Inte min dag idag!

Fy säger jag bara om denna dag, värken vart bara värre & värre. Och till slut så däckar man känner sig värdelös som man inte duger till nåt. Hoppas verkligen att det är borta i morgon för klockan sju står det en Mindy som vill ha en pigg mormor. Imorgon går flyttlaset till Motala för den lilla familjen, ja måste medge att det är med sorg i hjärtet att inte bara åka upp när man känner för det eller era besök. Kände lika dant när Jennifer flyttade till Motala och man vänjer sig men varit bortskämd med gos ofta. 

Som ni förstår så har jag inte fått mycket gjort idag, typiskt då när man ska iväg på söndag. Men det kommer ju en morgon i morgon annars så får det bli som det blir, för jag pallar inte när det till å med gör ont när man går. Usch vilken gnällkärring jag är men måste bara. Var istan och handlade var å bytte bil med Linda som jobbar hela helgen, Alex hade lite förfest hemma hos dom förrut innan hon skulle på klassfest i Hov. Sandra & Mårten har kört över kartonger till nya lägenheten, ja Jennifer & Per kom hem från Göteborg idag med. 
 Eftermiddagfen har  man bara legat i sängen och bara tänkte vilken tur det inte var idag som vi skulle iväg, för det hade inte gott då tror jag. 

Nisse var över hos grannarna ikväll och pratade lite, finns ett par som är riktigt intresserade men måste få sitt sålt innan, och är dom i Motala så är det väl bara att säga grattis. Dom ville nämligen flytta ut här för att slippa dubbelspåret och nya vägen i Motala. 
Snart så, på söndag så ger vi oss iväg och på måndag så får man träffa två underbara själar och ni är saknade..

 Natti natt på er! 

En onsdags kväll i Vadstena på nostalgin.



Mindy ser till så morfar gör rätt.



Fina cabbar!



Tuff bil!



Mycket gamla fina bilar att vila ögonen på var det också.



Fina mössor hade dom på skallen.



Inte ofta det är så här mycket folk i lilla Vadstena.



Vadstenas ställplatser och det kostar 120 per natt.



Måste nog säga att Vadstena har svårt att ta emot så här mycket folk & bilar.

Ännu en dag till historien.

Ja lite har man fått gjort fast bara allt det vanliga tråkiga. Men det är skönt när det går undan och att det kan det ibland. Lovade Linda igår att hon skulle komma efter jobbet för att få lite köttfärssås & spagetti, skickade med lite hem till Alex också. Lite har jag fått gjort ute, flyttat runt lite på blommar, fick en känsla av att dom trivs lite bättre på altan för det är lite mer skugga där. Har hållt på lite i H-bilen var hög tid att gno lite extra så har det bäddas rent. Vi skulle ha tvättat H-bilen men det får bli på torsdag istället, gubben fortsatte att måla istället så han kan bli färdig och kan ägna sig åt roligare saker. Vi avrundade kvällen på altan med varsin kall och den rann lätt. Ja lite belöning behöver vi annars tröttnar man på att vara duktig. Jennifer & Per var förbi när dom var på väg till Göteborg och nu är dom på Liseberg och spelar, dom åker inte karuseller utan lägger sina pengar på spelhallen och chockladhjul. Dom ska sova hos Per syster som bor i Göteborg, kanon när man har nån som man kan bo hos. Jennifer har semester denna vecka sen så ska det jobbas igen men i september så tar dom en vecka och åker till Italien. 

Ja detta som skett i Oslo är fortfarande ofattbart, hur kan man bara... Visst blir man otrygg så här i början och tankarna mal om det ska hända här. Man tänker på det otäcka och alla dessa människor som fick sätta livet till. 
Så gick även Amy Winehouse bort i lördags, men egentligen är det ju inte en överaskning utan mer väntat. Henne far sa ju att han skrev begravningstalet redan för fyra år sen. Men visst är det tufft för familjen hon blev ju bara 27 år. Det är inte allt att bli kändis för det är höga priser för en del.

Imorse var det dimma så långt man så men när jag gick min prominix så kom solen och jag trodde ja skulle svettas ihjäl. Klädde mig för lite kyligare väder, men sen så har det varit kanon väder. Så hoppas på en fin dag i morgon då det är dags för nostagin.

Go kväll på er alla underbara. 

Car & bike meet i Askersund.












Lilla Mindy blir 2 år idag!



Grattis lilla gumman, tänk att du blivit två år. Ja tiden går och en annan blir bara äldre ska inte tänka så för då blir jag nojig. Vi köpte en dock jogging vagn och docka till Mindy och den verkade uppskattad. Sandra gjorde två olika tårter som var kanon goda, vi var ofina och bröt upp efter en stund för vidare färd till Askersund. Och nu kan man andas ut och njuta, en hel del bilar är det här även H-bilar. Finns plats om några skulle ändra sig för vi har ställt oss och paxar lite så ni vet bara. Nu ska vi ta och gå en sväng och hälsa på P-A berggren och carina, men dom skulle dra sig hemåt imorgon för nu var det slut på semestern.

Ha en underbar kväll!

Vad det kan gå undan ibland!

Igår hade jag verkligen hittat energi, vet inte om det är Mindy & Vincent som hjälper mig att hitta den. Sandra kom med barna innan sju på morgonen igår, hon åkte med Linda ut för hon skulle jobba. För här skulle det bakas bullar till Mindys två års kalas. Jag fick även gjort mycket innan vi kom igång med bull bakat. Var nere i kiosken innan vi satte igång och Mindy var med. Hon hittade plock godiset när mormor plockade åt sig mjölk, men det räckte inte att titta bara utan snabbt som ögat så kom hon tuggandes på en godis. Hon tyckte nog hon kommit till en underbar plats bara att lyfta på locket ta och stoppa in i munnen. Men Yvonne som jobbade fick roligt och ville inget extra ha för dom två godis bitar hon lyckades att plocka åt sig. Men jag hade en glad Mindy som sa hejå till Yvonne när hon gick, och hemma berättade hon för sin mamma att det fanns godis där. Satte igång med degen, och när jag skulle börja baket så dök mamma upp. Hon hade sett på FB att vi skulle baka bullar så hon kom för en nybakad bulle och kaffe. Efter var det dags att göra mat, spagetti & köttfärssås Linda kom förbi och åt så tog hon hem till Alex också. Nisse kom hem och åt så gick han ner lite i varv innan vi alla började göra oss iordning för lite nostalgi i Vadstena.

Mycket folk var det igår också och många fina bilar med. Träffade på min kusin Malin med sin lilla snörpa Alva. Mindy fick kul glass i bägare av morfar, och vad hon var tjusig efter lite glass ätning och hennes mamma fick lite tvätt. Härligt är det med alla H-bilar som står där också nu sen det blivit ställplatser där nere. Vi gick den vanliga rundan innan vi tog oss till bilen som vi parkerat vid konsum, kan väl säga att det är inte det lättaste att hitta en parkering en sån här kväll i Vadstena. Skjutsade hem Sandra och tog oss till Östenssons för lite handling innan vi for hem. Ja så var den dagen över men vad mycket jag hade fått gjort och orkat.

Idag så ska det städas för imorgon så ska det vara två års kalas här, Sandra och Mårten ska flytta till Motala så dom har börjat packa å tyckte att det var inget roligt att vara hos dom då. Efter firandet så ska det bli en kortare tur med H-bilen, ja sträckan blir kortare men vi ska vara ute tills på söndag. Nu är det bäst att sätta fart så man blir färdig för ikväll ska även den stora få ett lyft..

Ha en bra dag i tråk & städar väder. 

Hjo & Jököping.



Ställplatsen i Hjo faktiskt ett kanon ställe att stå på och lugnt var det också.



Denna vackra vy fanns bakom H-bilen.



Mysig skyltning hade detta konditori i Hjo.



 Våran sommarstuga på hjul, och det livet är bra underbart.



Ställplatsen i Jönköping.



Underbar solnedgång bjöds vi på i Jönköping.



Underbart att stå här och titta på kvällen..

Jönköping.

Igår eftermiddag så började vår helgtripp, och vi startade med Hjo där Marie & robert redan var. Vi åt god kebab sallad när vi kom fram och jag börjar bli vip gäst på Venecia, behöver inte ens säga vad jag ska ha längre. Gick in till dom andra i några timmar där det vart en hel del gott som man inte ska äta och ja det andra rann lätt också och det visade sig i huvudvärk idag. Men nu efter ett glas rött så börjar det att lätta på igen. Vi åkte tåget i Hjo för att lära sig deras historia och den verkade inte vara så rik då för det ända guiden tjatade om var resturanger & fik. Gick till Ica och köpte sallad till lunch, dom har så man får plocka till sig själv vad man vill ha. Kanon och det måste ni prova. Vid ett så lämnade vi Hjo och styrde mot Jönköping och A6, hittade ett par byxor och en klänning. Så vart det en glass också ja Nisse tog sig en slush, tror det stavas så. Och nu har vi stalt oss på ställplatsen så vi vättern på ena sida och en liten vik på den andra, båthus och båtar som kan njuta och titta på.  Har precis ätit rödvins marinerad fläskfile, färsk potatis & bearnissås osäker på stavning här med då. Senare blir det räkmacka med skagenröra. Nu ska jag fortsätta att titta på fotbollen, men tror inte så mycket på tjejerna i den här matchen.

Ha en skön lördag nu goa vänner!
 

Energin flödar.

Oj vad det har gått undan idag, fått nästan allt som jag ville gjort. Lite ute kvar eftersom det började regna men kanske hinner det imorgon om vädret är bättre. Vilken härlig känsla det är och sätta sig på kvällen och allt luktar rent och man kan sitta vid denna burk med gott samvete. Ja då är det faktiskt en av höjd punkterna, ja visst känner jag mig lite duktig. Men ska inte sticka under stol med att jag har värk nu men den har varit bättre under dagen. Var inne och lämnade bilen till Linda förrut för hon ska jobba hela helgen. Nisse har vart iväg och hämtat motorn till S80 och kört ut till Klockrike. Så skulle killarna börja med bilen imorgon, så kanske att man har den på måndag igen. Nu så har jag kyckling i ugnen och kokar grönsaker, gör matlåda till gubben tills imorgon. Måste ju serva lite så man håller honom på gott humör.

Imorgon så bär det av på eftermiddagen så en hel del ska ordnas under dagen. Städ av H-bil å in till stan och handla. Ska bli skönt att komma bort räcker med en helg hemma, ja jag håller tummarna att solen ska skina i helgen så man kan njuta ordentligt. 

Idag har det varit kanon bra torkväder då, fått två maskiner torra ute idag. Hann inte få in den sista innan det regnade så den får hänga, den vat ändå inte torr och nu är den inte det heller. Det har regna på bra här hemma och blåst så man trodde huset skulle ge sig av. Men nu ska jag ta av grönsakerna och ut med kycklingen sen ska jag sträcka ut mig i soffan, hoppas på nån bra film och sällskap av min andra hälft.

God kväll alla underbara!
  

 

Tredje dagen med värk.

Känner att det kan räcka nu det mesta sitter i axlar och fötterna den här gången, men även ett knä och fingrar värkar. Det kom smygandes i söndags annars tycker jag att det varit rätt så hyggligt ändå nu. Men visst det tar på humöret för det är så mycket som jag vill men som inte blir gjort. Igår var nog den högsta verkdagen så fick lite massage av min man, bara det att han tar inte i men idag så har jag känt precis vart han rört. Så massagen är underbarast just då och nån timme efter och dagen efter så tror man att en dumpers har hittat mig.

Gick upp som vanligt i morse och vart hamnade jag då? ja visst, här framför denna dumma sak. Tänka att en dator kan fängsla en så man glömmer tid och rum. Men samtidigt så är jag faktiskt glad att jaghar den här hemma om dagarna, lite sällskap är det trots allt. Idag har man vart ute och kört lite H-bil ja man kan säga turistat i min egen stad. Väldigt bekvämt var för jag hittade till allt och behövde inte nån dum GPS som bara lurar bort en. Hem fick jag verkligen känna på hur det var att backa H-bilen på Skedegata, och det vart en bit med. Fick en date med en drig chaffis han kunde inte ens tacka när jag rattat den stora, bara P-bilarna efter som tackade. Men vet ni vad, jag är riktigt stolt för ja klarade det och det går bättre när han som kan inte är med. Ja det var rätt så bra när han sov förra sommaren så fort man åkte bil, ingen som la sig i hur man kör. nej du gubben, ingen fara vet att du har mer vana än mig och glad för hjälpen ja får.

 När jag var och hämtade posten så vart jag bjuden på kaffe av Ulla imorgon, fast hon skulle ta med mig till ett fiket i Vädersta. Härligt med goa grannar. Linda var här och lämnade V70 när hon slutade för nu är hon ledig två dagar, sen jobbar hon hela helgen och avslutar med helvetes passet. Vi har varit i Klockrike och lämnat S80 så vi kan få i en ny motor, längtar efter den bilen. Smidigt med L-bil Hans var här med traktorn så lyfte dom in den i skåpet, och där så hade vi ramper att köra ner för. Så får man se vad det kalaset kostar när det är färdigt. Handlade i Vadstena på Hemvägen och träffade på Mindy & Mårten som hade handlat. Dom skulle ha myskväll och titta på allsång på skansen. 

Vädret var bra ända fram till middagen då det började blåsa och senare regna, men fy vad luften är jobbig tyckar man inte får nån luft i mellanåt så det är rätt så skönt efter regnet. Nu längtar man till helgen då det är dags för lite H-bils liv igen. Nu har jag vart hemma ett tag så ska bli skönt med en tripp.

God natt alla och sov gott. 

Si & så.

Vet inte vart jag ska börja eller vad jag överhuvudtaget gör här ute just nu. Får väl helt enkelt börja med att vem är jag? ja det undrar man ibland. Kanske är jag en usel person lögnare också vem vet. Men ibland så kan man  känna sig som en bricka i spelet, man säger massor av saker att det ska jag aldrig göra eller tycka och allra minst tollerera . Jag har sagt ett & annat om hela den här historien och har faktiskt ändrat mig och jag har svängt, om man nu kan säga så.  Men jag är bara människa och har träffat en själ som jag faktiskt önskar att jag träffat tidigare. Men nu är det som det är och ja jag tycker som jag gör och tycker som jag gör. Även om vissa inte tycker det är värt att prata med en bara för man har bränt förtroendet för dom. Man måste faktiskt förtjäna ett förtroende också. Man måste både ge och ta och titta på sig själv också, annars blir allt så fel. Jag vet att ja har mina fel &  brister, men jag försöker heller aldrig vara nån annan. Tycker man måste sopa rent framför ens egen dörr innan man dömer andra mäniskor.  

 Vi har haft en underbar dag här hemma idag med alla tjejerna hemma, ja Mårten också å två barnbarn. Tack ska ni ha för all hjälp, ni är guld värda och vi är så tacksamma.

Ha en bra kväll! 

Lugn fredag!

Så lugnt här hemma bara Jennifer som är här inatt, egentligen skulle Mindy varit med men snörpa ligger hemma i feber. Jennifer gick upp 03.30 i morse och började att jobba på Ö&B klockan 06.00 så hon ligger utslagen i soffan och har stängt sina blå. Far & jag sitter vid varsin dator, far tittar efter saker att köpa och jag har lagt in och taggat lite kort på FB. Men faktiskt så kan det vara skönt med en hemma helg och lugn & ro efter resan vi gjorde. Vädret har vart varm och molnigt, fast man har knappt kunnat andas. Solen har skinet samtidigt som det har regnat ja så lite lustigt har det allt varit.

Vi vaknade i morse av att Linda stod i vårat sovrum, hon skulle iväg till jobbet men lämnade av lite tvätt så hennes kära mor hade nåt att göra. Hon var förbi när hon slutat också för vi behövde ha bilen så är ju hon ledig över helgen så hon behöver den inte då. Nisse har klippt gräs idag och fixat å donat, jag har plockat och kört med snabeldraken ja så vart det att tvätta till mina små juveler. Mamma kom ut på en fika och hade med sig gott fika bröd, så fick hon lite vin så ta det lugnt nu i kväll så ja inte åker på langning till vuxen. Nisse skjutsade in Linda så passade han på att handla då också, så Jennifer & han kom hem samtidigt.

Nu har minkära make ordnat allt till S80, ny motor hittade han i Karlsborg så det blir för honom att åka dit nästa vecka å hämta den. Sen ska volvon flyttas till Ljungsbro där en kille från volvos verkstad för lastbilar ska sätta motorn på plats med hjälp av en kompis. Men visst är det typiskt att sånna här saker ska hända när man inte är hemma. Nu ska jag nog ta soffan å se om man hittar nån bra film på dum burken. 

Sov gott när ni lä'gger er! 

Mitt andra barnbarn Vincent.



Första gången man håller i den lille.



Mindy med sitt nya lego som hon fick av oss, 200 bitar för mamma & pappa att hålla reda på.



Så fort man glömer hur små dom är.



Försöker att få Mindy till att vara med på kortet, men hon ville inte.



Lego var roligt!



Börjar tidigt med att flörta lilla killen.



Mormors underbara lilla tjeje, som hade feber och var lite uslig. 

Vilka dagar!

Oj oj, vad vi åkt bil nu i två dagar. Men vi har sett mycket och även hittat trevliga platser att stå på. Men skönt att vara hemma i Sverige är det vart lite mätt på Tyskland. Under tiden vi varit borta så har vi fått ett litet barnbarn till och det vart en pojke som ska heta Vincent. och imorgon så ska jag träffa den lille för första gången och så lilla Mindy också som försöker att ge bort sin lillebror till alla som är på besök. I morgon så är det som sagt dags för hemfärd men först ska vi besöka Ullared.

Personer som påpekar hur man ska vara som person eller hur man ska skriva på FB men inte lever som dom lär ja dom är inte mina vänner längre. Och att man sen hänger ut en person på Fb, ja vad säger man! Fruktansvärt ledsen, ja man kanske inte var glad över att man inte tyckte som den personen för lite verkar det vara som om man dansar efter pipan så är det bara bra..  Men nu tycker jag att personen behandlas fruktansvärt fel och det är min åsikt och den står jag för. Åsikter får man ha det kan inte vissa tycka är jobbigt för det är verkligheten, och dom verkar ha rätt så vassa åsikter själva. Bara synd att inte alla kan komma till tals innan man ska bli fälld. 

Ha en bra kväll alla! 

Tyskland.



Början av veckan så började vi med bra väder och en hel dag vid stranden.



Vilken bil och så liten den var... Men här har man det underbart!



Hitlers semester anläggning för soldater var rätt maffig att uppleva. Men tror inte den hann att användas till vad den skulle.



Förstår varför han byggde här för miljön och stranden var underbar.



Denna text vart gripande när man stod där alla ungnar varit, hur hemska kan människor vara jo otroligt hemska.



Inget trevligt rum och så gick vi ner i källaren där dom förvarade dom döda, ett ställe man vart kall av skräck i. Mycket tungt var det att gå där men en erfarenhet rikare är jag men man kan nog aldrig förstå grymheten spelades ut här i skrik, död och fasa.



Delar av berlin muren, ser inte särskilt kraftig ut. Men helt klart så stod rätt så robust där.



Här gick den Berlin muren, men vilken puls det var i denna stad.

RSS 2.0