Man måste se med andra ögon ibland!

Tänk vad svårt man haft för Motala när det gäller handboll, men sen Alex bytte från Vhf har man sett dom från lite annat sätt. Och är mäkta imponerad, vilken härlig VI känsla den föreningen bjuder på. Alla hjälper varandra som idag under matchen så sitter Herr- laget och tittar och tar sig tid att gå ner och prata vad som ska göras när det inte stämde riktigt för målvakten. Sånt kan jag tänka mig att det uppskattas av spelarna, inga som klagar utan tappar man en boll så vad då det går bra nästa gång. Dom jobbar tillsammans på ett sätt som är härligt att se och kämpar och sliter. Alex har ju inte spelat så mycket denna säsong på grund av knät men vilken hjälp hon fått. Dom köpte in ett knäskydd och det var inget vi bad om utan det kom från dom och det betalade dom. Motala är verkligen en förening som satsar på alla sina lag och jobbar stenhårt för att komma framåt. Visst är det tufft för dom i DIV 2 men tycker dom klarar av det väldigt bra och många bra spelare finns det som kommer gå långt. Roligt när målprotokollet är utspritt på många spelare. Alex stormtrivs och tycker Motala har släppt in spelarna utifrån väldigt bra. Men visst klappar hjärtat fortfarande även för VHF och dom var enormt duktiga när jag såg dom i helgen.

Lite har man fått gjort idag hemma, städat trapporna ordentligt, varför ville jag ha så stort hus för? Nu tycker jag att tre våningar är för mycket när det bara är mellanvåningen som används. Men det bhövdes att ha alla rum när man hade alla fyra tjejerna hemma. Dammat, tvättat fönster och ut med stora mattorna så dom fick lite pisk. I morgon blir det att ta golven så jag får på mattorna igen. 

Var ju inne och tittade på matchen i Motala som var fartfylld, kommer inte ihåg resultatet men vet att Motala förlorade med tre bollar. men så känner jag att JB sprider det som man blir trött av så ska ta mig till sängen och sova nu. 

God natt på er! 

Paus metoden.

Ja det är nått som jag ska pröva nu i min bantning, kan gubben tappa 30 kilo så ska väll jag med kunna tappa några. Så därför ska det inte stressas i jul utan jag ska försöka ta det som det kommer. För ju mer man stressar så blir sötsuget större, och det vet jag bestämt. Hoppa över viktiga måltider eller svälta sig hela dagen för senare på kvällen inte kunna stå emot sötsuget på kvällen framför tv:n, utan tänket blir bara den här för jag har ju varit så duktig idag. Inget vinnande koncept direkt... Jag vill ju orka med att promenera, cykla ja helt enkelt träna. Men har som oftast inte orken och det är den jag ska försöka hitta tillbaka till. Nångång måste ju min vändpunkt komma också och det är ju så att jag kan ju inte bara att sitta å vänta på den.. Nu ska ni få höra nått lustigt, i och med värk som tar en stor del av mitt liv och många måsten som skjuts upp gör att jag blir overhört stressad av det. Tänk att man kan bli stressad över att inte göra nått. Men däremot framför tv:n så slappnar jag av på kvällen och tänket blir att i morgon ska jag göra det och det. Så kommer morgonen och man bara skjuter upp allt igen, ja lite av en ond cirkel. Så nu ska det ätas ja i flytande form och frukt å ägg, men ska försöka sköta det bättre med tider, för att slippa sötsuget och hungerpaniken på kvällen. Så det ska bli mycket egentid och måla naglar och försöka få bort tankarna på mat, ta det lugnt och inte känna mig stressad ta lite andas pauser. Ja om jag lyckas vet jag inte men det är värt ett försök.......... 

En hyfsad lördag.

Fick lite sovmorgon idag vart väckt strax innan åtta. Då tyckte min gubbe det var dags att vakna för snart hade han frukosten färdig. Stekta ägg och smörgås kaffe och juice, fy vad bortskämd jag blir när gubben är ledig och jag gillar det skarpt. Efter vad det bara att göra allt det där som görs från fredag till måndag, men varför klaga det fördriver tiden. Dusch och fixa till sig innan man for till Vadstena för att gå på handboll med Alex.

Och oj vilken match Vadstena bjöd på. dom vann över Erping med 22-16 starkt jobbat av er. Helena Present i målet var bara rena rama muren, hon är nog den duktigaste målvakten här i Östergötland. Spännanade vart det ett par gånger i matchen när Erping lyckades att närma sig i målprotokollet men se då hittade Vadstena femmans växel. Stort grattis till er tjejer en kanon match gjorde ni. Och ett stort lycka till till Motala som beger sig till Irsta för att försöka plocka två poäng imorgon.  

Efter matchen åkte jag och handlade med Alex för hon hade slut på bröd. Skjutsade hem henne sen for jag till mamma för att vänta in gubben. Ringde på två gånger men ingen som öppnade trodde ett tag att spöket ätit upp henne. Men hon var på balkongen och rökte och hörde ej. men Nisse dök snart upp ja han hade mammas bil som han lagade avgas systemet på i går.  Gick in och lämnade nycklarna till bilen och pratade lite sen var det dags att fara till Mantorp för att handla. Bestämde att vi skulle köpa en köttbit och ha sallad till och det var så gott, saknar maten men ska inte gå in på det nu. Träffade på min moster Maggan och kusin Malin och lilla Alva så det vart en liten pratstund. När vi var färdiga for vi hem för att sätta igång med maten, var riktigt hungrig och det var guda gott laga mat kan han gubben. Jag tog disken jo föresten jag har gjort det igen, handlat en adventsstjärna som jag inte hittade så ville ha en ny. Sa när vi åkte hem att det skulle inte förvånna mig om sakerna dyker upp hemma nu. Bara fem minuter efter vi var hemma så hittade jag dom och tänkte att vad lätt för gubben att tro att jag bara hittade på för att få nya saker... Men så var det inte. Hoppas nu att mamma får det lugnt från spökena ikväll/natt. Inte ofta jag ser min mamma så uppskrämd men visst vi förstod ju inte heller.

 Kvällen har varit kanon med god mat och så vart det klockan åtta att bänka sig för att se på Så mycket bättre..
Och nu har det blivit dags far att sova lite skönhetssömn. Natti natt ni fina!

Kort från helgen.



Mårten som gärna ställer upp på kort, ja inte är han så smidig att ta kort på..



Linda som skämtar till det och Sandra med sitt underbara smile precis så som ni är tjejer.



Det ska börjas i tid och se vad glad han är den lille killen.



Dags att snart smaka på smörgåstårtan, men tar ett tag innan alla är samlade.

 

Nu så har alla fått och det smakade kanon som alltid när hjärtat har fixat.



Mindy som bygger för fullt och så såg hon till att syster var sysselsatt.. 

När blir man nöjd?

Det finns personer som försöker lura sig själva och andra att tro att de är på väg att uppnå sina stora drömmar. Snart ska de börja leva sina drömliv. Detta är väldigt lurigt, för de uppnår faktiskt delmål efter delmål. Ändå når de aldrig sina drömmar.

 
Det kan till exempel vara en person som drömmer om att bli ekonomiskt oberoende, och jobbar och står i och tjänar mer och mer pengar och vill ha mer och mer pengar och blir beroende av pengar. Eller en person som drömmer om att känna sig vacker och se ut som en fotomodell och bantar och opererar sig om och om igen tills personen ser ut som något omänskligt. Eller en person som drömmer om att bli expert inom sitt område och går utbildning efter inbillning och bygger på sig mer och mer kunskaper, som kanske inte ens kommer till användning, därför att personen aldrig anser sig kunna tillräckligt för att duga.

Anledningen till att de aldrig når sina drömmar är förstås att de aldrig blir långvarigt lyckliga på de sätt som de tror att de ska bli det. Tillfredsställelsen som de känner efter ett uppfyllt delmål är endast tillfällig. För det är fortfarande något annat som de lider brist av.

Nu är vi inne på ett populärt ämne: självkänsla

Din självkänsla är något du tror

Vad är självkänsla? Enligt min uppfattning är självkänsla = självbild = självuppfattning = livsregel = tro.

Din självkänsla är din tro om ditt eget värde. Den skapades och formades under din uppväxt genom andra personers (föräldrars, syskons, släktingars, kompisars, lärares, m.fl.) tro om sig själva och om dig, som du matats med och valt att tro på.

Vad du har valt för tro om ditt eget värde vet bara du, och sannolikt är du inte riktigt medveten om vad du innerst inne tror. Rent intellektuellt och medvetet, och oavsett vad du undermedvetet tror just nu, vad sägs om att välja denna tro om ditt eget värde?:

Du är precis lika mycket värd som varje annan person, och det värdet är oändligt stort.

Det betyder att du är värd allt gott. Du är värd det bästa. Att du anser det är förstås en grundläggande förutsättning för att du verkligen ska kunna njuta av dina framgångar och belöna dig själv. Det är också förutsättningen för sann, inre motivation att uppnå nya framgångar.

När du unnar både dig själv och andra verklig framgång, så skapar du din egen lycka och hjälper andra att göra detsamma. Då försvinner konkurrenstänkande.

Om alla är oändligt mycket värda, hur går det ihop med att jordens resurser är begränsade?

Den absoluta begränsningen är att jorden har en begränsad yta, ett visst antal kvadrat-kilometer (5,10072•108 km² enligt Wikipedia). Det betyder till exempel att det finns en gräns för hur mycket mat och prylar varje person på jorden kan få, som såklart också beror på fördelning, effektivitet, återvinning, etc.

Men det finns faktiskt andra värden än just materiella som varje människa kan få oändligt mycket av utan att det gör något. Ett gott exempel på ett sådant gränslöst värde är kärlek.

Så hur mycket tror du egentligen att du är värd? Jag är övertygad om att ditt värde är oändligt stort. Du är därför värd oändligt mycket kärlek. Tror du inte på mig, såväl medvetet som undermedvetet, så gör följande övning med inlevelse och försök sedan att säga emot.

Uppdrag: Se på dig själv genom kärlekens ögon

Läs igenom hela övningen och lär dig den innan du gör den. Den är enkel men kan vara kraftfull.

Stå eller sitt ner framför en spegel och blunda. Tänk dig att det framför dig står någon som du vet älskar och respekterar dig. Det kan vara din make/maka, en förälder, ditt barn, en vän, … Flyt ut ur din kropp och in i den personens kropp. Se på dig själv genom hans/ hennes ögon – kärlekens ögon – och lägg märke till hur mycket du är värd för den personen. Se vad han/hon ser men som du inte har sett själv förrän nu. Om du skulle dö, hur mycket skulle han/hon sakna dig då? Fyll dig själv med den kärleken, från huvudet till tårna, och känn efter ordentligt. Öppna sedan ögonen och se på dig själv i spegeln. Vad ser du? Slut sedan ögonen igen och ta med dig den kärleken in i din egen kropp. Lägg händerna på ditt hjärta, och låt det sjunka in. Öppna ögonen. Vad anser du nu att du är värd?

Självkänsla kan vi aldrig få för mycket av, eftersom vi är oändligt mycket värda. När du aktivt och regelbundet stärker din egen självkänsla, t.ex. med övningar som den ovan, kan du sluta kämpa och börja leva. Unna dig nu din verkliga framgång och belöning, så kan du visa andra sen hur man gör. Det är vi alla värda. Bara så du vet.


Vilket underbart väder!


 Ja vädret kan man inte klaga på idag inte, solen har vart framme och en 6 till 8 grader varmt har det varit. Kroppen har varit lite vän med mig idag lite öm efter massagen men enrgi hade jag idag. Så förmiddagen bestod i att städa för här i helgen ska det firas. Efter städningen så var det dags att fixa till sig för en tur till Motala för att besikta V 70, stammis där nu för har vart med S 80 och H-bilen också. Fick ombesiktning för ett lager var dåligt framtill men det fixar min händiga man. Alex, Linda och Einar åkte med in till Motala och Alex stannade där för att gå på arbetsförmedlingen. Dom andra följde med till bilprovningen och sen hem ut på landet. Handlade som vanligt på vägen hem för det finns alltid nåt att handla eller som fattas hemma. Vi har ju lanthandel men var utan några år så nu är man så van vid att hamdla i stan så man glömmer bort det. Så är det inte speciellt billigt heller men helt kanon att ha men som sagt dålig på att nyttja. Kvällen ägnades åt att tvätta för nu hade maskinerna fått vila lite för länge och då blir det snart fullt i tvättkorgen.

Idag fick Alex äntligen tid till sin operation för knät, och det blir den 17/1 och tiden får vi reda på på eftermiddagen innan. Ska bli skönt för henne att få detta gjort så hon kan komma igång ordentligt, tränar gör hon ju nu då men inte spelat nån match och det är hon ju riktigt sugen på. Efter operationen ska hon vara still i fyra veckor och det kommer krypa i henne. Men snart så Alex så kanske det är bra och du kan köra på fullt ut.

Så en liten miss jag gjorde i FB, vi har nämligen bröllopsdag på fredag.. Jag skrev då att det fick bli middag och mys hemma då och många trodde vi hade dagen idag, sorry ni rara men på fredag har vi vår 22 andra bröllopsdag och på lördagen så fyller gubben så här ska det firas i dagarna två. Vi blir även hemma denna dag för på lördagskväll så dyker alla upp för att fira sin far. 

Till min kära make!

Vi har nu varit tillsammans i 27 år förlovade i 25 och gifta i 22 år, fyra härliga och underbara tjejer som vi är stolta över har vi fått. Två barnbarn har vi också berikast med, Mindy & Vincent som vi bara älskar att tillbringa tid med. Så du hjärtat! tack för barn och barnbarn för utan dig hade ja inte haft detta. Älskar dig lika mycket än och hoppas på många underbara år till, kanske en dag så men det behåller vi för oss sjäva.

Älskar dig hjärtat......

Farsdag.

Farsdag vart Morsdag vid frukosten, för när jag kom upp så var min man igång med frukosten. Stekt potatis & stekta ägg och kaffe på det.. Snart började sms:n komma från tjejerna fast vi firade honom i lördags. Vi fortsatte att slänga lite mer men nu är continern full och vi känner oss färdiga och det känns skönt. Så tack tjejer och era pojkvänner för hjälpen. Nisse och jag åkte in till Alex för att byta soffa, hon fick Jennifers gamla och Alex gamla kommer ut hit igen för att stå i Mindys rum. Efter det for vi till Motala och Sandra & Mårten för att lämna laddaren till hans telefon som han glömde hemma på lördagen. Där bakade Sandra sockerkakor och muffins som vi fick till kaffet kanongott var det. Vart kvar där en stund och på hemvägen stannade vi till på Östenssons och köpte hem frukost. När vi var hemma så var det mörkt och inget mer gjort för denna dag.

I morgon ska jag vara i Motala hos Sandra för att ha Vincent när hon är med och skolar in Mindy på dagis. Så Vincent och jag tar en sväng på stan för dom bor ju så nära nu, bara tunneln så är man i stan. Spännande för Mindy att börja på dagis och nyttigt. För nu har hon ju allt för sig själv så det är bra för dom att komma ihop med andra barn och lära sig att samsas. Ska bli kul att höra vad hon tyckte om det, dom börjar med en timme i morgon och nästa dag blir lite längre plus att Sandra ska försöka att gå ifrån.. Så får vi se om hon klarar tredje dagen själv eller om Sandra måste vara med. 

Nu börjar det nog bli dags att slänga sig i sängen brevid min gubbe och böka men både kudde och täcke. 

God natt och ta hand om er! 

Trött & seg.

Ja man kan ju inte vara pigg jämnt utan bara göra det bästa av det och det är väll att gå och sova. Fick besök av Sandra och dom två små här i eftermiddag och det är ju bara så roligt. Vi var inte hemma när dom kom utan kom lite efter och Mindy hon for ut för att vinka och prata med mormor och morfar.. Det värmer när det är ett stort leende på henne och hon säger ni kom hem.. Ja man får ett sånt lyckorus i kroppen när man är tillsammans med dom små ja även dom stora gör mig enormt lycklig, japp jag är rik på kärlek av min familj.. Sandra vart bjuden på mat av Linda & Einar så sällskap hade hon så hon slapp sitta själv. Nisse och jag var förbi och träffade Alex och av henne fick jag med mig lite tvätt hem som jag ska in och lämna tillbaka till henne imorgon. Hon åkte upp med oss till bussen för hon skulle till Motala och senare i kväll så hade hon träning. 

Imorgon så blir det att fortsätta att slänga och rensa och på lördag kommer alla hem med sina respektive för att hjälpa till. Ska ha mindy & Vincent här imorgon för Sandra och Mårten ska följa med Jennifer & Per för att hämta en soffa som hon köpt i Västervik. Så kommer dom tillbaka och sover här Sandra & Mårten eftersom dom ska vara här på lördagen. Jennifers gamla soffa ska till Lindas & Alex lägenhet och deras gamla soffa ska Mindy få å ha i sitt rum som hon fått här hemma. I helgen så blir vi hemma för att röja och umgås för på söndag så är det Farsdag och det ska ju firas. Blir mycket firande nu i veckan som kommer för den 18 har vi vår bröllopsdag och det var 22 år sen nu så fyller Nisse den 19 november. Frågan är ju vad man ska köpa till gubben så börjar imorgon med att hitta en farsdags present, vet vad jag ska köpa men kan ju inte avslöja det här.

När det är dags så sov gott och dröm sött... 

Börjat lite smått!

Fick continern i morse så det var väll bara att börja.. Vi sorterade vad vi skulle slänga av alla dator ja och eliktriska saker som min man har i källaren, mycket är ju bra att ha men så har vi tänkt ett par år nu så i år ska det slängas. Så började med att slänga det som samlades ihop igår sen satte jag igång att rensa linneskåp och våra garderober, och det vart en hel del. Vet hur många gånger man släng i högen som ska slängas sen lagt tillbaka det för att spara men sen tillbaka till den andra högen igen fick köra lite blunda och kasta. Jisses vad saker som åkte i continern och efteråt så känns det rätt så skönt. Ska fortsätta imorgon om kroppen håller med för känns nu kan jag lova. Värk i axlar armar och rygg men det får visa sig imorgon hur det blir. 

Vi har även haft ett födelsedagsbarn här idag, Einar vart 19 år och vi köpte honom en klocka så fick han lite pengar av Nisse ikväll så han och Linda for in till Vadstena för att köpa lite för att mysa nu på kvällen. Och imorgon så kommer Sandra med Mindy och Vincent plus att hon har med sig tårta för att fira Einar. Alex skulle också med sen skulle hon låna bilen för att åka till Motala för att lämna CV på en del arbetst ställen.  Så onsdagen kommer gå undan för det gör den gömt när dom små hjärtana är här.

Får nog bli potatismos och korv imorgon alltid smidigt när vi blir några stycken. Ska nog snart dra mig till sängen för idag så var ögonlocken bra tunga.

God natt & Sov gott!

Västervik med dom goa....



Här hade ju äntligen dimman lättat på för den låg tung ända fram till lördagskvällen.



Tycker denna skylt är rätt så ful ser mer ut som en sopbil...



Tur att man kan ha roligt själv ibland eller ska man säga ego...



Undrar just vad Leena säger för skoj här? Jonny skrattar och Kaj ser ut att tycka vad är det du säger kvinna!!!!!



Vi var tre H-bilar som stod i hamnen...



Och här stod vi bra..



Sussie som är helt inne av turen i Västervik...



Vilka muntergökar men dom hade en en lite fiesta för på kvällen vad dom med igen.



Tack Leena & Kaj för ni dök upp som gubben, det var uppskattat... 

Fullt upp.

Dagen har gått i ett rasande tempo så klockan fyra var jag tvungen att lägga mig. Har haft dom små liven som sen Alex bytte av mig med. Märks att man blivit äldre förstår inte att jag orkade med mina förr för har dom ganska så tätt. 88, 89, 91, och 92 men då var man yngre och så var man mitt i det och idag är jag ganska så nöjd med att ha haft dom så tätt för då har man allt gjort med en gång.  Och nu så får man njuta av barnbarnen och det är för härligt och underbart att få följa dom i sin utveckling.

Mindy är vårt första och idag så är hon två år, oj vad det har hänt mycket här sista året med henne. Duktig är hon med allt och älskar att hjälpa till med tvätt, disk och dammsugning... Ja även med matlagning och hon älskar att skala ägg åt sin morfar. pratar hela meningar och snappar ord så otroligt fort, räcker med att säga ordet en gång så säger hon det direkt efter. Full fart på henne hela tiden ja ett riktigt litet energiknippe som håller igång alla. Inget bortskämd är hon inte då, jo hon kan ju inte bli annat med tre mostrar som älskar henne och en mormor & morfar som älskar henne enormt mycket. Så mycket glädje hon ger oss och kärlek för hon blir så glad när man kommer hem till dom eller när hon kommer hit. Hon älskar att sitta i morfars traktor men gillar inte dom som kör på gärdet dom tycker hon är otäcka. Idag så har hon fått ett eget rum här som är fyllt med leksaker och hon trivdes med en gång och ville lägga sig i sängen för att vila. Hon har fått varit med själv för att ordna å styra där uppe, hon har fått Alex gamla rum så Vincent får ta Lindas rum till sitt senare. Vi har ju några rum över nu när alla fyra har flyttat hemmifrån. Vi har ju tio rum så plats finns det ändå.

Så vart vi berikade i somras med första killen i familjen, Vincent som är Mindys lillebror. Skrattade i början dom första månaderna åt Mindy för hon försökte ge bort honom till alla som hälsade på hos dom. Men idag så vill hon verkligen inte ge bort honom utan hon sköter om honom och vill hjälpa till att byta blöja och mata honom. Och ett litet matvrak är han finns inget stopp på killen och nu så har han börjat med purer och fort ska det gå annars så blir han otålig. Så honom är roligt att följa eftersom man själv aldrig haft en pojke och har redan märkt skillnad. Men man kan inte jämföra men det blir lätt så nu när vi har första killen här nu. Ja han är också bortskämd av sina mostrar å oss här hemma vänta bara till morfar kan börja köpa bilbanor och radiostyrda bilar. Så visst är barnbarn helt klart livets efterrätt.

nu sitter man bara och längtar efter fredagen för då blir det H-bil och Västervik tillsammans med Sussie & Jonny. Var ett tag sen vi träffade dom goa nu så ska bli super. Sen får nog H-bilen stå några helger igen för att få lite gjort här hemma.

God Natt och Sov Gott!


RSS 2.0