Ett ännu Bättre 2012

Jag önskar alla och då Menar jag alla ett Gott nytt ännu bättre 2012.
Där vi tar nya tag mot vad det än må vara.
Och där man (ja jag kanske är lite larvig) inte glömmer bort att ta hand om
sina nära och kära . För livet går ju inte i repris för någon av oss, så ägna en tanke
till någon du varit orättvis mot i år för det är troligtvis den människan värd.
Jag riktar då även en speciell hälsning till mina barn och man och även de som är våra vänner.
Hoppas 2012 blir ännu bättre för er alla där ute.



Storm.

Oj vilken blåst det varit idag, bästa var att stanna hemma. Nu på kvällen så har det regnat på bra här så nu tycker jag att solen ska komma fram igen. Men så tacksam att snön fortsätter med sin frånvaro men synd är det ju om alla barn som vill prova sina pulkor eller skidor. Såg när jag åkte från stan föörut att det var tänt i Ombergsbacken, annars så är det helt vitt i backen men nu så var det mörkt trots belysningen.

Då har jag fått golven både dammsugna och moppade idag, vi ska ju inte vara hemma NyÅret men visst är det trevligt med ett städat hem fast man inte är hemma. Så får man se nästa vecka om det blir en steam mopp, vill verkligen ha en för det ser ju väldigt smidigt ut. Önskade mig en tills jag fyller men då sa gubben att det kunde bli en nästa vecka.. Och det tackar jag för du rara älskling. Alex kom på besök och ja hon tvättade lite åt sig när hon ändå var här så tittade vi på lite lägenheter. Hon vill ju till Motala så är det nån som vet om en etta så hör av er. 

Såg på året med kunga paret nu klockan åtta, försökte att få gubben till det med men se det gick inte. Men jag är väl lite eller mycket larvig för jag älskar vårt kunga par och vill också ha kvar dom. Och nu sitter man här och knäpper på tangenterna. 

NyårsAfton så beger vi oss till Oxelösund eller mera exakt, Danvik. För att fira NyÅr med våra goa vänner Jonny & Sussie, och det ser vi fram emot.  Tänk vad åren rullar på och man bara blir äldre, men än är det många ljuva år kvar och det ska tas till vara.. 

Godkväll på er! 

Tvungen att dela med mig denna bild på Mindy & Vincent.. Denna bild är för mig kärlek ni är dom vackraste och underbaraste.

Vilket väder!

Helt underbart har det varit ute idag, dock lite blåsigt. Men solen har visat sig från sin bästa sida idag och det är nästan så man tvilar på att det är NyÅr vi ska fira på lördag.. Verkar mer som Midsommarafton men så glad så länge snön håller sig borta och det får den gärna göra nu resten av vintern.

Lite slö av helgen och all mat har manallt varit idag och förkylningen gör det inte bättre. Nu har jag gått en vecka och varit sjuk och värst är ju hostan. Men har ju medecin mot eländet och det hjälper så ska inte klaga. Men vill ju komma igång att gå igen men bara att vänta tills viruset i luftvägarna vill ge med sig. 

Bara gjort det nödvändigaste idag och fått upp några saker av dom nya klapparna, maten idag fick bli pasta med ostsås och det var riktigt gott efter all julmat. Gubben har jobbat och gör så ända fram till på fredag annars så hade det ju varit perfekt att åka iväg med H- bilen i några dagar. 

Tiiade ikväll på historien om Vasa och grafiken var helt underbar nästan som man kände att man var med i det historieblicket. Älskar att titta på program om våran histioria långt tillbaka så nu väntar man med spänning på andra delen. 

Nu är det bara att ladda för lördagen då det nya året ska firas in med underbara vänner. Ja vad åren försvinner i en rasande fart men året har varit helt okej. Med två underbara resor i somras den första gick till Tyskland där vi var runt, men Berlin var maffigt men pulsen var för hög för en annan lantis. Andra resan hamnade vi i Stekenjok som jag faktiskt vill återvända till fastnade för lugnet där men skulle vilja uppleva stället i bra väder också. Vi fick även vårt andra barnbarn detta år och vi fick samtalet när vi var i Tyskland att vi blivit mormor och morfar till en liten kille som fick namnet Vincent.. Det var stort för en släkt som bara har flickor, och Mindy hjärtat är över två år nu och har börjat på dagis. Linda & Alex har ju lämnat boet här hemma och Alex kommer väl så småningom hamna i Motala för det är dit hon vill. Linda träffade sin hjärtevän detta år och han kommer från Luleå men bor här nu, så inom en snar framtid så är väll dom också sambos. Så nu har gubben och jag fått huset för oss själva och kan ju säga att rum har vi nu. Mindy har fått ett eget rum där hon har sitt, både leksaker och möbler så småningom ska Vincent få ett med. 

Nej nu ska jag ta och knalla till sängen kommer ju en dag imorgon också.. 

Julen 2011



Vincent med stolen och det lilla bordet som han fick av oss, och han gillade det.



I väntan på mat!



Även söta Mindy gillade brorsans stol..



Ja det här gillar jag ju bäst på julbordet. Och Jennifer hade gjort perfekta köttbullar har inte ätit så goda kanon gumman.



Mårtens syster Malin!



Ge mig flaskan!



Linda gumman, fick fira sin jul utan Einar som låg hemma i Linköping sjuk.



Malin som får paket!



Mys pys!



Så har vi bytt då, så en sådan blir det nu.. Tack Linda & Einar.



I år så fick Mindy en rutschekana av mig och Nisse, hon är tokig i detta så tyckte denna underbara tjeje skulle ha en hemma.



Mindy som fick en pall som var lagom åt henne, här sitter hon och kollar så morfar gör rätt när han sätter ihop hennes sago slott som hon fick av :linda & Einar.



En glad Mindy vid sitt sago slott!



Per som väntar på fika här!



Mindy vid sitt sminkbord som hon fick av Alex. Borsten i högsta hugg sen så kolla så pepparkakan ligger rätt i munnen.



Morfar med den finaste killen i världen. 

 

Uppsittar kväll!

Ja det struntar vi i här utan har köpt dom sista klapparna i stället.. Plus att jag fick nåt fint från Guld Fynd av min gubbe, jag är då allt bortskämd.. Fortfarande sjuk men efter att besökt akuten natten som var så har jag fått medecin för hur andning och hur  lungan lätt. Ventoline plus Pulmicort, men det som de var kräma i va det jag fick inne på akuten.

Hoppas nu att jag ska orka vara med och fira imorgon nu, annars är det inte värre än att jag lägger mig en stund. Usch, detta jag har nu påminner ganska mycket om när jag vart sjuk för några år sen. Det slutade i en operation för hade tio varbölder på levern och en på äggstocken, så äggstocken tog dom bort och även en del på levern också och några punkterade dom bort och det var det värsta jag gjort. Pencellin som gavs intravenöst och var fjärde timme i fyra veckors tid, och jag ville inget annat än hem till mina och det pratades om att jag skulle få åka hem en lördag eller söndag så skulle LH komma och ge pencellinet men jag kom aldrig hem. Utan betade av fyra veckor där på UV i Linköping, operationen tog mellan sju och åtta timmar och tre specialist läkare var med.. Jag hade så svårt att ta till mig att jag varit döds sjuk och att hade jag gått längre så hade jag inte suttit här idag. Men glad över att jag är här idag. 
 
 Imorgon så samlas alla  härliga familjemedlemmar plus Mårtens föräldrar och syskon min mormor och mamma hemma hos Sandra för att umgås äta och bara vara å ha det gott. Visst är Julen barnens helg så då får det starkare vara till Nyårs Afton.. Vet ni vad? det går faktiskt jättebra med BOBS Jordgubbs saft ja så finns den i apelsin också.. Sen finns det ju lite dyrare saft sorter också men vi är ju inte så fina i kanten så vi nöjer oss med det enkla.. 

Men ni alla härliga goingar ha nu en underbar JulAfton..
Det ska jag ha när Mindy och Vincent får sina paket... 

GOD JUL 

Sjuk.

Nu har vi fått snö fast vad jag förstod av väder rapporten så skulle vi inte få nått. Men dom där väder rapporterna är allt lite luriga. Men visst är det fint med det vita snötäcket och lite mer Jul stämmning blir det av det. Nu återstår att se om det ligger kvar till Jul Afton.

Linda vart sjuk förra veckan med halsont och feber, kände gjorde även jag och gubben att vi hade lite halsont men mer vart det inte av det. Men så i måndags så slog det till som en blixt från himelen och jag däckade totalt. Sängen var mitt hem hela måndagen och halva tisdagen, måndags natten sov jag inte mycket utan simmade i sängen av att jag hade hög feber. Även i natt så vart det inte mycket sömn pågrund av hosta och feber, mycket vatten gick det åt i natt för halsen kändes som ett sandpapper och mycket vatten innebar många toabesök. Lustigt att gubben inte vaknade tidigare av att jag hostade å sprang upp och ner i sängen, men fyra var det slut sovit för honom. Sa att jag kunde lägga mig i soffan så han kunde fortsätta att sova men det behövde jag inte. Bägge somnade vi om men det vart bara en kvart för då ringde klockan å det var dags att gå upp. Tyckte det kändes hyfsat när jag kom upp men det varade inte länge men går skapligt när man tar alvedon. Snart är det JulAfton så hoppas gubben slipper eländet..

Var nere i Borghamn och skulle ta kort på hyreshuset som dom började riva igår, men det var så gott som borta bara spillrorna kvar av det. Så det vart en sväng till hamnen och lite kort där.. Måste ju testa den nya kameran. 

Imorgon ska några fler julklappar inhandlas så blir det även några på fredag också. Lite till fix hemma och ingen stress känner jag än och det är jag glad för. Ska göra en Jansson och ha med till Sandra så skulle Mårtens mamma ha med sig lite mat med och resten står Sandra & Jennifer för. Ser framemot julafton och få umgås med sina kära och se Mindys glädje när hon öppnar paket, Vincent har ju inte så mycket behållning av det än, jo pappret brukar ju vara roligt för dom små. 

Julhelgen är ju en gemensam helg med sina nära och kära umgås och mysas i massor. Men det är också många som inte har den lyckan utan sitter själva. Många självmord sker ju även denna helg, så därför sänder jag en tanke till dessa människor.. Ja jag vet att det inte hjälper men skulle jag veta om någon så skulle jag gärna öppna upp mitt hem för en ensam stackare, det tror jag är en god gärning! 

Ha en bra dag!  

4 advent!

Ja nu närmar sig julen med stormsteg och lika fort är det över. Men visst är det nåt speciellt med julafton och umgås med nära och kära. Just nu så kommer snön ner här så kanske julkänslan infinner sig nu. Vill dock inte ha snön själv men visst är det mysigare om det finns på julafton och NyÅret sen får den gärna gå bort.

 Tänkte förtydliga lite detta med osportsligt! har väldigt svårt för att det ska maskas och att man inte petar ut bollen utan den får ligga där för att klockan ska gå. Men visst det är kanske så det ska spelas men inte blir matcherna särskilt roliga då, och ja jag tycker det är osportligt eller så kanske det är respekt för motståndaren. Vadstena vann sin match igår och dom har blivit duktiga på att bredda spelet var jag väldigt imponerad av och har sett det förrut att dom blivit duktiga på det. Ja det har hänt mycket och det såg jag redan matchen innan som jag såg dom. Men inte är det väl roligt att få höra som innan matchen här om dålig uppfostran hemmifrån för att tjejerna byter lag har inte haft nåt med Alex val utan hon bytte för att allt var så oklart länge och Motala var helt på det klara hur dom skulle ha säsongen. Hade mycket varit klart tidigare så hade säkert hon spelat kvar för det velades ett bra tag innan hon skrev på. Men droppen tycker jag var att Alex var petad när hon gått och haft sin skada i knäet hela säsongen men nu ska det förhoppningsvis vara bra med knäet efter operationen i Januari.. Men tyvärr så är det väl så här det blir när det blir övergångar och själv har man retat sig på Motala förr, men det är väldigt lätt att ta till sig det lag där man har nån som spelar. men Grattis Vadstena till segern och jag tycker ni är bra och och Frida har verkligen utvecklas och Helena är bara för bra i målet bara jag som tyckte det var osportslig när man maskar med bollen som det gjordes. Men Helena är helt klart nyckelspelaren i laget eller rena rama muren. Man får väl sluta att lyssna på ryktena och bara skaka av sig dom, ja nu lämnar jag detta.

Nu ska det sovas så får man se om det finns nån snö i morgonbitti..
Natti alla! 

En vecka kvar till jul.

Ja tänka sig vad tiden tickar på snart jul igen sen vår och sommar, ja så har vi julafton igen. Här har regnat kommit bra idag men fortfarande så är jag glad så länge det vita håller sig borta. Sugen på en helg till i H-bilen men blir nog inget mer förrens efter Nyår nu. Nu börjar det bli kaos i köpcentrumen och tänk att vi kärringar är värst, vad har vi för drivkraft? Men tänk att det finns så många eller är det bara ett par som följer alla lagar här i Sverige. Men det märks att personen läser mycket böcker för det är väl därifrån hon får sina fantasier. 

Var på Derby idag mellan Motala och Vadstena, Vadstena tog det längsta strått och vann.. Ni kan tänka er att jag hade en spelsugen dotter idag men nu är det bara en månad till operation så kanske att du hinner med nån match i Motala tröjan. Men bra kämpat idag Motala och ni var bra, tyvärr så hatar jag spelet när man maskar och inte ens ids att ge motståndarna bollen.. Så dåligt, men kan ju också se det så här.. Dom hade respekt för er eftersom dom ville maska så sträck på er Motala.. Men härligt var det att se er tjejer och kanske ni kan ta dom på hemma plan. 

Vad är vänskap??? visst ska man kunna ändra sig. Nån man kan tycka jätte bra om kan ju faktiskt visa sig vara den man tycker sämst om. Ibland tror man sig känna personer men man gör inte det i slutändan, ja och jag vet att folk tycker samma sak om mig. Visst måste man kunna se fel och brister hos sig själv eller är det så enkelt som att vissa går genom livet på rosa moln och tror att alla andra har fel. Jag vet att jag brusar upp för fort dömmer även för fort, men i detta falla har jag tagit tillbaka allt för en bättre vän kunde man inte finna, ja två då men den ena fanns ju redan innan... Ser fram emot NyÅr och att få träffa er goa......

Go kväll på er!

Mys Pys..

Ja helgerna med Mys och Pys närmar sig med stormsteg, och man längtar nu och stressen har jag lagt ner i en låda långt in i garderoben. Det får bli som det blir för det är ju inte så att allt behöver vara perfekt utan det viktigaste är ju att umgås med nära och kära. Själva ska vi fira julen i Motala hemma hos Sandra så mycket smidigare nu när dom har två barn.. Ja just det vi har ju en liten som firar sin första jul med oss, lille Vincent. Ja så har vi en stor en också och det är Einar Lindas pojkvän. Vi kommer vara 17 personer och alla från vår familj är med sen blir det min mormor och mamma, Mårtens föräldrar och syster å bror och det är första gången vi träffar Mårtens bror som bor i Frankrike. Några julklappar vart köpta när vi var i Jönköping igår gubben och jag, resten tar jag i Motala nästa vecka. Så ska gubben och jag köpa våran julklapp, vi ska byta ut våran systemkamera och den gamla kan då barnen låna när dom behöver. Hittade vad vi ville ha på Media Market men tyvärr så hade dom den inte hemma så fick dom inte sälja demoexet heller. Dom visste inte när dom skulle få hem den för det kom inte fram så många varor därifrån nu på grund av jordbövningar och översvämningar. Men såg att dom hade i Linköping så imorgon kanske vi har med oss en hem. Det blir en Nikon med lite vassare objektiv än vi har nu och den kostade sjutusen. 

När julen är över så får man börja längta efter NyÅr som kommer att firas i Oxölesund och hemma hos Jonny & Sussie i Danvik. Men så är alla stora helger över ja Påsk ska vi ju ha också men sen får man börja längta efter semester som nog troligtvis blir Tyskland i år också. Fastnat för det landet men skulle även kunna tänka mig en tripp till Polen eller Frankrike.. Sen inte förglömma alla smultronställen man har i Sverige för visst är det så att vi bor i ett vackert land. 

Dagen idag har bara inneburit värk och elände, inte fått nått vettigt gjort. Ett varmt bad vart det på dan för att mjuka upp lederna sängen har besökts ett antal gånger och det är detta som är så svårt att lyssna på sin kropp. Jag vill ju så mycket och väll när man är på topp så kör man på för att däcka några dagar. Himlans ont i halsen och lite småfrusen är jag också. Linda har börjat att hosta så jag tror hon snart hostar upp allt hon har inne i kroppen. Typiskt för imorgon så ska hon jobba på dagis i Borghamn, ja vi får se hur det går med det. Nej nu ska det vandras till sängen för lite sömn..

Natti natt på er!   

Helgen på Liseberg.



Lisebergs skridsko bana kan inte bli mycket vackrare.



Detta var njutningsbart, annars så är ju djävulsmaskinen här på sommaren när den funkar.



Här intas det mat & dryck och gott vart det. Ja vi åt på fina stället Evert Taube.



Visst är det vackert!



Vad med lampor och vilket jobb dom lägger ner..



Ja kärleken var det inget fel på heller, dom står under misteln som vi tyvärr inte fick med då.



Man ser verkligen hur lyckliga dessa två är tillsammans! All lycka till er...



Avslutar med denna från toppen och tack Jonny & Sussie för en super trevlig helg. 

Göteborg.

Då vart det lite kläder när man besökte Nordstan, vilken man jag har som inte gnällde en ända gång trots alla kläd affärer in och ut.. Men som tröst så följde givetvis jag med så han fick titta på sitt.. Nu ska det bara njutas en stund så blir det jul på Liseberg med Jonny & Sussie senare. Men först ska det duschas och fräschas till sig lite i den mån det går. Vädret är ju bättre än igår men visst regnade lite när vi var på stan och nu så hörst det på taket här igen. 

Tack Jonny & Sussie för mat och trevligt sällskap igår. Fasiken nu börjar det blåsa igen och vad jag förstod så var vädret bättre hemma, tänka sig ändå så är vi på bäst kusten.. Men det är ju kanon här och fina grannar och mycket Mys Pys , ja kan inte bli mycket bättre.. Jo vart kvar i Stan för att bara se Erik Saade då hade lyckan varit på topp.

Kramen på er alla! 

Äntligen Fredag!

Då var dagen kommen och senare i eftermiddag så landar vi på Kärralunds camping där Jonny & Sussie redan befinner sig. Så i helgen ska Liseberg besökas var där förra året och det är otroligt vackert där nu. Så måste bara Nordstan hinnas med också, kanske man kan finna sig något.

Vilken morgon det vart här då, klockan ringer gubben ut och startar L-bilen då jag tittar på klockan... Jo då! gubsen hade stalt klockan en timme fel så den var en timme för tidigt. Ropade på gubben att han kunde stänga av L-bilen för jag tänkte krypa ner i sängen en timme till. Svaret jag fick var, fan ställde jag klockan en timme för tidigt. Bara det att när man vaknade efter en timme så var vi båda tröttare än vi var innan. Så kan det bli ibland...

Har plockat lite inne och nu ska jag ut i H-bilen en sväng så ska det packas det som ska med. Även en sväng till stan ska hinnas med, besöka glasbanken och handla det som fattas oss i H-bilen. Gubben räknar med att vara hemma vid tolv så vi kommer iväg skapligt..

Ha nu en underbar söndag ni goa!

Tisdag.

Idag fanns det lite snö när man kom upp på morgonen, och kallt var det med. Men visst blir det lite mer jul känsla med det vita...

Var iväg och besikta bilen och det gick bra, lampan släckt och inget dator krångel heller och det bästa ingen kö. Efter vart det en sväng till Maxi för att köpa lite mer belysning att ha vid ingången. En sväng in till Willys för att fylla på med frukt och grönsaker. Idag vart det viktväktarnas Lasagne och den var god så var det morätter till också. Linda Jobbar heldag och kanske skulle hon göra det imorgon också, Einar pluggar teori. Känner mig lite lat idag har sån djävulsk värk i nacken så det värker över hela ansiktet. Är väll kylan som gör sig påminnd för min eländiga kropp, så energin är ju inte på topp.

När gubben kommer hem så blir det en sväng till Vadstena och bokförings byrån. Efter ska mamma besökas för att hämta lite kort, scannern vi köpte är kanon bra. Vi hade en bra i skrivaren men det tog sån tid när man skulle lägga på och plocka bort så köpte hos en som man bara matar i. Kan varmt rekomendera denna och den kostade bara fem hundra. Såklart så blir det ju handboll i kväll igen hoppas det är lite bättre match då en den som var igår. 

Nu är det bara tre dagar kvar!

Ha nu en skön eftermiddag. 

Måndag.

Ja kallare var det ute i morse, så känns det som snön snart hittar hit. Men nu är det bara två veckor kvar till Jul så lite snö ska väll finnas då. Själv tar jag gärna en grön Jul men tänk på alla barn som vill kunna åka skidor och pulka ja för glädjen hos dom så kan jag gärna ta lite snö.

Började morgon med att plocka det viktigaste innan det var dags för besiktning av V 70, har ju ABS lampan som inte vill släcka sig trots att det körts om fel genom datorboxen.. Felena är åtgärdade men visst ska den lysa i mellan åt ändå. Men som tur var så lös den inte idag med då vart det andra problem. Väll framme i Motala vid bilprovningen så visade det sig att dom hade dator krångel, och det har det varit två gånger tidigare när jag varit inne, ja vi har ju ett antal av bilar att besikta. Men denna gång ville dom att man tog en annan dag och jag hade ju givetvis glömt protokollet hemma så det var bara att vända om. Vilket innebär en tur till Motala imorgon igen, passade på att titta in till Jennifer för en kopp kaffe. Sandra och lille Vincent var där Mindy var på dagis och där skulle hon baka pepparkakor. Väll hemma så vart det att fixa till lite pasta & mexicangryta som vart lite stark men god.

Gubben åt när han kom hem så vart det att jag fick lite hjälp av honom för att få upp belysningen ute, som även ska in och köpas mer på Maxi i morgon. Handboll vart det på kvällen Sverige och Elfenbens Kusten, och ja lite onnödigt spännade men vann gjorde dom och det var ju det som räknades.. Men inte var det nån höjdar match. Linda fick ju jobb förra veckan nere på dagis i Borghamn, dom ringde och frågade om hon var intresserad av att gå på timme och dom ville träffa henne samma dag. När hon kom därifrån så hade hon jobb hela denna vecka, plus att det vart en heldag imorgon. Så grattis Linda!

Nu ska jag ta och få ihop matlådan till gubben sen så får det bli snarklådan. Nu är det bara fyra kvar.
Natti natt på er! 

RSS 2.0