Den här spelar dom mycket på radion nu.

http://www.youtube.com/watch?v=VvwvjFbE-E8&feature=related

Kort från semestern 08.


Två dagar kvar.

Snart så får vi också packa in oss i husbilen å åka bort, ska bli så skönt med lite husbilsliv igen. Här hemma så är det molnigt i dag men det skulle nog bli sol i dag om man ska tro dom som spår väder. I söndags så fick vi besök som överaskade oss men glada vart vi för det var längesen vi träffade dom. Vi tog en sväng med våran husbil för att köra lite med den när den har stått så länge .   Så det vart en varv runt Borghamn, när vi närmar oss hamnen här nere så säger Nisse att det ligger en husbil efter oss. Så jag titta i sidospegeln och ser att det är en Kabe och genast börjar det snurra i huvudet att det var nog våra kära vänner Jonny och Lotta. Så vi svängde ner till hamnen och den bilen körde upp mot Omberg så vi trodde att vi hade fel, men vi skulle försöka att se bakstammen på bilen för att se om det satt ett hundhuvud på den. Men Jonny var smart och förstod vad det var vi letade efter så han var snabb att vända så vi inte skulle se, men visst var det dom. Så dom följde med hem och tog en fika och dom hade med sig en jättegod tårta. Så beslutade dom att vara kvar tills igår så Lotta följde med mig in till Vadstena och hämtade Linda som hade haft barngympan i stan. Så söndagskvällen vart sen och trött som tusan var man på morgonen, men vad gör det när man har trevligt sällskap som det var allt för länge sen vi träffade.

Nisse åkte och jobbade på morgonen igår och jag fick frukost gäster så vart det en fika med resten av tårten innan dom for vidare. Själv plockade jag hemma och storstädade i badrummet så skönt när det var färdigt. Och då vart det en sväng till stan där jag var och beställde ett koppel till Jonnys och Lottas hund, ska hämta det på onsdag.Nisse var inne och tränade med Mårten, Sandra skulle också ha tränat men mådde inte bra så hon hoppade över det. 

Idag ska jag åka in till Sandra och hämta Mindy gumman som ska vara oss mormor några timmar när Sandra kör min mamma till röntgen i Motala. Så mysigt att få ha den lilla själv så det ser jag framemot. Senare på eftermiddagen så blir det att följa med Nisse till Motala för han ska få massage, så jag passar på att gå upp till min mormor och hälsar på då.Sandra och Mårten skulle låna en bil av oss idag, för dom ska köra över sängarna till nya lägenheten. För idag så flyttar dom in helt så skönt för dom. Linda ska lösa nytt busskort idag och jag vet inte hur många hon har slarvat bort redan. Men hon behöver ett så det är bara att betala och se glad ut, nån som har tips på vad jag ska göra för att hon ska lyckas att behålla dom.

Ha en bra dag. 

Darin. Gillade den här låten också.

http://www.youtube.com/watch?v=3QxTCVPSlrI&feature=related

Mindy en dag i lekparken.


Onsdag.

Då sitter man här igen och hoppas att solen ska komma fram idag. Här är det dimmigt ute idag men enligt väderprognosen så skulle det kunna bli fint . Igår var det verkligen en gråväder dag här och regnade med. Bara det inte är snö som kommer ner så är jag nöjd.

Igår så fick min kusin Malin en liten flicka på morgonen, så grattis till dig och Markus så hoppas jag att allt gick bra. Tjejer är inget den här släkten har brist på, verkar som vi bara kan producera tjejer. Började morgonen igår med att skjutsa Alex till bussen i Rogslösa, blir väl det idag med. Dom har ju så mycket att styra med på morgonen tjejerna. Håret ska ligga rätt och sminket ska på sen har vi det där med kläder också. Det är inte lätt att vara tonåring. Idag ska hon bjuda barna på glass för imorgon så gör hon sista dagen på praktiken, men hon trivs så bra så hon tycker det ska bli tråkigt. Linda har jag hemma idag dom hade bara en lektion så hon stannar hemma och gör svenska som hon hade läxor i. I och med att vi inte har bussar hemma så behöver hon inte åka in för en lektion utan kan plugga hemma istället. Själv ska jag ta en städdag idag, vart inte så mycket gjort i helgen hemma, var bara ute  och for. Så är det ingen träning ikväll så då får man vara hemma, skönt det också.

Igår så skjutsade jag in Linda på förmiddagen, hon började inte förren halvett och då blir det lite väl tidigt att ge sig iväg klockan halvsju. Här har vi nackdelen med att det inte finns bussar som förr. Passade på att handla lite när jag ändå var i stan. Igår var Tomas L och hämtade elverket som vi ska ha i husbilen, han ska göra en platta som allt sitter på. Ska bli skönt att få ett elverk på bilen för det behöver vi. Nisse var ute och skottade igår eftermiddag för dom skulle komma med disel, och vi har tanken i ett litet hus och där var det stora vallar utanför dörren. Så tankade han mersan så nu är det bara att tuta och köra igen. Vid åtta åkte jag in till Sandra och tog en fika med gott fikabröd till. Mårten hade precis kommit hem från jobbet, han och Per hade jobbat över. Dom började igår morse vid halvsju så körde dom på till åtta på kvällen..Så trött var han men idag börjar han inte förrens klockan tre. Bara Per som kör igång klockan halvsju idag på morgonen, så kan tänka mig att han är seg idag. Mindy är bara för goer, nu har hon börjat att klappa händerna och så vinkar hon till allt och alla. Så har hon kommit på att hon har en mage som hon klappar och petar på. Älskar när man petar på magen och säger pip, då skrattar hon så härligt. Snart så har hon nog kommit igång med att krypa, nu står hon på alla fyra och vill iväg..Hämtade Alex till halvtio och lämnade pengar till henne som hon skulle lämna in, dom har sålt trisslotter så dom får lite pengar i kassan. 

Ha en bra dag.  

Pernilla Wahlgren

http://www.youtube.com/watch?v=xHrKHV9Z7O4&feature=related

Bilder på snuttan och en bild på Mårtens insnöade bil.


Då var det vardag igen.

Helgerna flyger bara förbi, men nu är det bara två veckor kvar tills vi ska ut med husbilen. För påsken firar vi i den rullande sommarstugan. Vi skulle ha åkt till Trosa men där har ju staden lagt all sin snö på ställplatserna. Så vi får tänka om, men har inte bestämmt vart vi ska än.

I helgen har det vart mycket handboll, Alex var och spelade i Västerås i lördags. Det vart förlust med 22-24 men dom lyckades att hänga kvar i tvåan. Så ett stort grattis till Damlaget. Själv var jag i Motala och tittade på B-laget som mötte Motala. Tyvärr vart det också förlust där med två bollar men dom hade nog kunnat klarat av dom om inte nerverna gjort sig påminda hos tjejerna. Det var en svajig match där Motala var dom som klarade av det bäst. Och igår så tittade jag på A-flicksmatchen hemma, där dom mötte Nyköping. Där vann i allafall Vadstena och Nyköping fick åka hem med en förlust i stället.

I fredags var det lugnt, var bara inne och hämtade Alex vid nio på kvällen. Hon var på After Work med sina tjejer. På lördags morgonen ringde Sandra och frågade om jag ville följa  med till City Gross för hon skulle handla till smörgåstårtan som dom skulle göra. Och då hörde mamma av sig och ville följa med. Så då gick det några timmar där så vart det en fika också. Sen hem och hämta Linda som skulle på fest i Vadstena och då passade jag på att åka till Sandra för att titta hur det gick för dom. Dom håller på att flytta till det nya stället och det var jättefint där. Kommer bli kanon för dom där med Lilla Mindy. Fin trädgård och altan och stor yta har dom nu. Mamma var där och hjälpte till med Mindy när dom höll på.Sen hem igen och tittade lite på teven så var det dags för Nisse och mig att åka å hämta Linda. Alex sov över hos Linnea när hon kom tillbaka från Västerås, för hon ville till sporthallen och kolla på matcher på söndagen.

På söndags kvällen var vi oss Sandra och Mårten och åt smörgåstårta. För Mårten fyllde 20 år. Jennifer och Per var också där dom kom efter att Jennifer hade slutat att jobba. Linda var bara iväg och hade barngympan sen kom hon med. Jennifer och Per har köpt sig en lägenhet så dom ska flytta i sommar nu. Nisse ska kakla badrummet åt dom för alla dom andra rummen är nyrenoverade, har bara sett lägenheten på bilder när den låg ute till försäljning. Och den var jättefin också. Vilken yta dom kommer få nu, för dom har bara en etta nu. Men istället så bor dom ju väldigt centralt. Nej nu ska jag ta och göra nåt,   har vart dåligt med det i helgen.

Ha en bra dag. 

Hade Pernilla som favorit fram tills i lördags men när jag såg Erik igen så var det bara han. Man blir så glad av att se den här killen och han spelas flitigt här hemma nu.

http://www.youtube.com/watch?v=6Z4ll_DQPQs&feature=related

Bilder från när vi var i Skara.


Tisdag.

Idag var det kallt ute, men nu så tittar solen fram. Så förhoppningsvis får vi en fin dag. Så vill jag säga grattis till min moster Maggan som fyller år idag. Själv ska jag plocka lite och se till så tjejerna får fram kläder som dom ska ha på sig senare. För idag kl två så har vi begravning för min mammas sambo. Tänker på dig mamma och vi finns om det är nåt. Och i kväll har Alex match hemma. Dom ska möta Tallen och matchen är viktig så jag hoppas att dom tar två poäng. Och att dom verkligen klarar att ligga kvar i Div 2. Så kom till sporthallen och heja fram tjejerna, matchstart kl åtta.

I går var det en trög dag, var så trött hela dagen. Tycker nu när vi har ljusare och även sol så borde man inte vara trött. Så det vart inte mycket gjort här hemma, bara det nödvändigaste. Nisse var inne på eftermiddagen och tränade med Sandra, moster Jennifer var barnvakt åt Mindy sen kom Linda dit också. Jennifer åkte till Motala med Sandra och Mårten för Sandra skulle hitta en jumper som hon ska ha idag. Linda åkte med Nisse hem och Alex hade teori på körskolan och efter det så var hon på träning. Jag åkte in till Sandra och Mårten och tog en fika innan Alex träning var färdig. Vart lite förvånad när jag kom in till Sandra och parkerade bilen, för jag tyckte det gick två poliser med en hund. Men tänkte att jag bara inbillade mig så jag sa inget till Sandra om det. Precis innan jag skulle åka från dom så sitter Sandra vid datorn och säger att det varit väpnat rån på Mimma. Och då gick det upp ett ljus för mig vad jag sett innan. Ibland ser man det man ser. Så när jag åkte till sporthallen så var det gott om polisbilar och avspärrat vid affären. Lite olustig känsla får man när sånt här händer i lilla Vadstena. Alex visste redan vad som hänt när hon kom ut telefoner och sms gick varma  och många föräldrar var och hämtade sina barn igår. Jag skjutsade hem Alex kompis Rebecca som inte ville gå själv hem, och det förstår jag. Givitvis så glömmde jag Alex väska hos Sandra å var tvungen att åka dit igen, hon bor ganska närma affären där rånet ägde rum. Så ni kan ju tänka er att jag var snabb när jag hoppade in och hämmtade väskan.

Idag blir det lätt mat här hemma, kräm och mjölk får bli nåt efter begravning. Nu innan har man ingen matlust, kanske man inte har efter heller. Men måste få i Alex nåt efter som hon ska spela.

Ha en bra dag. 

Cliff Richard- Medley Oldies.

http://www.youtube.com/watch?v=bq3kgfpX4WM&feature=related

Bilder från flick-sm i Linköping 2008

AlexSå här laddar Alex och Hanna innan matchVårt omklädningsrumAlex i mitten

Då var det helg igen.

Molnigt även i dag så hoppas solen kommer att visa sig senare i dag. Men blåsten som var i går tog rätt bra på snön som ligger. I dag så blir det att åka in och träna sen uträtta lite ärenden. Sen hem och slänga i hop lite mat, i dag blir det kassler ris och sallad. Så får jag se om jag har kvar nån energi för då blir det städning, och vid tolv i natt ska jag hämta Alex som ska till Linnea. Så hoppas jag att gubben hittar en ny tvättmaskin i dag, för nu så går det inte att köra mer med den gammla. Den har nämligen ett håll i tvätttrumman så vattnet rinner rätt igenom.

Igår så plockade jag på förmiddagen och till middagen så kom mamma och Sandra å lilla Mindy ut och åt. Mamma hade gott fikabröd med sig som vi tog till kaffet efteråt, tack för det mamma. Dom var kvar här hela eftermiddagen och Mindy var nöjd bara hon fick vara med Linda. Linda var hemma igår för hon hade feber och ont i halsen så snorade hon också. På kvällen åkte jag in till Sandra och var där när Alex tränade, i går så slutade träningen halvnio. Så hoppade jag och Alex in på Östenssons på vägen hem.När jag kom hem så satte jag på och tittade på Jacksson Five. Väldigt bra var det och jag ser fram emot dom andra avsnitten. Sen vart att krypa ner i sängen och sova, var dyngtrött i går.

I kväll blir det lets dance på teven, spännande och se om Willy klarar sig i dag också. För då är det otroligt tycker jag, men skulle inte förvånna mig om han vinner... 

Ha en bra dag.

Här har ni en härlig gammal goding.

http://www.youtube.com/watch?v=LRjlZ8x2uQM&feature=related

Kortena är tagna 2007 och det var första året vi hade husbil. Och vår första husbil som vi körde med den sommaren.


Onsdag.

Idag så var det blåsigt ute men det gör ingenting bara man slipper snön. För den är man trött på nu. Får hoppas att solen kommer fram idag med men just nu så är det inte så mycket sol,men dagen har ju bara börjat än.

Igår så hade Linda sovmorgon så jag skjutsade in henne till vadstena och där i från så tog hon bussen in till motala. Jag passade på att ordna med krans och handblommor till begravningen på tisdag. Skönt att ha det gjort och inte vara ute i sista minuten som jag är bra på att vara annars. Så vart det lite handlat innan jag for hem också. Väl hemma så plockade jag lite och gjorde mat för när Nisse kom hem så for vi till motala. Hämtade mamma som skulle följa med, hon skulle köpa kläder till tisdagen. Och så var vi uppe hos Jennifer och fikade. Mamma, hon  gillade Jennifers lägenhet och vore det inte för att hon har jobbet i vadstena så hade hon nog kunnat tänkt sig den lägenheten. Sen tillbaka till vadstena och lämnade av mamma sen ner till bankomaten för att ta ut lite pengar. Så in på östenssons och handla lite mjölk, pålägg och bröd. Och i går så slapp jag att hämta Alex på kvällen, hon sov hos sin syster för då fick ju hon lite sällskap. För mårten jobbar från tre- tolv på natten den här veckan.

Idag ska jag in en sväng till banken så måste jag handla fisk för det står på matsedeln idag. Annrs så blir det en lugn dag hemma, inga träningar att skjutsa till i kväll. Onsdagen är ju skön för då är vi hemma alla på kvällen. Ska ta och bada min lilla vovve idag, för han har en förmåga att bli skitig när han är vit. Kan ju säga att bada är väl nåt som han inte är så förtjust i. Så pratade Jennifer om att komma ut en sväng, beror på om hon känner sig bättre. Hon var förkyld i går.

Ha en bra dag.

Elvis Presley - All shook up.

http://www.youtube.com/watch?v=AqsX7xQWRoU&feature=related

Bilderna är tagna på Öland 2007.


Då var helgen slut.

Vad fort helgerna går, eller det gör hela veckorna också. I fredags var det lugnt inga som man behövde hämta utan dom var hemma. Alex hade Frida här fredag till lördag. Och dom tog det lugnt för dom hade match hemma på lördagen. Tittade på lets dance i fredags och vart faktiskt lite besviken när dom som kan dansa åker ut. Jag tycker Willy är en jätterolig person men går inte programmet ut på att man ska kunna dansa. Och då blir det lite tråkigt när dom som är duktiga åker ut.

I lördags så gick vi upp skapligt och åkte till City Gross och handlade. Efter det for vi till Östgöta Camping och tittade på husbilar. Alltid lika roligt även om vi inte ska byta så får man lite nya ider. Och inte vart man sugen på att åka ut, inte alls. Men snart så kanske snön går bort och man kan sticka iväg. Vi stannade på ÖoB på hemvägen och köpte lite glas till baren. Så hittade jag trädgårdsmöbler som jag vart sugen på till våren. När vi kom till Vadstena så stannade jag där och Nisse åkte hem. Vi tog två bilar på morgonen så han slapp åka in och hämta mig. För Alex hade hemmamatch och vilken match det vart. Jag trodde inte dom skulle klara av Lindesberg men det gjorde dom och Helena släppte bara in sex bollar. Har aldrig sett henne så bra som i lördags. Dom var duktiga hela laget och jobbade verkligen för en seger och det fick dom. Alex gjorde tre mål. Efter matchen skjutsade jag Alex till Linnea där hon skulle göra sig i ordning. Sen skulle dom vidare till Motala på 18 års fest, vi var inne och  hämtade henne vid tolv. Jag åkte hem och maten stod på bordet när jag kom hem, Nisse var gullig och ordnade det. Så var Sandra och Mårten å lilla solskensstrålen här när jag kom hem. Nisse och Mårten hade cementerat det sista i garaget. Så vart det att se melodifestivalen på kvällen och vart nöjd när Pernilla tog sig vidare till Globen. Annars så tyckte jag att utbudet till andra chansen var dåligt.

Söndagen sov jag ut och gick inte upp förrens klockan var nio. Och då hade Nisse varit uppe ett tag och satt köttet på kokning. Så hade vi Sandra och Mårten på middag men dom var inte kvar så länge för Mårtens föräldrar skulle komma och hälsa på dom. Så var Tomas här hos Nisse och skulle hjälpa honom att göra nåt till elverket som vi ska ha i husbilen. Jag Linda och Alex åkte in till Vadstena, Linda skulle ha barngympan på eftermiddagen och jag å Alex åkte till sporthallen och tittade på handboll. Vi var hemma här igen vid sjutiden och vi köpte med oss kyckling klubbor och potatissallad till kvällsmat..

Ha en bra dag. 

En av mina favoriter...........

http://www.youtube.com/watch?v=0972G4t0cEA&feature=related

Det här längtar man efter nu.............


Onsdag.

Veckorna bara rullar på och det har redan blivit onsdag. Veckan började inte så bra för mammas sambo Lasse gick bort i måndags eftermiddag. Han fick reda på att han hade cancer för tre veckor sen så det gick fort. Även om man vet om utgången så är det svårt när det inträffar. Men tycker att mamma är stark vet inte om jag själv skulle klara av en sån sak. Begravningen blir den 16 mars skönt att det gick så fort och man inte behövde vänta så länge. 

Igår så var jag inne hos mamma när Nisse tränade så kom han dit efteråt. Sandra och Mindy var också med och dom tog med sig mormor hem till sig. Fick Sandra lite sällskap när Mårten var iväg och tränade fotboll, och så gick det några timmar för mamma med. Mårten skjutsade hem mamma när han kom tillbaka. 

Nu ikväll så har jag haft Mindy här för Sandra och Mårten var och hämtade en soffa hos Jennifer. Och sen   åkte dom och ställde in den i nya lyan, inte långt kvar till dom flyttar nu. Blir skönt för dom i sommar nu när dom har tillgång till trädgård och altan. Så får lilla Mindy ett eget rum. Så mysigt och få några timmar själv med Mindy, och det var inga ledsna miner när mamma och pappa gick, hon vinkade och skrattade. Så vart det lite lek och bus med mormor och morfar innan Linda kom och tog henne. Så var det dags för torr blöja och välling så somnade hon i morfar säng och vaknade inte förren Sandra och Mårten kom. Och då hade dom med sig mamma som hade varit med dom och tittat på lägenheten. Dom vart kvar en timme innan dom begavs sig iväg hemmåt och då ställde jag mig och stekte ägg till gubben. Så allt är färdigt när han ger sig av inatt. Imorgon så blir det träning och solning på förmiddagen för mig. Och på kvällen har Alex handbollträning.

Idag så har vädret varit fint, gjorde ju inget om det vart lite varmare bara. Annrs så är det underbart när solen är framme. Och ljust har det blivit också, det är så man blir bländad. Så nu kanske inte våren är så långt borta...

Ha en bra dag. 

Johnny Cash och June Ring of fire.

http://www.youtube.com/watch?v=m2x6xs529dw&feature=related

Bilder från i sommras

Ett regningt ÖlandNisse och CalleSmögenSmögens ställplats

Mer snö.

Då snöar det igen, när man börjar att få allt plogat   ordentligt så kommer det mer. Och -1 ute idag får vekligen hoppas att det här är det sista nu. Men imorgon så pratade dom om högtryck och sol, så man hoppas att det blir så. Så var OS slut och Canada tog hem hockyguldet, nåt som jag aldrig tvilade på att dom skulle göra..Men Sverige tog ju elva medaljer och det tycker jag är bra gjort av dom. Nu återgår teven till sina vanliga program, nåt som dom som inte gillar OS är glada för.

Igår var alla hemma på middag så fick dom hjälpa till att skotta på pooltaket. För det var på väg att rasa in igår, så nu fick herrn i huset nåt att göra så småningom. För vi får byta ut det nu i vår dagarna..Jag var hos mamma igår och nu är det inte bra med Lasse. Linda hade barngympan igår fast igår hade hon Rebecca till hjälp. Simone var på handledarkurs för körkort så dom var tacksamma att Rebecca ställde upp och hjälpte till.. När jag kom hem på kvällen så vart det hocky på teven, men orkade inte att titta färdigt utan det vart sängen.

Idag var det vanlig skola för Linda och det var fem veckor sen. Hon har ju praktiserat på Högstadieskolan i Vadstena och hon trivdes   jättebra. Däremot så började Alex sin praktikplats på Katarinaskolan i dag, hon ska vara i en femma i fyra veckor...Linda har börjat nerräkning innan det är dags för studenten. Alex har ett år kvar så är hon också färdig sen. Vilka stora barn man har nu och Alex har börjat med körkortet också. Idag ska jag ta och städa här hemma så blir det att hämta Alex efter tio när handbollen är slut. Hoppas att snöandet har lugnat ner sig då....

Ha en bra dag. 

RSS 2.0