vi ska åka än, kanske Karlsborg, Lidköping eller falköping. Finns många underbara ställen att åka till och mycket som man faktiskt inte har sett av Sverige också.

Mörkare var det i morse men det är ju bara tillfälligt för snart är det ljust igen. Skönt är det med ljusare på kvällar, ja jag bara älskar denna årstid med alla känslor och dofter. Linda och jag var i Ödeshög på förmiddagen, hon skulle upp och lämna löne rapporter så var det tänkt att Linda skulle prata med den ansvariga. Men hon var inte där och hon är aldrig där. Så det måste vara ett himla bra jobb, eller så jobbar dom hemifrån. Vi passade på att handla på Ica också, då fick jag sms från min mor som var hemma hos oss. Hon var kvar när vi kom hem så då vart det lite kaffe, och tack för titten mamma. När hon åkte så började jag med maten ja jag vet kanske lite ofint då men hon brukar aldrig vilja ha när man frågor. Hon väntar in inbjudan med kålpudding. Idag fick gubben vänta lite på maten men man kan ju inte jämnt vara punktlig, jag måste ju få fela också. Efter maten for han ut och började bygga på vårt soldäck, sen ska det ändras en hel del på altan med att flytta fönster och dörrar. Men det kommer att bli bra när det är färdigt. Linda är inne i stan och hämtar Alex och ehnnes kompis Sofie som skulle sova här inatt. Och nu så kom bilen inrullandes. 

Nu ska jag hänga lite tvätt sen ska jag slappa för det tycker ja att jag är förtjänt av.

 Gokväll på er!

Äntligen har våren hittat hit!

Vilken underbar dag! vad man längtat efter denna sol å värme. Äntligen så är vi på rätt spår och måste nog säga att idag så hade man verkligen vårkänslor.

Rör på sig här hemma gör det också, Linda och Alex har fått en lägenhet i Vadstena nu så ni kan ju bara gissa om dom längtar till den 1/6 nu. Ska bli skönt för dom och tomt för oss. Men det här var en bra lösning i och med att vi far så mycket på sommaren med H-bilen så är det inte så roligt för dom att sitta här ute på landet. Vad finns det här ute för två unga tjejer att göra? ja inte är det mycket. Sen är det ju skönt för dom att få något eget också, så slipper dom mitt tjat. 

Idag har jag vart med gubben och det vart en liten tur utanför Östergötland, närmare bestämt Nyköping. Där vi mötte Jonny för en liten tur i omgivningarna där. Och det vi fick se var väldigt vackert, verkligen ett kanon läge. Sen var Efter skjutsade Jonny oss tillbaka till L-bilen. Och det var trevligt att få träffa dig nu ser man ju fram emot en inbjudan för en grillkväll då. På hemvägen så stannade vi till på Net On Net i Linköping för att titta på surfplattor, är lite sugen på en. När vi kom hem så fortsatte Nisse ner till Ödeshög för att kolla på en traktor. Han har lagt ett bud så får vi se senare hur det går med den saken. Har vart ute och kört med Alex och hon kör riktigt bra. 

I morgon ska jag försöka att ta en städardag för på torsdag ska ja me gubben igen. 

Ha en skön kväll! 

Vinter igen!

Så trött man blir på skiten, 20 cm snö var ju inget man trodde skulle hända nu. Och det vräker ner fortfarande, tänk om man kunde säga att man älskar snön men det kan jag inte. Vet att hatar är ett stort ord men inte i detta fallet.

Igår natt hade jag så svårt att somna om när Nisse åkt vid två på natten. Så somnade inte förrens 04.30, fy vad det är tråkigt när det blir så. Men kom upp vid sex i alla fall och det nödvändigaste fick man gjort då. Skulle in till Sandra för att ha Mindy för hon skulle på ultraljud med det lilla livet i magen. Jag skulle kört henne in men hon fick ta bilen själv så åkte Mindy och jag tillbaka med Nisse. Första gången hon åkte L-bil och hon var helt slukad av det, vinkade åt allt vi mötte. Väll hemma så sparkade hon lite boll med morfar i trädgården, sen fick hon följa med mormor in och göra köttfärssås och spagetti. Hon lyckades att gömma sin mugg så den var borta, men den lilla har koll på läget och gick å hämtade den i ett av skåpen när mormor frågade henne. Sandra och Alex kom lagom till vi skulle äta sen kom Mårten också även Linda, och då vart den lilla överlycklig när moster Linda kom hem. Var ute och övningskörde med Alex och hon kör riktigt bra.

Det var bara bra med den lilla livet som Sandra har i magen. Och barnmorskan var rätt så säker på en pojk denna gång. Ja det återstår att se för verkar som det bara kan produceras flickor här, så visst skulle det vara roligt med en pojk. Men huvudsaken är att allt är bra med det lilla livet sen får det bli vilket som.    Idag är Nisse och lägger på nya däck på L-bilen och sen blir det Linköping och ögon där. Sen hem och äta för vidare färd mot Jönköping och lite shopping, och det gillar man då. I helgen blir det att vara hemma och greja lite, hade nog inte åkt nånstans även om skulle gjort det med H-bilen i detta vädret.
 
Ha en bra helg alla. 

Redan onsdag.

Den här veckan har verkligen bara flugit förbi, man hinner inte riktigt med. Men tyvärr så är det -3 ute idag och grått å blåsigt. Men dagen har ju bara börjat så man vet ju inte vad det bjuds på för väder idag.

Igår var jag med gubben och såg mig om lite i Östergötland, två gånger Norrköping så där hittar jag rätt bra snart. Dagarna går fort när man är med och det händer lite så är det skönt att komma hemifrån. Ska följa med på fredag igen och lära mig lite om Östergötland igen. Alex var på VC med sitt knä igår så nu får hon vänta på en tid till ortopeden. Hon hade slatter i knät plus att den lilla benutväxten hon har på knäet hade flyttat sig. Hon kunde även ha en skada på korsbandet men det får vi inte svar på förrens hon har varit hos ortopeden. Hoppas att allt detta kan ordnas nu när dom har ett litet uppehåll i handbollen. Igår så fick hon sin student mössa och lite andra saker också, ni kan ju bara gissa om hon längtar. Nisse var på massage och efter det for han hem till Sandra och hälsade på trollungen. Där dök även Alex upp så hon fick köra med far hem igår.

Idag ska Linda och jag in med Alex till stan nu på morgonen, hon har en körlektion så ska hon få köra in också. Linda å jag ska upp en sväng och hälsa på Sandra, var ett tag sen jag träffade Mindy så längtar nu. Efter blir det lite ärenden och handla sen är det bara hemfärden kvar. Ja så kommer nog min dag se ut idag, mycket mer spännande blir det inte. Nu ska jag ta och väcka tjejerna så vi kommer iväg i tid.

Ha en bra dag.

Vardag igen.

Grått och tråkigt ute , men fem grader varmt så visst är vi på väg mot våren. Linda håller på att göra sig iordning för en jobbar dag i Ödeshög. Alex har studiedag så hon ligger och sover gott fortfarande. Själv ska jag plocka lite sen när Nisse kommer hem så blir det en sväng till Linköping och en sväng till Ikea ska det bli också.

I fredags så packade vi in oss i H-bilen för en helg i Kristinehamn tillsammans med Jonny och Sussie. Men när man kommit förbi Laxå så försvann solen och det vart vinterväglag. Vi var framme i Kristinehamn vid fem tiden och vårat sällskap var redan där plus en H-bil till. Jonny och Sussie hade köpt en god smörgås tårta som dom bjöd på, så det tackar vi för. Men kan ju säga att det märktes att det var fredag, för klockan tio så var man i säng. 
Lördagen bjöd på sol ja man kan säga ett riktigt vårväder. Vart en tur på stan och en tröja köpte jag plus en kabel för att kunna köra datorn genom telefon och det funkade inte då. Så laptopen har fått vila i helgen vi glömde modemet hemma men jag överlevde helgen ändå. Men lustigt för här hemma ville allt funka med kabeln. Glömde även laddaren till kameran så mycket bilder vart det inte helgen då, säkert nån som är glad över det. När vi kom tillbaka så vart det lite fika och sen så gick vi till thai resturangen för lite mat, och det satt ju inte fel. Jag och Sussie gick över till Lidel efter maten och karlarna gick till H-bilarna. Melodifestivalen såg vi och rätt låt vann igår helt klart. Vi bröt upp kvällen runt ett tiden och man somnade som en stock. 
Vaknade till ett grått Kristinehamn men det var ju hemfärd idag så det gjorde inte så mycket. Nu får man se om det var sista gången man var där, för upphör ställplatserna för campingens skull så är ju inte det stället så inbjudande längre. Ha en fyra km in till centrum känns inte så roligt och varför ta den nåt som funka och är bra för H-bilar. Hoppas verkligen dom tänker om där och låter platserna vara kvar. Vi gjorde sällskap till Laxå med dom andra där vi stannade och åt innan vi sa adjö till varandra. Vi stannade i Motala för att plocka upp Linda och Alex som tillbringat helgen i Motala. Så tack Jennifer för att dom fick sova hos dig. Vart även en sväng förbi Östenssons innan vi var hemma. Men helgen har varit kanon med trevligt ressällskap, så tack för helgen Jonny och Sussie.

Nu är det dags att komma igång å göra nåt.

Ha en bra dag. 

Matchdags.

Ikväll är det dags för Alex och hennes lagkamrater att göra sin sista match för säsongen, även sista gången dom har Pontus ikväll. Och givetvis så hoppas vi på läktaren att det avslutas med två härliga poäng, roligt att sista matchen är på hemmaplan. Dom gästas av Järnvägen som kommer från Hallsberg och dom brukar vinna mot dom, men man ska inte vara säker. Tråkigt då att Pontus slutar men du får lycka till med allt nu så tror jag säkert att du kommer för ett besök i hallen nångång.
Så måste jag passa på att gratulera Motala som lyckades att slå Erping igår så nu nästa säsong så ligger dom också i DIV 2. Får man se fram emot lite derbyn också, och det är ju lite speciellt det också.

Igår var jag med Nisse och åkte runt lite, skönt att komma hemifrån lite. Sitter i bilen och säger att jag kännt mig ovanligt pigg i två dagar, men det varade inte så länge då. Bakslaget kom när vi kom hem, en djävulsk värk i nacke och armar och idag så är man öm i hela kroppen plus en dundrande huvudvärk. Ja så är det och man får vara glad för det lilla. Sandra, Mårten och Mindy var ute en stund i går kväll och fullt ös var det på den lilla. Sandra skulle låna V70 för idag skulle hon och Mindy åka å hälsa på lite folk. 

Imorgon är det äntligen helg och H-bilen står färdig på gårdsplan. Ska bli skönt att komma iväg och få uppleva lite H-bils liv igen. Blir lite lite sånt denna årstid, men man får ju lite gjort hemma då. Bara hoppas att solen vill vara med i helgen och att blåsten lugnar ner sig också. Men i vilket fall som helst så ska det bli skönt.

Ha en bra dag/helg alla nu. 

Tisdag.

Och en stor sol är det på ett klarblått tak idag, bara att det kalla släpper -2 men helt klart så går vi mot ljusare tider. Allt blir ju så mycket lättare med sol och även värmen när den kommer. Men gubben tror ju att det kommer mer snö, hoppas dock att han har fel i det.

I fredags så var vi iväg på shoppingrunda som var dyr. Men fick tag i medlet till soffan på Mio i Linköping. Så vart det en sväng till Ikea och köpa två par persienner som vi skulle ha i ett av köksföntren och tvrummet. Lite annat smått och gott hittade ner i korgen också. På hemvägen så vart det lite mat handlat på City Gross, ingen rolig shopping men ett måste. Vi var hemma runt sju igen och det var bara Nisse å jag hemma den här helgen.
På lördagen vart det att sätta upp persiennerna och det vart så bra. Städade gjorde jag också så ja hade det färdigt till morgondagen. Melodifestivalen vart det på kvällen, och helt klart så gick rätt låtar vidare till finalen i Globen på lördag.
Söndagmorgon så vart man bortskämd med frukost, även maten stod han för. Kött med svampsås och potatis och jag som har svårt med svamp vart väll vuxen i helgen för tyckte såsen var riktigt god. Vi hade alla fyra tjejerna med sina pojkvänner å lilla Mindy även min mormor var med och åt. Insåg att vårat stora köksbord är inte så stort när vi blir så många. Efter maten vart det fika och en del satt då vid tv:n för att titta på skidor som kördes. Efter det så for ungdomarna ut med far och åkte fyrhjuling, vid femtiden så drog dom sig hemåt. Sen vart det inte mycket gjort den dagen men trevligt hade vi.

Igår var jag med gubben på jobbet och längsta turen vart till Linköping, men vi var hemma vid fyra tiden. Linda jobbade i Hästholmen i går och Alex hade skolan. Var inne och hämtade Alex på kvällen efter handbollsträningen. Och där kommer det bli lite ändringar för Pontus tacka för sig efter tre säsonger och jag tycker det är tråkigt. Även lederna slutar så det blir nytt både på tränar och ledar fronten. Men tyvärr så har VHF inte lyckas skaka fram nån annan tränare än. Så nu har dom en träning kvar och en match på torsdag tillsammans med Pontus, Anders, Maria och Malin. Sen så får dom fem veckors uppehåll men ska träna själva hemma, och tror nog att dom ser fram emot lite vila för dom ser lite slitna ut. Men två poäng mot Järnvägen ska fixas innan ni får vila, så lycka till nu tjejer.

Ha en bra dag! 

Lite blandat från den gångna veckan.



Per och Linda, Per står nog och funderar på hur han ska koppla in skrivaren han fick.



Alex.



Ett litet rådjur utanför köksfönstret är alltid fint att se.



Mindy hjärtat.



I söndags när alla var hemma på middag, även min mormor var med.

Blåsig fredag.

Fy va det blåser ute idag så det känns kallare än vad det är. -4 har vi här idag men hoppas att blåsten tar med sig lite av det vita nu, och att det inte kommer nått nytt. Nu har vi ju gått in i mars så tycker att våren allt kan titta fram.

Igår så var vi nog trötta alla efter besöket på akuten med Alex på natten. Hon hade varit hängig hela onsdagen och sov hela eftermiddagen. Hon följde med Jennifer för att sova där för hon hade sovmorgon, och Jennifer bor precis bredvid platen gymnasiet. Efter åtta ringde Jennifer och sa att Alex hade bröstsmärtor  och dom ville ha in henne för att kolla ekg och ta prover. Så vi for in här alla och stackars Nisse fick då bara två timmars sömn innan det var dags för jobbet. Vart lite orolig där inne när man fick träffa läkaren, han var utländsk men pratade bra svenska. Men han visste inte vad en P-stav var och inte heller svin koppor. P-stav trodde han var nåt nytt som inte hade funnits så länge, men jag tror nog att det har funnits i massor av år. Fick till och med bokstavera P-stav åt honom, då kan man bli lite orolig.Men med allt annat var han kanon och noga, ekg:et var bra och proverna också så togs det även prover för att se så hon inte hade nån propp på gång. Men det provet var också bra så han trodde hon hade sträckt sig och därefter smärtan. Skönt när det slutar bra.
Jag var inne på kvällen och hämtade Alex för hon var nere en sväng på träningen men hon tränade inte. Linda åkte med in för att sova hos Simone, och idag skulle dom flytta över lite saker till Simones lägenhet. Så lycka till med eget boende nu Simone!. Linda ska till Sandra i eftermiddag och vara barnvakt åt Mindy när Sandra och Mårten är iväg å gör lite ärenden.

Själv ska ja ta mig in till stan och göra lite ärenden också sen blir det hem å göra lite mat. Kött och sallad var det önskemål om så ska försöka att få dom å gå igenom. På lördag kanske Nisse och ja tar oss en tur och går lite i affärer. Och på söndag ska alla fyra tjejerna komma hem och äta middag med sina respektiva, så den här helgen kommer gå också.

Ha en bra dag/helg alla nu.  

Trevlig helg.



Dags för lite pannacotta.



Mindys kompis.



Snart dags för efterrätten.



Roligt var det också.



Här var det dags för laxbakelse. Oj vad vi åt denna kväll. 

Onsdag.

Igår så var jag med Nisse när han jobbade, kan man kanske säga att man gör lite studiebesök. Vi började i Skänninge, som han alltid gör och där lastade han till färd mot Norrköping. Ö&B tror nog att våren är på väg för vad grillar det var med i lasten. Och till Norrköping vart det två resor. Sen vart det två resor i Skänninges Ö&B ja det var ju inte så långa resor då. Men vad L-bilar det var och lastade och många utländska som stod och väntade. Men det såg ju inte ut att gå nån nöd på dom i bilarna men bara stå så skulle få mig att flippa ur. På hemvägen från Norrköping så gjorde vi ett stopp i Linköping för lite shopping. Och jag hittade en matta som ja ville ha och lite plädar, så jag var nöjd. När vi kom hem så hade även Linda kommit, hon hade varit barnvakt åt Mindy när Sandra var iväg till Linköping med min kusin Malin. Alex var jag inne och hämtade på kvällen efter träningen så vart det en sväng på Östenssons också.

Så ljust och härligt det är ute på morgonen nu, men kunde ju vara lite varmare vi hade -4 idag. Nisse är iväg och Alex med bara Linda å ja hemma, men Linda sover än. Så jag ska väll försöka att vara duktig och få nått gjort sen blir det en sväng till stan. Så ska man klura ut nått till middag och har bara inte kommit på vad än. Tvätta lite står också på schemat och ta en sväng om med dammsugaren också om orken finns kvar. Tänka sig Alex som hela tiden sagt att hon inte skulle gå balen ska ju gå då. Och det ända hon pratar om är ju denna bal och en annan ser bara pengarna rulla här då. För dyrt blir det med klänning och tid hos frissan för håruppsättning, anmälningsavgift för middag. Men ser fram emot valsen som ska göras i Motalas ishall, kommer nog bli vackert med alla fina dansande par. Nej nu ska jag slita mig från den här saken och sparka igång mig så det händer nåt.

Ha en bra dag.  

RSS 2.0