Trötta!

Bara förnamnet och gubben har slocknat i soffan. Ja det är han värd för han har slitit idag och nån med mer energi än han det vet jag ingen som har. Ja jag vart väckt med frukosten på bordet i morse så som det ska vara.. Lite plock och fixa till sig och under tiden passade gubben på att vara och greja i garaget.  Sen in till Vadstena, han i L-bilen och jag i S80 och dom andra var där också.. Ja bara att sätta igång och kan ju säga att jag verkligen och då menar jag verkligen hatar att flyttstäda! Men nu är det gjort och hoppas att det duger åt dom som tog lägenheten. Hem med Lindas  saker hit ut och av med dom för att lastas på L-bilen på måndag igen när gubben slutat för dagen. Men sen är vi färdiga och tror ni att jag längtar????

Jennifer & Per kom för att byta däck på bilen som fars gubben hjälpte dom med. Per hade fixat eller ja köpt riktigt snygga fälgar till S60 och riktigt snyggt vart det. Jennifer körde L-bilen för första gången idag och tänk när hon är färdig med sin dröm så kanske vi kan ta och åka lite mer med H-bilen .. Så snabba på nu gumman och se till att ordna allt.. Slängde ihop lite korvstroganoff och ris ja sallad också till dom hungriga. 

Efter mat och disk så styrde vi till Motala och hjälpa Alex lite men blir en sväng imorgon också för hade inte med allt som behövdes.. Jennifer & Per var hos Alex när vi kom så då fick vi träffa dom igen. Känner det komer bli en tidig kväll om jag inte hittar nån bra film som kan hålla mig vaken. Avslutade kvällen med att köpa med oss plocka ihop din egna sallad hem som avnjöts till en kall, därför gubben sover nu :-)

Nu är det bara fem innan vi rullar till Tyskland och lite snålt med vin har det vart denna helg hemma.. Men vi
ll ju inte gå på systemet när vi ska dit. Ja lite snål kan tyckas! Men ska ju som sagt fylla på förådet så måste ju ha platsen. Ja så var då Gränna bokat och ja ni kan tycka att det är tidigt men det är så populärt där på Midsommar så efter påsk är det fullbokat till Midsommar.. Man kan alltid stå som reserv för brukar alltid vara någon som drar sig ur och vi hade en sån plats för några år sen.. Nu ska jag ta och bara njuta av denna underbara trötta kväll,,, men älskar er ungar och barnbarn.. Kom och tänka på vad Mindy sa idag. Mårten fick en ny cykel till Mindy av en arbets kamrat så dom var på Bil Tema och köpte stödhjul igår. Mindy berättade för mig att hon cyklat igår och jag mår så bra av det... Ja visst är dom härliga dom små. Så kom även frågan, Mormor har du godis eller bullar.. Tyvärr då, men lovade att hon skulle få bakade bullar i ägget... Så bakas bullar ska det på tisdag..

Ha nu en bra kväll!! 
Kram kram 

Tindra stal mitt hjärta!



Behändiga små saker!





Så vill hon busa lite med Matte....



Vad ska hända????





Busa med mig Alex..



Skönt att rulla sig i det fria.



 

Så sugen!

Snart helg!

Och den blir till att vara hemma i helgen, ja men kan vara skönt med en helg hemma också bara man slapp flyttstäda på lördag. Men nu så tänkte vi vara lite snälla för killen som ska ha lägenheten vill så gärna få flytta in så fort som möjligt på lördag. Själva får vi köra hem allt Lindas hit för att lasta ur för gubben jobbar ju på måndag. Men när han är hemma så ska möblerna in i lastbilen igen sen så ska Linda få landa i sin lägenhet. Så skönt när det är färdigt och så hoppas jag verkligen att ingen av dom flyttar på ett tag nu..

Alex stormtrivs i Motala och detta är ju något hon har längtat efter att komma till Motala och sätta bo. Hon bor ju inte så långt från sin syster Sandra nu så kan tänka mig att Mindy gumman kommer vara en hel del hos sin moster. Sandra får det bra när hon ska träna med lilla syster så nära, och för Alex är det kanon för allt med träningar att slippa pendla till.. Men visst kommer det här bli bra för bägge mina tjejer.

Men på torsdag så är det dags att åka till Tyskland som jag längtat efter. Så gör inte så mycket att det blir allt med flytt denna vecka får ju vila över påsken. Ska bara få till lite bullbak nästa vecka så ska det göras Jansson och köttbullar så steker jag prinskorv då på onsdag när jag ändå är i farten. Skönt att ha det lagat och bara in med det i ugnen på påskafton. Kom på så här bara att gubben och jag vart förlovade i 27 är på påskafton, vart tar åren vägen??? Jo men en del har det allt hänt under dessa år, vi började med att flytta in i en trea i Borghamn. Så vart jag med Jennifer och i samma veva så köpte vi huset. Och här har vi bott nu i 24 år och vi flyttade in påskhelgen. Som sagt så har det hunnits med att föda fyra tjejer 88,89,91, och 92 så dom åren gick fort med allt runt barna. Och idag så har vi två barnbarn som förgyller vår vardag och visst så går livet i en lugnare takt nu.

Jag tror jag börjar finna mig i lugnet och inte ha alla körningar in till stan utan kan bara vara här hemma utan massor av tider att passa. Men det var underbara år men också med dom många underbara minnen. Men det är väl nu som gubben och jag ska leva och bara göra sånt som man vill, kan man säga utan att låta allt för elak att nu är det vår tid. För när man hade barna hemma och det var semester så var det ju ett enda pusslande vad man skulle göra. För att få lyckade semestrar så var man också tvungen och lyssna på dom vad dom ville, så härligt när det vart lyckat och man såg glädjen hos alla fyra då mådde vi bra som föräldrar. För visst så är brana den dyrbaraste skatt man fått ja barnbarna är ju underbara skatter också.
 

Kanske dags att slänga sig i soffan och bara vara.. Imorgon blir det en sväng till Alex sen ska det handlas godis till Mindys stora ägg. Vincent får leksaker och kläder i sitt ja Mindy ska få lite kläder också.

Ha en bra kväll! och ni som är ute nu med er H-bil.... NJUT!

Kram kram

Jennifer bjöd på våfflor.



Mindy tyckte det var gott med våfflor.



Men lilla Vincent fick inte några våfflor än. Men nästa år är den lilla med och mumsar.



Mums!



Här ska det pusslas, ja mest att slänga omkring pusselbitarna vart det.



Ska börjas i tid men det tyckte inte moster Alex.



Jag vill ha glass! men det fick det väntas med..



Mindy är riktigt såld på detta med dator.



 Slottet i Vadstena!

En kvar!

Då var Alex inflyttad till Motala, bara lite som ska fixas idag så gubben och jag åker in i eftermiddag. Hon kommer bo riktigt bra där inne och så kommer hon nog ofta få besök av Mindy för hon ville inte gå hem igår. Nu är det bara Linda kvar och hon flyttar på måndag men på lördag ska lägenheten tömmas och städas. Lite tråkigt bara att köra hem hennes saker hit och sen in på måndag igen, jaja det går det också. Det som är tråkigt är att Linda ska bo på tredje våningen Alex bor ju på första så blir ju lite mer spring. Men så skönt när det är över så hoppas jag att ingen av tjejerna flyttar på ett tag nu..

Vädret var det inget fel på igår heller utan bjöd på sol & värme, sånt gillas.. Men förstår inte vad trött och seg jag var igår och inte känns det bättre idag. Natten gick si så där, men det är ju inte värre än man går och lägger sig en stund lite senare men ska försöka få lite gjort för annars är väl risken stor att det inte blir gjort det som ska göras.

Men det är väl inget annat en att börja ta tag i dagen och inte känna efter så mycket. Vart så in i bomben sugen på en hund igår igen men där ska det stanna. Men visst vore det sällskap om dagarna helt klart. Lite roligt var det med den lilla som var på besök igår och Mindy vart såld på den också och då ska vi inte prata om vad Vincent vart, han gilade svansen på lilla Tindra. Men förstår inte vad det är med karlar ibland? för Nisses kommentar när han kom hem var, va är det där för nåt.. Lustigt att Tindra sprang fram till honom då för en annan fick vänta innan hon ville hälsa. Mårten undrade vad det var för råtta annars så vart vi alla tjejer sålda på den lilla.




Lilla Tindra....

Ha nu en bra dag!
Kram kram

Oskarshamn & Västervik



Oskarshamn.



Ute vid campingen i Oskarshamn.



Här kommer Gotlands färjan in i Oskarshamn.



Äntligen hittades en parkering i Oskarshamn.



Sådan liten lampa vill jag också ha som Leena & Kaj hade.



Dags för lite fika hemma hos Leena & Kaj.



Nisse lyssnar på Kaj.



Liten katt som bodde i Leenas hus.



Här är det dags att ta adjö.



Nisse var ute och gick och fotade i Västervik.



Här görs det iordning för att ha dynorna på plats. 

Stolt Mamma!

Jätte kul Alex och grattis till dig,,,Fick ett sms från Alex där det stod... Nu blev jag rörd :) fick pris för bäste kämpe och bästa inställning trots jag varit skadad.. Det var du värd efter denna säsong med alla turer med ditt knä så hoppas du får köra hela nästa säsong utan massor skador..


Vaknade i ett molnigt Oskarshamn men inom en timme så kom den gula och värmde på bra. Lite frukost och plock så var vi färdiga för lite turistande i Oskarshamn. Efter så vart det att gå i centrum, ja det var ju inte så jätte stort. Lämnade Oskarshamn på eftermiddagen och körde lite småvägar till Västervik. Väl nere på ställplatsen så var vi själva ja Biltema fick ett besök innan vi kom hit. Var ett så gotti väder så AB njöts ute i stolen och en kall öl till, visst är det underbart att leva sånna hära dagar.

Så vart det dags för att åka till Leena & Kaj för fika och där vart vi kvar i ett par timmar, tack ska ni ha för inbjudan och gott kaffe med dopp. Efter for vi till Åhmans för att uppleva lite gamla minnen och det gör man med råge där. Och mätta var vi när vi lämnat stället och nu så står vi på ställplatsen och har sällskap med en bil till. Nisse har vart ute och fotat med stativet och nu så bara njuts det av att bara vara. Nåt som slog mig var att när man var här som ung och då menar jag innan barna så insåg man inte allt vackert här. Men nu på äldre dar så gör man det och detta är en stad vi ofta är i eftersom Nisses släkt är här i från och bor här. 

Men ha en bra lördags kväll och mys! 

Kram kram 

Oskarshamn.

 Då har vi landat I Oskarshamn och fått i oss sallad och ja ett glas vin med. Vi ärtvå bilar som står här så gott om plast har vi och tur är ju det när vi har så stor bil :-) Gotlandsfärjan ligger inne så lite bunk är det att lyssnas till och tänk om några månader ska vi själva med. Nått som ses fram emot när det ska besökas med goda vänner, så klart Sussie & Jonny. Imorgon ska det bli ett besök i centrum och kanske om jag har tur så hittas en vårjacka.

Just det innan vi kom iväg hemma så höll jag på att elda upp laptoben, ja ni hörde rätt... La kassen med datorn på spisen, bara det att jag kokat ägg innan. Ja som tur så märkte Nisse vad som var på väg att ske, ja kommentaren var klockren! är du dum i huvudet...  Ja nu vart bara lite plast på plattan och datorn klarade sig  så helgen är räddad :-) Nisse vart till sig förrut och väntade med spänning att få höra Christer Fugelsang säga nått om HBK eftersom han är hedersmedlem där... Men nej inte ett ord där inte om den underbara klubben. 

Men ni får ha en bra kväll! 
Kram kram 


Mårtens dag!



Mindy kom och mötte oss.





Vincent väntar på att pappa Mårten ska komma och ta fram bilen.





Moster Alex & med Mindybus.





Här kommer moster Jennifer utan Per som kommer senare, han hade fotbolls träning.





En trötters kille!





Här sitter farfar och läser bok för Mindy.

I bland så!

Lite nöjd med mig själv nu faktiskt, två kålpuddingar i ugnen. En för att frysas ned och en ska med i helgen nu. Gubben ville ju ha så vad gör man inte för att hålla honom på gott humör. Vilket väder vi haft idag fast jag har inte haft så stor nytta av det idag men hoppas på fortsättning  i morgon med. Ja det får gärna vara så här hela helgen nu faktiskt för imorgon sticker vi till Oskarshamn och tänkt oss dagen på lördag för att gå lite i centrum där. Sedan så blir det Västervik och kanske en fika med Leena & Kaj. Men söndagen ska vi sticka hem skapligt för har hur mycket som helst här hemma nu veckan som kommer.

Alex blir ju Motala bo på måndag så hon ska flyttas dit då och Linda ska flytta till helgen efter det, fast hon stannar i Vadstena. Sen ska det flytt städas och igår så var det många samtal hit och dit om el och allt annat. Men det blir nog bra när det är färdigt och då får vi se fram till Påsken då Tyskland ska besökas. Får se om jag klarar hela biten eller om det blir något övernattnings stopp. Planerna blir eller är tänkt Örkelljunga men kanske jag är hemma hela torsdagen och kan ta oss lite längre. Men skönt ska det bli i alla fall.

Hade Linda på besök efter hon slutat jobba på dagis i Borghamn, så skjutsade hem henne till Vadstena för behöver S80 själv imorgon och Alex har V70 så dom tar sig ut hit imorgon. Linda jobbar heldag imorgon och Alex skulle följa med hit ut och vara lite sällskap imorgon. Kvällen ska avslutas med handboll och Damernas kval på TV 4 sport vid halvnio.. Hoppas verkligen ögonen håller sig öppna för vill inte missa detta. Men kan ju säga att jag är dö trött men får vila i helgen..

Ha en bra dag! Kram kram

Lugna dagar!

Ja lugna dagar får man ta i helgen när vi är ute för idag ska jag in till Alex & Linda så ska alla kartonger och allt som dom inte behöver köras ut hit så kan man lättare tjuvstarta med städningen. Hatar verkligen flyttstädning men skönt när det är gjort och allt är på plats. Ikväll ska vi in till Sandra & Mårten för Mårten blir 22 år idag så det ska firas. Ja så denna dag går i ett så ska det här hemma hinnas med också och en promenix står på schemat med. Tog en igår också fast vädret var lite si och så men skönt var det i alla fall...

Ja vädret kan man inte klaga på idag! ett blått tak och en stor gul sol gör det bara för underbart. Men går åt att få energi från solen när det är lite som ska göras. Några samtal ska det bli idag också så allt är klappat och klart till flytten med tjejerna. Så kanske bättre sätta fart en sitta här för då blir det inget gjort.

Ha en bra dag! Kram kram. 

Passande...

Eftersom jag hört statistiken både på tv och radio att folk får ångest över att folk mår bra och skriver det på facebook.
Så kan jag bara tala om att just idag mår jag si så där ont lite i skallen och har fortfarande rynkor av alla skratt man får av att läsa andras statusar. Maten fick man heller inte skriva om tydligen, så jag kan meddela att jag går inte hungrig..slängde i hop vad som fanns i k...ylen å de vart f-n gott det med..
Man får inte heller säga fina rara söta ord till sina vänner.. så tack folket för en helg med musik och mat och ett bra vinnande koncept... man får heller inte klaga.. så därför kan jag tala om att alla mina naglar inte är knäckta och vädret är väl lite si och så.. Imorgon ännu en bra vardag.. ha det gott Sveriges facebook folk och jag hoppas detta inlägget inte gav er men för livet....... obs man ska tydligen inte sno andras facebook´s inlägg heller men det sket jag fullständigt i denna gången med..... ;-)


Tänk om folk bara kan ta saker och ting för vad det är, men tror nog oftast att det är dom som mår dåligt av vad som skrivs är dom som är värst på att få andra att må dåligt. Just detta med att läsa andras statusar ger faktiskt mig skrattanfall, och många tycker säkert att varför skriva om simpel mat som falukorv och makaroner och ett glas kall mjölk till är onödigt. Utan bättre att skriva om finare mat som det ska kokas en massa timmar innan det ens är ätbart.. Så kommer vi till drycken ja en flaska vin för flera hundra måste vara i glaset till denna mat undrar om man blir lyckligare av det. Bättre med snabb matlagning och fram med skiten på bordet så man kan umgås och ha det trevligt med sin familj och vänner istället. Men visst är det mysigt med ett hjärta eller små rara ord än att det ska vara kort och kyligt. Klart jag vill tacka mina vänner för en underbar helg när man mår bra av att träffa dom, man kan ju inte gå omkring och tänka att nån mår dåligt av det. Klaga måste man få göra skönt att få rensa sina tankar i ord och man får väl tolka det som man vill... Jag vet ju vad jag skriver om. Oftast är dom som gnäller på såna här saker som är dom som sitter och gör statusar om samma sak, men det är skillnad det. 

Måste bara avsluta med att dagen har varit bättre idag men inte helt bra! fortfarande en vänster arm som gör ont och en tumme och fötter som ömmar.. Ja en brännade värk i nacken också annars så är allt så kanon så och himlen har vart blå idag också..  

Ha nu en bra kväll alla underbara!
Kram kram

Ner för räkning.

Haft en trevlig helg med Sussie & Jonny fast visst hade vädret fått vart bättre. Ja vi fick ju fint på söndagen och en härlig promenad och lite kaffe hanns med innan det var dags för avsked. Attans! helgerna går allt för fort och allra helst när man har trevligt så flyger dom iväg. Nu längtar man väldigt till Gotland och allt spännande som ska hinnas med där. Så tack ni goa att vi får dela alla härliga äventyr med er och så får man ju inte glömma hur gott det är med vin i härliga vänners sällskap.

Idag så hände det igen, från ingenstans vart jag en krympling med en nacke som är ond som satan.. Fått lite skön massage av gubben och efter det tog jag ett riktigt varmt bubbelbad, ja lite bättre känns det men fortfarande den där brännande smärtan i nacken som bara mal och mal. Vänster arm orkar inget utan värkar bara som satan och tummen på höger hand gör ont så fort jag tar i nått. Knäna värker och måste stå upp ofta ocm jag sitter annars så kommer jag inte upp. Förstår om ni slutar att läsa för det hade jag gjort, vet att jag är ynklig som gnäller men förbannat skönt är det att få göra det när det är som ondast. 

Ja trots detta så var vi ju tvugna att få in Patraskbilen och det var ju inte det skojiga idag att göra. Jag älskar verkligen annars att köra H-bilen men idag när jag bara ville vara under täcket så kändes det för jävligt. Så gjorde ju denna blåst vi haft det lättare idag och en värkande kropp som knappt fick i växlarna, ja ni kan ju tänka att jag var livrädd för att lägga den i ett dike och förstöra vår och semester kanske. Men nu gick det bra och jag åkte med Nisse hem. 
  
Så nu ni rara så ska det bli soffhäng och sen sängen så hoppas jag att jag kan tycka om mig själv imorgon för det har jag inte gjort idag. Hatar mig själv dessa dagar när man inte får gjort vad man vill och man kämpar verkligen för att inte tårarna ska trilla. Speglar underviks en sån här dag för då går jag under.. Ja jag vet, gud vad du är patetisk och tragisk, så nu behöver ni inte säga det åt mig gjorde det själv istället

Kram kram  

Fler med kameran i högsta hugg!



Sussie!



Jonny!

Hornborgasjön & Mariestad



Här så hade bina haft sitt näste.





Träffade på en jägare och det var inte dåligt vad han hade samlat på sig.





Ser ut som det händer en hel del i Mariestad.





Fina Sussie med kameran i högsta hugg...





Vacker söndags förmiddag fick vi!





Syns inte kanske men det sitter en liten pippi på grenen.





Detta kunde vi skåda!



Byggdes gjorde det för fullt vid hamnen..

Hornborga sjön.

Vaknar till ett grått och blåsigt Hornborga men haft en skön natts sömn. Ja bilen har liksom vaggats till blåste som ett litet barn i vaggan. Vi är ett par bilar som står här, ca 10 tror jag, ja så står då en sån där drömmarbil brevid Jonny och Sussie. Nu ska Nisse ta sig ut på tranjakt och undras om det blir några på bild? bevis kommer senare om det nu finns några. 

Så får man se vad som händer här under dagen. Nu ska det diskas och bäddas sen ska en annan försöka sig till ett lyft då.... Ja inte ett lyft mot himlen utan snarare få lite fason på mig själv så jag kan visa mig för tranorna. Så kanske dags att sätta fart.

Kram kram 

Jag i ett nötskal!

Japp, så kan man känna sig ibland. Virrig far hit och dit, tjatar om allt på mingoa make.. Undras just om han tycker det samma om mig efter en sådan här dag. Tror nog mer han har tänk att henne ska jag leva med på liten yta i helgen. Haft skit dåligt humör idag och inte alls vart för trevlig, stackarn som fått stå ut med mig idag. Känner bara att jag vill slå nån eller slå på nått för att få bort alla agressioner. Bor ju nära skogen så får väll gå och ställa mig i den och skrika och gapa ett tag, vem vet kanske får sällskap av tyskan så kan hon lära mig lite om ilska. Nu ska ni imte bli rädda för jag är inte farlig vill bara ha utlopp för mina känslor. 

Nu väntas massage så kanske det känns bättre efter.  Senare ska stativet till kameran fram och med ut i H-bilen, resten tas imorgon och en del annat är redan uttaget. Sen imorgon eftermiddag så rattas det mot Hornborgasjön så får vi se hur många tranor det är där i Ödemarken. Kanske jag kan hitta tranor som förstår mig för visst är dom ståtliga dessa långsankade fåglar. Kom och tänka på när jag träffade ett medium och fick reda på vad jag vart i tidigare liv.. Håll i er, jodå nunna har jag vart och konstnär i Paris synd att man inte kommer ihåg nått av det bara. Även så är jag motaglig för det andliga genom mina ören om ja ville utveckla detta. Men se det vill jag inte för är ju livrädd när man går upp om nätterna för man ska få se nån ande.. 

Lite tokigt vart igår när gubben ringde och berättade att vi hade en tidig Påsk, jag som trodde vi hade en sen. Så kan det gå när man tittar i för gamla almenackor, man ska ju hålla sig till nuet. Men insåg då att snart så är vi i Tyskland, så ska vi ut nästa helg också och helgen efter så ska tjejerna flyttas sen så är det dags för Tyskland.. Nu ska jag se till att få min massage om han har lust att massera en Bitch!

 
 Några favorit kort på finaste tjejen.



Lite lik Skrållan i Saltkråkan här :-).



 

Trött

Förstår inte vad det var segt idag, men det blir väll förhoppningsvis bättre. Fått i mig en mugg kaffe och fler ska det bli så då kanske man vaknar. Idag blir det en sväng till Motala och det kom precis rätt då, så tack Jonny & Sussie att ni ordnade ett ärende där åt mig. För nu fick jag en anledning att åka in till centrum för att kolla även i kläd affärer, kanske det blir dom byxorna nu.

Vädret! ja vad säger man? inget alls man bara ler och njuter i fulla drag. För visst är det underbart och man vill bara ha mer och mer. Vart det vanliga hemma med plock och sen en sväng in till tjejerna i stan. Väll hemma skulle jag tagit mig ut i H.bilen för lite fix men hittade inte orken till det så får bli i eftermiddag. Nisse som jämnt har sån energi var ute och fixade med traktorn igår innan det var dags för honaom att fara på massage. Ja inte tog energin slut efter massagen heller utan han var ute en sväng till, och jag letade som en tok här inne efter min energi får se om jag hittar den under dagen nu. Nu ska det försökas med ett lyft här så jag kommer iväg skapligt och är hemma skapligt för att få nått gjort.



Här var hon inte så stor våran lilla Mindy och så satt hon där man satt henne, inget hon gör idag när det är fullt ös hela tiden. 



Detta är en underbar ställplats i Stenungsund som är värt ett besök.

Minnen



Tänka sig vad Mindy blivit stor...





Årsmötet med MHC!





Gatan vi låg på när vi var på Årsmötet.

 

Nu är man fast!

Oja, i våren så kommer det mer snö nu så går jag under. Men det kan det ju inte nu för nu är det verkligen vår. Tänk vilka öppna sinnen man får när vädret är som det är. Fågelkvitter är ju bara så underbart att lyssna på och snart har vi alla härliga dofter också. Man vill bara ha mer och mer nu och känner sig faktiskt som en blomma som slagit ut. Längtar verkligen till fredag och få åka iväg, synd att gubben måste jobba för väntan blir ju så lång när man verkligen bara vill iväg. Ja så längtar jag som en tok efter Påsk och resan till Tyskland, hoppas givetvis på vackert väder då med. En dag i taget var det Åse!!! Jaja, jag vet men så lätt att man springer iväg så här.



Denna utsikt hade vi från H-bilen vid en ställplats strax utanför Helsingborg.



Här så stod vi riktigt bra och kanske det blir en tur dit i Sommar också.. Vem vet?

Underbara ställen så kom nu du underbara sommar...



Underbart ställe att stå på i Lysekil och fin utsikt...





Underbara Smögen!



Ett av mina bättre kort, har några jag tagit som faktiskt tagit mitt hjärta.. Skulle kunna tänka mig detta kort som tavla :-)

God Morgon!

Ja jag har ju varit uppe i tre timmar då men god morgon ändå. Och vilken dag! man blir ju salig... Nu kan det väll ändå inte komma mer snö. Här är det 8 gradar varmt och det är i skuggan. Vi får nog en kanoners dag i dag med. Bara det håller i sig så det är fint i helgen också för då finns det nog chans att vi får se en del tranor.

Söndagen var lugn även om det var en del som vart gjort, gubben fortsatte med L-bilen och efter den så var det H-bilen som fick sig en omgång. Speglarna har kommit på plats nu så hoppas dom sitter kvar så det inte bara är ett hav med skärvor där inne när man öppnar dörren. Tänka sig, vi har nog fått på solcellerna i tid för det laddar som bara den :-)
Jag var i Motala och handlade igår så passade jag på att besöka mormor. Tog med mig två Prinsesbakelser så tiggde jag till mig lite kaffe. Och hon bullade upp med bullar och kakor och besöket uppskattades, och hon var så glad för Sandra hade varit mycket i veckan med dom små och det gillar hon. På hemvägen så hoppade jag in till Alex och sa hej och hon höll på att göra sig iordning för att åka till Mirza för dom var bjudna till stora syster Jennifer. Passade på att ta med mig kebabsallad hem till gubben och mig och det uppskattades. Kvällen vart lugn med att bara vara i tv soffan, så skönt.




Så klart ska detta få ett besök av oss i sommar igen!



Här står man bra med H-bilen också!

Mys pys helg!



Här kommer mormors Prinsessa för lite mys med oss på fredagen.





Mindy bus, fick lite pannkakor på sitt nya porslin hon fick av oss.. Nämligen så var det CARS på...





Här har då gubben lastbilsvård..





Även denna vart ren i helgen...





Lördagen avslutades med mat och mys med Jennifer & Per, och ni ska ha tack för gåvan i flytande form :-)

 

Sol & Fågelkvitter :-)

Morgon på er alla rara själar! njutningsbart idag med. Oj vad denna helg rullat på med besök av sandra & Mårten och barnen i fredags och igår så var Jennifer & Per ja Alex var en sväng för att äta sen drog hon in till sig. Igår vart det Tacosgratäng med sallad nacochips och dip, ja det vart gott tycker ju eget beröm är lite si och så då.. På fredagen var det hemmagjord kebab som faren i huset bjöd på och gott var det med. Men tack ska ni ha för en härlig helg ni goa ungar..

Ja så var det då Melodifestivalen, ja hon var ju inte min favorit men tror nog hon kan ta hem allt på den stora. Har lite svårt för hennes gulliga personlighet som jag tycker är ett falskspel. Bara hon sjunger och står på scen och jag slipper se det där fåniga leendet och nickandet så går det bra. Men lycka till nu den 24 Maj och se till att ta hem det här nu. Men måste säga att mycket skit har det vart genom helgerna med deltävlingarna men nu var det ett riktigt bra startfält. Många favvosar som jag hade kunnat tänkt mig igår och visst är Loreens låt bra bara man slipper se henne som sagt vad efter. Tyvärr så är det ju så man känner för Carola också så nu har jag två som jag tycker sjunger bra men tyvärr inte tål att se. Nog med detta.

Nisse hade vår här hemma igår, L-bil vart tvättad och H-bilen är färdig med solcelleriet och kranen är bytt ny matta vid insteget.. Bara att fixa mattor inne som ska bli gjort men inte hittat några som passar än och Östgöta camping hade inga mattor längre. Kran är på plats och nu så städar han ur kylskåpet så duktig du är du gubben och tänka sig att jag har fått sån pli på dig. men det tog många år men värt slitet :-) Alex tvättade V70, ja ni hörde rätt och jag har fångat det med kameran. Jag storstädade inne nått som känns idag då. Jaja, så är det! men jag vet ju vad det är. Nu ska jag plocka lite inne sen fixa till mig själv och det känns som det att fixa sig själv kommer ta hela dagen. Sen så styr jag till Motala, gubben stannar hemma och fortsätter med L-bilen. besöka mormor och åka till Bråstorp och handla innan jag far hem.

Efter en hemma helg så längtar man ut och ut ska vi nästa helg. Då rattas det till Hornborga sjön för att titta på Tranor för några finns det säkert nu. Vi åker tillsammans med dom goa i Kaben, ja fast vi har egen bil då.. men ska bli kul att ses för var ju allt för länge sen vi såg våra vänner.. men snart så!

Ha nu en underbar dag!
Kram kram





Hoppas det flyger in några under veckan nu.



Fina är dom Tranorna.


Godmorgon!

Ja för det är det här med solen som nog snart sticker fram, den är framme såg jag nu när ja lyfte på huvudet och tittade upp till skogen. Vad ska göras idag då? jo städa ska det göras sen ska en Tacosgratäng bli gjord innan Jennifer & Per kommer för lite lördagsmys. Så är ju melodifestivalen ikväll också, och har en och annan favorit det har jag men inte den där Björn. 

Igår så bakade jag sockerkakor och muffins och det gick nästan åt allt så får väll tro att det var godkänt då. Vi var iväg till Östgöta camping och köpte kran och visst stod den kvar, plus att vi hittade en annan som även far vart sugen på. Måste bara hitta en bra arbetsplan så han blir mer en sugen. Jaja fy skam den som ger sig... Men jag vart så där tokkär och har inte släppt bilskrället från tankarna än.

När vi kom hem så var Alex här ville vila sig lite på landet för hon och Linda håller på med pack och städ för fullt. Nisse började att göra hemmagjord kebab för Sandra & Mårten och dom små skulle komma och mysa. Mys vart det för kan ju inte bli annat med dom små här, Mindy fick ju pannkakor igår som hon mumsade nöjt på och en påse lunchbag fick hon också och den var uppskattad. Idag ska dom fara till Grebo på 80 ÅRS Kalas Mindys gammaelfarmor fyller år så ni får ha det så bra och hälsa alla.

Hände en fruktansvärt tråkig sak här i veckan, alltid tungt när så unga personer försvinner från jordelivet,  tänker på er ock många varma styrkekramar till er...

Nej men vad sitter man här för! dags att ta tag i dagen och se till så det blir städat.. 

Kram kram 

Städardag..

Åt Linda & Alex! ja jag känner att jag har den tiden så jag hinner att göra det.. Bortskämda ja visst men jag som valt det. Tror det är det där att känna sig behövd som gör sig påmind eller så är det jag som inte vill släppa taget. Men i vilket fall som helst så gick det några timmar så dagen rullade på, passade även på att plocka ur V70 och torka ur den.. Sen är det väll inte bara jag som hjälper utan brukar få hjälp tillbaka och där är Jennifer & Sandra kanon snälla. Aldrig några problem när man vill ha hjälp av dom och det uppskattas ska ni veta av både pappa & mig. Själv ska jag ta en en riktig städdag på lördag här hemma när vi ändå är hemma i helgen. Går så fort nu för tiden och göra det som görs varje morgon med plock, tvätt och disk, nått jag faktiskt lärt mig att njuta av nu..

Har aldrig varit en pedant person utan det är nog lite mer kaos, men känner nu när vi bara är två att jag plockar mer och vill inte ha saker liggandes. När barna var små så fick mycket vänta tills på kvällen tills dom små liven somna, då började mamma plocka och styra. För på dagen så var barnen nummer ett med att dom skulle ha mat när dom kom från skolan sen skulle det skjutsas både hit och dit. Fattar inte att jag orkade men det gjorde man då man var mitt i det.. Även bakning  gjordes kvälls tid så tv tittande hann man inte mycket förr... Men när Mindy är här hos oss så släpps allt och man går tillbaka till tiden när mina egna var små, ja man tar allt efter att Mindy eller Vincent åkt hem för nu är det dom två som är nummer ett. 

Tyvärr kan jag känna att man inte orkar eller hänger med Mindys & Vincent pågrund av värk, men försöker så gott det går. Blir bara så förbannad och trött på värken som gör att man inte orkar, ska jag bli en gnällig kärring i förtid???? vill verkligen inte det. Bara att bita i det sura äpplet och finna sig i att det kommer vara så här resten av livet, måste varit extra jävlig som fick denna förbaskade fibromyalgi. Men nu ska det fixas matlådor här och sen se på tunnelbanan så får det bli nattinatt sen..

Kram kram 

Myskväll med Alex i kväll.

För hon kommer hem och förgyller kvällen och natten, får jag sällskap när nya såpan ska ses ikväll för gubben är ju inget för såna program.

Lite kylslaget har det varit idag men höll man sig bara i solen så var det helt okej. Vart en promenad och det var skönt men som sagt lite kallt, men värre var det med städningen som skulle bli gjord för att få tiden att gå tills karln kom hem bara försvann.. Men tänkte den skulle dyka upp tills på lördag när vi ändå ska vara hemma, räddar jag ju lördagen. Jag har fått ett beroende som får mig som i trance och det är alla spel på FB, bara älskar dom och kan inte få nog och så ploppar det upp nya varje dag. Sen har jag mina favoriter och älskar mitt castel  spel, där det ska byggas slott och slå mörka bestar bäst av allt för det är mitt kunga rike.

Så tomt utan gubben om dagarna och nu när inte barna kommer hem och är hungriga och det ska skjutsas hit och dit så kan dagarna bli väldigt långa. Har faktiskt märkt att jag går och pratar för mig själv här hemma! dags att bli orolig kanske?... Men samtidigt är det skönt att det bara är jag och gubben hemma, ja som sagt så kommer känslorna och går, men så är det här i livet. Nisse var iväg och fick massage och det var kanon bra och inte långt härifrån heller tar bara en tre minuter dit.. Kan inte bli mycket perfektare. Idag kom fästena till H-bilen och solcellen på plats så nu är nästa steg att han får dit cellen i fästena, sen så är vi med solcell också. Tog sin lilla tid innan vi bestämt oss men väll när vi gjort det så går det fort.

Men ni får ha en bra kväll!

Kram kram  

Vår, sol och uteserveringar..

Vad man längtar efter det dära sista nu, ja då alla vårtecken är på plats och man mår så där underbart bra. Faktiskt så är det som man blir lite nyförälskad varje vår och man bara vill vara nära och njuta av varandra. Solens värme är ju bara för go, finns inget bättre en känna solens strålar värma ansiktigt.. Eller den första kaffekoppen ute runt hörnet där det är lä, man mår verkligen bra av dessa små ting. Vad går upp mot en uteservering med gott fika och en gassande sol? Bara sitta där utan stress och njuta av sin kaffe med lite mjölk i och må förbannat bra. Eller en sommarkväl på en uteservering med en is kall öl, nån mer som tycker det låter underbart? ja får ju inte glömma en god bit mat och det viktigaste goda vänner och mycket skratt... Vill nu!!!! 

Stilla dig människa, bara för solen smekt din kind i några dagar så är det ett tag kvar tills detta blir verklighet.. Ja om man inte tar en resa utomlands då, lättare sagt gjort med en man som inte är så pigg på det då så man blir nog kvar här i riket. Kan ju inte hålla på att resa med flyg när vi har en sådan där slukare på gårdsplan som både kräver disel och så ska man betala skatt och försäkringar på den också.  Men glad jag har den där penning ätaren och kan leva och ha roligt istället för att räkna och räkna varenda slant.. Inget roligt! själv vill jag leva nu... Ops!!! så glömde jag servicen på H-bilen... Får nog tänka om och ta paket resor istället.. Nej nej, skulle aldrig göra det. Bättre låta pengarna rulla och leva å ha roligt och nått att se tillbaka på när ålderdomen kommer. För vi som är vakna vi ser ju landskapen och träffar massor  av återkommande vänner längs vägarna.

Från en livsnjutare på hjul..
Kram kram



 Underbar utsikt från H-bilen till frukosten :-)

 

Lite kort från helgen.



Denna utsikt hade vi på lördagsmorgonen när vi vaknade.





Så här stod vi och trevlig granne hade vi också.





Skrea strand! riktigt ljuvligt var det där även denna årstid.





Riktigt vackert här vid Skrea...





Här har vi kommit in till Varberg.





På väg till Bua Hamn och då åkte vi igenom denna tunnel.





Många var det som stod här vid Bua när vi kom fram.





Här börjar det att skymma på.

 

Vilken dag!

Är trött på allt det underbara idag, ja inte riktigt så som det låter där då. Utan det har vart så mycke underbart idag så är ganska så mätt på det idag.
 

Superglad att Thorsten Flink gick vidare, supernöjd med det. Inte roligt när två favoriter blir satta mot varandra. Men vem har sagt att livet ska vara lätt! ät inte det så kan man inte göra och nu sitter man här med världens Ågren över att man gjort allt detta. Nångång måste det, fasiken nu är jag på väg igen och jag ska verkligen inte. 

Men ni får ha en bra kväll/natt

Kram kram 

Lövstaviken i Falkenberg.

Godmorgon på er, och ännu en dag med sol som värmer oss. Igår var vi på Legoteknik här i Falkenberg och ordnade oss en solcell på 150 w. Tog ett tag innan vi bestämde oss men när vi väll gör det så händer det saker.. Det visade sig att Nisse redan var kund där och handlat med dom över nätet, tänk vad roligt det kan bli ibland.

For ner till Lövstaviken där det stod två bilar och kan rekommendera denna plats och ström här vi också. Var nere här i somras men då var det fullt så vi lämnade då. Kvällen vart det mys med vitt och jordgubbar & hallon. Gick och la oss elva och somnade fort ovaggad men vart väckt av Alex som ringde och var tokig på sina grannar som hade disco.. Men hon gick över till dom och sa att sänker ni inte så ringer jag Securitas, så det vart lugnt efter det..

Idag sitter Alex just nu på bussen på väg upp till Stockholm där dom ska vara på hotell inatt. Kvällen ska Globen besökas för att titta på denna som jag aldrig kommer ihåg namnet på. Nu känner man en oro efter det som hände igår och en mamma i Vadstena fick en orolig natt efter att hennes dotter hamnat underst igår. Hon låg fortfarande på sjukhuset men hade läget under kontroll, skadat käckbenet och revbenen. Nu skulle Alex och hennes kompisar stå på golvet nere så då ska det väll inte vara någon fara..


Ha nu en underbar dag!

Kram kram 

Mina favoritkort från i går.



Mormors underbara små trollungar.



Fina.



Här sitter Mindy och gör vårskriket.



Mina fina tjejer, plus Alex kompis Amanda..



Härligt kort på Mindy och Linda.



Fina ni är!



Jennifer och Linda så söta så.....


Korvgrillning på Omberg.



Mindy hjälper moster Jennifer att bära ved till elden.



Här tänds det på.



Moster Linda och Mindy har varit och kollat på kojorna i skogen.



Här springs det för fulla muggar med moster Alex.



Mums..



Mindy njuter av dagen i det fria.



Linda sitter och vilar sig, jobbigt att springa i backar med Mindy.

RSS 2.0