Din IP

Skördefesten på Öland.

Ja i torsdags eftermiddag så for vi iväg, vi mötte upp Anki & Kjell i Mantorp. Dom skulle fylla på gasol och så passade dom på att ta sin middag där. Vi åkte halva vägen innan vi stannade för en lite kaffe paus och så fick dom rasta sin vovve. Så fortsatte vi vår färd till Öland men kom inte så långt innan det var stop och långa köer. Skämta lite om att vi lika gärna kunde kört hit och ta kaffet för det var en lastbil som kört rakt fram i rondellen och den skulle bärgas. Men efter ett tag så var vi iväg igen och snart så landade vi i Färjestaden där vi slog läger för natten. På morgonen så vart det att gå och titta på allt fint där omkring innan vi for till Eriksöres bygata, där var det tjockt med folk och mycket fint hantverk fick vi se. Avslutade med att äta langos innan vi for vidare och då tog vi vägen över Alvaret för att utforska allt som fanns på andra sidan ön.
 
Stannade till i Köpingvik och tittade men for vidare till Borgholm där vi då inte var ensamma. Var ner till hamnen och tömde toan och där ute på ställplatsen så var det fullt så vi åkte upp till det stora fältet där vi slog läger med en hel del andra likasinnade... Träffade på en karl som dom andra kände igen och stött på lite varstans i Sverige, ja det visade sig att han kände till oss från HBK som han själv hade lämnat och då hade herren ett lågt nummer. Men tyckte inte om behandlingen dom gjort av Farbror Claes och hans oskyldiga fråga på forumet. Senare tog vi oss en sväng på stan och tittade på allt fint som det bjöds där på, bland annat så var det en dans grupp som bjöd på lite show på torget. Kaj ringde Nisse och sa att dom kommit och sån tur hade vi att dom fick plats bredvid oss, samlades inne hos oss på kvällen och hade en trevlig kväll med mycket skratt. Morgonen bjöd på ännu mera skratt när vi alla fick höra den roliga historien som hände på natten, ja det kommer man leva på länge :-). Vi tog oss till stan alla för en avskedsfika för vi hade bestämt oss för att vi var färdiga på ön. Leena & Kaj tog oss till ett jätte mysigt ställe med gott fikabröd. och innan vi bröt upp så pratades om Jul på Liseberg så nu ser man fram emot det. Vi åkte till Biltema innan vi lämnade Kalmar, Kjell skulle köpa sig lite verktyg för han skulle hem och börja bygga carporten nu i veckan.
 
Så kom vi då till Västervik för att visa Anki & Kjell ställplatsen som vi trodde skulle vara tom, men se där hade vi fel. Många var det där och tyvärr så finns den inte kvar nästa år för nu ska det byggas bostäder där nere också. Kjell ställde sin bil så for vi runt och visade Västervik för dom ja ett besök vart det ju på Åhamns, proppmätta var vi när vi kom därifrån. Kvällen avslutades inne hos Anki & Kjell där det bjöds på äppelkaka som hon bakat hemma, kanongod! Tog oss en sovmorgon och bestämde att vi skulle stanna till på Östgöta camping på vägen hem och efter det så skildes vi åt och for åt varsina håll. Tur med vädret hade vi också fast det var lite blåsigt på ön, men det är ju solen och vindarnas ö :-) Så tack ni alla för en kanon helg :-)
 
Gott om fåglar på stenarna i havet var det när vi for över bron.
 
Mycket fint fanns det att vila ögonen på.
 
Denna pumba mådde inte så bra då!
 
Avslutade helgen i Västervik och det var nog sista gången man stod där för nu ska det byggas bostäder här.
 
Denna sak skrämde oss rejält, tur gubben var snabb på bromsen annars hade jag fått den i knät. Inte pryl stod där det skulle i bilen.
 
Nu ska det ta tag i måndagen för simmning och massage står på schemat ikväll... Och på fredag så väntas mer roliga saker.....
 
Ha en bra måndag.
Kram kram
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0