Din IP

Dop.

 Ja idag döptes den lilla killen, ja liten å liten han börjar allt växa till sig. Men vatten på huvudet det var ju inget som passade herrn, utan då stämde han upp i fina toner som slog så fint i väggarna i kyrkan. Roligt var det att träffa min gamla präst som man hade när man komfermerade sig, och nu så skulle han döpa Theo. Som alltid när Bertil håller i nått i kyrkan så blir allt så mycket roligare och man glömmer att man faktiskt är just där i kyrkan. Efter vart det smörgåstårta och kaffe i församlingshemmet där det även var bordsplacering, mycket smart när det är många nya  man ska lära sig att känna. Faster Sara delade ut blåa lappar där vi skulle skriva vad vi var till Theo och så en liten personlig hälsning. Så fick vi stoppa lappen i en sparbössa som Sara ska förvalta över till Theo blir 18 år, då ska han få läsa alla dessa lappar med personliga meddelanden på. Dopklänningen Theo hade var 103 år gammal och där även allas namn har broderats in i rosa eller blått, så Per (Theos pappa är han också döpt i denna dopklänning. Pers mormor och moster gjorde det lite extra med att ha på sig Östgöta dräkten på dopet. Så tack Jennifer & Per och så lilla Theo för denna fina dag.....
 
Kyrkan där Theo döptes... Vinnersta kyrka.
 
Min gamla goa härliga präst från komfatiden :-)
 
Här är han då döpt den lilla Theo, och inte gilla han att få det blötta på skallen.
 
Så fina....
 
Theos doppresent från mormor & morfar och så små mostrarna.
 
Här är då den gamla dopklänningen som alla på pers sida döps i, 103 år....
 
 
Funderar på att själv skaffa mig en folkdräkt, för visst är det bra vackert och trevligt att ha en sån på sig på speciella tillfällen..
 
Theo, tack för denna fina dag du bjöd oss alla på...
 
Efter dopet for vi till Sandra där det skulle till lite bullens varmkorv, så hängde även mamma med bort och tittade på deras hus så kom bror och svägerska och deras två barn och åt med oss... Ja så vart det lite till med smörgåstårta och jag vet en som kommer äta det till frukost, Mårten som kom hem från kryssning med jobbet. Dagen har sprungit iväg fort, men den gör ju gärna det när det är trevligt.
 
Trevlig kväll eller kanske man ska skriva natt istället...
Kram, kram
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0