Alex och Linda som sitter och äter glass.


Kommer inte ihåg vad stället heter,men fint var det.

Vet inte

Se lyssna och njut.Dom här var jag och Nisse såg live i Stockholm,

November Rain Med Guns  n roses


Det finns bara en Patsy Cline


Middag i Askersund och kanonväder hela helgen.


Börje och Gunilla när vi var i Askersund


Blir inte som man tänkt sig.

Då har jag kommit hem från stan och ska återuppta städningen.När jag dammsög förrut så ringde telefon,det var Sandra.Dom ville ha lite barnvakt för dom skulle uträtta lite ärenden.Och det säger man ju inte nej till,att vara barnvakt.Så vart det en fika där innan jag for hem,winerbrödet och arraksbollen satt inte fel..Så nu ska jag fortsätta att dammsuga och se hur långt jag hinner den här gången.Så är det dags för middag också,idag blir det varmkorv och hemmagjort potatismos.Jennifer skickade ett sms vid elva tiden och resan hade gått bra.Nu hade dom bara bussresan på två timmar kvar,sen är dom vid hotellet. Go middag på er....

Jennifer när hon sitter på läktaren i Vadstena och tittar på Alex när hon spela,fast just här så tittar hon in i kameran.


Alexs knän efter en match,hon har knäskydd hemma men är dålig på använda dom.


Morgon

Ja då sitter man här igen och ska ha iväg tjejerna till bussen.Det är mycket bestyr för tonårstjejer så här på morgonkvisten.Prova lite olika plagg ,styla håret lägga på sminket så är det ju alltid något som inte är bra iallafall.Idag ska jag ta och städa och fortsätta att bära grenar så jag blir färdig med det.Inte roligt men det måste ju göras så det är bara att köra på.Vi pratade med Jennifer och dom hade kommit fram i morse till Landvetter.Lite otäckt när dom ska köra på natten så där.Man vet ju inte!fall den som kör blir trött.Strax efter kl sex så gick dom på planet och dom lyfte kl sju.Ha nu en trevlig resa så vi fram emot att höra hur ni haft det när ni kommer hem. Ha en bra dag alla.....

Motala

Vi har varit hemma hos Jennifer och Per för i natt så åker dom till landvetter.Så lyfter planet kl sju i morgon på morgonen.Så dom landar i Turkiet vid elva tiden.Jennifer bjöd på kvällsmat,hamburgare med bröd och det smakade bra.Så fick vi med oss bröd hem så det inte ligger och blir gammalt.Plus att jag tog med mig min hushållsassistent hem.För jag ska ta och baka kola bullar i veckan. På hemvägen så tog vi med oss Alex hem hon hade tränat,så var vi förbi Sandra för Alex skulle hämta sina saker. Nisse var igång och bytte saker på bilen idag igen.Men kan inte säga att det gick smidigt,han hade fått fel saker.Så nu står bilen upphissad här ute och blir väl inte färdig förren tidigast på torsdag.Ni kan ju bara gissa om han muttrade något..Själv tog jag Linus på en kvällspromenad å fy vad kallt det var ute.Nu är det skönare att vara inne och krypa upp i soffan med en bra bok eller se en film.Och givetvis tända lite ljus också,och idag så kom mina te-ljus från partylite.. Go natt på er alla.......

Lyssna se och njut.


Dagens artist och låtval från mig.Han var en av dom stora...

Ritchie Valens

Från Wikipedia

 

Ritchie Valens, egentligen Richard Steven Valenzuela, född 13 maj 1941 i Pacoima i Los Angeles, Kalifornien, död 3 februari 1959 i en flygolycka över Iowa, var en amerikansk rocksångare av mexikanskt ursprung.

Ritchie Valens var den första stora rockstjärnan i USA med ursprung i Latinamerika. Hans mest kända låtar är Donna, Come on Let's go, La Bamba och We Belong Together.

Ritchie Valens omkom i en flygkrasch tillsammans med Buddy Holly, J.P. "The Big Bopper" Richardson och planets pilot Roger Peterson. Olyckan har senare kommit att kallas The Day the Music Died.

La Bamba heter filmen sohttp://www.youtube.com/watch?v=74C_gVCT2wU&feature=relatedm handlar om hans liv och är gjord 1987.

Ritchie Valens invaldes i Rock and Roll Hall of Fame år 2001.[1]

 


Linda på promenad på Öland med Linus.


Ställplatsen vid bron på Fotö,våran bil och Börjes.


Hemma igen!

Då har man varit inne i stan och gjort av med lite pengar.Och de är ju inte så svårt,tänk att pengar ska ha sån betydelse.Nu är det maten som står på schemat,och i dag blir det toast med vitlökssallad.Var ett tag sen vi åt det så är rätt sugen på det.

Tråkig nyhet i morse var att Uffe Larsson var död.Har ju läst en del om honom i lokalpressen här och hans revy gick ju bra med.Nästan hela sommaren har man mötts av Uffes ansikte när man åkt in till Vadstena på reklambilden om revyn........

Ha en smaklig måltid nu alla,det ska jag ha........ 

Mormor,Nisse,Linda.Sandra och Alex


Mamma och Lasse


Kallt

Usch! idag var det kallt ute.Nu är det höst och inte så långt från vintern.Igår var jag inne och hämtade Linda i Vadstena så var jag upp en sväng till Sandra och lämnade beställningslapparna till Alex.Hon lyckades att sälja för lite över sju tusen och det var inte dåligt.Sen kommer ju det som är lite krångligare,få in alla pengar när sakerna har kommit.Igår behövde jag inte åka in och hämta Alex efter träningen hon sov hos Sandra i stan..

Kvällen hemma igår var lugn jag tittade på Sveriges fulaste hem.Det är ju bara så att när man ser sånna program så blir man så sugen på att göra om.Så tittade jag på Hollywoodfruar å herregud vilket liv dom lever.Men måste nog säga att jag tycker Anna Anka är rätt rolig och underhållande att titta på.
Det gick bra för Linda att övningsköra igår också.Nu är det bara far i huset som ska iväg till Motala och köra med henne.

Inatt så åker Jennifer och Per till landvetter och tar flyget kl sju imorgon till Turkiet.Och vad jag sett på nyheterna så har dom det varmt och skönt där.Så trevlig resa på er,och skicka gärna ett sms någon gång så vi vet hur ni har det.Kommer sakna er här hemma,även om man inte träffas varje dag så vet man ju att ni inte är så långt bort.Men ser fram emot när ni kommer hem och har lite godis med er...

Nu ska jag få iväg Linda här sen blir det att plocka lite så är det dags att fara in till stan en sväng....

Så ha en bra dag alla bloggare där ute..........Och även ni som inte bloggar. 

Trött

Skriver lite imorgon istället,är trött idag..

Forsvik


Vår gamla husbil


Lyssna se och njut....


Lite av min musikstil

jag gillar Buddy Holly bland annat men har en väldigt blandad musikstil ..........


Linus som slappar


Min brors son Johan


Trädgrenar

Är inte riktigt färdig än regnet kom så det var bara att gå in.Hopplöst när det ska hålla på å skvätta så här.Men idag blir det inget mer kånkande nu ska jag göra i ordning mig nu.Så är det dags för lite mat,idag blir det makaroner och falukorv och det är gott det med.Vid fyra ska jag in och hämta Linda i stan,hon ska övningsköra och jag ska springa upp till Sandra å lämna beställningssedeln till NewBody som Alex glömde.Den ska lämnas in på träningen ikväll. 

Sandra med tungan på sne.


Min bror Tommy


Regn

Här regnar det lite nu och är mörkt.Har precis fått iväg Alex till bussen och Linda har också kommit upp.Hon åker med bussen som går tjugo över sju.Hon praktiserar på PM i vadstena.Hon har hand om cafeterian på skolan och hon trivs.Själv ska jag göra dom vanliga vardagsbestyren sen blir det att bära grenar.Så ska jag iväg och kasta kartonger så vi blir av med det också. 

Lilla Mindy


Stolt Mormor på promenad.


Jennifer och Per.


Middagen


En hektisk dag,

Nu har lugnet sänkt sig över Skogshem och allt är som vanligt igen.Vi hade det trevligt under middagen och Alex hann att vara med.När vi ätit färdigt så skjutsade Jennifer och Per in Alex till Vadstena hon skulle åka till Örebro och titta på elithandboll.Så när dom kom tillbaka så hade jag fikat färdigt.Sen efter fikat fick Nisse hjälp att såga ner grenar som täckte vägen upp till oss.Så imorgon ska jag plocka bort allt,så jag vet vad jag gör imorgon.Jennifer och Per åkte hem vid fem Sandra och Mårten var kvar till åtta.För mig vart det en promenad med Linus sen tog jag lilla Mindy på en promenad,vi gick skogsvägen ner till Borghamn sen stora vägen hem.Och det var skönt å den lilla sov hela tiden.

Satte mig och tittade på Världarnas krig,en bra film tycker jag.Ja har sett den förrut,men jag är ju sån att är det en film jag fastnar för så kan jag se den fler gånger.Så ringde Alex och sa att hon kommit till Askersund så då åkte Nisse och jag in och hämtade henne.Men hon ringde nog lite för tidigt för vi fick stå och vänta i tio femton minuter.Men hon hade haft det bra och hon var nöjd.Så det skulle nog bli fler gånger att åka iväg till Örebro och titta.Men nu ska jag nog säga nattinatti,börjar bli trött i ögat......... 

Vacker blommning på träden här hemma.


Här provar Mårten kläderna inför balen.


Här går det undan.

Sov till nio idag så sköntså.Sen upp så åt vi frukost och nu sitter jag här.Nisse har börjat med köttet och jag ska skiva lök å ha i.Vi kör lite teamwork så här på morgonkvisten.Ska plocka och dona lite också.Jennifer och Per kommer vid ett och då ska mat och allt vara klart.Sandra och Mårten sov här inatt också så dom har vart på en liten promenad med sin lilla dotter.Kan ni tänka er!både Linda och Alex är uppe,"helt otroligt" annars brukar dom inte komma upp förren elva eller tolv.Nu får jag nog ta och resa på arslet och sätta igång så allt är färdigt sen när dom kommer........

 

fint


inte så pjåkigt


rummet i källaren


God natt

Orkar inte skriva något ikväll så återkommer imorgonförmiddag.

Det här också Danmark men vägen var inget vidare att åka på med våran husbil.Men kolla in sandvallarna i bakgrunden.Bakom sandvallarna så finns havet.


Det här kortet är taget på solnedgången på lökken i Danmark


Göra om.

Då har vi kommit hem och Nisse har redan gått ut och börjat med backkameran till lastbilen.Och lite vart det shoppat också så jag är nöjd.Vi har köpt ett nytt matsalsbord med skinnstolar jag kommer att lägga ut kort sen när jag har fått i ordning.Så har vi handlat hem en del mat och imorgon ska vi ha alla hemma på middag och då går det ju åt en del.Så far i huset ska bjuda på sin goda köttgryta,den är omtyckt av alla här hemma..Så vart det även en sväng till östgöta camping,och där inne stod min drömbil..Är verkligen sugen att köpa 2010 modellen men det är ju en hel del pengar..Men att drömma kostar ju inget och det är väl tur det.

Idag blir det hämtpizza till middag,Nisse ska köra fyrkantens möbler och då får vi alltid pizza eller vad vi vill ha...Nu ska jag börja röja i källarn så ska vi ta ut biljardbordet och ner med soffgruppen.Sen kan vi börja att sätta ihop möblerna.Tror att det här blir kanoners... 

Mantorp

Nu ska vi iväg och shoppa lite så återkommer lite senare..

Jonny och Lotta känner ni igen det här huset??


Det är något som är intressant där framme.Johan,Filip min brors barn.Alex.


Trött

Snart dags att gå och nanna kudden,ikväll har det varit segt känns att det är slutet på veckan.Jag var inne i stan förrut och då ordnade jag en påse på posten som vi ska skicka skyltarna som satt på chryslern.Men tror att påsen var för liten men mannen i huset hade en lösning på det.Han skulle klippa av skyltarna på mitten och greja lite det blir säkert bra i slutänden.

Nisse har jag inte sett så mycket idag han har mest mekat bil idag.Och nu ikväll så började han med backkameran till lastbilen.Han säger att det är något han har saknat typiskt att man ska behöva och vänta länge på sånt som man behöver.Idag så sover Alex inne hos Sofie dom skulle fira Julia.Men jag fick två andra nattgäster här inatt i stället.Sandra och Mårten å lilla Mindy kom här ikväll.Mårten ska på   stcc i Mantorp imorgon med en kompis.Sandra ville inte vara själv hemma då.

Nu ska jag ta och plocka lite så är det nog dags att gå och sova.Är så trött måste vara altt bloggande som tar på krafterna.Hahaha,,,nu var ju jag rolig.

 

Per och min Mormor.


Det här kortet är taget när Sandra kom hem från bb,Mårten och Mindy,Per och min äldsta dotter Jennifer.


Väntar

Sitter och väntar på att kl ska bli två så jag kan hämta Linda inne i Vadstena.Plus att jag ska göra lite bankärenden och handla.Så får jag inte glöma att ta med mig Lindas glasögon så hon kan köra hem.Annrs så får hon säkert ett uttbrott på mig och det vill jag inte.

Idag är inte fantasin på topp,det blir korvstroganoff till middag idag, är precis tom på ider.Men det får gå och är ju inte så dumt heller för den delen.

Här är det så solen tittar fram i mellanåt.Och den här helgen så är vi hemma,inget husbilsåkande.Annars hade det inte vart så dummt att åkt till Öland på skördefesten.Får se om vi kommer ner nästa år.Nu ska jag gå ut och vända på mersan så Nisse bara har att börja och byta gummit på den.Sen tror jag den blir som en ny bil att köra. 

Sandra när hon sitter i husbilen,här har hon lilla Mindy i magen..


Kortet är taget när vi är vid Hornborgasjön.


Mörkt ute!

 Usch vad tråkigt det är när det är mörkt om morgonen.Mycket lättare när det är ljust ute.Fast visst har hösten sin charm också.Mysigt att tända ljus på kvällarna,så vi är nog lyckligt lottade med fyra årstider.Så jag ska inte klaga bara njuta.

Ska snart ta tag i vardagsbestyren och allt vad det innebär.Ska bara ha iväg Linda å Alex så dom inte missar bussen.Sen så börjar mitt jobbpass här hemma.


Gillar Lindas min här.


Go kväll!

Då var man här igen! Nisse har fått upp båten med Mårtens hjälp.Det var inte så svårt att få ut dom,de var bara att locka med lite mat.Så har jag fått gullat med den lilla och det är så mysigt.Men nu var det ju inte helt smärtfritt att ta upp båten.Dom var borta i en timme första resan ner så kom dom hem utan båt.Båt kärran hade gått sönder så det var bara och ta fram svetsen och laga.Tog väl ungeför en timme och laga det sen for dom ner igen.Så när dom kom nästa gång så hade dom båten med sig.Ska det krångla så ska det.

Nu har Sandra,Mårten och lilla Mindy åkt hem och Nisse har gått och badat.Linda sitter i sitt rum framför datorn,visst är vi sociala mot varandra här hemma.Ska snart in och hämta Alex som har handbollsträning.Sen så blir det nattinatti........... 

Här var vi i Kroksjön,och snön var kvar.Bilden är tagen i mars.


God Middag

Då var jag färdig med städningen och satt mig här med en kopp kaffe.Innan det dags för matlagning,idag är det lasagne och sallad som står på listan.Det är även en av mina favoriträtter.Ska slå en pling till min äldsta dotter innan och se om hon är hemma,vet inte riktigt hur hon jobbar dom här dagarna.

Här hemma har det spöregnat i ett par timmar nu,men nu så börjar solen titta fram.Nisse ringde nu och var lite orolig för båten så det blir nog att ta upp den idag.Ska ringa till Mårten och Sandra och se om dom kan komma ut och hjälpa till.


Alex när hon ska åka fyrhjuling på tåkern

Alex när hon ska åka fyrhjuling

Go morgon

Då har jag tagit lite sovmorgon idag å det var skönt.Så ska sätta på lite kaffe och äta frukost nu,sen är det dags att ta tag i vardagsbestyren.Tänkte jag skulle ta och städa idag så slipper jag det imorgon och kan bara njuta av att det är fredag.Så det är så min morgon kommer att se ut,jag bland dammtrasor och skurhink.Låter kanske inte så glamoröst men man mår bra när det är färdigt och det luktar gott. 


Linus


Toalett besök med problem

Glömde att berätta att när vi var på Östenssons och handlade förrut idag så hände något som vi skrattade åt efter.Alex gick på toaletten när jag stod i kassan och skulle betala,och när jag packar ner varorna så får jag ett sms av Alex.Du måste komma mamma jag kommer inte ut från toaletten.Jag kunde inte gå med en gång var tvungen att packa ner varorna färdigt.Så det hann ju komma ett till sms"KOM DÅ" så jag knallade bort till toaletten och mycket riktigt hon kom inte ut.Det gick bara att öppna uteifrån så det är ju tur att man har telefonen med sig på toa ibland.Och när vi kommer hem och berättar för Nisse så säger han"Ni sa väll till så det inte händer någon annan.Alex och jag tittar på varandra och säger skamset nej det gjorde vi ju inte".Och det kunde ju vart bra om vi hade gjort det,efterklok kan man vara ibland.

Idag fick jag lite saker av Annelie.b.l.a min körbärsparfym.Och min krydda och så Lottas salva.Får vi hoppas att det passar ihop imorgon så hon kan få sin salva.För Nisse passerar ju Nyköping,sen gäller det ju att dom har tid.Nisse har varit inne och tagit blodtrycket idag och det hade gått ner lite så det känns ju skönt.Och nu ikväll så har vi varit ute och gått med Linus det vart el-ljusspåret runt.Så nu ligger Linus trött och belåten och vilar.När vi kom tillbaka så var Anders här och fyllde på disel.Så nu klarar vi oss en månad igen.Ikväll blir det idol på teven och efter det så blir det kanske någon film.


Middag

 Då är jag hemkommen och fick med mig Alexandra hem som det var tänkt.Så var jag hos Sandra och tog en fika.Dom hade fått hem kort som dom beställt så jag fick med mig några hem på lilla hjärtat.Nu är det dags för matlagning så det står på bordet när mannen i huset kommer hem.Det blir potatis och fläsk å löksås det är inte så dumt....Nu är det dags att sätta fart..


Mindy


GodMorgon

Ja då sitter man här med en kopp kaffe och ska planera dagen.Ska plocka lite här hemma och tvätta,så blir det en sväng med dammsugaren.Så blir det en sväng in till stan och handla lite ska även gå upp till Sandra och hälsa på.Måste träffa lilla Mindy.

Så så kommer min förmiddag se ut.Nu ska jag ha iväg Linda till bussen,hon praktiserar inne på Petrus Magni skola i Vadstena..

 

våran pärla

här är en bild på våran husbil.Bilden är tagen i Varberg

Ny på det här!

Kanske ska börja med att presentera mig.Jag heter Åse och är 41 år och bor i Borghamn som ligger utanför Vadstena.Jag är gift och min make heter Nils-Erik och kallas Nisse.Vi har fyra tjejer i åldrarna 21,20.18,och 17.Hon som är 20 fick själv barn den 22 juli och hon fick en liten tjej som heter Mindy.Tjejernas namn är(jag börjar med den äldsta)Jennifer,Sandra,Linda och Alexandra.

Mina intressen är min man och barna och inte glöma mitt barnbarn.Stora intresset som jag delar med min man är husbil.Vi har en Burstner Elegance 821 årsmodell 04 som vi far runt i.Så har jag även ett intresse som jag delar med barna och det är handboll.Min yngsta Alexandra spelar handboll i Vadstena damlag och dom ligger i DIV 2.

Då får man se om det här med bloggandet är något för mig.Man vet ju inte förren man har provat.Ska försäka att lägga in lite bilder.Vi får se hur det går..

Go kväll på er ! 

Välkommen till min nya blogg!

Hej på er
mitt namn är Åse johansson och jag bor i Skogshem i Borghamn en liten ort utanför Vadstena . Där bor jag med fyra barn och man i ett litet hus på 170 kvadrat .



RSS 2.0