Linköping

Började morgonen med en tripp till Linköping för att hämta intyg till min andra hälft, men vad svårt det är att få en parkering på detta ställe. Synd om dom som har en tid att passa jag skulle vara mellan tio och elva så jag satt ju inte i sjön direkt. Men fick sno runt där en tio minuter innan det kom en och jag äntligen hade en plats, i med pengar och in å hämta intyget sen hem igen. Alex kom en sväng här på eftermiddagen och hälsade på för efter en timme så for far och jag iväg till Linköping för simmning och massage. Men skönt det var det! Stort GRATTIS till Sandra som fick jobb som assistent idag, härligt gumman....
 
Helgen hamnade vi i Askersund efter att gubben pratat med Kjell som befunnit sig på resa hela veckan. Tänka sig vad världen är bra liten, nått som vi alla kom fram till i helgen när Kjell & Anki berattade om sin tripp till Trosa och Borensberg. Fredagen fick vi lära oss att känna ett nytt par från Åtvidaberg, Håkan & Birgitta och deras lilla vovve som på pricken lik Kjell och Ankis vovve. Ja dom är ju då syskon och hade födelsedag i fredags, hela sex år vart dom små damerna. Regnet ja det var det gott om på fredagen men ingen nöd gick det på oss ute satt ute ett bra tag under markisen sen så flyttade vi in till oss. Regnade gjorde det som gott hela natten. Bror min och hans två söner var och besökte oss också på kvällen.
 
Lördagen for Gubben och bror till Hallsberg för att titta på bil till oss och den var med hem. Så nu så finns även en S60 i familjen här hemma fast V70 ska då säljas men S80 blir kvar. Var meningen att vi skulle åkt upp som idag och kollat på bilen så detta vart ju super. Tack du Bror för skjuts och all hjälp, ja ni tittade ju även förbi en sväng på eftermiddagen så vi fick träffa Annika också. Hon och barna var i Mjölby på studiebesök för att dom vill ha ett badhus i Askersund, ja så fick dom ju givetvis bada där också i äventyrsbadet så deras två pojkar var bra trötta. Senare dök P-A & Carina upp, dom kom från Söderköping efter ett mysigt besök hos deras son som fått en liten dotter så bra saliga var dom när dom kom. Kort visades och vad med hår den lilla hade, tyckte Mindy hade mycket när hon föddes men hon hade inget i jämförelse med denna lilla tjeja. Mycket bilar var det fast det är på sluttampen men Kjell & Anki lyckades fixa så vi alla fyra bilar fick stå tillsammans. Även här vart det en trevlig lördags kväll och vissa tittade på speedway då, har inte riktigt fastnat för det där att bara åka runt och runt.
 
Söndagen så körde jag H-bilen hel och far han tog personbilen och vi var hemma skapligt. Så nu ska Ullared besökas med alla mina tjejer och helgen ska få bjuda på skördefesten som vi åker till på torsdag. Om en tre veckor så blir det ett besök i Tyskland, men först denna vecka ska få köras av och njutas av....
 
 
Anki & Kjell som var först på plats och så till så vi andra fick det bra när vi var framme.
 
 
SKÅL :-)
 
 
Håkan & Birgitta som vi träffade för första gången nu i helgen....
 
Anki & Carina är intresserade av att höra vad Håkan berättar...
 
 
Nya familje medlemmen.......
 
Nu ska snart sängen besökas för känns av av både simning och massage...
Kram kram 
 
 
 
 
   
 

Shopping två dagar i rad :-)

Ja det är ju inte dumt, igår så köptes diskmaskin och det vart en Bosch rostfritt med toppkorg... Det var kravet att det skulle vara topkorg på den för hade det i den gamla trots jag var lite emot det när vi köpte förra, men ack så fel jag hade för nu vill jag inte vara uten. Så på torsdag åker den gamla mielen ut som vart en bra trotjänare nu i några år. Ny skrivare är inköpt så nu görs det kort, denna kan göra riktigt stora bilder så nu letas det för här ska det förstoras och min familjevägg gör framsteg. Idag vart det Ikea där det köptes ramar och ljus, lakan och påslakan vart det också så hittade jag ett par fina rödvinsglas som slank ner med. Ja lite annat smått och gott vart det med både nödvändigt onödigt.. Rusta vart det en sväng på också och K-Rauta ja givetvis så vart det Media Mark också. Var hemma här efter sex då det var dags för lite kvällsmat och det fick bli ägg & bacon.
 
Hösten den kom med stormsteg och övedrena står i kö för att komma in i Sverige, tänk om ändå fin vädret stått på kö för att komma in i somras.. Ja men hösten den har sin charm den också, med gulnade löv som faller så fint till marken så man får lite jobb att göra med att kratta upp dom. Gräset det behövs klippas en gång till och det blir lagom att ta när vi kommer hem från skördefesten nästa helg. Ljung ska inhandlas och få pryda krukorna nu och ljung ska det planteras på graven också. Idag har det varit omväxlande väder med sol och regn, fast tack och lov så har det inte blåst så pass som det annars gjort dom sista dagarna här på slätta. Kallt har ju det blivit också men visst finns det lite gosväder kvar än, ja det var ju riktigt skapligt i helgen.
 
Idag ska det bli som förr om åren, hämta Alex efter träning i Vadstena så ska hon sova här tills imorgon och då så kommer Linda också och hälsar på under dagen. Framåt eftermiddagen blir det att skjutsa hem dom och ska då passa på att hälsa på dom små. Helgen kommer troligtvis att tillbringas i H-bilen om det inte är helt uppåt väggarna med vädret. Vart ska vi då? Skövde eller Borås har nämnts men ska ringa Kjell & Anki och se vart dom är, med andra ord så kan vi hamna precis vart som helst.. Helgen efter så är det då äntligen dags för skördefesten, tredje året vi är där nu och alltid lika mysigt med alla pumpor och ljung, så hoppas på en liten gnutta sol den helgen som gärna får bli en hel famn med sol för höstens färger är bara för fina denna helg på Öland. Nu ska det få bli tv:n som tar över kvällen innan det är dags att styra till Vadstena för att hämta Alex :-)
 

Denna fina citrontårta mumsade vi på hos Mormor på hennes 82.årsdag.
 

Mindy myser med Moster Alex....
 

Underbara charmtrollet som smaskat på chocklad kakor :-9
 

Här vart vi av med lite grenar i helgen..
 

Snart dags att städa till och få in det andra bordet för nu så sitter man ju knappast ute mycket mera och då gör ju bordet bättre nytta här inne......
 
Tänka sig vad veckorna rullar på, snart så har vi helg igen :-)
Kram kram
 
 
  

Härliga lördag..

Då var denna dag gången till historien den också, men så bra den varit. Visst saknades Sandra & Mårten med deras små charmtroll och Alex som spelade match i Hallsberg. Men nästa gång ska vi nog få till det med alla.  Städning vart det idag då fast kanske ska säga mer köra på städning, får ta det mer ordentligt när kroppen vill vara med mer vid ett senare tillfälle. Men gubben han har jobbat på både ute och inne och måleriet det är då snart färdigt, skönt för honom. Så nästa helg ska H-bilen luftas och skulle kunna tänka mig Skövde då, men men man får se vart det blir nästa helg. Men i morgon ska det bli en sväng till Östgöta camping och deras minimässa så hoppas vi på kaffe hos några trevliga själar som campat där i helgen.
 
Fick ett sms imorse från Alex, och nej det förvånade mig inte :-) hon skulle iväg till Hallsberg och spela match och hade då glömt saker kvar här på landet som hon var tvungen att ha... Så bara att slänga sig i bilen och fara till Motala men hade även glömt saker till middagen så passade bra att fara till Motala och Willys, två flugor i en smäll.
Hade en underbar eftermiddag med massage och träning ja bad också igår, bastu efter allt vart det också och man kände sig som en ny människa efter allt. Så tack du gubben för eftermiddagen och underbart när man kan peppa varandra, men visst var jag sugen ja till och med supersugen på en pizza på hemvägen men det gick bra med gurk och morots stavar med.  Det måste gå detta och visst ska vi una oss nått gott nångång i månaden ja högst två gånger... Nu ska det letas nån bra film att bara koppla av med innan sängen ska besökas.....
 
 

Giller detta kort som togs på vägen upp till Gränna stad, älskar dessa knöliga träd..
 Ha nu en fortsatt bra lördags afton.
Kram kram
 
 
 
 
 
 

Städdag vart Mysdag :-)

Fick besök igår av Alex som stannade tills idag, hon kom hit efter träningen. Så hade hon och Linda ett studiebesök att göra på Bona Folkhögskola  kl 13.00. Efter det kom dom bägge tillbaka hit för lite mys och mat. Var inne i stan och handlade och hälsade på Linda på förmiddagen och ett besök på apoteket för att hämta ut kräm för att stilla smärtan som inte är nådig nu. Sen hem så Alex fick ta bilen när hon skulle iväg och jag  satte igång med att förbereda för städning så ut med mattor och sen skulle mat göras tills gubben kom hem. Fick bli kött och sallad, hade inte så mycket annat jag kom på idag men karln vart nöjd.. Han hade pratat med Sandra på hemvägen och hon lämnade Motala för att komma och hälsa på här hemma med dom två små goa. Ja ni kan ju bara gissa att städningen får vara, hinner det en annan dag för nu ville man vara med dom små. Vilken eftermiddag! bara Jennifer som fattades. Men henne får man träffa på lördag och då kommer även Per, Linda och Alex för då ska vi ha familjemiddag. Sandra och Mårten ska till Mårtens föräldrar och äta kräftor så det var ju roligt att få mysa med dom idag. 
 
Gubben har idag fått upp markisen vid köksfönstret, kanon nöjd med det vart jag så nu lite senare så ska det bli en till det andra köksfönstret. Håller tummarna på bra väder i helgen så målandet kan bli färdigt, men fint blir det.. Helgen får bli en hemma helg med våra barn för mat och mys, så ska mycket hinnas bli gjort för se till nästa helg ska vi ut igen. Fredags kvällen ska det bli bad och massagen i Linköping och det behövs verkligen nu så man längtar efter fredag eftermiddag. En sväng till Östgöta ska det bli på söndagen för dom har en liten minimässa nu,  gubben har börjat att ta rejäl urstädning i H-bilen för man vet ju inte om det dyker upp nått. Trodde jag hittade en hos en handlare i Örebro men sen såg jag sängen därbak och då var det inte intressant längre. Ja nu vart det då höst snabbt, men visst har vi haft fina dagar nu. Här ser man framemot skördefesten och så efter det ska det bli en snabbis till tyskland för det behövs fyllas på. Och Ullared ska besökas den 26 med mina fyra <3, Jennifer ska handla på sig lite nu innan det är dags. Och imorgon ska det bli kalas för lilla Mormor i Motala :-) Nej nu så är det onsdag och det innebär Dallas om 55 minuter, härliga onsdag :-)

På lördag är det dags för lite mys igen :-)

God natt! Kram kram....... 
 
 
   
 
  

Söndagen kom denna helg också...

Vi har haft en kanon helg och träffat på både nya och redan kända denna helg, och mycket snyggt har vi fått vila ögonen på.. Märkena vi vart förtjusta i i år var eller är, Concorde Credo, Burstner Elegance 810 och Niesmann så nu ska det letas och se vad som kommer in så småningom. Men vi landade i skaplig tid på fredagen och det var nog i Grevens tid för efter fyra sen så var det värre än på E4 med H-bilar som letade platser, underhållande kväll. Kvällen tillbringades med Vadstena folket som då hade vart där sen i onsdags så dom packade ihop och drog sig där i från på lördags morgon. P-A hörde av sig vid middags tid och sa att dom låg vid Gyllene Uttern i Gränna så vi drog oss dit på kvällen också. Tänka sig då hade dom maten färdig eller det som dom grillat som dom bjöd oss på, tack ni för det :-) Träffade på Leena och Kaj där inne, vi trodde dom hade åkt på fredagen men som tur var så var dom kvar så fika vart det senare hos oss sen vart det en sväng till inne på mässan med dom.. Så dök dom upp senare på kvällen till Gyllene Uttern också...
 
Vart lite förvånad på mässan i år när man ser en äldre herre med en väska inne på campingtorget som plockar med sig en sil och glas ja porslin och packar fint i väskan som man får inne i hallarna för att inte stanna i kassan.. Nästa tappa hakan kom när vi skulle in i tälten för att titta vad det fanns för fint att titta på.. Vilket liv det var mellan ett par föräldrar och deras son, ja så var lilla barnbarnet med också.. Mamman ville inte samma som dom andra och detta slutade med att sonen går fram till sin mamma och tar tag i henne sen kom slaget i ansiktet...  Ja jag vart förvånad hur är folk skapta????? Men mässan var bra och kanon var det att ha med H-bilen och härligt med alla andra liksinnande omkring sig.  Vi vart även överaskade vid Gyllene Uttern där vi träffade på Sören som var pigg som en lärka, ja han hade fått annan medecin sånt man bara hör i sagor, och ny kvinna hade han skaffat sig också. Ja det var roligt att se att saker och ting kan ta den vändningen också. Men nu ska det få vara en hemma helg där barn och barnbarnen ska komma på middag och bad å massage ska det bli på fredag. Nu längtar man efter skördefesten men snart är vi där, men tror nog att vi åker ut efter denna helg igen. Lite sugen på Skövde och besöka det som P-A berättade om eftersom jag älskar detta med historia så är det som klippt och skuret för mig. Sen ska det fram för ett datum med stugträff med Micke & Fia som vi ser fram emot. 
 

Vi hade en kanonplats på Elmia där man slapp dessa rader :-9
 

Härlig fredagskväll i solen och senare vart det att titta på alla fina lycktor som släpptes för att hedra Stefan Liv...

Lite svåra var dom att få med på bild men så fint det var där på kvällen att se dom stiga mot skyn....

Här är Concorden vi är lite sugna på :-)

Många stora H-bilar var det i år som hade plats för en bil där bak...
 
Nu ska det få bli soffan och tv här resten av kvällen....
Kram kram
 
 
 
 
 

Bara torsdagen kvar!

Ja sen så är det dags för en helg i Jönköping och trevliga Elmia. Alltid lika spännande att se varje år vad det bjuds på och en del år är bättre än dom andra. Nytt för i år är då att vi ska vara kvar hela helgen med H-bilen annars så är det personbilen som tar oss till mässan, men nångång ska vara den första. Så återstår det att se om det blir dyrt eller inte, men tror nog vi väntar tills mässan varit och man ser vad som kommer in. Har ju en förkärlek till  Elegancen men vart besvikna på den vi kollade i helgen som var, queens bädd bak men dock så trångt runt bädden, inte ens sminkbordet som man kunde trolla fram på dagen imponerade.. Men däremot så vart vi imponerade av Avianon, även den med queens bädd fast långbäddar är ju inte så fel det heller. Men det kanske inte blir iår för inte ska vi ha bråttom utan ta det lugnt med lite is i magen så man verkligen får den bil man verkligen vill ha. Men spännande ska det bli i helgen... Och Tommy! tack för inbjudan till Kräftskivan.. Men vi får ta en senare helg till att träffas men ni ska ha det så skoj :-)
 
 
  Lite har man fått gjort, men bara det nödvändigaste. Klockan tio i förmiddags så var det dags för besök hos duktiga Emma och bli lite bortskämd. Hade med mig lite päron till henne som hon är så förstjust i och vi har då gott om det i är. Var supernöjd efter ett par timmar där, aldrig missnöjd när jag går från Emma inte. Där bjuds det på prat och skratt i mängder. Förbi Linda var jag en sväng och sen handla lite, latmasken hittade mig och ingen lust med att laga mat hade jag idag så det fick bli en kyckling och grönsaker. Inte helt fel det heller. Igår så köptes det ny markis som ska på plats så fort gubben är färdig vid köksfönstret. Nu så väntas det på Dallas :-) tänka sig att komma tillbaka efter så många år, ja det är underbart och onsdagarna har fått en mening igen.
 
 
 
Så här blev det då, ja inte så stor förändring men kortare och ljusare.
 

Intressant där uppe :-)
 
Ni får ha en härlig lilllördag!
Kram kram
 
 

Vi hade i allafall tur med vädret...

Då var man hemme efter en härlig helg på Sommens camping, och många härliga människor träffade vi på. Insåg även att världen är bra liten för på fredagen så möttes ett par som det visade sig senare att karln var ju han som lackade vår första camaro för flera år sen. Dom åkte H-vagn och var långliggare på detta härliga ställe året om, H-vagnen var ju bara så läcker. En Hymer som det bara finns några få av, en så kallad jubileumsvagn och gick loss på 650,000... Som hittat!  Nästa par som vi träffade visade sig att både jag & Nisse och Carina jobbat ihop med hennes mamma, tyckte där innan att det var nått bekant över tjejen men snart var den gåtan löst också.
 
Ja vi rullade in på Sommens camping runt 16.30 och då var Carina & P-A och Tomas & Barbro redan där, vi parkerade och kopplade ström och kom iordning. Sen gick kvällen i ett rasande tempo vandringen var på gång mellan H-vagnar och H-bilar. På ett ställe vart det dans och något som känns i bena idag, nattkaffe vart det hemma hos Tomas & Barbro. Sen började man allt att segna till lite så vi drog oss hem till vårt. Tur med vädret hade vi på lördagen, sol och värme satt ju inte alls fel bara dom stygga myggorna på kvällen som störde. Carina och jag tog en sväng med deras hund på förmiddagen och kollade runt lite, bra vackert var det här och långliggarnas ställen var väldigt imponerande att titta på. Hade med mig rester av lasagne från veckan som åts på dagen för på kvällen skulle det bli kött och sallad. Även dök ju Kjell & Anki upp framåt sena eftermiddagen så då fick vi se deras nya Hymer som dom köpte sig på semestern. Kanon var den, ja förstår att dom trivs i den. Kvällen vart grilla äta och umgås, ja lite vandring på campingen hanns med också. Avslutade med kaffe i vår bil innan sängen skulle besökas.
 
Vaknade av att det regnade på söndagen så vilken tur att lördagen ville ge oss detta underbara väder. Frukost och plock, ja sen ska ju en annan fixas till också. Så vart det elva kaffe med alla innan det var dags att packa ihop. Men vi slog följe till Östgöta camping för att titta och njuta lite, efter vart det avsked utanför. Vi och en bil skulle hem och den andra fortsätta ner till Jönköping och Elmia. Men på fredagen är vi på rull dit också för en helg med mycket fint att titta på.. Tack ni alla goa för helgen :-)
 
 
En härlig lördags kväll fick vi, bara dom satans myggen som ställde till det.
 

P-A glad i hågen och Nisse känner av sviterna efter fredagen och dom starka luringarna.
 
 

 Här är då Anki och Kjells fina......
 

Här rundas lördags kvällen av och tack ni alla för en trevlig helg......
 

Fin är utsikten från Sommens camping.
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0