Mycket på gång.....

 Ja det är det just nu! I veckan så fick vi våran egna tömningsstation färdig hemma efter hjälp av Calle... Så tack för det snabba. Nu är det mycket som ska vara färdigt tills några veckor framåt i tiden, snart är det ju jul och då så ska Jul På Liseberg besökas bland annat julklappar ska handlas innan julaftonen är här. Julafton ska firas av här hemma med alla kära och då hoppas det på snö så tomten kan komma i sin släde.
 
Igår var vi och badade med Mindy & Sandra, Mårten var hemma med Vincent som var genom snorig. Kan ju säga att Mindy stortrivdes i badet och inte ville hon gå upp inte. Gick inte att locka med MC Donalds ens, men väl där så var hon allt bra nöjd åt det med. Avslutade med ett besök hos El Giganten, där jag hamnade vid espresso maskinerna så snart så finns det nog en hemma, frågan är bara om jag kommer att använda den. Är ju specialist på att köpa sånt so används en stund för att sedan ställas ut i lillstugan. Mindy somnade bums i bilen hem på kvällen, ja en liten lätt slagen Prinsessa.
 
Ja idag vart man väckt med frukosten på bordet som så alltid på helgerna, undrar just när han ska sova så jag kan få en chans att vakna före honom och skämma bort honom... Snart är det dags för Bröllopsdag och Födelsedag så undrar om han kan tänka sig att sova så jag kan få skämma bort honom då??? Vart en sväng till Jönköping för att handla lite bildelar idag, och imorgon får gubben fara till Biltema i Motala för byte för det var fel på det, nått med att dom glömt att gänga hållet... Jennifer & Per var här i eftermiddags och far la på vinterdäcken åt dom, måste nog säga att den där billyften det var en bra investering. Lite fika och prat vart det innan dom for hem till Motala och nu så ses vi ju tills nästa helg då det vankas middag med alla våra hjärtan här hemma i Skogshem. Första skinkan vart då färdig idag, gott när det luktar jul när den griljeras i ugnen. Far var snart där och karvade och godkänd vart den också. Nu ska det snart ses eller ja åtta där då, äntligen dags för Så Mycket Bättre.... Sen så kommer nog John Blund tidigt idag och imorgon kommer Alex & Linda på besök, sen senare framåt kvällen så blir det Handboll i Vadstena. Så ska det ses om vi hinner med Motalabron, vart inbjudna av Mårten på en rundtur :-)  Motalabron!!!! Varför kunde den bara inte fått heta Skepparpinnan...
 
 
Forsvik som bara besöktes en gång i år, men bättring till nästa år...
 
 
Visst är dom bara för läckra, man får nog fortsätta att drömma :-)
 
Nu ska ni alla ha en bra lördags afton......
Kram kram!
 
 

Högt tempo :-)

Söndag, tur det för detta tempo som vart i helgen tar ut sin rätt nu. Men skoj och trevligt har vi haft, ja en väldigt givande helg... Började fredagen med att få besök av Sandra och dom två små underbara, ja dom ville ju ha sina paket som vart uppskattade... Men Mindy hon tyckte allt att köpet av sulkyn var det bästa, hon invigde den genom att sitta och titta på tv i den och Vincent fick sova middag ute i den. Linda och Alex kom också och hälsade på och dom små vart överlyckliga när mostrarna bus som aldrig säger nej kom. Själva for vi iväg för lite shopping i Borås och det var givande och helt nöjd är man av allt. Efter Borås så for vi vidare till Jönköping där vi stannade för att handla lite sen for vi till Gränna för att parkera för natten. Stod tre bilar till så ensamma var vi inte, men mörkt var det i Gränna som dom sparade verkligen på gatubelysningen där.
 
Stack iväg skapligt på lördags morgonen.. Gubben skulle greja lite med S80 hemma, jag lagade lite mat innan jag for till Vadstena för att titta på Alex när dom tog sig an Skogås i handbollen. Vilken match och Vadstena visade verkligen att dom vill vara med och kriga, hjälpte inte att Skogås hade en kändis från Skilda Världar som tränare, ja han Tommy.. Vadstena spelade som ett lag och ville verkligen mer än dom andra, härligt gjort tjejer... Hem för att fixa till sig för fest i Stavlösa, Alex & Linda dök upp med två kompisar för att hämta Lindas sänggavlar och nya madrasser. Men så var vi färdiga så bara att starta upp H-bilen men så gjordes ett stopp i Vadstena för köp av blommor till dom som höll i middag och allt. Kvällen var super trevlig med god mat, Kycklingpaj med sallad och gott bröd och ost till, efterrätt vart ris la malta.... Så tack P-A & Carina för en super kvälll.
 
Söndags morgonen bjöds på frukost inne hos P-A & Carina, så var det dags att fara hem för det skulle komma en och titta på V70, ja han bara inte tittade han köpte den också... Linda & Alex var och hälsade på idag så jag smälde ihop lite köttfärssås, ja passar alltid på när barna är hemma för är så barnsligt förtjust i den rätten. Nisse och jag for en sväng till Motala och Biltema, ja Rusta fick sig ett besök och lite roliga saker hittades där. Sen till Willys för att köpa sånt man ska tugga och bli mätt på.
 
Imorgon blir det Motala tidigt för att lämna Mindy & Vincent på dagis för Sandra ska börja jobba tidigt.
Så ska det simmas och massage ska det bli på eftermiddagen, ja närmare kvällen om sanningen ska fram.
 
Nu börjar det bli glest där uppe i skogen, men välkommen du härliga höst.
 
 
Hittade detta vackra hemma hos Carina :-)
 
 
Ibland så behövs det två kloka huvuden för att sköta en stereo.
 
 
Nu tyckte värdinnan det var dags för lite röj röj :-)
 
Två glada gubbar och en som sitter och smsar med en som vill köpa V70......
 
Nu ska det varvas ner här efter helgen och hoppas att veckorna rullar på skapligt nu, för jag längtar som en tok.....
Kram kram
 
 

Skön avslutning på kvällen.

Ja idag var man mer alert än igår, då låg man däckad av feber och hosta å det som finns kvar idag är snorandet och hostandet. Visst är man lite matt dagen efter så här och det tar nästan en dag att komma igen igen. Alex kom på besök eller rättare sagt så var hon här för att kurera sig lite med bubbelbad. Hon har också vart hängig i några dagar så idag så stod hon över träningen och det är nog tur för hon fick ett väldigt fult brännsår på smalbenet när hon slängde sig vid målgården i lördags på matchen. Ja fina ben hon har den tjejen, så börjar verkligen undra om hennes knä håller säsongen ut. Gubben och jag for iväg till Linköping för simning och massage.
 
Men oj så himelen öppnade sig på vägen dit, riktigt höstväder nu. Men skönt var det med simningen och massagen så hoppas att jag inte var för snabb så jag ligger imorgon igen. Efter for vi till Ikea och kollade bänkar, diskho och spis, och faktiskt lyckades vi komma överens om vad det ska bli för nått... Handlade på Maxi innan vi lämnade Tornby och var hemma här vid en 20.15 och nu då lite datortid efter lite fix inför morgondagen.
 
Lördags var vi en sväng till Tyskland och fyllde på förrådet, tur med att det inte var så mycket folk för hörde av en annan som var någon timme efter oss att då kom det in en hel drös med bussar. Men resan gick bra om en något intensiv, men vad gör man inte för det flytande :-) Men så fint väder fet var där i Tyskland, men när vi var i Sverige igen så vart vi mötta av regnet. Men ska inte klaga för hösten är vacker med alla sina färger också, fast en sån här dag är det ju inte så vackert.... Bara blött!
 
Hade tänkt oss en hemma helg i helgen som snart byttes till en borta helg. Lördag till söndag ska vi en tur neråt landet, ja vid Borås nånstans och övernattning vet vi inte vart det blir. Hem på lördagen för att fixa till oss och H-bilen sen går färden till Orlunda dit vi vart bjudna på middag och lite trevligheter på lördag. Men ska bli trevligt att träffas igen, P-A & Carina fast det var ju inte så längesen... Var ju där förra måndagen och fikade. Så som sagt, denna helg sprang iväg också så vi satsar på en hemma helg nästa helg.
 
Morgon dagen ska jag in till Malin min kusin och hämta sulkyn jag köpt av henne för att ha här hemma till dom små när dom är hos oss. Slipper dom dra och kånka med det. Börjar ju längta till början av December nu, men snart är vi där... Träningspass på gångbandet ska också bli gjort imorgon, men mår ju bra efteråt.
 
Älskar detta kortet på Mindy och en härlig årstid ska vi gå till möttes. Men snart så är den här igen sommaren... Och hoppas att den då har med sig lite mindre regn och mer SOL :-)
 
 
Ja, man får nog vänta många månader till innan blommorna visar sig igen.
 
Ups! dags att vara lite social, eller vänta! Han sitter säkert vid datorn han också :-) Men ska sätta mig vid dumburken och se om det finns nått som passar en..
Kram kram
 
  
 
     
 

Full fart!

Ja det var det igår, for hemifrån runt 06.30 och började med att stanna och plockade upp Linda i Vadstena. Så for vi till Motala och Sandra, hon skulle jobba mellan åtta och fem. Hon har fått jobb som personlig assistent till en tjej som sitter i rullstol.... Så vi skulle ha dom små liven innan dagis och efter. Dom satt och åt frukost när vi landade hemma hos dom, så vi gjorde dom sällskap innan det var dags för Sandra att åka iväg.  Mindy ville måla lite innan det var dags för dagis så moster Linda tog barna och jag tog disken, sen var det dags att fixa till dom innan lämning. Dom skulle lämnas nio och efter så for vi hemåt, äntligen så hade dom släppt på nya körsträckan utanför Motala. Så man slapp den kurviga tråkiga gamla.
 
Handlade på vägen hem sen så vart det de vanliga plocket hemma... Maten lagades så det fanns klart när gubben kom hem, ja snart var det dags att hämta dom små liven. Var i motala bra tidigt och dom skulle inte hämtas förrens två så tog vägen förbi Sandra och hämtade blöjar till den lilla killen. Ja vi var då innan två och hämtade och Mindy sken upp som en sol och Vincent fick vi väcka, han låg så skönt och sov i vagnen ute. Hemma skulle det göras tusen saker innan det var dags att sno ihop lite köttfärssås till dom små, till efterrätt så vart det glass. Plockade bort efter maten och morfar busade med dom små, ja rejält uppspelta vart dom så tog med dom upp så dom fick hoppa av sig i sina små hoppborgar. Efter kom då Mindy på att hon ville spela synth och det fick hon, men lillebror ville också och det var ju inte så uppskattat av storasyster, men snart så samarbetade dom fint och ljuva toner fyllde rummet.
 
Så var det då dags för hemfärd med dom små, bara Mindy som skulle göra både det och det innan man fick klä på dom. Morfar följde med och körde hem dom och dom somnade bums i bilen... Vart kvar en stund och pratade med Sandra, Mårten var och körde grävmaskin. Såg dom vid bygget när vi åkte hem till dom. Väll hemma så var man rätt så trött efter dagen så soffan var där man avslutade kvällen. Ja inköpslistan till helgen påbörjades igår men får fortsätta med det ikväll. För i helgen ska vi ut på en snabbresa jag och gubben..
 
Helgen som var var vi oss Micke & Fia i deras stuga i Karlsby, fina omgivningar var det där i skogarna och vi hade med oss vårt egna boende... Fick stå riktigt fint där med sjö utsikt! Tack ni för en kanon helg med god mat och dryck och sällskap....
 
 Här skulle det till kaffe på lördags kvällen efter god middag.......
 
 Praktisk liten stol att ha med på vandring....
 
Härlig utsikt hade dom från sin stuga.....
 
Här nere hade dom sin båt och huset där borta på udden hade dom bastun....
 
Fia packade med sig mackor och kaffe så frukosten åt vi här nere på lördagen, som även bjöd på en kanondag med sol...
 
Nu ska det sättas fart här för ska in till Motala och besikta S80.
Kram kram. 
  
 

Tiden går fort.

Ja det var ett tag sen vi hade denna H-bil hos oss, ja det var vår första och lite specielt är det allt med den. Här står vi i Söderköping ute vid Stegeborg. Var där tillsammans med Magnus & Agneta som också hade Eura då... Fint ställe att stå på var det och så ser jag att lilla Linus var med oss där. Ja saknad är du lilla gubben och när man möter på andra med denna ras så är det som att möta Linus, dom är otroligt lika varandra alla dom där små vita fina.
 
 
Detta var ett tag sen också, pratades ett bra tag om att göra en carport... Så fick han lust en dag gubben och påbörjade det. Och inget vi ångrar!
 
Oj, ja det var ett tag sen och första gången vi stötta på dom. Ja Leena kom fram och presenterade sig för vi lärde ju att känna varandra genom HBK och deras blog där. Sen har det blivit ett par träffar både ute i det fria och hemma hos oss och i våras var vi hos dom. Lite extra är det ju att dom är från Västervik där gubben har all sin släkt, så lite gemensamt finns det att dela. Kortet är taget vid Getterön i Varberg, dom kom från Öland och vi skulle över till Danmark och Skagen...
 
 
Nu så får man ta och vänta på detta, men visst är det fint när det ligger där det ska och inte yr omkring.  Fast det behöver ju inte komma dom närmaste veckorna, utan kom där till Jul och NyÅr :-) Nu ska denna helg göras med lite festligheter som vi ser framemot, ibland så tar det bra lång tid i mellan varven men så mycket roligare då när det väll sker...
 
Mycket bra på dumburken nu ikväll också, handboll på tv 4 sport och sen nio är det dags för Dallas... Ja så var det nått klockan åtta som skulle ses om han Lars Vilks, sen håller jag tummarna för att Piraterna tar hem segern till Motala för andra året ikväll... Vill ju att dom ska bli Svenska Mästare men tror det blir en rysare mot Vetland..
 
Ha nu en bra lilllördag och njut av ett rött eller vitt, en grogg eller en kall.
Kram kram
 
 
 

Skördefesten på Öland.

Ja i torsdags eftermiddag så for vi iväg, vi mötte upp Anki & Kjell i Mantorp. Dom skulle fylla på gasol och så passade dom på att ta sin middag där. Vi åkte halva vägen innan vi stannade för en lite kaffe paus och så fick dom rasta sin vovve. Så fortsatte vi vår färd till Öland men kom inte så långt innan det var stop och långa köer. Skämta lite om att vi lika gärna kunde kört hit och ta kaffet för det var en lastbil som kört rakt fram i rondellen och den skulle bärgas. Men efter ett tag så var vi iväg igen och snart så landade vi i Färjestaden där vi slog läger för natten. På morgonen så vart det att gå och titta på allt fint där omkring innan vi for till Eriksöres bygata, där var det tjockt med folk och mycket fint hantverk fick vi se. Avslutade med att äta langos innan vi for vidare och då tog vi vägen över Alvaret för att utforska allt som fanns på andra sidan ön.
 
Stannade till i Köpingvik och tittade men for vidare till Borgholm där vi då inte var ensamma. Var ner till hamnen och tömde toan och där ute på ställplatsen så var det fullt så vi åkte upp till det stora fältet där vi slog läger med en hel del andra likasinnade... Träffade på en karl som dom andra kände igen och stött på lite varstans i Sverige, ja det visade sig att han kände till oss från HBK som han själv hade lämnat och då hade herren ett lågt nummer. Men tyckte inte om behandlingen dom gjort av Farbror Claes och hans oskyldiga fråga på forumet. Senare tog vi oss en sväng på stan och tittade på allt fint som det bjöds där på, bland annat så var det en dans grupp som bjöd på lite show på torget. Kaj ringde Nisse och sa att dom kommit och sån tur hade vi att dom fick plats bredvid oss, samlades inne hos oss på kvällen och hade en trevlig kväll med mycket skratt. Morgonen bjöd på ännu mera skratt när vi alla fick höra den roliga historien som hände på natten, ja det kommer man leva på länge :-). Vi tog oss till stan alla för en avskedsfika för vi hade bestämt oss för att vi var färdiga på ön. Leena & Kaj tog oss till ett jätte mysigt ställe med gott fikabröd. och innan vi bröt upp så pratades om Jul på Liseberg så nu ser man fram emot det. Vi åkte till Biltema innan vi lämnade Kalmar, Kjell skulle köpa sig lite verktyg för han skulle hem och börja bygga carporten nu i veckan.
 
Så kom vi då till Västervik för att visa Anki & Kjell ställplatsen som vi trodde skulle vara tom, men se där hade vi fel. Många var det där och tyvärr så finns den inte kvar nästa år för nu ska det byggas bostäder där nere också. Kjell ställde sin bil så for vi runt och visade Västervik för dom ja ett besök vart det ju på Åhamns, proppmätta var vi när vi kom därifrån. Kvällen avslutades inne hos Anki & Kjell där det bjöds på äppelkaka som hon bakat hemma, kanongod! Tog oss en sovmorgon och bestämde att vi skulle stanna till på Östgöta camping på vägen hem och efter det så skildes vi åt och for åt varsina håll. Tur med vädret hade vi också fast det var lite blåsigt på ön, men det är ju solen och vindarnas ö :-) Så tack ni alla för en kanon helg :-)
 
Gott om fåglar på stenarna i havet var det när vi for över bron.
 
Mycket fint fanns det att vila ögonen på.
 
Denna pumba mådde inte så bra då!
 
Avslutade helgen i Västervik och det var nog sista gången man stod där för nu ska det byggas bostäder här.
 
Denna sak skrämde oss rejält, tur gubben var snabb på bromsen annars hade jag fått den i knät. Inte pryl stod där det skulle i bilen.
 
Nu ska det ta tag i måndagen för simmning och massage står på schemat ikväll... Och på fredag så väntas mer roliga saker.....
 
Ha en bra måndag.
Kram kram
 
 

RSS 2.0