Lite bilder från helgen...



Man kan inte annat än charmas av lilla Vincent.. Så som oftast glad med ett underbart leende.



Denna bild ger mig ro,,,,



Underbar natur i Fegen där vi låg över en natt och ett paradis för dom som gillar kajak och fiske.



På lördagen så besökte vi Ullared och jag tror bilden talar för sig själv. Men lite hittade vi allt.



Här landade vi efter en dag på Ullared, Gyllene Utter och sällskap hade vi av två andra bilar..



Avslutar med en luftballong som man finner i rondellen när man tar av till Gränna.

Ullared och trängsel.

Vaknade i ett dimmigt Fegen och min andra halv hade frukosten färdig. Tack älskling... Jag passade på att ta lite kort innan vi lättade ankar och for mot Ullared. När vi kom fram vid halvnio tiden så var det mycket folk där. Vi gick in och slapp kö men snart var den igång det var till och med kö till rulltrappan. Lite fick vi med oss och karln stod ut där inne länge.Vi tog varsin kebabtallrik innan vi fortsattae vår resa och kanon gott var det. Hittade nåt som heter smålänningen som var värt ett besök. Men kön i Ullared var inte att leka med 2-3 timmar det är över min tolerans, men trevligt har vi haft det och pengarna rullat..

Nattinatt

Fegen...

Ja då var vi framme eller vi har vart här i två timmar nu och stället är kanon. Bara att det var så vattensjukt där utatagen för elen var så det bidde ingen el men det går bra ändå. Dom tog hundra med el och 60 utan, fast vi behövde inte betala nåt och gratis är ju gott. Vi är fyra bilar som står här den fjärde kom för fem minuter sen, ja alltid trevligt när det står några fler. 

I morgon så blir det ett besök på Ullared och det gillas skarpt. Vi har ju bara 2,5 mil till Ullared så här behövs inte jäkta imorgon. På hemvägen ska vi besöka City Gross i Jönköping ganska så nybyggt där, efter det så blir det nog Gyllene Uttern och övernattning tills på söndag då det är dags att åka hem till vardagen..

Sov gott Kära vänner..
 

Vissa är duktiga! Andra är det inte.

Läste något beklagligt idag där en av dom i valberedningen i Hbk verkligen ser ner på sina egna medlemmar, där personen blir irriterad över att en del har synpunkter på hur saker och ting ska skötas. Och  tycker att dom ska erbjuda sina tjänster det är kanske precis vad dom gjort men när nån är duktigare än dom som styr, så gör ju klubben allt för att bli av med dom. Se bara vad ni gjorde med Janne Östlund han om någon var väl duktig på det han gjorde bra referenser som ingen av er kan visa upp. Dom som är duktiga dom ser ni till att göra er av med och då kan man undra varför. Tror nog att dom här personerna håller sig mer till sanningen än vad ni varit i närheten av. Och det lät nästan som styrelsen är helt otroliga som tar hand om sjutusen medlemmar, ja det var ju en sanning i allafall annars hävdas det ju hela tiden att ni är över åtta tusen. Eller är det så att ni inte vet hur många medlemmar ni är?. Du bör nog ta reda lite på det här om idrottsföreningar för dom har nog bra mycket mer arbete att göra än vad ni har. Så fort det finns ett lag i högre div så är det mycket jobb och det räcker att dom ligger i div2 för dom spelar ju inte bara på hemmaplan. Om du visste hur dom sliter i idrotten utan att få ett öre utan gör det för dom är sånna eldsjälar men HBK tar ju ut riktigt saftigt med betalt så där kan man ju inte direkt säga att det finns några eldsjälar..

Nu ska vi vara ute några helger får se vart vi landar och snart ska vi ha det skönt i en vecka på Lisebergs camping... Och denna gång räknar jag med ett samtal mellan fyra ögon eller blir det dubbelt..

Kram på er alla goa ni vet vilka ni är...  

Skrivet av mig själv, Åse Johansson. 

Kort från dopet på Vincent.



En glad linda på väg till Grebo för dopet av Vincent.



Jennifer & Per är Vincents faddrar så fick dom ha Mindy där framme, snart dags för lite vatten på killen.



Här ska det blöttas lite och det var inga problem...



Kanon präst hade dom i Grebos församling.



Våra fina och underbara barnbarn vi bara älskar dom över allt annat..



Mindystumpan tyckte det var spännande att se vad farbrorn i den vita kåpan gjorde med hennes lillebror.



Så var det färdigt och vi samlade ihop oss för att fara vidare till Mårtens föräldrar för mat och fika.



Här ska det snart öppnas paket så alla får se vad dom fick eller Vincent fick..



Familjelycka! Sandra & Mårten tyckte gosedjuret som Vincent fick av moster Linda & Einar var för söt...



Jennifer och Per som myser lite i väntan på maten..



Alex & Mindy som lägger pussel och Mindy var bättre på det än moster Alex var.



Kakmontret Einar ja det är Lindas pojkvän och han älskade kakor.



Mormor med sin älsklings kille...



Mor & son å visst är dom vackra... 

Vincent Dop.

Ja igår var det dags för lille killen att få vatten och tas upp i gemenskapen. Ända som var lite nytt igår var att Sandra ville inte ha dopklänning på Vincent, hon tyckte det var tramsigt med klänning på en kille så han bar en frack igår. Nåt som även prästen tyckte var roligt och denna präst vara bara så bra han gjorde kyrkbesöket roligt med ord som softa och mingla även morsan & farsan. Mindy och Vincent var så duktiga inget tandgnissel eller gråt utan skratt och glädje, Vincent till och med skrattade åt prästen när han stod framför honom och pratade ja då fick han roligt prästen. Cermonin var lätt och så var det lördag så det var bara dop men nu har ju jag inget emot en gudstjänst för tänker varje gång jag vart på en att detta skulle jag göra varje söndag men så blir det aldrig.

Efter for vi iväg till Mårtens föräldrar för middag och fika, det bjöds på potatisgratäng och två olika kött med svamp och sallad. Ja alla var proppmätta efter men så hade vi fikat efter som Sandra och Jennifer bakat till, Muffins. Bullar och Snickerskakor gjorde ni bra tjejer märks att det funnits bagare i släkten för dom generna har ni fått. Pketöppning var det med och fina saker fick han.. Sandra ville ju inte ha för mycket av det vanliga med ramar och sånt så det vart mest leksaker och saker som dom behövde. Även Mindy fick paket och det var ju faktist bara så att hon skulle ha det med..

Kan bara sammanfatta detta kort att dop i kyrkan ger en stämmning som man inte får riktigt hemma, har döpt en av mina hemma och föredrar kyrkan själv. Och idag med dagens präster så är det helt andra cermonier än det var för några år sen, kyrkan är på väg att bli rolig och modern. Tack Sandra & Mårten för en trevlig dag så fina barn ni har fått och duktiga var dom bägge två i kyrkan..

Nu ska det njutas av solen och kort kommer lite senare!

Kram på er!  

Bra besked idag!

Satt och funderade lite över det här om förnedrings tv, jo ni hörde rätt jag som ser på BB tar upp ett sånt ämne. Själv skulle jag aldrig ställa upp, men tycker om att titta på ett sånt program som BB men tyckte första omgången var bäst. Var liksom en mer test av deltagarna nu är det fester och sex som gäller. Arga snickarn tyckte jag gick lite för långt när han härjade på karln där. Behöver ju inte hänga ut honom om föräldra möten och hur dålig far han är , han var väll där för att snickra eller? Samma med Idol hur juryn var förr helt sanslöst vad det kväcktes där ena grodan efter den andra... krakarna fick väll men för livet men visst har denna realtv fött ett och annat rikspucko.
Robinson Robban är ju en av dom ja många finns det att nämna, Vadstena har faktiskt ett också som var med i en såpa som heter Tylösands kungar. Som gick ut på att festa som svin och sex åt alla möjliga håll och den killen har väll fått storhetsvansinne idag. Han tror han är kung men kan inte förstå vad dom ser hos honom eller är det att han är såpakändis? Ja jag såg skiten men det gjorde jag för att gotta mig när Killen gjorde bort sig nej nu får det räcka för idag måste ju hinna med min egen vardag också.

Idag har jag varit nöjd med mig själv och det är en underbar känsla så kostade på mig en riktigt varm och skön dusch efter alla bestyr. Fixa till mig så gott det gick med lite smink för att försöka se skönheten, klart jag gjorde ju för ja var supernöjd att vara mig idag. In till Motala för att plocka upp Alex som redan var där och sen upp till lasarettet. Hon skulle till ortopeden och där har vi varit ett par gånger, men idag föll verkligen en stor sten från både mitt och Alex hjärta. Inom tre månader så ska hon opereras i sitt knä och hon får spela sin handboll så äntligen så kanske det kan bli en match för Motala snart. Hon har en benutväxt strax under knät som efter mycket spel och mycket stryk på knäna har blivit halv stor som en kantarell sa läkaren så ligger den och skaver mot ledbandet och mycket brosk var det runt den. Så hittade dom nått som jag totatalt tappat namnet på men den var nått som försvann av sig själv. Nu kom jag på... Slämsäck på ledbandet. Efter operation så ska hon vara vilandes i tre eller fyra veckor sen ska tjejen vara fit for fight... Haft Linda och Einar här på besök ikväll alltid lika trevligt när ungarna kommer hem till oss..

Godnatt och sov gottt, imorgon möter vi en ny dag!

Stackars journalister!

Fy för att genom gå det dom går igenom och stackars anhöriga. Vilken pina det måste vara för alla inblandade. Etiopien känns ju inte så jätte bra att sitta fängslad i frågan är om det finns lagar som följs eller om dom  gör lite som dom känner för. Tveksam till att dom skulle haft nåt samröre med terrorister att göra och ännu mera tveksam till att två journalister skulle tagit sig in olovligt i dettta land. För så smarta måste dom ju vara och veta vilka katastrofala földer det kan bli av det. Tänk bara om dom fälls för då riskerar dom 40 år i fängelse, tror ni det finns nån som överlever där?. Tveksam till det och hoppas det ska kunna komma till en bra rättegång och att dom blir fria...

Idag har det varit mycket plock här hemma även så fick jag altan renplockad, ja bara bordet som ska in imorgon annars så. men jisses vad sommarblommarna har hållt länge i år.. bara väntar på att dom ska dö för har ju ingen lust att hjälpa dom med det när dom fortfarande är fina. Fick finbesök lagom till matdags av Sandra och Mindy å lilla Vincent, så då fick mormor en hjälpreda här i eftermiddags. Så var dom kvar tills morfar kom och Mindy var duktig och skalade morfars ägg, så duktig den lilla tjejen är och älskar att få hjälpa till. Jag var in till stan och handlade å tog vägen förbi tjejerna och lämnade lite bröd, smör och tvättmedel. Linda och Einar var hemma själva för Alex hade gett sig iväg till träningen i Motala och idag fick hon ta bilen. Men nu ska det bli att slänga ett öga på tv:n och se om det finns nåt bra har ju redan sett det jag följer vardags kvällarna.. Sjukhuset på trean får man ju inte missa.

 Godnatt och dröm härliga drömmar! 

Världen är bra grym!

Även i Sverige så är det bra grymt också, tänker på den lilla 4 åringen som förlorade sitt liv igår. Hur kan man göra nått sånt på ett litet barn ja det är illa när det är äldre som blir mördade. Men visst är det så att ett litet barn berör mer, kanske låter jag okänslig men dom som vill missförstå får det.. Hur kan man bara ge sig på nåt litet och så sårbart som ett barn hur ska den lille kunna försvara sig. Var ju inte så länge sen mamman i Sigtunna hade ihjäl sina små pojkar eller pojken som vart knivhuggen av sin far för han skulle skrämma mamman. vart finns spärren? har så svårt att förstå att man inte stoppar sig.. För ofta får ju barnen sitta i mellan för att vuxna inte kan reda ut sakerna som vuxna ska. Nu lämnar jag detta ämne för man blir bra depp av det.

I morgon ska jag försöka att få nåt gjort vart inte allt för mycket idag. Skrattade när Nisse kom hem idag för han hälsade på en av grannarna som vinkade så glatt men det gjorde inte tyskan utan hon visar alla fingret nu för tiden. Den kvinnan är verkligen tragisk och man ser när inte psyk funkar utan denna labila människa får gå hemma så mobila teamet och ger henne medecin hemma istället. Fick en ny erfarenhet på det moderna datorsystemet idag eller rättare sagt det som inte funkade på bilprovningen. hela härligheten hade brakat ihop så man kan säga att gubbarna skulle behövt en sekreterare idag och man fick räkna med att det nästan tog en 45 minuter där idag. man vinkades in för tavlan där numrerna kom upp funkade inte som allt annat inte gjorde. Väll där inne så skrev dom allt för hand även protokollet och betala fick man göra kontant för korten funkar ju inte heller när det blir totalhaveri.. men dom jobbade på tapper gubbarna och kan tänka mig dom sover gott i natt. 

 Nu ska jag vara snäll och hjälpa gubben min lite...

ha en bra måndags kväll.

Nu är det dags att se upp!

Ja så börjar denna tråkiga årstid med halka, vill inte kan det inte bara få vara som det är nu hela vintern. Visst är det roligt för alla barn när snön faller och Ombergsbacken blir full av liv för alla har ju inte råd att åka till fjällen. Givetvis så vill jag ha snö på julafton och nyårsafton men sen räcker det för mig.. Men har hört att det ska bli en riktig varga vinter i år och hoppas innerligt att dom har fel. men samtidigt så längtar jag till att ta fram all belysning när det är så här mörkt nu men ack vad skönt det är att ta den alla julsaker senare sen. Och i år har vi en nykomling med oss när vi firar jul, lilla Vincent ja han börjar bli stor nu killen. Så klart så gör Mindy & Vincent julen rolig igen nu när ens egna barn är stora. Dags att föra traditioner vidare började förra året med min mormors tomte som står med paket i säcken åt dom små.

Men tycker inte om denna årstid pågrund av att jag lider mycket mer av värken nu. Skulle bo utomlands några månader nu istället och komma tillbaka när det är varmt och skönt igen. I morgon blir det en tidig tripp till Motala för att skjutsa mamma som ska opera sig, hon ska vara inne åtta och 09.10 ska jag besikta S80 så det blir två flugor i en smäll så tar en sväng till Sandra och hälsar på. För hörde nåt om att hon och Jennifer och barnen skulle hem till min mormor senare och baka. Ni är bra gulliga som hjälper henne med det så får hon ha dom små runt sig som hon gillar. Vi hade en trevlig lördags kväll med Pia & Peter igår. Träffade Pia på Östenssons förra veckan och när hon hörde att vi var hemma i helgen så bjöd hon in sig och Peter, härligt med spontana människor. Så det vart sent igår dom åkte hem vid ett så nu ska jag snart traska till sängen för har några timmar att ta igen.

God natt på er och sov gott!

En frukost höjdare

Det är inte så ofta jag brukar låna min frus blogg men ibland händer det. Idag så fick jag en länk  genom face book kul länk faktiskt .


När jag ser den film så kommer jag att tänka på, ja du E** paddor hugger i sig utan att tänka på vad de stoppar i munnen och sväljer det mesta med hull och hår, det gör däremot inte jag , min fru eller våra vänner.
Påminner faktiskt om någon som bor i en husbil som kör ut huvudet och hugger lite vilt omkring sig.
Skål på er alla som känner er manade så här dags.

När jag ändå är på hugget ¨så kan jag väl passa på att ge en eloge till Hbk, som blivit den minst demokratiska klubben  för husbilar i mannaminne. Folk vågar snart inte ha åsikter på er hemsida men det är väl det som är meningen att boskapen ska anpassa sig till fållan, starkt jobbat gubbar jag gör vågen för er..........

Idag är det på pricken 1 år sedan vi hade kräftskiva i år blev tyvärr ingen men kanske nästa år....... Tack alla ni som gjorde den trevlig förra året.

Äntligen!

Gick upp två i natt för att följa med min karl på körning till Stockholm, så är rätt så seg nu och karln sover. Vi vände hemåt runt tio och så vart det ett stopp vid Nyköpings Bro för att äta, var kasslergratäng och potatis och det smakade bra. Fortsatte sedan till Linköping där det vart ett stopp på Net on Net för att köpa gubben en Samsung Galaxy, så nu har vi varsin och är supernöjd med den telefonen. For vidare till Biltema för köp av bildelar till V70 för Volvo ringde på morgonen och berättade att S80 var färdig. Så från Linköping vart det att köra över Motala för att hämta hem den efterlängtade bilen. Dom hade gjort ett kanon jobb och den gick bra efter allt elände. 

Jag tog S80 och åkte till Vadstena för att handla på Östenssons innan jag for hem. Jag var förre gubben hem så när han kom hem så gick jag ut och hämtade allt som skulle in. Linda & Einar hade varit duktiga här hemma och hjälpt till med lite plock.Far och jag tog bilen och for in och hälsade på Alex en stund, ja fyllde på kylskåpet gjorde vi också. På Östenssons vart vi kvar ett tag för träffade Pia så det vart att prata en stund. Helt underbart var det att få tillbaka Volvon var det, man har saknat den. Kvällen vart rätt så slö här hemma och far han sover nu och snart är det nog dags för en annan med.

Denna helg blir vi hemma också för far ska byta lite saker på V70 och jag passar på att åka å titta på lite handboll i Vadstena på lördag. Tänkte jag skulle titta både på Damerna och Herrarna som möter Motala, brukar bli rätt så tuffa matcher när dom drabbas samman i Derbyn. Alex lag i Motala ställs mot Erping i Linköping på borta match som jag tror blir en tuff uppgift för dom. Men håller tummarna att dom kommer hem med två poäng. 

Nu ska det sovas lite skönhets sömn, sen om det hjälper återstår att se..
Godnatt alla ni där ute och var rädda om er.

Fibromyalgi påverkar oss

Fibromyalgi påverkar oss

Fibromyalgiker påverkas ofta av:

  • Väderväxlingar
    Regn, kyla och blåst inverkar ofta negativt på fibromyalgiker. De flesta, men inte alla, mår bättre i värme.

  • Ängslan och oro
    Man påverkas när något oväntat inträffar.
     
  • Stress
    Hos många ökar både värk och trötthet om de utsätts för någon typ av psykisk press.
     
  • Statisk belastning
    Det kan vara oerhört tröttande att bära saker, även om de är lätta.

  • Repetitivt arbete
    Att ofta upprepa en rörelse kan vara mycket svårt, till exempel hänga tvätt, skala potatis eller plocka ur diskmaskinen.

  • Fysisk aktivitet
    Hård fysisk aktivitet inverkar mycket negativt på fibromyalgiker.

Vardagliga sysslor som för den friska är enkla att utföra kan vara oöverstigliga för en person med fibromyalgi.
Källa Fibromyalgi förbundet.

Vart hemma och grejat hela dagen!

Vilken energi jag har haft idag det bara tuffade på och det är bäst att hänga med för man vet inte hur länge det varar. Lagt undan alla sommarkläder och skor ut med mattor och dammat å moppat. Tvättat & vikt börjat att damma och diska glassen i baren rensat bänk och skåp i köket. Rensat på våra kläder och om ni undrar! ja min man är inte bortstädad. Känner mig lite duktig idag för det är inte ofta jag får så mycket gjort på en å samma gång på grund av värken. 

Vilket härligt väder vi fick och det var riktigt skönt ute mitt på dagen men vart fort kallt. Men visst är det tråkigt med mörka mornar och mörka kväller, men det hör ju årstiderna till... Så bara att bita ihop och tro vintern kommer och går fort. Så som det har vart idag får det gärna vara fram till våren nu skulle bli så glad då så. 

Nu ikväll har jag gjort i ordning min och fars mat till imorgon, kyckling och sallad. Även så har jag klippt honom och visst var han långhårig nu. Så nu är det bara att softa och killa som tjejerna säger...

Men vilket tjat det varit om Juholt denna dag okej tycker inte om det han gjort och det gäller för honom som alla andra att ta reda på hur det ligger till. Dom som sitter på såna  topplöner så måste dom ändå ruffa åt sig lite mer, fy skäms!
Mona Sahlins  toblerone ter sig ganska så liten.. De jag undrar är vad som är skillnad på hennes och Juholts fiffel? Är det att hon var kvinna som gjorde att hon försvann ett tag för Juholts fiffel heter ju bara ett misstag. Ja man ska ju inte förundras över HBK när inte ens våra politiker kan göra rätt för sig. Måhända har styrelsen utbildas i riksstan för då har ju allt en förklaring.
Nåt som förvånar lite var ordförandes svar i HBK varför han inget skrivet på sidan var att han väntade på styrelsemötet, Men hallå! nåt måste ju hända varje månad som är värt att pränta ner och visa era medlemmar. Ni som växer och det händer så mycket, nej ni se till att ändra erat räknesystem och gör som MHC för det är mer ärligt än det ni gör nu, fast å andra sidan är ju inte så mycket av det som händer där speciellt seriöst emellanåt så länge inget görs åt de uteslutna för tre år sedan så kommer farsen/cirkusen Hbk fortsätta om och om igen med nya människor som råkar illa ut av de ansvariga. För det verkar vara alldeles för lätt för ansvariga att skylla på alla andra i denna trista historia ....

Ha en underbar kväll alla goa!  

Dags att drömma sig bort igen!



Gillar dessa korgar att sitta i, hyrde en sån när vi tillbringade en hel dag på stranden i Tyskland. Även resturangerna har dom nåt Sverige skulle ta efter.



Hitlers anläggning i Rugen var också en upplevelse..



Här börjar resan när vi beger oss över bron men sedan färjan över till Tyskland. Men hem så vart det över Stora Bält.



När vi besökte Elmia i år så fick vi se en stor idrottsprofil, Gunde Svan som själv rattade en Concorde..



En sådan ska det bli till nästa år! 

En härlig söndag med familjen.

Lite tungt var det att vakna i morse hade nog kunnat sova till tolvsnåret idag. Skilnad på karln som vaknar sex ovasett vardag eller helg. Lite frukost innan man tog tag i plockandet och även en maskin tvätt kördes. Skönt för nuhar jag kommit ifatt med tvätten, får börja med en tvaättdag nu när vi är själva här hemma. Linda bjöd på lite mat som hon slängde ihop här i eftermiddags, ja hon kallar det för H-bils mat. Burk köttfärssås och spagetti och det smakade gott.

Så var det dags för oss att fixa till oss innan vi for till Motala och Jennifer & Per. Linda och Einar var här så det var bara att hämta Alex i Vadstena och hon var på lite vandring. Skulle till Linnea och hämta nåt sen över till Fanny för att lämna platttången som hon glömde hos Alex när dom hade mys pys kväll. Sandra & Mårten hade inte kommit när vi kom fram så vi tittade på bilderna från Jennifers & Pers resa till Italien. Vackert var det och ja jag vart riktigt sugen på Italien. Så kom dom andra som haft en dejt med prästen i Grebo för den 22 så ska killen bli döpt. Ja han har ju ett namn och heter ju Vincent, Jennifer & Per ska vara gudföräldrar så Per ska hälla upp vattnet dopfontänen och Jennifer ska läsa en dikt. Så skulle dom gå som ett följe alla sen efter så blir det mat hos Mårtens föräldrar, förra gången så var det vi som hade det här hemmma för Mindy är döpt i Rogslösa och Linda är hennes gudförälder. jennifer hade gjort en jättegod äppelpaj och egen dajmglass så var det vaniljsås till, min äldsta har nog fått generna från min morfar som var bagare i många år. Tack Jennifer och Per för en trevlig kväll som alltid när vi är samlade allihopp..
Nu ska vi bara få till en helg här hemma med pappas köttgryta plus däckbyten på bilarna. Alex åkte med oss till centrum för hon skulle vara kvar i Motala med kompisar och senare ta en buss hem till Vadstena. Vi stannade till och handlade på Östenssons väll hemma så vart det att göra i ordning fars matlåda för imorgon är det vardaga igen. 

Imorgon blir det en sväng till Motala igen och ett besök på lasarettet för ett ultra ljud av Alex knä.. Hoppas verkligen det händer saker fort nu för hon är enormt spelsugen. Grattis till Per som vart värvad till Rosa laget fin tröja du ska spela i nu. 

Sov gott ni underbara! 

Lite tillbaka blickar på året!



Här står Linda och Mindy å väntar på att Alex ska komma ut...



Stora tjejen!



 Här var vi i Askersund tidigt i våras kanonställe att tillbringa en helg på.



Vad man vill ha vår igen....



 Tjusig målning som vi såg i Berlin sådan kont skulle det finnas mer av henne i stället för allt klotter.



Hoppas att få återvända hit en solig dag..

Fredag och vi är hemmma!

Och så kommer det nog bli nu tre helger framåt.. Kände att vi behövde vara hemma denna helg för att få nåt gjort så Nisse jobbar hemma och jag åker till Motala och tittar på handboll imorgon. Alex ska inte spela, knäet som krånglar så på Måndag blir det ultraljud. Nästa helg så blir vi nog hemma med finns så mycket småfix som måste bli färdigt innan vintern kommer. Och då kan jag åka å titta på derbyt mellan Motala och Vadstenas herrar och det brukar gå hett till. Vadstena ska ha ett riktigt bra lag i år Motala har väldigt unga spelar som jag såg när ja var på Alex träning. Och tredje helgen hemma så ska det bli dop i Grebo och han kommer bli så fin i sin frack lilla hjärtat. Sandra ringde idag och berättade att Mindy fått dagis plats, så den 11 november ska det hjärtat börja, lilla tjejen som blivit stor. 

Känner att jag har en förkylning på gång som inte vill bryta ut, kliar i halsen och är hostigt. Seg som sjutton var man imorse ja det tog ett tag innan ögonen var öppnade. Plockade lite här hemma och både tvätt ådiskmaskin har gått sen allt annat plock. Duschade och drog mig in till stan, skulle till apoteket och handla ja även så vart ju två kebabsallad hemhandlad också, kan ju inte gå ifrån traditionerna. Träffade Linda & Einar som skulle till Linköping för att vara hos hans mamma några dagar, hon jobbar i Norge en månad i stöten som sjuksköterska. Åkte upp till Alex för att hälsa på och hon stod å diskade när jag kom sen följde hon med till Östenssons och handlade, så då hade jag privatchaffis. 

Hemma gjorde jag färdigt allt så vart det att vänta på gubben så vi kunde få njuta av kebabsalladen. Ja man såg ju framemot fotbollen men såg bara en halvlek annars hade jag somnat. Men dom ledde med två noll då men nu vet jag inte alls så det får bli en titt på aftonbladet. 

Ha en bra helg alla rara själar.... 

Tänker tillbaka...



Ja man saknar ju dessa två då och så småningom måste vi få till nåt.



Denna killen är också saknad, ett riktigt litet charmtroll.



Mina två yngsta efter Alex haft födelsedags middag, så skulle Linda skjutsa in tjejerna till stan.



Här är det middag med alla och lite smyginvigning av altan.. Den var inte riktigt färdig där..



Kanonplats hade vi när vi var sista semesterveckan på Öland.



Gillar detta kort som är tagit från höga kusten bron..

vilken underbar dag!

Strålande väder fast blåsigt men vad gör det när solen är framme och man har haft myspys med barn & barnbarn. Sandra hade bilen idag för Mårten åkte med nån av dom andra gubbarna till jobbet.. Han jobbar i Skänninge och bygger broar och är anställd av NCC, idag skulle skulle dom förberedda för gjutning i morgon så han skulle jobba till 18.30 så ska dom vara på plats imorgon kl 04.30. Nu har ju allt blivit lite försenat men han ska tillbaka till Motala och jobba med Skepparpinan.. Så Sandra kom skapligt tidigt och det har man inget emot för mycket gos blir det med dom små plus att jag fick en hjälpreda här under dagen. Hon vart så trött här på eftermiddagen Mindy så hon somnade när Sandra flötade hennes hår. Så kom Alex lite senare också bara Jennifer som fattades men dit ska vi hela familjen på söndag för hon har bjudit in oss på äppelkaka och fika . Middagen idag vart ju köttfärssås, smidigt när man är många och en favorit här hemma. Men jag hade sån tur så Sandra gjorde maten och jag tog disken, så tack gumman för maten det var kanon. Sandra & Alex å dom små åkte hem vid 16.30 så då var bara Linda och Einar kvar.

Imorgon blir det att följa med faren på jobbet och se sig omkring, alltid roligt att tillbringa tid med den man har kär. Vi fick besked från försäkringsbolaget att dom lagar bilen skönt att få tillbaka den fast det börjar att kännas som en otursbil. Men så skönt att ha en plusförsäkring som täcker allt, ja bärgningen eller hämtningen från gården här hemma står vi för. Men vi har inte plockat ut nån hyrbil så dom pengarna ska dom dra av därifrån, nu är ju bara frågan hur lång tid det kommer ta... 

Satt och funderade lite här på livet, hur skulle man ställa sig till att bli allvarligt sjuk. Ja den tiden skulle jag tillbringa med mina nära och kära oj vilken tid man skulle lägga på barnbarnen. Även om jag skulle bli frisk så skulle jag nog inte kunna åka iväg och bara vara utan dåligt samvete. Man har ju ingen nytta av en resa med alla tankar som far runt i huvudet om hur det kommer att gå och sen veta att man har barn och barnbarn hemma. Mitt samvete skulle inte klara det utan den tiden är för dyrbar för man vet ju inte hur utgången blir i slutänden. men det är så jag är funtad och min familj betyder allt. Lev din dag som det är din sista, så skulle nog jag ha min filosofi och umgås så mycket man kan med det som är en kärt....Bara lite tankar!

Kramen på er alla underbara...

 

Skördefesten...



Detta funderar jag på hemma, har ju symaskinen och stenbrottet finns det två i byn.





Dessa små juveler vart jag också sugen på.. Men så slog snålheten till och jag insåg att det vart billigare att göra själv och vi har ju en stor skog här..



Langosen var så god, kan du tänka dig det Marie.. Jag gillade langos :-)



Ohps, detta kort skulle ju inte hamna här! vad ska jag skylla på???

 

Dimmigt var det ute vid Långe Jan, och blåsigt..



Kön var lång på kvällen över till Öland..


Seg måndag.

Då är det dags för sängen, var bara tvungen in hit och skriva lite. Vaknade med mycket grus i ögonen i morse men det var bara att gå upp för skulle skjutsa Nisse till Volvo i Motala. Lastbilen har varit inne för lite sevice sen i torsdags. När man kom hem så vart det lite kaffe och så så klart lite datortid. Har en förmåga att fastna bland alla FB spel. Men sen var det dags att börja göra lite av det man alltid gör, köra diskmaskin och tvätta så givetvis det där plockandet som gör varje dag. Förmiddagen var seg och vädret hade ju svårt att bestämma sig för sol, blåste gjorde det också men lugnade allt eftersom eftermiddagen kom. 

En sväng till stan vart det också, Linda & Einar var med också för dom skulle köpa saker för att kunna göra porträtt av Mindy & Vincent. Linda har alltid gillat att måla och Einar är en riktig hejare på det. Själv var jag på apoteket så handlade vi sen tog vi en sväng och hälsade på Alex som hade Madde hos sig. Sen vart det att åka hem för att göra iordning lite att äta när faren i huset kom hem. Han var hemma sent idag han kom vid 17.00 så han åt lite sen skulle han hålla på med L-bilen. 

Jag älskar min nya telefon Samsung Galaxy, jag som alltid sagt att man ska inte ha en telefon med massor av saker i utan den är till för att ringa i.. Nu undrar jag hur jag har klarat mig utan den och även far går i köp tankar på en. Men ibland eller som oftast så är det bra när framtiden går framåt. 

 I helgen så var vi på Öland och skörde festen och läste ju om bojkottning av Borgholm på grund av ställplatser och detta med campingen där. I Färjestaden hade dom täckt över förbuds skyltarna som satt i somras och vi var nog ett 50 tal bilar som stod där. Och då är det precis utanför campingen och inget gnäll var det heller. Mörbylånga så stod det en hel del också och när vi kom till Borgholm så stod dom överallt och inget gnäll där heller. När man läste på deras hemsida HBK:s så var det nästan som en uppmaning att man inte skulle åka dit utan visa sitt missnöje. Många stod ju där som hade HBK märke också så alla i klubben kan ju inte tyckt likadant. Men av alla H-bilar i Sverige så kan väll bara HBK stå för 10% och då undrar jag talar ni för oss alla andra också? För uppenbarligen tyckte inte alla som ni och bojkotta nått som är så trevligt som skörde festen är nog svårt att få folk till.  

Nej nu ska det bli sängen! Kramen på er alla härliga...

Detta hände en dag förra veckan.



Så här på bild så ser det inte så farligt ut men det visade sig vara värre.



Och här är stället det hände på!



Lite slamser här och var kraft i dessa djur.



Här är den rackarn, tror då inte att den plågades utan dog med en gång.



Hoppas inte jag förstör er kväll med dessa äckliga bilder.



Liten närbild bjuder jag på med!



Ringde polis på kvällen men en grävling går som litet djur så då har varken dom eller vi någon skyldighet att ta den djuret, därför det ligger så många grävlingar vid dikeskanterna.



Och här hämtas bilen så nu väntar vi på besked om den ska lagas eller om det blir en annan..

Oskarshamn är bra mysigt...

Hallå alla glada, ja ni som är åt andra hållet också. Idag känns det som jag har mycket att skriva om men vet inte var jag ska börja.  Sitter just nu och ser Visby färjan lämna hamnen i Oskarshamn kanon platser har dom här. Men vi vaknade i färjestaden i morse och vi var inte ensama, många H-bilar överallt. Vi körde ner till Borgholm men såg på GPS:en att det var en olycka vid Borgholm och kön började direkt efter Färjestaden så valet var enkelt, vi genar. Hua vad det vart roligt med grusväg och rätt som det var en grind som tur vad gick att öppna så vi kom på en större väg igen. Vi började i Köpingsvik men stannade inte där utan fortsatte till Borgholm. Vad H-bilar vi möttes av märkte inget av skriverierna på HBK, man fick stå överallt och skyltar med förbud hade täckts över. Vi tömde toaletten när vi ändå var där så visste vi att vi skulle klara oss en natt till. Hittade kanon plats att stå på så tog vi cyklarna in till centrum, ja ni hörde rätt vi hade cyklar med oss. Oj vad folk, men helt underbart var det att strossa där. Kom på att vi vart hungriga så passade på att äta på ett kanon ställe, och gott var det och vi är mätta än. Avslutade med att handla på Netto i Borgholm så cyklade vi tillbaka till H-bilen. Nisse fick ropa på mig när vi var framme för jag fortsatte att trampa på, ups! jag som trodde vi var dom sista där i kön men den hade fyllts på bra när vi var borta, dom som var i dom andra H-bilarna fick roligt åt mig i alla fall.  Vi beslutade att vi var färdiga med Borgholm och Öland och for vidare mot Kalmar och Media Market, en olycka såg vi igen innan vi lämnade Öland. Hittade vad vi skulle och lite mer, köpte en stödmassage till nacken, men tvilar på att den är lika effektiv som tejpen.  Hoppade in på Ikea och köpte Mindy en TV fotälj, tycker hon också ska sitta bekvämt när hon tittar på tv. Sen så hamnade vi i Oskarshamn, och har ni inte varit här så ta er hit kanonfint... 

Nu så vill jag och Nisse lyckönska våra underbara vänner Jonny & Sussie till förlovningen idag, vi hade gärna vart med er denna dag men ni skulle ju inte vara där ni är heller. Vi är så glada för er skull och firas ska det så klart göra när vi träffas nästa gång. Vi älskar er men det vet ni, stora, stora kramar till er..

Nu ska jag avsluta detta med att vara gnällig. Men dom flesta som läser här vet ju vad HBK är, jo dom som klagar på hur alla andra sköter sig. Sopa rent framför egen dörr för i helgen har vi fått sett att dom inte sköter sig med allt även öppna kranar bär HBK märken. Men kanske är det så att när man är störst så får man bete sig hur som helst. Kanske dit pengarna går att städa upp efter sina medlemmar. Har även sett ett par H-bilar som tagit bort både nummer och märket och en del som kör med smygmärken. Många bär inte HBK märket var nåt man la märke till i helgen, men visst dom kanske är medlemmar men då skäms dom då.  Jaja, vad ska man säga HBK i all ära, men börja att ändra ert räknesystem för ni är ju inte över åtta tusen.. Gör som MHC det är mer ärligt, bara här ser man ljugeriet..

 Kram alla härliga! 

RSS 2.0