Resan till Östesund från Stekenjook.












Rikedom är inte bara pengar!

Visst betyder pengar men huvudsaken är ju att allt går runt. Rikedomar kan vara så mycket annat, min man, barnen och barnbarnen, och inte minst vännerna. Idag har jag haft en sån underbar känsla av rikedom, har en man som är förstående fast det kan vara tufft ibland. Fyra helt underbara barn som vi har en underbar samman hållning med, och inte minst två underbara barnbarn som får både mormor & morfars hjärta att smälta. Underbara vänner som man bara älskar att träffa och ha skoj med och uppleva saker tillsammans med. Jag har allt detta så därför är jag rik, inte på pengar men känslomäsigt, och den lyckan går knappt att beskriva.

Min man är alltid vid min sida ovasett hur fel jag har ibland. Vi har haft snart två tuffa år med sjukdomar som avlöser varandra, kommer vi klara det här eller kommer man leva själv. Men det är då som man får kämpa lite extra och det är ju det man ska. Nu kanske jag ska rätta mig lite här och säga att det är ingen som ska dö, utan jag menar att man kanske inte kommer orka i förhållandet. Men lyssnar man på varandra och hjälps åt så går det, man måste vara lyhörd ja både ge och ta. Älskar dig hjärtat.

Så kommer vi in på det bästa som hänt mig, att bli mamma till fyra underbara tjejer. Jennifer, Sandra Linda och Alex ni har berikat mitt liv nåt enormt. 

Jennifer, du är min första. Vet hur orolig man var innan du kom i Juni 88, kommer jag klara att bli mamma. Oron fanns där hela tiden natt som dag. Men fick ett barn som sov som gott hela tiden och inte vaknade på nätterna, nästan så man ville du skulle vara vaken mer. Nu har du vuxit upp och har ditt liv med din Per, och jag är stolt över er. Per jobbar på Kempartners i Vadstena och du på Ö&B i Motala. Ni började med hyr lägenhet i Motala centrum och idag så har ni köpt er en lägenhet, ni reser och ser er omkring och har det bra.

Sandra, När du kom så var det annat man var orolig för. Kommer man klara två stycken men det gick hur bra som helst. Dagen innan du föddes så styrde storasyster till en lätt hjärnskakning, hon ramlade in med huvudet i soffbordet när han ramlade från soffan. Vart att ligga inne med henne så fick vi åka hem dagen efter, men så dagen efter så vaknade jag på morgonen och du ville komma ut. Det var i agusti 89, allt gick bra och Jennifer var stolt över sin lilla syster. Idag så har du två underbara barn själv Mindy och Vincent, mormor & morfar bara älskar dom. Mindy med sitt svar på vart hon skulle åka i helgen med oss när Sandra frågade, Motala säger den lilla. Vincent som fick mormor att smälta när han log och skrattade åt mig idag. Idag så lever Sandra i Motal med sin Mårten och barnen och har ett fint liv.

Linda, Du kom som en stormvind i februari och snabbt gick det. Året var 91 och hemma hade jag två som hade vatten kopper och du hade det när du föddes. Så det vart att bli förda till infektion för isolering där dom medicenerade dig och ingen kontakt fick vi ha med folk på avdelningen, vi hade egen ingång till våra besök. En vecka låg vi där innan vi fick komma hem och när jag var hemma så fick jag vatten kopper.Ingen hit att få i vuxen ålder och ammningen gick åt pepparn på grund av att jag var sjuk. Du har alltid varit våran teater apa, många härliga skratt har man haft åt dig gumman. Idag så bor du i Vadstena med din lilla syster, så har du träffat en trevlig kille som heter Einar och kommer från  eller bor i Luleå men kommer från Linköping. Du har inget fast jobb en men jobbat mycket i Ödeshög inom barn och äldre vården. 

Alex, du kom då sist och har nog blivit bortskämd av oss alla. Både på gott och ont ibland :-) skoja bara gumman. Du kom till oss en dag i maj 92, förlossningen var ingen hit med en kvinna från Irak som skulle förlösa mig och inte var hon färdigutbildad heller. Vi var ett par mammor som fick samtal med andra barnmorskor efteråt. Idag har du blivit stora tjejen och tränar och ska spela handboll för Motala iår. Tänk gumman hur många år och timmar du lagt ner på denna sport, ja ska sägas att alla mina fyra har spelat men fått skador så dom inte haft möjligt att fortsätta. Alex har problem med fötter och ett knä men har fått av Motala ett bra knäskydd. Ska bli spännade att följa detta år med ny klubb och allt. Alex har nog levt nästan hela sitt liv för handbollen. Och jag bara älskar den sporten. Bara hoppas att du hitter ett jobb snart för vet att du skulle vilja flytta till Motala, men snart så gumman ska du se att du är där.

Mina vänner, ni vet vilka ni är och behöver nog inte ta det med namn. Utan er så skulle livet vara fattigt, vad går upp med att umgås äta gott skratta och bara ha det för bra. Älskar er.

Nog med detta nu, förstår om ni inte oskar läsa..

God natt alla! 

Stekenjook.



Här skulle man vilja vara när man har sina sämre dagar, man kan nog hitta sig själv här.



Kolla in den vita renen, vilken snygging.



Helt klart så vill jag återvända hit, skulle kunna tänka mig några dagar att bara vandra bara vara.



Underbart vackert!



Många kanske inte tycker att det är väll inget, men det ska upplevas på plats. Själv gapskrattade jag när vi kom dit och bad Nisse att han skulle säga att jag aldrig bott på landet.



Här stod vi bra.

Seg dag.

Ja inte har denna dag varit rolig för den har gått i värkens tecken. Ont överallt, och det bara mall på men får hoppas att det lugnat ner sig till imorgon. Allt blir ju så jobbigt, bara att gå är en hel bedrift. Har fått sån värk i fötterna sista månaderna och handlederna är inte för roliga heller. Nacken är ju som den är alltid lika jävlig. Nu har jag en punkt mitt i ryggen som gör att det är jobbigt att sitta eller stå och gå är inte så mycket lättare heller. Bara att sitta här är inte det lättaste men det är ju i alla fall tidsfördriv när man inte får mycket annat gjort. Nej nu ska jag lägga ner gnället, men skönt att skriva av sig om det.

Igår var vi bjudna till Jennifer på kvällen och hon bjöd på hemma gjord pizza, fast vi var hemma hos Sandra för det vart smidigare med dom små juvelerna. Kanon gott var det Jennifer och tack Sandra som lätt oss alla vara där. Så har vi fått träffa Lindas Einar för första gången också och det var en rar killle. Alex är på tränings läger i Danmark, Lööken närmare bestämt. Ska hämta henne i Ödeshög senare när bussen är framme. Gubben & jag var å tog en fika på Pärlan, vart en räckmacka. Ja vi ska då inte äta sånt men ibland så måste man få lyxa till det.

Ha en bra kväll!

Umeå & Stekenjokk
















Solen var framme idag.

Vilken dag vi har bjudits på idag, sol hela dagen och go värme. Men visst kommer ångesten krypande med tanke på höst och vinter snart. Men bara julen och nyår varit så får man se framemot den härliga tiden med vår och sommar.
 Det man kan göra nu är att se fram emot en fin dag imorgon också.

Idag har dagen varit bra i från värk och det känns så bra. Fått lite plock gjort som vart lidandes igår men så är det och man vet att så är det. Var inne i Motala och såg till Mindy när Sandra var på barnmottagningen med Vincent, Alex var med dit också. Det vart lite lek ute där hon drog sin vagn och så lekte vi i sandlådan och gjorde sandkakor. Plockade äpplen som vi satt ute i solen och åt, Alex var gullig å gick in och delade Mindys äpple. Inne så lyssnades och sjöngs barnvisor och mycket annat som en liten tjej gillar. När Sandra kom tillbaka så vart det fika, kaffet ordnade jag innan hon kom. Släppte av Alex i Vadstena sen vidare för att ta ut pengar och handla lite. Var hemma samtidigt som min andra hälft och vi hade bestämmt oss för en tur ner till Gränna där Jonny & Sussie stod. Så på med kaffe och fikabröd hade jag köpt, så for vi iväg. Dom vistte inget så Jonny var nog lite fundersam av samtalet han fick av Nisse. Vi hade några mysiga timmar i Gränna så tack Jonny & Sussie för gästfriheten. Måste säga att ställplatserna i Gränna med el och en summa av 140 kr kommer att användas. 

Men så ska det göras iordning matlåda till mannen sen ska det få bli sängen för imorgon så är det en hel del som ska göras iordning.

Natti på er! 

Höga kusten bron till Umeå.



Solnedgången över höga kusten bron var fin.



Många fina sjöar såg vi på vägen, måste vara drömmen för en som gillar att fiska att vara här.



Denna herre mötte oss innan vi kom upp till sjunde himlen.



Vackert här uppe på toppen, så underbart bara.



Jonny & Sussie som njuter innan dom tar sig ner till grottorna, krakarna var helt tömda på energi när dom kom upp/ner.



Denna lift tog oss upp till toppen och ner till marken, måste säga att det var läskigast att åka upp än ner.



Ställplatsen vi stod på i Umeå och inte var vi ensamma.
 

Ljuvliga Borgholm!

Oj vad jag sov i morse och helt underbart var det, kl tio väckte Nisse mig och hade frukosten framdukad. Kokta ägg, yoghurt, och mack så givetvis nybryggt kaffe. Tack så mycket min älskade, älskar att bli bortskämd. Var uppe och gjorde Borgholm och hittade en liten fin blomma att ha på bordet, ja i plast var den då. Hittade ett mysigt fik att fika på, Ebbas cafe och allt gick i gammal stil. Vi tog varsin skagenbaugette och jag lyxade till det med ett winerbröd.. så gott så gott. Gick tillbaka till H-bilen och bara njöt restena av eftermiddagen. Mat främför kvällen som min kära make ordnade, jag tog disken..jo ni hörde rätt tyckte det var dags att avlasta honom lite. Vi skulle gått upp till Hotell Strand men tittar på yv istället och slappar, ja lite öl går ner hos andra hälften själv så blir det rött.

Imorgon ska vi flytta oss till Tingseryd för att titta på bilkyrkogården, så övernattningen kanske sker i örkelljunga..

Ha en underbar kväll!

 

Vaknar i Borghamn & somnar på Öland,

Gick upp tidigt idag trots att Nisse fortfarande har semester, han skulle in till Volvo och serva L- bilen som visade sig att ta hela dagen. Själv plocka ja hemma och tvättade efter så var det dags att se till så H-bilen fick ett lyft också. Så skulle det bli en sväng in till stan med för att handla åt tjejerna, tanken var tom så några hundra på bensin vart det också.Sen hem till Linda & Alex för att lämna mat för dom var inte hemma, men fått nyckel av Linda som visade sig att vara nyckeln som gick hem till oss. Ja, där stod jag med två kassar å inte kom man in, ringde Linda som precis kommit med syster Jennifer till Vadstena.  Dom hade firat sin syster Sandra som fyllde 22 år och det gjorde far & ja igår. När Linda kom så hade hon inte nån nyckel heller för den låg hemma hos oss på landet,,SUCK! Linda fick hämta sin far i Motala för lastbilen vart inte färdig. Jag åkte å beställde det vanliga, kebabsallad som vi oftast har med oss första dagen så smidigt när man kommer fram och är hungrig. Så skjutsade jag upp Jennifer till Pers jobb så åkte hon med honom hem. Jag for hem och packade in det sista så var det bara att vänta på karln som var hos tandläkaren, så ville han äta lite innan vi for. Kom iväg vid  17.50 å var framme vid 21.30. Har precis eller gör just nu,, avnjuter ett glas vitt vin och vi har parkerat för natten vid köpcentrumet. Snart dags att gå och nanna kudden så man orkar med att gå i lite affärer imorgon.

Så vill jag passa på att gratta min dotter som blir 22 år idag, tänk vad tiden går och ja det är Sandra då som fyller. Tycker inte det var längesen man bar på dig gumman, och nu idag så har du två underbara barn själv. Mindy & Vincent som mormor & morfar älskar grymt mycket, Ja Mårten du är bra du med och jag hoppas att du skämmer bort min dottter och barnbarn annars så vet du.... Att det inte blir nån  köttgryta!!! Kramar i mängder till dig Sandra.

God natt alla härliga själar.

 

Lite mer bilder!



Tror detta ska varaen båt kanske!



Våra sommarstugor och visst är tomten kanon.



Så go och full av energi.



På väg upp för berget i Sundsvall och vi följer troget våra guider.



Här står vi och njuter när nån passar på med kameran.



Vårat resesällskap Sussie & Jonny.

Lite bilder från våran semester tripp med Jonny & Sussie.



Mc klubb mitt i ingenstans.



Här har vi kommit till Gävle.



Mycket skog & mark har det blivit dom sista dagarna.



Ja vad säger man! inte undra på att man vart på dåligt humör och skällde ut en raggare som trodde han ägde en hel mack.



Här njuts det av en kall öl när vi är framme i Svartvik.



Här har vi det underbart vilka dagar vi hade här med vårt rese sällskap..


Från Umeå till Stekenjokk.

Regnet det bara faller ner men vad gör det! vi har det bra här i ödemarken bara blåsten som hörs. Synd på vädret idag för vilken utsikt vi haft idag om inte dimman liggat på. Vaknade i ett regnigt Umeå så det vart bilåkande idag vi bestämde oss för Vilhelmina och där for vi igenom. Stannade strax utanför för att sträcka på oss sen vidare igen, men icke sa nicke för våran dörr hade gått i baklås och nycklarna var i bilen. Men det löste sig efter lite klurande så färden kunde fortsätta. Nu kommer jag inte ihåg vad berget heter men vi åkte upp å gjorde oss lite mat där, utsikten hade nog varit underbar om inte denna förbannade dimma liggat tätt. Efter så for vi för att titta på Trappstegs forsen, ja vad kan man säga lika vackert där. Och nu så ska vi stå vid Stekenjokk över natten, varken tv eller radio går nått vidare här. Men det är då man får njuta av varandra och det är ju heller inte dumt. 
 
Förstår inte vad det är med vår H-bil idag för var på toa förrut och då gick det inte att få upp dörren,  men som tur var så var ju karln utanför och kunde rädda en. Där vi är nu måste vara ett perfekt ställe för författare, tänker då att det inte finns nåt som stör utan dom kan knappra på sina skrivmaskiner. Man blir lite andlig här, meditera är säkert utmärkt också kommer va som en ny människa imorgon. 

Ha en bra helg nu! 

Höga kustens bro...



Jonny tog oss till svindlande höjder, vackert var Sundsvall här uppifrån.



Så har vi kommit till Höga kustens bron, men bjuder på en bild av det när vi kommer hem. Var bara tvungen att sätta ut dessa goa gubbar.

Gävle, Svartvik strax söder om Sundsvall.



Så fina blomsterarangemang har dom i Gävle.



Gissa om han trivs den underbara, ja den ljusa är ju bra underbar hon med.


Vi har haft en kanon dag här i Svartvik, svir på fläsket gör det också. Igår så hade vi fint besök här nere av Kingen med fru så Sussie & jag var där och hälsade på. Sussie är väldigt snabblärd när det gäller allt så får vi se hur det går med det som har tre bokstäver. Idag har vi barat latat oss i solen, ätit och druckit gott.. Så har jag lånat Maxen så det vart en promenad nmu i eftermiddags, underbar är den lilla. Han och jag har även suttit och njutit vid sjön ja han är bara för goer den lilla. Jag är faktiskt bara positivt inställd än så länge, ja för här är varm och inte en massa mygg heller..

Ha en bra kväll! 

RSS 2.0