Handboll.

Handboll vart det igår kväll och tyvärr så förlorade dom matchen, Men första halvlek så spelade dom jämnt Eskil drog ifrån lite dom sista tio. My var kanon i målet vilken utveckling det varit på den tjejen denna säsong. Utespelarna var riktigt duktiga dom också men känns lite som ingen vill ta avsluten, men ibland så har dom riktigt snygga avslut och det funkar bättre för dom när det är rakt på mål och inte så mycket tänk på dom. Bredda anfallet tycker jag dom skulle göra för känns som dom ligger i famnen på motståndarna och bollar, så lätt att bli av med bollen då och då bjuds ju motståndarlaget på en snabb och enkel kontring. Och det var just vad motståndarna gjorde i andra, kontrade sönder dom. För mycket stress på våra som bjöd på felpass eller bollen rätt i famnen på motståndaren. Sen skulle det nog vara önskvärt med mindre klister, nu har dom så mycket så den fastnar till och med i tröjorna för dom. Inte vart det lätt för Motala och ta sig framåt med en ryggsäck på ryggen som även gav tröjdragning, lite väll brutalt spel med fula efterslängningar var det också. Men det ska ju göra ont att spela men lite väll i överkant var det här om man frågar oss på läktaren. Men grattis Eskil till segern. Mindy var ju med också på handboll igår med sin moster Alex och hennes kompisar, och hon trivdes som fisken i vattnet. Så fick hon glass och en tablett ask av mormor och kom till mig och berättade när nån spelare var ledsen.

Igår så var det mys pys med Sandra och Vincent här hemma och köttfärssås vart det till middag. En sväng runt i Borghamn och tittade på omgivningarna som Sandra som äldre tyckte var vackra, ja nu sög dom inte som dom gjorde när dom var yngre. En fika hanns också med innan dom åkte tillbaka till Motala där Mindy skulle hämtas så skickade med Sandra skorna som vi köpte till henne i helgen. Tack för mysdagen Sandra den får vi snart göra om.

Fick bilen dammsugd igår och lite andra måsten, Nisse vart färdig med att sätta i högtalarna. Men hörrni! vilken kanon dag vi fick igår. Ja det kändes som våren kom med en väldig fart men visst så är det kanske för tidigt att ropa hej än eller att göra det stora vår skriket. Kvällen var ju för underbar ute också så nu hoppas jag det håller i sig. Dags att slita sig för ska till stan en svän och ställa eller köra in bilen i tvätten.

Ha nu en bra dag så hoppas vi på en repris från igår.

Kram kram 

Godmorgon!

Så var det tisdagmorgon och veckan rullar på, och kanske blir det en tripp med H-bilen till Falkenberg över helgen. Men fy för vädret som kom på eftermiddagen igår, snö och blåst men snön är borta idag bara blåsten som är kvar och besöker oss.

Söndag till måndag hade vi en nattgäst, alex var hemma för lite mys och på söndagen gjorde hon pannkakor och bjöd på. Jättegoda så det gjorde du bra! Hon åkte hem framåt eftermiddagen och då vart det tyst här. Känner att man börjar bli gammal för det här med steron på högsta volym och deras dunka dunka har man lite svårt för nu.

Nisse höll på med H-bilen och satte in högtalare så ska vi se om spegelväggen kommer upp i veckan också. Solcell ska också handlas för nu efter mycket velande så har vi bestämt oss för en sådan. Så idag ska han fortsätta för igår när han höll på så fick han besök av Magnus och dom hade bytt H-bil nu.. 

Själv ska jag få fart på kroppen efter lite kaffe och göras det som måstes, vill vara färdig till efter nio för då får man besök av en liten herre med sin mamma. Så idag så får det bli köttfärssås till middag, passar på när barna kommer hem.

För mig var dagen lugn igår och bara alla måsten som gjordes. Har fått sån yrsel som kommer framåt eftermiddagen och en arm som dummar sig. Nej nu ska det sättas fart för sen ska det gosas..

Ni får ha en bra dag så hoppas vi på sol.
Kram kram

Lite kort från andra kameran.



Bjuder på en ego bild





Här stannade vi till i Stora Hammarsundet.



Lagbild på min brors sons lag som tog guld i inomhusfotbollen.



 

Kvällen avslutades med Tacosmys hemma hos min bror.





Här fixas bilarna iordning så dom rullar bra när det ska invigas.





Han till vänster var då världsmästare i denna sport och han till höger var inte dålig på att köra heller.


Invigning av nya mini racingbanan i Askersund.



Här så sprutas banan innan invigningen och det görs av världsmästaren i denna sport.



Här klipps bandet av en politiker och så ronnie petterssons bror.



En del tar det coolt när dom kör. Nu är banan invigd.



Här är lite olika bilar man kunde få se.



Här lämnar vi Karlsborg och åker mot Hjo.



Hamnen i Hjo.



Måste ju greja lite med telen.



På väg från hamnen i Hjo för att handla lite i konsum.

Askersund.

Gör en liten snabb blogg idag är kanontrött.. Första helg stoppet på vår resa vart Askersund hemma hos min bror. Här är det fullt upp om dagarna med två pigga pojkar, och den äldsta har jag fått se spela fotboll och vinna guld med sitt lag.. Grattis Johan. Nisse har vart med och gjort fin putset på Askersunds nya Mini racing bana som är byggd på plats. Så ser fram mot invigningen imorgon och höra min bror hålla tal och du ska veta att du gör en enorm insats för barnen i Askersund. 

På kvällen vart det tacosmys med min brors familj och tack Annika för allt det goda. Nu ska det krypas ner och sova så man är lite pigg och orkar allt. För när allt är färdigt imorgon så fortsätter vi till Hjo. Kanon är det nu när vi har varsin systemkamera, nu tar vi kort för allt i världen...

Natti Natt och Kram på er! 

Idag kom det en Prinsessa..

Tänk att idag så har det fötts en tronarvinge och en prinsessa denna gång med.. Ja jag tycker om kunga huset och vill ha kvar det, men tyvärr ingen bra förklaring på varför. Kan väll säga att jag lever lite i fablernas värld, ja man själv ville ju en gång i tiden få vara en Prinsessa så kommer den stiliga Prinsen och tar mitt hjärta med storm. Visst är det roligt att följa kunga familjen och Daniel han är för goer, en med folket och det gillar jag. Men sen är det ju så att när vanliga Svenssons kommer in i slottet så försvinner ju en del av det blåa och vanligt folk och fä kommer leva där.

jennifer fick ett positivt besked av doktorn och tänk om alla kunde ha få det!  Ibland känns det som de inna efter det andra efterlöser varandra och man kan inget göra bara vänta. Einar klara uppkörningen idag, så grattis på dig bara teorin kvar. 

Underbar dag har det varit idag med och H-bilen är framkörd för en helg tripp. Börjar hos min bror i Askersund där man står billigt över en natt.. Följer med Annicka och tittar på pojkarna när dom spelar fotboll, Niise får väll hänga på min bror. På lördagen innan vi far vidare så ska vi på invigning av Mini racingen  där det ska minglas och politiker kommer för att tala. Ja så är Ronny Petterssons bror där, ja ni vet han föraren som dog. Dom hade hoppas på att han skulle hålla tal men ville inte det. Utan han ska visa hur man kör dessa bilar, om jag inte minns fel så är det min bror som har hand om MR. Sen fortsätter vi till Hjo och där blir det att sova lördag till söndag. Avslutar helgen men shopping i Örebro. 

Snart dags för att sova!
Satan i gatan vad  

Vart tog våren vägen?

Ja det undrar jag, fast visst det har ju inte varit kallt ute idag. All tid har sin sak och nått så härligt som våren det är det värt att vänta på. Men fy vad otäckt det är med halkan som varit bort omkring. Hoppas slippa det imorgon.

Oj vad jag fått mycket gjort idag, men så känns det i kroppen nu också.. Men samtidigt så är det en skön känsla och underbart är det med dessa dagar då kroppen funkar.. Ja då tycker man om sin kropp som jag nu är bara så där härligt trött i och inte trött av smärta, ja jag älskar sånna här dagar. Går ju alltid upp med min kära make och är sällskap på morgonkvisten, tycker det är rätt så skönt att komma upp och sova ut kan man ju om helgerna. Tog i lite där för har ju en piggelin make som är uppe tidigt så oftast så står frukosten färdig mellan 8-9. Idag så vart det bakat hålkakor, så gott att ha hembakat bröd i frysen för inget går upp mot hembakat, hittade även en burk med drömmar där nere. 

For in till stan för att bränna lite fläsk och det gjorde jag. Dom hade nya rör där inne och inte fick jag det rummet jag ville ha så idag vart det varmt för fläktarna är inte lika efektiva som på det jag brukar ligga i. En sväng till östenssons vart det men handlade åt tjejerna, där träffade jag på Linda och Klara som var och pantade flaskor. Åkte hem till Alex och hälsade på och även lämnade det jag handlat, Linda träffade jag när jag gick därifrån för då kom hon hem från sitt äventyr. Väll hemma så tvättade jag ur bilen och H-bilen står även den städad och klar nu till fredagen. Så kom gubben hem och han for ut i garaget efter att han ätit och jag satte igång och städade inne, vilken energi jag har haft idag. 

Ja jag vet! att eget beröm luktar illa men bara måste berömma mig lite idag, så här skulle varje dag vara. Vart snäll mot gubben har jag också hunnit med att vara han fick massage av mig. Så nu har det duschas och matsäcken till imorgon är gjord så nu ska det bara slappas i soffan och snart så börjar tunnelbanan med. Kommer somna tidigt ikväll känner jag på mig.. ja just det! hörde ett ryckte för det är bara det än så länge! att det ska tydligen vara på väg en liten Prins eller Prinsessa :-)

Ha nu en skön lilllördag!
Kram kram 

Bilkyrko gården.



Borgholm vid ställplatsen.



Kanske men ska nog ha nått mindre...



Bilkyrkogården.



Bilkyrkogården.



Bilkyrkogården.



High Chapparal...

Inget svar idag!

Vilken underbar dag det varit idag, vårkänslorna har verkligen pirrat idag och det är bara februari.. Hoppas vi slipper kyla och snö nu men några bakslag ska det nog hinnas med innan. När jag var ute i förmiddags och plockade ur bilen och hörde fågelkvittret så vart man ju bara så glad. Man mår så mycket bättre när värmen värmer upp en och ljuset flödar. Det behövs mycket positivitet här nu så famnen är stor när det gäller den varan. Nu i kväll så var det fortfarande underbart gött ute. Hoppas på en sådan morgon igen trots mycket att göra här hemma, men allt blir ju så mycket lättare när solen smeker en.
 
Har väll inte gjort allt för mycket här hemma idag mer en fick bilen urplockad och det vanliga här hemma. Var med Jennifer till VC och hon hade lilla Vincent med sig för hon och en kompis hade varit med barna och badat. Tyvärr vart det inget svar idag utan läkaren ska säga sitt på torsdag då hon har en tid kl 14.30. Vincent var som en slagen hjälte i min famn när Jennifer var inne, så trött efter badet... Sedan gjorde han sånt som luktar så gott så det vara bara att byta blöja där.. Jennifer for tillbaka till Motala och jag for hem och fixade lite innan gubben kom. Han stannade kvar ute när han kom hem och fixade nått akut på L-bilen direkt sen kom han in och åt. 

Här hemma var det tomt på allt så vi bestämde oss för en tur till ICA Maxi för att fylla på. Träffade på min faster och farbror där inne och det var ett tag sen vi sågs. Kom fram lite till att det skulle vara roligt att samla alla igen och träffas, men så är det bara det där att få till det när alla kan och det kan ju ta en månad innan man kommer fram till nått. Var på apoteket och fixade ansiktskräm och massage oljer eller som hon sa där inne! intimmassage olja??? haja inte riktigt det där då! Här hemma hade vi besök av Linda och Alex så Amanda också, trevligt att se er tjejer! 

Haft vårt mys med massage nu, först tog jag Nisse sen fick jag min behandling.. Det där lätt ju lite väll intimt! massage av axlar och rygg, och vet ni det var förbaskat skönt och glatt :-) Nu ska det skrapas triss så får vi se om det blir en Solano eller aviano??? Sen är det bara att vänta på att gubben somnar för då tar jag tv:n och kollar på BB som är bandat.. 

Kram kram !
 

Naturkort.










Tungt.

Ibland så är bara allt för eländigt! vet att såna här saker drabbar nån varje dag men först när det är nån man känner så stannar man upp. Idag har varit en dag som känns som jag gått genom dimma hela dagen, tagit djupa andetag bara vill ha bort allt som gör ont. Varför kan inte alla få vara friska och få vara med alla år. Fick ett samtal i morse som verkligen satte mig i gung men nu så ser jag med andra ögon på det efter samtal med min man som lugnat mig.. Även pratat med personen och den var lugnare nu och då blir jag lugnare också. Detta rör då två personer så allt handlar inte bara om en person. 

Jag vill ha en perfekt värld där alla kan samsas, spelar ingen roll vad man har för hudfärg eller religon man tillhör. Tänk om vi bara kunde få fred på jorden! vad ska man göra för att få fred på jorden??? Varför ska det finnas vapen? vill vi verkligen ha all denna ondska?. Om man ser till allt lidande runt omkring så ser en sån grej som att bidrag åtta Ja just det Mirakel gick direkt till Finalen. Kanske är det ett Mirakel! Tyckte inte heller innan och tyckte det var pinsamt, men nu ter sig såna saker så larviga när vi har allt annat elände runt oss. Vart detta för djupt, lätt att det blir såna här tankar när så mycket snurrar runt en. Men tänker på en familj speciellt mycket efter det senaste man fick höra, det gör mig så fruktansvärt ont så vad gör det då inte för er...

Tiitade på familjen Annorlunda innan här, vilka föräldrar och vilket tålamod.. Älskade uttrycket pappan från Karlstad hade om travhästar, ja det tyckte han var trimmad mat :-) Vart får dom orken ifrån? men tänk vad dom får vara med om.. 

Här hemma blåser det så ja jag vet inte om huset står kvar imorgon, vi kanske är ute i universum och flyger.. Oj vilken upplevelse det skulle vara. Idag ska det nog bli en tidig kväll känner mig ganska så utpumpad idag. 

Ta hand om varandra!
Kram 
 

Lite taget hemmikring.



Klar blå himmel och månen...





Dom godaste grönsakerna att äta till kött.





Dessa såser var kanon goda!





Borghamn hamn och isigt var det denna dag!





Riktiga konst verk kan man hitta vid strandkanten.





Detta är taget vid Udden nere i Borghamn, ett ställe vi badade mycket med barnen på.





Rogslösa kyrka!



Tagit vid Minneslunden.





Ingången till kyrkan.


Sicken helg!

Ja fredagen kunde börjat mycket bättre än vad den gjorde, Fick en tråkig sak berättad för mig av Alex som gjorde både mig och Nisse ledsna.. Tänker inte gå in mera på det här men smärtar nått otroligt gör det och vi har ju haft en del skoj, tänker på er och har nog inte riktigt tagit till mig detta än. Hoppas och håller allt jag kan att allt ska gå åt rätt håll...

Lördag morgon var ju så där lagom rolig, vaknade med illamående men tog mig upp och åt av frukosten min andra hälft gjort.. Men kände efter jag ätit att jag ville till sängen igen och låg där ett tag tills hela frukosten  sköljde ur mig. Ja  det var en sån dag när man satt och rattade toalettstolen. Vart några rattar den dagen och så sov jag till kvart i fem, tog mig upp och åt lite som jag tack och lov fick behålla. Låg och halvsov i soffan för ville ju se melodifestivalen.. Ja jag fick ju skratta lite! hallå hur kan man skicka bidrag nr åtta direkt till finalen och Andreas till andra chansen??????? Himla glad att Molly gick vidare och tror nog att hon kan ta hem det här. Jaja, nu är det som det är! Pinsamt att vara svensk ibland!

Idag har jag känt mig skaplig men matt och blir fort varm. Men plockat lite hemma och gubben sa just det att märks att du är bättre idag. Hunnit med att fått mig en skopa av vår trevliga granne, tyskan där uppe. Men vi som bor hät börjar bli vana, ingen går säker från Hondjävulen,.... Alex är hemma här inatt och har Fanny med sig nu är det bubbelbad, vin, frukt och dip som gäller. Trevligt med lite barn hemma så här när det inte händer så ofta. Själv så väntar jag på premiären av BB, alltid roligt att se vad det är för stollar med. 

Nu hoppas jag verkligen på bra väder till helgen så vi kommer iväg med H-bilen, tanken är runt Vättern. Känner att jag skulle behöva komma hemmifrån och njuta av livet som vi gillar. 

Kramen på er!
Och njut av livet
för man vet aldrig
vilka vändningar det tar. 

Kort från Pers födelsedag.



Nisse ville ha ett litet snack med sina svärsöner...



Nu så får inte sakerna på höjden vara ifred längre. Lilla goa Prins Vincent så finer  så...



Man kan inte få nog av dom små!



Mindy har fastnat framför tv:n men lillen gillar att bli fotad...



Fick en bild på födelsedags barnet också.. Grattis och tack för en trevlig kväll Per.



Mys pys med alla hemma hos Jennifer & Per.



Tack alla mina goa för en underbar kväll i erat sällskap..


Äntligen Fredag!

Så fick vi massor onödigt vitt igår igen men som har börjat töa nu då. Men nu får man glädjas åt att det är fredag och man får ha gubben hemma hela helgen. Denna helg ska gå i tecknet bara vara och njuta av varandra. Inget inplanerat och det är faktiskt skönt, man behöver såna helger i mellanåt.

Igår kväll så var vi hemma hos Jennifer och Per och firade honom på sin 24 års dag, ja jag skrev ju tidigare att han vart 23 men 24 skulle det vara. Vi köpte en tröja på intersport åt honom så fick han ett gäng adidasstrumpor också. Jennifer hade möblerat om i sovrummet och det vart jättefint. Så vart det även gos med dom små som också var där, ja alla var utan Einar och Mirza som var upptagna av annat. Fick med oss en nattgäst hem och det var inte den lilla utan Alex som var lite sugen på att komma hem och bli bortskämd. Och det händer inte så ofta så bäst att passa på när dom vill, försökte få med Linda hem men hon skulle träffa kompisar. 

Fy satan vad trötta vi var gubben och jag igår, han somnade i soffan vid halv nio och jag la mig nio.. Inte ofta jag kommer i säng så tidigt och typiskt när Alex var med hem, men nu är det hon som ligger och sover. Ska in till Linda senare för vi ska ta oss en sväng till Motala, ja kanske lite shopping! vem vet. 

Såg på nyheterna att klackarna till DIF och AIK hade bojkottat Derby matchen igår, vad bra för då kanske dom som är där för att titta på matchen och heja fram sitt lag fick en trevlig kväll. Tänk vad pengar det skulle sparas om dom fortsatte med det och polisen fick tid för andra fall istället för att se till dessa apor att dom sköter sig. Gillade deras klackars orsak till varför dom bojkottade, för det är ju inte roligt att gå på en match och få en batong i huvudet. Hallå!!! skärp er.... Så slipper ni för ni är själva orsaken till eländet. Tänk alla som kunde gå på matchen igår utan att råka ut för alla huliganer. Tycker inte synd om klackarna för dom har själva ordnat för sig, tänk alla barnfamiljer som kan ta med sig och gå på en match utan massor våld, vilken glädje det måste vara för dom. Så kanske dags att ni i klackarna tänker om och går dit för att heja fram erat lag och glädjas med dom i mot och framgångar utan massor av våld. 

Nu ska det sättas fart så man kommer iväg..

Ha nu en härlig fredag och mys i massor!

Kram kram 

Grattis Per!



Grattis på din 23 årsdag, vi kommer imorgon kväll och firar dig.



Ja så kom det mer snö inatt och det tycker man inte om. Nisse fick sitta 40 minuter en bit uppe på Skedet för en bil hade kört fast. Har en förmåga att driva igen här ute på slätta, vi har själva våran väg upp till oss och den är inte rolig. Idag har jag suttit här hemma och inte mycket annat gjort tills gubben kom hem och plogade upp vägen. Han är ute och kör nu med för det blåser och driver igen fort. Vad jag har letat efter min energi idag och inte har jag hittat den än heller, bara gjort det nödvändigaste och mat. Vart kött och grönsaker idag med så hade gubben lyxat till det med riktigt goda Pannacottas. Sen vart det en stund i soffan så somnade så klart, har blivit en ful ovana detta. Ja mycket mer har inte hänt idag så nu väntar jag på att Tunnelbanan ska börja, sen så får det bli sängen..

Ha nu en härlig lill lördag! 
Kram 

Alla Hjärtans Dag..

Kan väll säga att vi är inte så hängivna åt denna dag, men unna hos en semla som efterrätt idag. Mina döttrar brukar vara mer för denna dag, men även Sandra och Mårten hoppade över denna dag och lämnade barna hos Jennifer för att träna ikväll. Mårten träna fotboll och Sandra gjorde nått som det var många år sen hon gjorde, hon gick ner i Sporthallen i Vadstena och tränade handboll. Sandra var jätte duktig när hon var aktiv och en riktig målgörare. Alla har ju vart duktiga och inte haft så svårt för att träffa målet. Men idag så är det bara Alex som är aktiv spelare och nu är det dags för henne att börja med sin rehab efter knä operationen, så hoppas hon är igång till nästa säsong. Linda spelade också och var duktig och hon spelade bådde nia, kant ja även linje har hon varit. Men tyvärr så fick hon problem med sina blodkärl som var för tunna i vadderna, även ett par brutna fingrar och  fötter som hon stukat ordentligt många gånger. Hon har försökt ett par gånger att börja igen men när man knappt kan gå efter träningarna så är det inte värt det. Sandra spelade i många år också och var både nia och linje, men fick ett knä som krångla för mycket så hon tog beslutet att sluta.. Men idag har hon vart och provat och hon tyckte det gick bra så hon skulle nog ner på torsdag igen och köra. Jennifer var också duktig och hade faktiskt stor talang till att bli en bra målvakt, men hon ville spela ute och där var hon bra med. Spelade nia och sista åren var hon kant och gjorde många snygga mål från kanten. Ja dessa år med all träning och matcher hat gett många härliga minnen och många resor bort ikring för med dom har jag nästan alltid varit.

Vaknade till mer snö imorse och nu på kvällen så har det fortsatt, jag som nästan trodde vi skulle slippa... Men det är ju bra för dom barn som börjat sina sportlov och få lite snö. I morse var jag efektiv och var färdig med allt plock och dammsugning och ångmoppning kl 09.30. Tyckte jag var värd en dusch efter sen så skulle jag in till Alex, hon ringde och ville jag skulle ringa när jag åkte för hon var i Motala hos Sandra som skulle följa med till Vadstena och se om hon hittade några shorts och träna i, och det gjorde hon. Dom hade överasknings fika som vi tog hemma hos Alex, så tack tjejer för macka och chockladbiskiv. Så fick man gosa med Vincent, Mindy var på dagis. Efter så for jag och handlade sen var det bara hem och börja med maten, kött och grönsaker vart det idag. Nisse gick ut och körde upp här hemma med traktorn och det vart en sväng nu ikväll också. Jag tog disken sen vart det soffan och filten ja så somnade jag så där skönt. 

Nej nu ska det få bli sängen här!
 
 GodNatt och kram på er.... 

Måndag.

Hallå på er alla härliga, ja ni andra också. Då var måndagen gjord och vädret har visat sig från sin strålande sida. Fågelkvittret utanför gör nästan så att vårkänslorna blommar ut, och imorgon har vi dagen då kärleken ska flöda.. fast det gör den året om och själva brukar vi inte fira eller göra nått speciellt denna dag för varje dag med min man är speciell.. Däremot vet jag att mina tjejer med sina pojkvänner är duktiga på att fixa till det romantisk och ge varandra nått. 

Igår kväll fick jag reda på en sak som gkorde mig väldigt arg och ledsen, kan bara inte förstå varför det här med misshandel ska vara så jädrans vanligt för. Kan inte folk tänka till en gång eller mer innan dom börjar att ge ut sina slag som oftast slutar med sparkar. Jag köper inte detta med att så här blir det med all våld på tv:n, är våra ungdomar så dumma att dom inte förstår att man inte kan slå och sparka nån som dom gör i Tv. För då är det nog dags att förbjuda vålds filmer, men nu tror jag inte det är så enkelt utan det har blivit så förbaskat vanligt med gäng som ska göra upp eller flera stycken som tar en krake och klår upp. Dags för våra kommuner och börja öppna fritidsgårdar och anordna och sysselsätta ungdomarna, som sagt alla är ju inte intresserade av att utöva nån sport. Visst ligger det på föräldrarna också men inte vill dom va med sina föräldrar 24/7 utan dom behöver nått utanför hemmet också. Tänk bara Vadstena dom har inte ens ett discotek längre och förr hade vi i allafall Magget! men kommun kom med ena förbudet efter det andra och vägrade att betala för belysning och skyllde allt på ägarna så fort det hände nått. Förstår att dom ger upp och synd är det.. Nu så kör ju killarna och kanske tjejer med för den delen på Vättern i Vadstena med sina bilar, ja då måste ju några klaga. Låt dom ha det här för det kan bara röra sig om en tre till fyra helger. Men tänka sig att allt som handlar om kultur det går hem, så skriker våra politiker om att dom måste få in barnfamiljerna, hallå! kanske ska ni tänka om då och låta ungdomarna leva... Låt öltältet finnas på sommarknäppen och istället för ombyggnaden av torget som inte vart vackert för några år sen så hade det vart bättre med en B-hall... Så kom jag ifrån ämnet misshandel, men det är ju också nått som föder våld alla nedskärningar i våra kommuner. Nu slutade det bra för denna person eftersom en person såg vad som hände och larmade polis, så man kan säga att dom vart tagna på bargärning.. Så då har jag fått ur mig lite, både förbannad och ledsen men glad att allt slutade väll trots märken, svullnader och ärren man får av en sådan här händelse.

Ni får ha en bra dag och en helt underbar Alla Hjärtans Dag imorgon..

Mängder av kramar till er! 

Har haft en underbar helg!

Sandra ringde i torsdags kväll och undrade om jag kunde ha Mindy och Vincent på fredagen. Hon skulle iväg och träna med en kompis och Mårten jobbade till kvart över ett. Visst kunde jag det så plockade hemma i fredags för att bara kunna ägna mig åt dom små resten av dagen. Åkte in och hämtade dom på förmiddagen och så plockade vi upp Linda som skulle jobba på dagis i Borghamn mellan tolv och fyra. Här hemma hade vi redan Alex som sovit hemma på natten på grund av ett astma anfall. Mycket bus vart det och Mindy ville bada så det fick hon. Sandra och Mårten dök upp på sena eftermiddagen för att hämta dom och då hade vi fars goda hemmagjorda soppa färdig så det vart middag med alla. Sandra var snäll och skjutsade in Linda och Alex till sitt i Vadstena hon fick ta våran bil in och Mårten var kvar här. Dom vart kvar några timmar innan dom packade ihop allt och for till Motala, här hemma vart det tyst och tomt.

På lördagen vart jag väckt vid nio med frukost på bordet, ägg och bacon ja så kaffe också. Lite bortskämd med det där på helgerna man vänjer sig fort. Nisse åkte iväg till Pia och Peter som han skulle hjälpa med att dra nya kablar till datorn så var det nått med omstart, ja jag är ju inte så dator kunig då utan vill att det ska funka bara.. Jag fixade till mat här och fick äta själv för skulle iväg så hade inte tid att vänta på honom, han kom så vi bytte bara jag in i bilen han ut. Åkte och hämtade Alex för att fortsätta och titta på handboll i Motala. Damlaget mötte Örebro hemma och tyvärr så gick det inte vägen för dom. Dom ser trötta och slitna ut och blir lätt så när det är mycket skador och många av dom som är skyttar fattas. Men dom gör det bra än då tycker jag och denna match skulle dom vunnit, men som sagt så gick det mesta på halvfart och det utnyttjade Örebro annars så tyckte jag våra var bättre men orkade inte och otur med skyttet som bestämt sig för mycket stolp träffar..

Vi hade ju med oss Mindy på handbollen och helt klart så kommer den tjejen börja med denna sport, ja så blir det säkert fotboll också. Sen kom frågan från Mindy om hon eller som hon sa, jag vill sova hos mormor och morfar. Så efter matchen så for vi och hämtade saker till Mindy och Sandra & Vincent fick en myskväll för sig själva. Mårten åkte med oss till Brinken för där skulle dom ha sin lagfest. Handlade lite på Mima så vart det att ta med kebabsallad hem och Mindy fick en pommesbricka. Alex stannade i Vadstena där hon tog en lugn hemmakväll med sina kompisar. Hemma vart det att äta och mysa när vi hade så härligt sällskap. Så tittade vi på tecknat och det lektes så vart det även Bill & Bull leklandet i Motala som Mindy har besökt några gånger, fast nu tittade hon på deras reklamsnutt på You Tube som hon älskar.

Så var det dags för melodifestivalen som Mindy tyckte var mindre rolig men jag ville så gärna se den... Jätteglad att Ulrik Munter gick vidare för helt klart så är han min favorit så här långt. Men skulle blivit glad om hon Mimmi hade gått vidare men tyvärr så vart det inte så. Annars så tyckte jag inte det var så bra startfält igår, men dom två tyckte jag bäst om igår. Efter så var det dags att tänka på att få Mindy i säng, och hon hittade Vincents dopgåva här så jag låg en timme och läste ur barnens bibel igår. Mindy tyckte den var bra och den är riktigt bra skriven så en annan tyckte den var spännande också och fina färg glada bilder var det i den. Men efter en timme så åkte hennes ögonlock igen och mormor var hes efter läsandet i en timme. 

Vacknade av att den lilla efter morfar sagt till henne att väcka mormor, så underbart det är att vakna och se denna ljuvliga solstråle framför sig som berättar att morfar gör kaffe åt mormor.. Ägg och skinka vart det också denna morgon sen vart det tecknat igen och jag passade på att fixa till mig. Vid tolv så åkte vi hem med den lilla men stannade till vid Vadstena och tittade på ungdomarna som körde på Vättern. Uj vad det gick undan riktigt duktiga är dom på att ratta. Hörde nu att det klagas på åkningen där, men tycker det är bättre dom kör där och det kan vi väll unna dom för det blir ju inte så många helger om året. Bättre där en på Östenssons parkering som några på macken sa. Hoppas nu att fina Vadstena inte tar det här nöjet för dom.

Vart kvar en stund hos Sandra och Mårten så vart det en sväng till Willys för att handla på oss lite. Sen så for vi hem och gubben stod för maten och det vart lax i ugn med pesto röra och potatismos och det var kanon gott.. Matkoma för bägge två efter maten så fick bli soffan en stund. Sen så bjöds det på massage och efter tog jag ett varmt bad, ett perfekt avslut på en härlig helg.

Det tråkiga idag var att Whitney Houston tyvärr gott bort, vilken underbar röst denna kvinna hade. Så himla tråkigt när dom inte förvaltar sina talanger bättre för dom är för många nu som gått bort allt för tidigt. Ja så var väll inte hennes make den bästa heller utan en riktig skitstävel som dragit ner henne i skiten. Och har dom en gång börjat så är det svårt att ta sig ur skiten bara ett fåtal som klarar det. Men du kommer saknas! R.I.P  Whitney Houston.

Nostalgi!



Detta kort är taget när min kusin Fredrik gick ur nian.. Till vänster min kära mor och höger min kära moster. Ja i mitten jag då, tänk vad man förändras.. 



Här kommer vi hem från en två veckors kanon resa till Öland med alla, ja vi hade H-vagn på den tiden.. Kanon väder i två veckor och nästan så man trodde man var utomlands. 



Oj oj oj!!!! den lille är jag på min dopdag utanför Motala Kyrka. Pappa som håller mig och min mamma och sen min  farbror och kusin...



Detta är taget i, ja kan ni tänka er Bro..Vart var du Sussie???



Tittut! här var man liten och söt och nu är man bara... vet ej!

  

Många år sen, jag och gubben med Jennifer.. 

 

Trött.

Fick ett tråkigt Sms av Alex idag där hon skrev att hennes handledare som hon hade när hon praktiserade hade gått bort. Han vart bara 30 år och lämnar fru och två små barn, det är sånna här stunder som får en att stanna till och fundera. Kan inte säga att jag kände honom men vet vem han är och så har man vart på samma ställen, hans pappa är en känd profil här som arbetar som polis. Ja det är ju inte stora ställen vi bor på så lätt att man som oftast vet vem personerna är. Tragiskt är det i allafall ja fruktansvärt, Tänker på hans fru och barn och alla andra familjemedlemmar och vänner.

 Så fruktansvärt trött idag så det vart att sova en stund på sena eftermiddagen så nu känns det bättre och värken har lugnat ner sig också. Inte mycket gjort idag men får ta igen det imorgon, ja då ska jag även hämta Mindy och Vincent som ska komma med mig hem på landet när Sandra tränar så kommer hon och Mårten ut och hämtar dom senare. Stannar till och plockar upp Linda & Alex som också följer med hem, Linda ska ner till dagiset och jobba mellan tolv och fyra Alex ville bara ha lite lantluft och gos med dom små.Så ska det kokas soppa och det är ju långkok så på med köttet tidigt imorgon så det är färdigt när jag ger mig iväg så får far lägga sina magiska fingrar vid det sista när han kommer hem. Idag var det en kille som tittade på Alex och Lindas lägenhet i Vadstena, ja dom kände tjejen som var ihop med killen. Så hoppas att han vill ha den så kanske vi kan bli av med den i April.. Nej nu är det dags för platsen bredvid min kära hälft i soffan för att titta på dumburken..

Godkväll, glömde ju att det imorgon är FREDAG JIPPI!

Kram kram  

 

leva i nuet!

Att det ska vara just det! svårt.. Nåt jag har svårt för, varför inte bara ta en dag i taget och njuta av den. Jag ska alltid ha nått att längta till så nu är det Påsk och Tyskland man längtar galet efter det. Men ja det är ju ett tag kvar så kanske blir det lite helgresor innan Påsken, ja det ska de bli.. Tråkväder idag, grått och kallt, fast det har ju inte vart så kallt men ändå så där gråkallt som kryper ända in i själen. Jag har varit frusen hela dagen så filten har som gott värmt mig hela eftermiddagen. 

Idag har varit en sån där lagom rolig dag, ja vågar ja gnälla lite utan att älta? ni får klaga i sånna fall.. Har haft migrän så gott som hela dagen, värk i nacken och då menar jag värk. Så jag vill krypa ur skinnet för att det gör så förbaskat ont. Ont i leder och då speciellt händerna lätt för att tappa saker och det är så frusterande. Fötterna värker så jag vet inte vilken fot jag ska stå på, men trots att jag vet vad jag lider av så är det förbannat jobbigt. Skulle ge vad som helst för en mirakelkur vad det än är, ge mig jag tar den direkt. Jag har fått saker gjort men sämre med damningen vart bara hallen så orkade jag inte mer. Brännande värk i handlederna, trött i ruggen plus allt det andra. Just då kan man känna skjut mig jag är ju värdelös som inte orkar med det här. När man har sånna här dagar ja då är det fel på allt med en, inte mycket man är nöjd med. Har en förmåga och titta på alla andra som far ock flänger och städar hela hus plus jobbar heltid och hinner springa på gym och bara vara så där jäkla fräscha. Oh vad jag önskar att jag också skulle klara av allt det, en annan får dela upp hela sitt liv ju, ska jag på gym så vet jag att jag riskerar en hel dag i sängen efter. Sola är ju nått som är riktigt skönt för mig fast kan ju inte springa och sola varje dag, jo jag skulle klara det men det är ju inte så hälsosamt då. Så det jag vill säga är att en sådan dag som idag så känner man sig så jädrans värdelös, och titta sig i spegeln en sån här dag ja det får en verkligen att må skit.

Nog med gnällande ska snart sätta mig och titta på tunnelbanan som jag spelat in..
Tack du underbara gubbe som stöttar mig när det är motigt..  
God kväll ! Natti natt Miljoners kramar!

Motala lägenhet lika med glädje...

Trött som fasiken i morse, visste knappt vad jag var eller heter, 10 kg grus som hängde i varje ögonlock gjorde att det vart fruktansvärt jobbigt att ha dom blå uppe. Men fick över bägge benen över sängkanten där nästa chock kom, ja fötterna känns som pingpong bollar när jag går upp så måste gå en match innan dom blir som normala. Trevar mig fram till toa, ja brukar då alltid börja där när jag så mödomsamt tagit mig upp från himmelriket. Nästan så man somnar till där men tar mig upp och ut i hallen för att kliva upp på dåligt samvete. Stiger av och tar mig till köket där kaffet ska sättas på, fasiken kaffet slut i burken och jag hatar verkligen att fylla på :-( jaja vil jag ha kaffe så har jag inte så mycket mer att välja på och inte kan jag vara utan kaffe på morgonen, samma som att dö ju. Titta på nyheterna några vänliga fraser till gubben som jag sedan vinkar av i köksfönstret, ja en puss till adjö blir det vid dörren också. Ungeför som borta med vinden fast min gubbe kommer på eftermiddagen igen.. Så ser min morgon ut och jag stormtrivs med den :-)

Sen då,, jo det vanliga plocket tvätt, disk och bädda.. Så skulle jag baka idag också, ja jag kände mig väldigt huslig idag men när jag börjar så märkar jag att jag inte har bakplåts papper hemma, ja bara starta bilen och ner till Kiosken i Borghamn.. Himla tur vi har den, jo då det vart drömmar som vart goda också och tydligen Mindys favoritkakor. Färdig med baket så var det bara att ge sig på fläsk kottletterna, grönsaker skulle kokas och såsen göras.. Haha inte en chans att jag gör sås när det finns att köpa på fina flaskor direkt från Frankrike, rödvinssås och whiskysås.. Smakade bra och smidigt och fort gick det också :-) Kan ni tänka er det vart gott trots att det BARA tog en halv timme att slänga ihop skiten. 

Ikväll vart det en sväng och hälsa på barnbarnen för att sedan följa med Alex och titta på lägenheten i Motala, och ja vi hade en kanon nöjd dotter när vi åkte därifrån så nu kommer hon inte bo så långt ifrån Sandra. Superfräsch ett och stor och rymlig och han som hade den nu hade den som övernattnings lägenhet när han var och jobbade i Motala. Han var en höjdare inom NCC och lägenheten skulle vi kunna få lite tidigare. Skönt nu har det löst sig för bägge två, Linda flyttar i April till en större etta i Vadstena och Alex till Motala.. Och här hemma har ni en mamma och pappa som är nöjda också. bara barnen mår bra och det går bra för dom så är vi kanon glada och vi finns alltid här för er alla fyra hjärtan.. 

Godkväll på er!
Kram kram 

Lite kort tagna i Motala i helgen...



Strand promenaden i Motala, kallt men himla vackert där är det.



Skepparpinan!



Så följde vi strandvägen och stannade till vid Motala Ström och här på Charlottenborg har jag bott en gång i tiden. Är ju då från Motala och flyttade här i från när jag var 16 år..



Båtbygge!



Göta kanal och byggnaderna tillhör Motala Verkstad som förr var det som Motala var känt för bland annat.



Torrdockan!



Detta kort är taget nere i Varamon, Varamon är Norra Europas största insjöbad och har många besökare på sommaren.. Brukar säga att vill man ligga och sola som packade sillar så ska man åka hit och många kommer långt ifrån för att bada och sola här. Här kan man säga att jag är uppvuxen för inte så långt därifrån så ligger Väster där vi också bodde..



Varamon!



Här har vi hamnat vid Råssnäs hopptorn och där har man badat också mycket. Detta ställe ligger inte så långt från Varamon och ännu närmre Väster...



Motala Kyrka!



Ställplatsen i Motala, ja och här står det då två Kabe och helt klart så är det bästa vinter H-bilen.. Därför som det står två här sen är ju frågan om detta är en ställplats eller camping??? Av priset att dömma så är det camping men marknadsförs som ställplats och bara att dom länkar till Husbilsklubben säger väll allt. Säger bara Sölve Conradsson, han satte Motala på kartan nu kanske det HBK:s tur.. Samma skrot och korn är dom, allså kass ledning...



Vadstena Slott!



Visst är vårt slott i Vadstena vackert och här på slottet har man jobbat en gång i tiden.. På vänster sida här av slottet så ligger ställplatserna i Vadstena.. Väll värda ett besök.



Ombergsbacken.... 

Härlig helg.

 Började på fredagskvällen med att åka till Linda i Vadstena för att fira hennes 21 årsdag. Där var alla mina andra hjärtan också och vi hade det trevligt, Linda fick av hos två st Club fåtöljer.. Vet att dom kommer bli kanon i hennes nya lägenhet där hon kommer ha ett stort fönster i vardagsrummet. På lördagen tog vi oss till Motala och Linda å Einar åkte med för dom skulle hem till honom i Linköping. Vi åkte runt Motala och jag var ur och fotade lite var stans, älskar att se resultat.. Kom på att jag vill ju gå nån kurs så kanske skulle slå till och gå en fotokurs. Passade på att handla på Willys skulle ha torsk för idag vart det fisk i ugnen. Vimsig jag är nu, vi handlade på Ica Maxi! For förbi ställplatsen i Motala eller är det camping??? ser ut som en ställplats men av priset att dömma så är det nog camping. Där stod det två Kabe bilar, förvånad? nejdå för det är den bästa bilen när det är kallt... På hemvägen vart det ett stopp på Östenssons, huvudet var inte med helt när vi handlade på Maxi så var tvungen att bara stanna.. Så vart det egna tillverkade hamburgare hemma så bullas det upp lite när melodifestivalen började.. Chips som var kanon billigt på Östenssons bara en tia.. Plockgodis och givetvis så hade jag köpt blåbär som jag frossade i. 

Mina två favoriter gick då till andra chansen och jag vet ja är lite udda.. Bara älskade Sean banan med sin låt och fick så roligt åt när Kungen glider in.. Torsten Flink...... Vilken man och vart mäkta imponerad av honom. Men visst inga av dessa bidrag är väll nått att skicka för att tävla med men tyckte om dom gjorde jag. Nu får man se  fram till nästa lördag och innan dess ska det ses på Familjen Annorlunda och Tunnelbanan.. Fick karln till att se bidraget med Torsten sen tröttnade han på som han säger den skiten. 

Hur är vädret idag då? jo då det blåser på bra men är bara -6, men eftersom det blåser så pass på slätta så blir det som -20. Men ska inte klaga för har inte fått snö av några snökanoner, jag har bli på mina så dom vet att dom ska sprida det vita i backen. 

Älta har blivit ett populärt ord, tänk vad skillnad det är på folk och fä ibland. När alla andra tjatar om nått ibland eller en annan ibland med sin smärta tjatar lite här så har man fått höra.. Ja men du vet vad det är. Ska man skratta eller gråta? ja det är den stora frågan. Men själv så behöver personen älta ja för denna behövde det. Men ge sig inte på andra med dina predikningar utan ha dom själv för centrum verkar vara viktigt.. Lider med er alla som aldrig har fått rå om erat liv själva men sicken tur att ni har hittat allt det nu då. Synd bara att det drabbar två andra betyder deras lycka inget alls, tydligen inte bara en del får stå i rampljuset så är det bra..

Gokväll på er!

Kram kram 


Kort från Lindas födelsedag.



Denna goding kom till oss förra söndagen och sov över här till Måndagen då Mindy bytte av och sov här tills tisdagen.. Detta är den vackraste Prins som skådats..



Fullt med leksaker har han och Mindy hemma hos mormor och morfar också...



Hemma hos Linda på hennes dag och här väntas det på tårta.



Far och dotter, den yngsta av dom fast i Maj så blir hon 20 så har blivit stora damen hon med.



Förstås så var tv:n på och alla blickar drogs dit, Einar hittade en spegel att se på så han kunde också titta från sitt hörn.



Mormors och morfars underbara Prinssesa... 



Här är då födelsedagsbarnet som vart 21 år tillsammans med sin Einar. Av oss fick hon två Clubfåtöljer i skinn... 

Grattis Linda på 21-årsdagen.

Grattis på dig hjärtat! idag framåt kvällen så blir det att fira Linda i Vadstena... Tänk 21 år sen man fick henne, vart tar tiden vägen? Hemma då hade jag Jennifer & Sandra med vattenkopper så Linda föddes med det och det vart att ligga isolerade i Linköping på infektion en vecka innan vi kom hem. Väll hemma så åkte jag på vattenkopper för hade inte haft det som barn. En tuff tid fick vi på hennes start i livet. 

 Fy fasiken vad kallt det var i dag ute, -12 fast vi har inte fått nån snö så det buggar jag och bockar för. Tycker det här med snökanoner var lite roligt, vart får dom allt ifrån? Kan dom inte uppfinna nått som suger upp snö och kylan och ger oss värme istället.. Jaja, våren närmar sig sakta men säkert och snart kanske vi sitter och klagar på hur varmt det är.

Tänk när barna var små då gick allt i ett hela tiden, skjutsar hit och dit, handbollsträningar och matcher på helgerna med fyra tjejer, ja inte hade man svårt att få tiden gå då. Så alla julspel och skolavslutningar, balar och student.. Men en härlig tid var det och mycket roliga minnen har man fått med sig i livet. Har funderat på om man ska ta och gå en kvälls kurs bara för att komma ut lite och det sociala. Men frågan är vad man ska gå för kurs? vad vill jag? har inte kommit fram till det än och snart så är vår och sommar här och då har man fullt upp med att vara ute med H-bilen. Tänk vilken underbar tid vi går till möttes..

Idag blir det att fara till stan och sola lite sen handla och hem å fixa nått till gubben att äta, eller ska jag vara lat och köpa kebab sallad?. Tror faktiskt att jag ska vara lat och göra det idag för det är ju fredag. Efter det så blir det att fixa till sig för att åka och fira Linda dör dom andra tjejerna kommer också. Så blir en mysig kväll tillsammans med alla våra hjärtan.

Trevlig helg på er!
Kram kram

Ingen snö än...

Och det tackar jag för, men det hinner kanske komma under dagen. -8,8 så inte så kallt heller snarare lite varmare än det varit dagarna innan. Igår så hade vi det soligt och fint ja solen värmde på härligt så ett oväder kändes långt härifrån.. Så att det inte är lugnet förre stormen, man vet ju aldrig.

Igår vart det inte nått gjort här hemma, sov en stund på dagen och somnade så där vansinnigt skönt. Så tur gubben ringde så jag vaknade annars så hade det blivit många timmar till. Vi skulle åkt till Linköping och köpa ett par kolvar till lilla traktorn som gubben hittade på blocket. Men som tur var så mätte han här hemma innan och det vissade sig att dom var 10 cm för långa. Synd då det var ett bra pris på dom men bara att leta vidare för gubben. Så det vart en slappar kväll istället med ett varmt bubbelbad och massage efter det. Tittade på Tunnelbanan igår på femman och tyckte det var bra så det ska följas. Vilket jobb dom gör alla där och vilken säkerhets apparat det är som man inte vet nått om direkt. Mycket tragiska fall ser man där man tycker så synd om personerna och det är tur att det finns ordningsvakter och polis. Tyckte så synd om farbrorn som dom trodde var redigt full men det vissade sig att han hade fått en stroke och blivit sån efter med sin gång. Och inte var det ovanligt att han vart tagen för att folk trodde han var kraftigt berusad. Så på råge av allt så hade kraken blivit av med sin rullator när han åkte, men ordningsvakterna såg till att han kom dit han skulle och på bussen. 

Idag ska jag försöka hitta energin som övergett mig så hoppas jag att värken i nacken håller sig så där lite lagom idag, blir ju så trött när nacken spökar och armarna känns som blyklumpar och vad jag än tar i så tappar jag sakarna.  Mina fötter är ju inte så roliga heller har värk under fotsulan så jag vet inte vilken fot jag ska stå på. Korsryggen är då med ett ställe som värker och trött blir jag där också, även problem av en häft som värker. Men nu är det bra med att gnälla får ta tag i mitt liv istället.. Ska försöka att ta mig in till stan en sväng och även hoppa in till tjejerna och säga hej. 

Ha nu en bra dag! så hoppas vi att ovädret uteblir.

Kram!  

Födelsedagar!

Bara lite funderingar runt just födelsedagar.. I början av livet så är det ju nått man ser framemot, dagen då du föds och får din dag, ja inte så man kommer ihåg det själv då. Men man har ju moppe åldern allså 15 år och vet själv hur man såg fram emot den när man skulle köra moppe. Våra fyra tjejer såg också fram emot det nån lite mer än dom andra. Efter 15 så ser man fram emot 18 år då man får gå på krogen, oh vad man längtade till denna magiska ålder och man vart myndig. Jag kan tycka det är lite dubbelmoral i detta med 18 och myndig och krogen... Du är myndig och bestämmer själv så får man gå på krogen och beställa dricka men du får inte gå på systemet.. Vad är skillnaden?. Ja just det körkortet är ju nått alla längtar till också. Så kommer vi då till den dagen du får gå på systemt själv, lite nervöst och trevande vid kassan och dom frågar efter leg och sen får man ett grattis.. Sen är debuten där färdig :-) Sen så är ju alla magiska födelsedagar färdiga och man blir bara äldre och äldre, vet inte om man direkt väntar på 30, 40, 50, och 60 jag har alltid haft lite nojja för dessa dagar.. Nu på fredag så ska vi fira en 21 åring, Linda har sin dag då..

Nog med tänkande nu!
Kram på er alla...

RSS 2.0