En bra dekal tycker jag

I dessa tider när klubbar fortsätter att kasta ut folk när de frågar något på forumet så har jag tagit fram en lite annorlunda logga att sätta på bilen för att visa sitt stöd för uteslutna kan detta vara något tro.........





Här kommer ytterligare ett kreativt alster



eller denna


här kommer ytterligare en


// Grefven


Höstbilder på Mindy.



Mindy som sitter och vilar sig i solskenet.



En glad Mindy.

Här leker Mindy indian.



Mindy och flygande löv.

Mindy som tar sig en smakbit på ett äpple som hon fick.


Har jag sagt att jag hatar denna årstid.

Då var det tisdag och veckorna rullar på fort. Får hoppas att det fortsätter så och våren kommer snart. Men kan tänka mig att det går fort fram till jul så segar det sen.

 I helgen har vi varit hemma och det var faktiskt riktigt skönt. Men mycket gjort har jag inte fått gjort. Men Nisse har lagat två bilar den enna gick smidigt men den andra var det tvunget att krångla. Mårten köpte saker till den när dom var i Linköping och det visade  sig vara fel senare när sakerna skulle på plats. fredagen  var en lugn  hemmakväll bara Alex som var i väg, men hon sov hos en kompis så vi behövde inte hämta henne på natten. Lördagen gick vi upp skapligt och åt frukost. Sen tog jag en promenad i duggregnet, gick sträckan jag gjorde veckan innan med Jonny och Lotta. Och det var skönt trots regnet. Sen hem och fixa till sig så var det dags att åka in och titta på handboll, Alex spelade inte för hon är fortfarande skadad men hoppas hon är i gång om några veckor nu. Matchen vanns av Vadstena och Lindesberg fick åka hem som förlorare. Efter matchen vart det en sväng till Östenssons och sen hem och slänga i hop lite sallad. Mårten och Sandra skjutsade in Linda till Vadstena för hon skulle på fest i Motala och avsluta kvällen på City Bowl. Jennifer var snäll och hämtade henne på natten och så sov hon över där. 

På söndagen gick vi upp skapligt också, för vi skulle till Linköping och byta delarna som var fel. Så vart det en sväng på Ikea också. Lite handlat vart det med, efter det så åkte vi till Motala och Jennifer å Per. Jennifer hade gjort hemmagjord pizza som var så god. Vi vart kvar där  ett ett tag och så fick vi med oss Linda hem som hade haft det jätteskoj på lördagskvällen. Väl hemma så fortsatte Nisse med bilen och jag plockade lite inne, sen var det dags att åka in till Vadstena för att titta på lite handboll igen. Och givetvis en fika med både Anna och Birgitta. Trodde det skulle bli en lätt match för våra tjejer men det visade sig fel. NKIK kom med äldre spelare    som spelat i A-laget och helt klart så vann dom på rutinen dom hade. Så var den helgen gjord och mycket handboll vart det och det gillar man.

I går var det en seg dag tror inte jag var människa på hela dagen. Sandra och Mindy åkte hem till Carro och lilla Fanny, och efter Mårten slutade så for dom in till Linköping för Mårten skulle ha en ny telefon. Telefonen han skulle ha får han om två veckor, men Sandra fick en ny så hon var nöjd. Lilla Mindy fick ett par nya byxor vilken liten modeslav hon är den lilla. Linda var inne i Vadstena för att simma med Simone, så duktiga dom två har blivit. På kvällen var det dags för Vadstena och träning för Alex. För igår så började hon att träna lite bredvid, men känner av nacken fortfarande men samtidigt tyckte hon det var skönt att vara i gång. Humöret blir bättre på den tjejen om hon får träna. För dom andra spelarna så var det fys som fick göras och helt klart så var jag impad av Sara som var den äldsta spelaren i går. Vilken kondition hon har syndes knappt på henne och dom yngre nästan knäade av träningen..

Ha en bra dag... 

Bilder från kräftskivan.



Här fixas det för kvällen.



Här samlas folket.



Här äts det.



Här är andra halvan.

Mårten myser.

Robert är helt inne i kräftan.



Grabbsnack.



 Lotta & Yvonne som har det trevligt.

Helge har det roligt.



Samling på söndagen.

 

Här röjs det.



Lite h-bilar.


Helgen försvann i ett rasande tempo.

Vart tog helgen vägen? Fredagen vart tidigt i väg, skulle lämna lastbilen på service i Motala och efter det vidare till Linköping. Nisse hade tagit ledigt hela fredagen och tur var nog det. Vi kom i väg från Linköping omkring 10.30 och då åkte vi till Citygross för att handla. Var även inne på Karlssons och shoppade lite, gillar den affären mer och mer. På hemvägen så hämtade vi lastbilen som var färdig, vi trodde nästan att vi skulle få vänta där men i bland så kan saker och ting gå smidigt. Senare på eftermiddagen så kom Jonny och Lotta så då vart det lite mat. Linda och Alex tillbringade fredagen i Vadstena och kom hem vid tolv på natten. Robert och Marie dök upp vid 22.30 så satt vi och pratade innan det var dags att gå och sova.

Gick upp runt åtta snåret på lördagen, men det tog ett tag innan dom där ute vaknade. På förmiddagen vart det en rejäl promenad med Jonny & Lotta, Sandra & Mindy. Visade dom lite av vad Borghamn har och man inser då att man bor väldigt vackert. När vi kom hem så hade dom som var kvar hemma fixat till för kvällens kräftskiva, ja det var en sen kräftskiva men det blir så när man ska pussla i hop så det stämmer överens med alla. Jag & Lotta, Marie for in till Vadstena för att handla, Marie ville ha tag i kräftgafflar så jag tog dom till Kopp & Kanna. Men tyvärr så var det ju inte riktigt säsong för kräftskiva så dom hade inga, men Lotta handlade tee. Sen en sväng upp till djuraffären Morrhåret som tyvärr hade stängt på lördagar. Vidare till Östenssons och där tog det tid för gjorde inte annat en träffade på folk som man pratade med, så dom andra krakarna fick stå och vänta på mig. När vi kom hem så åt vi för Nisse var snäll och fixade maten när vi var i väg. Så jag fick äran att ta disken, känndes nästan som vi också var ute med h-bilen. För i den så står oftast han för maten och jag för disken. När vi åt så dök Anki och Lennart upp. Jag gick ut till Lotta en sväng innan det var dags att fixa till sig. Sen kom Helge och Mia och dom berättade att dom kört om min mamma som tagit sig en promenad från Vadstena. Jennifer rullade också in och hon plockade upp mamma, Per hade sista fotbollsmatchen och dom lyckades att hänga kvar i trean så grattis till er Per. Så för honom vart det utgång i Motala för att fira segern med killarna. Kan ju avslöja att det var bara ett skämt att mamma gått ut för hon hade åkt med Mia och Helge. Lite senare så dök även Yvonne och Jocke in och min kusin med barn och barnbarn. Så då var alla samlade så då gick vi ut för att äta kräftor eller vad man hade med sig. Kvällen gick fort men trevligt hade vi, och kvällen vart sen.

Vi sov nog till åtta på söndagsmorgonen men det kom en liten och knackade på dörren. Trodde nästan han ville se på teve, men han ville bara hämta sitt spel som han glömt här inne. Tog ett tag innan folket där ute vaknade till, inte mycket fick man gjort på söndagen heller. När alla åkt hem så åkte Mårten & Sandra å hämtade pizza i stan. Man tror man ska vara utvilad efter en helg men måndagen var fruktansvärt seg. Bara Sandra som var duktig och städade både söndag och måndag. Så tack för hjälpen. Vill även tacka för vin och blommar som vi fick. Och Lotta, tack för klippning av klor på dom små odjuren... 

Ha en bra dag.  

Bilder från träningsmatchen mot A-flick. Bilderna är tagna av Helena Present.



Karin som kommer i fart och släpper över bollen till Jonna som gör ett inspring från kanten.

Annika i anfall för A-laget.

Alex som kommer på friläge, ser ut som hon ska ramla men får med sig bollen och skjuter i mål.



Alex som kommer på ett frilägge igen, hon är snabb den lilla och trycker ofta dit dom.


Fredag igen.

Den här veckan har gått fort och mycket har jag faktiskt fått gjort. Nu har höstrusket kommit också för regnar gör det idag med. Fast eftermiddagen var fin i går och solen tittade fram. Så ska väl inte gnälla utan tänka att varje årstid har sin charm. Ja förrutom vintern då.

I går tog jag sovmorgon till klockan åtta riktigt skönt var det. Lite frukost så var man i gång med plock och tvätt, tvätten tar aldrig slut här. Sen ville Alex bli hämtad för hon hade sovit hos en kompis i Vadstena. För dom hade varit på draget på Platenskolan och efter det vart de utgång på Hugos. Hemma vart det att sätta i gång med mat och det vart det vanliga som vi brukar äta på torsdagar när far inte äter hemma, köttfärssås och spagetti. Nisse var sen hem i går för dom fick sitta i massor av köer i Stockholm. Själv väntade jag på att klockan skulle bli sex för då var det dags för stan och handbollsträning.

Måste säga att tjejerna verkade lite trötta i går, hoppas ni hittar det lilla extra tills på lördag när ni gästas av Tyresö från Stockholm. Tufft med tre Stockholmslag på raken. Men dom körde en bra övning i går som man hoppas få se nåt av på matchen. Man har fyra försvarare så springer mittsexan upp till anfall så kommer tre nior i anfall som ska köra rulle eller diagonal beronde på vad som passar. I bland så gick inte passen hem alls och i bland så satt det klockrent och sattsningen var 100 procent. Sista kvarten vart det spel och det ser bra ut. Lycka till nu A-flick som ska Till Eksjö och spela flick-sm, som det såg ut för er i går så tror jag det kommer att gå bra. 

Ha en bra dag. 

Så ska det låta

Gammal goding

//Grefven


Skördefesten på Öland.



Robert och Lotta på en fika inne hos Högboms.

Slottsruinen byggd av halm.



Marie och Robert, så söta så.

Jag då.



Jonny och Nisse som äter lite sallad på kvällskvisten.



Fyrverkeri i Borgholm.


Snart kommer Jennifer på besök.

 Kyligt och mörkt är det ute, dags att vänja sig med det. För så här kommer det vara i många månader nu. Men Jennifer kom precis nu och lyser upp min tillvaro. Och i kväll så blir det att åka in och titta när Alex har internmatch mot A-flick. 

I går så gick dan rätt fort, skjutsade in Alex på morgonen och köpte lokaltidningen. Sandra och Mindy åkte till Jenny i Motala och kom inte hem förrens efter fyra, så då fick jag en hel del gjort när jag var själv hemma. Så ringde Alex och ville bli hämtad men kännde att hon fick vänta tills far åkte i genom stan. Men min mamma var snäll och erbjöd sig att skjutsa hem henne. Så tack för hjälpen och besöket. Tur var ju det för far passerade inte Vadstena förrens efter fyra i går och då hade hon fått vänta länge. Mamma vart kvar en stund på lite kaffe så passade hon på att tvätta bilen också. Men när Alex kommit hem och Linda vaknat till så kom tjatet om mat i gång, så det var bara att sätta i gång. Nisse och Mårten satte i gång i går att klippa ner häcken, var ett tag sen den vart klippt. Riktigt bra teamwork hade dom, Mårten körde med motorsågen och kapade och Nisse körde ner grenarna i kvarnen. Jag skjutsade in Alex till träningen på kvällen och stannade kvar och tittade..

I går så fick dom träna försvar något som jag sa till Alex när vi åkte in att jag trodde dom skulle få göra. Eftersom försvaret hade varit dåligt på lördagen så brukar träningen gå ut på det som behövs. Dom fick ställa upp sig två mot varandra vid målgården, en som försvarar och en som anfaller. Sen fick dom tampas om vem som vann fejden, anfall eller försvar, såg ut  som rena brottningen i bland. Lite smällar fick dom också ta, Alex fick lite blodspill efter en smäll över läppen så nu har hon fin fläskläpp. Men hon börjar att bli van med smällar i ansiktet nu, en hård liten tjej har hon blitt...Ja men det ser bra ut när man tittar på träningen bara att hoppas att det ser lika bra ut mot Stockholmslaget Tyresö i helgen..

Ha en bra dag...  


Skördefesten på Öland.



Pumpor fanns det gott om på Öland.



Och mycket folk också.



Lotta som ska ta något från Hero som han har hittat.



En väderkvarn gjord av äpplen.



Det här kan man kalla veteranmopeder...

Hemma från skördefesten och Öland.

Ja då var man hemma igen och vardagen kör igång igen. Ute är det mörkt och blåsigt. Känns som det kommer att bli en lång höst och vinter, jag vill ha vår och sommar..

I fredags så rullade vi iväg och vi kom iväg en kvart tidigare än vad vi tänkt oss, så det känndes bra. Har nästan kommit in till Vadstena när vi kommer på att vi glömt saker hemma, var bara att vända hem igen. Så så var det med den kvarten den hade vi inte mycket för. Beslutade att vi tog vägen över Jönköping i stället. Vi började på Media Market när vi kom till Kalmar och när vi var färdiga där inne så hade Jonny och Lotta kommit. Så vi åt inne hos oss och när det var färdigt så kom Marie och Robert. Vi fortsatte färden över till Öland och Talluddens camping, men där var det fullt så vi stod över natten på parkeringen där. Och där stod man riktigt bra. På kvällen vart det lite uppdelning, inne hos oss satt karlarna och i Jonnys och Lottas satt vi kvinnor. Vi kvinnor tog en promenad på kvällen och tittade i lite affärer, lite konst vart det också. Natten vart inte så sen, men morgonen vart allt för tidig. 

Vi tog det lugnt på lördags förmiddagen, men sen tog vi oss bort en bit och gick och tittade lite och åt lite langos. Sen åkte vi till Mörbylånga där vi hittade en liten marknad, vart kvar där en stund innan vi tog vägen över guldfågeln. Men insåg att priserna i den butiken var ju dyrare än i affären så där vart det inget handlat. Vi fortsatte mot Borgholm och parkerade för natten i hamnen. Lite imponerad av mängden h-bilar var jag allt. På kvällen klockan nio så var det ett fyrverkeri, men har nog sett bättre sådana. Kvällen vart inte så sen nu heller, hade ju hemresan att tänka på dagen efter.

 Söndagen så vaknade min make tidigt och fixade med kaffe så var han ute och tog lite kort. Jonny var inne en sväng och fick sig lite kaffe Lotta kom också in en sväng senare. Började att packa ihop så vart det en sväng in till Jonny och Lotta. Snart kom Marie och Robert också. Vi åkte upp till slottsruinen för dom hade fårets dag där. Men Nisse och jag beslutade att vi skulle dra oss hemåt istället. Så lite kramar och adjö så var vi rullandes igen. Vinkade åt Leena och Kaj när vi lämnade Borgholm. Mycket trafik var det när vi lämnade Öland. Vi gjorde två stopp på hemvägen, ett för att äta lite fiskgratäng från Smögen som vi hade kvar. Och ett på city gross för att handla med oss lite hem. Väl hemma så möttes vi av en vinkande Mindy, hon vart så glad när vi kom hem. Plockade ut h-bilen sen tog jag en promenad. Var skönt att få röra på sig lite, blir för mycket sittande när vi är ute. 

Alex var nöjd efter matchen som dom spelade i Stockholm trots förlust, men hon nätade sju gånger. Försvaret hade inte varit som i tidigare matcher och svårt hade dom att få till det i anfallet också. Och det som var tänkt att dom skulle kontra sönder dom vart det inget av, men Skogås gjorde det med dom. Ja det är bara att ta nya tag till hemma matchen när dom gästas av Tyresöflickorna från Stockholm. Dom har tre Stockholmslag på raken nu så det lär bli tufft för dom...

Ha en bra dag.... 

RSS 2.0