Din IP

Sommar :-)

Ja det kan verkligen säga att vi har efter denna underbara helg. Men idag så har det åskat och regnat, ja så har solen varit framme också i mellanåt.. Vi skulle varit hemma i helgen och fixat men vädret gjorde att det vart en sväng till Gränna. Fick en helt underbar fredagskväll där även Vadstena bandet HubCaps spelade på kvällen. Mycket som ändras i hamnen med flyttade pirar, allt för att den nya färjan ska få plats när den väl är färdig. Det bygget har man kunnat följa i Jönköping där Grännas stolthet byggs. Båtfolket var glada över att få i sina båtar i helgen för även där var det försenat..  Lördagsmorgon så vart det frukost och uppgång tidigt, för vid nio tiden var vi på rull till Växsjö för att titta på en SegWay, ja så en sån var med tillbaka på eftermiddagen och som nyttjades flitigt i Gränna. Tog vägen förbi Media Markt för att se om dom hade fått hem Samsung Galaxy S4, men det hade dom inte så for vidare till Elgiganten och dom hade fått hem så då vart det nya telefoner. Väl tillbaka i Gränna så vart  det att fixa till något gott att äta, fyllda kycklingfiler med sallad..... Kvällen här på lördagen var lika härlig som fredagen, men nio började eurovision så då bänkade vi oss framför tv:n.... Helt rätt låt som vann i år var det med, i allafall i mitt tycke men gillade både Norge & Finland och Ungern....
 
Förra veckan så var vi iväg med P-A & Carina och vi åkte på onsdagen och övernattade på H-bilslandet.. 50 kroner och det med el. ja det är det nog inte många som kan erbjuda. 
 
Här stod vi bra första natten, och inte var det svårt att få tiden att gå där.
 
Hittade dessa vid ställplatsen som var till deras Jeep. Hittelön, jomenvisst :-)
 
Här i trevliga Spikens båthamn hamnade vi på torsdagen...
 
Fullt med bilar var det också.... vår nästan längst till höger.
 
På fredagen så hamnade vi i Trollhättan som det var tänkt, P-A visste om ett bra ställe att stå på där det inte var så långt till fallen på lördagen.
 
Underbart vackert är det här, fast bästa tiden att åka är allt när allt står i blommning. Har aldrig varit så här tidigt här utan har då fått uppleva alla vackra blommor i dom gamla slussarna. Men nu var vi ju här för att se på fallen..
 
 
På lördagen fick vi en inbjudan till Aspa småbåtshamn i Olshammar av min bror,  P-A & Carina ses här i full fart att inta lite  grillat och gott dricka. Självaste hamnvärden var min brors vän så bästa tänkbara service fick vi när vi rullade in på kvällen. Grillat och långbord och en trevlig kväll med ett glatt gäng vart det, och klockan var nog över två när vi bröt upp för lite sömn.
 
 
Väldigt vackert var det här, men visst luktar det. Men lite van vid lukten för far min jobbade där förr... Hit kommer vi återvända många gånger..
 
 
Vissa fick ju uppleva detta två gånger, för dom öppnade en gång vid nio på morgonen... Var en extra för en betald turistgrupp, men klockan tre på lördagen så var det dags igen. Tänk på det att det är alltid öppning på lördag klockan tre för allmänheten. Helt klart sevärt...
 
 
 Nu ska här njutas av kvällen för äntligen är solen framme, men hinner säkert komma en å annan regnskur till. Nu så längtar man till tradden, ska bli spännande...
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0